MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1723231 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 321 322 323 324 325 326 327  ... 613

📖 Pagination options
  • 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) 133 313

Totul sta in parcul de vagoane al liniei in raport cu oricare alta. Il stiti? Va rog sa mi-l comunicati si mie. L-am uitat. La fel cum capacitatea metroului sta in parcul de tem-uri. Pe asta sigur il stiti.

Re: Stiri despre proiect subway guru

@Costin
Readucere la situatia dinainte inseamna...fara metrou!!!
Dupa metrou trebuie regandit si reorientat transportul de suprafata...
Un minim exemplu, pentru constructia metroului s-a dublat (pe investitie MT din fonduri europene) linia de troleibuz pe Valea Oltului intre terminal Valea Argesului si depou...acum ce facem, desfiintam dublarea ca sa revenim la ce a fost???

Re: Stiri despre proiect andrei11

Linia de pe Valea Oltului a fost dublata pentru a asigura retragerea / accesul la/ din Depoul Bujoreni. In vremurile trecute ( pe vremea  troleibuzul 84 )  accesul / retragerea se facea prin Romancierilor. La Romancierilor nu se mai putea ajunge cu troleibuzul am impresia ca din cauza (datorita ) constructiei metroului...

Re: Stiri despre proiect Costin

subway guru wrote:
Readucere la situatia dinainte inseamna...fara metrou!!!
Ma refeream la zona de la suprafata, evident. Intrebarea mea cred ca e pertinenta si insist cu ea. Cum se face acest proiect? Cu revenire la situatia initiala sau nu? (stiu ca nu mai sunt stalpi pentru sustinut retea de troleu dupa str. Sibiu, intrebarea mea e putin mai birocratica decat evidenta din teren).

Gandirea asta 'fractionata' suprafata/subteran e gresita si paguboasa...UE tocmai asta ne cere sa fim 'mai destepti'...
Transportul in comun, in final e unul, indiferent de numarul operatorilor de transport.
Mai logic si normal e cum am zis, ramane terminal de troleu la Valea Argesului, ramane dublarea liniei de troleu pe Valea Oltului 'moka' pentru RATB, vine terminal de metrou la Valea Ialomitei plus terminal de autobuze deasupra si toata lumea e multumita...e mai bine decat a fost, si nu traim 'in trecut' ci in viitor.
Restul...se deduce de aici!
:ugeek:
andrei11 wrote:
Linia de pe Valea Oltului a fost dublata pentru a asigura retragerea / accesul la/ din Depoul Bujoreni. In vremurile trecute ( pe vremea  troleibuzul 84 )  accesul / retragerea se facea prin Romancierilor. La Romancierilor nu se mai putea ajunge cu troleibuzul am impresia ca din cauza (datorita ) constructiei metroului...

Nu e din vremurile trecute, e din investitia metrou M5, aia 'mult hulita'...care cica si-ar dori 'moartea RATB'...prostie mai mare n-am auzit in viata mea...
:twisted:

In mai multe puncte nu sunt de acord :
Si metroul si RATB - ul ( prim primarie ) isi iau veniturile din impozitele si taxele platite de noi toti, sunt intreprinderi (sâc) de stat. Adica sunt subventionate de noi toti la greu.
Deci banii pentru dublarea retelei de troleu de pe Valea Oltului sunt proveniti tot din taxe si impozite, dar nu de la bucuresteni ci si de la cetatenii din Sighetul Marmatiei, pentru ca metroul apartine de MT si nu de PG. N-a pus metroul bani de la el, ca metroul n-are banii sai, sunt bani publici.
N-am fost eu destul de clar ? Depoul Bujoreni era legat de retea prin Romancierilor, strada devenita impracticabila troleibuzelor prin deschiderea santierului. Pe unde ai fi vrut sa se faca accesul in depou ?

Fals, accesul la depou se facea pe o amarata de linie simpla...dus-intors nu mai inventa si nu incerca sa vaxuiesti realitatile evidente...atata a putut PMB, atat a stiut, atat a facut, adica un kaka-maka...acum e mai bine, vrei sa revenim la 'anormal'???...ar fi complet absurd...

Re: Stiri despre proiect aztec

La ce omor e pe Valea Oltului... sa mai vad eu 2 treolee in sensuri opuse si ce trebuie sa si cedeze trecerea unu altuia.
Si ce trafic aerist era acum ani de zile.. si ce camp de grau..

Re: Stiri despre proiect Florinds

Andrei, nu e chiar asa. Poiana Muntelui si Valea Ialomitei - intersectie cu Drumul Taberei - nu au acces la metrou. ;) Deci metroul nu pica pe aceleasi statii cu RATB-ul.
@guru, cred ca ideea a fost sa se readuca zona la situatia dinainte in ceea priveste suprafata si nu subteranul, hai sa nu ne prefacem daca nu suntem.

Adica sa se refaca strazile, mai bune si mai frumoase decat au fost, asta s-a facut dintotdeauna si se va face mereu, dar nu sa se refaca...tampeniile vechi!...ca nu tusesti daca se sistematizeaza si liniile RATB...ca nu sunt batute in cuie si nici fixate prin cele zece porunci...hai sa nu ne facem ca nu intelegem ce trebuie inteles...

Dar nu am problema cu al doilea terminal, poate sa nu se faca, dar de ce sa nu existe liniile trase pe ambele ramuri, e asa scump?

Plus ca ar fi bune si de backup in caz ca se strica una din cine stie ce cauze, inghet, cade vreun frigider din avion sau mai stiu eu ce. E clar ca trebuie renuntat la niste mijloace din parc, dar renuntam tocmai la transportul ecologic? Ce e mai bine si mai frumos asa, la cine te gandesti, la contabili?

Florinds wrote:
Andrei, nu e chiar asa. Poiana Muntelui si Valea Ialomitei - intersectie cu Drumul Taberei - nu au acces la metrou.

De la fosta statie de troleu Valea Ialomitei / Dr. Taberei si acesul in statia de metrou Valea Argesului sunt 170 metri. Ti se pare chiar foarte mult ? Mai degraba este o bariera reala pentru cei care s-au obisnuit sa mearga moka cu "suprafata". Nu crezi ?
Iar o sa aud argumentul ca pana ce cobori scarile, pana ce urci, pana ce astepti metroul, blablabla. Ok, sa fie ca si tine, sa se traga fire pe ''Ramura Nord" sa se "bage" un troleu la jumatate de ora intre V.I. si Vasile Milea ( cu intoarcere prin Timisoara / Drumul Sarii / Dr. Taberei ) pentru  cei care sufera de claustrofobie, dar acestia sunt putini. Reamintesc ca statiile de metrou din Dr. Taberei vor fi dotate din start cu ascensoare, escalatoare, etc. Problema e ca mai trebuie si platita calatoria, ceea ce e cam peste mana pentru cei cuSmartphone de 1789 lei / bucata...

Astea sunt speculatii, pot fi foarte bine cei mai multi care isi iau abonament la RATB, iar acum sunt fortati sa isi ia si la metrou, pentru ca nu mai au alternativa. Si nu stiu ce mare imbunatatire e la suprafata, atata timp cat statiile sunt foarte sus, retelele au fost deviate tocmai pe spatiul verde si nu mai pot fi plantati copaci acolo, poate doar panselute si arbusti mici. Dar nu am mai zis nimic de astea, pentru ca sunt pagube colaterale inerente.
Deci cat costa liniile pe ramura de N si de ce nu pot fi decontate? Va faceti ambitie cu dublarea aia de pe Valea Oltului... luati liniile de acolo si puneti-le la loc, oricum cred ca au lungime mai mica decat Favorit - Valea Argesului.

Aici nu sunt de acord :
1) Transportul in Bucuresti trebuie gandit in mod unitar, e absurd sa fie fiecare cu a masii.
Dinpct 1 rezulta pct 2 :
2) Spuneti-i cum doriti, nu ma intereseaza, dar trebuie infiintata o entitate unica care sa se ocupe de transportul in comun bucurestean si din imprejurimi, sa-i spunem "Societatea Diamantul."
Ok, odata infiintata această"Societate Diamantul" va elibera abonamente generale, pe o linie, pe doua, pe sapte, cu sau fara reduceri, cum vrea muschii ei, calatorii individuale sau multiple, etc.
Abonamentul general asta inseamna, adica daca "ma plimb" cu o linie, doua, sapte, indiferent ce-o fi - autobuze, troleibuze, autobuze, trotinete publice, metrou  platesc ** sau *** lei - aur.
Alte observatii :
Statiile sunt destul de "jos" sa ramana strat de pamant unde sa creasca copaci adevarati, nu buruieni. Nu te trimit prea departe, vezi Parcul Eroilor cum arata. Bine, e un parc "tanar", nu are decat vreo 35 de ani. Dar si Cismigiul a fost si el tanar la vremea lui. Apoi  daca vrei sa admiri peisajul de deasupra cu metrou dedesubt te invit sa mergi ( pe jos ) pe traseul metroului in Balta Alba.
Cu reteaua Favorit - Valea Argesului esti rau, oamenii de acolo  n-au metrou, cei de pe bulevardul principal vor avea.
Una din chei pentru rezolvarea problemei este infiintarea S.C. Diamantul. Eu chiar as merge pe o societate privata. O soscietate privata altcumva este administrata, orice s-ar spune.
Si cei cu abonament ar trebui sa fie obligati sa-si valideze abonamentul ( eu o fac de fiecare data ) asta ca sa aiba RATB - ul situatia corecta a numarului de calatori. Daca ar fi in loc de RATB  S.C. Diamantul - societate privata - cu siguranta ar fi interesata sa-si monitorizeze numarul de calatori si sa-i elimine pe cei fraudulosi. Si sunt multi.

Go to page:  1  ... 321 322 323 324 325 326 327  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463914 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”