MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor • Lucrări în 2011-2020

Topic: Interstatia Academia Militara (PLS) - Eroilor 2.

620 posts, 225779 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 12 13 14 15 16 17 18  ... 45

📖 Pagination options
Re: Interstatia Academia Militara (PLS) - Eroilor 2. URANUS

Inseamna ca ambele sfinte sunt lipite de PM fronton.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Interstatia Academia Militara (PLS) - Eroilor 2. 133 313

Azi.
Gazarii asfalteaza tot.
IMG1208.jpg (128.83 KB; downloaded 3820 times)

Re: Interstatia Academia Militara (PLS) - Eroilor 2. zapacitu

URANUS wrote:
Inseamna ca ambele sfinte sunt lipite de PM fronton.

Asta inseamna ca nu se scufunda?

Re: Interstatia Academia Militara (PLS) - Eroilor 2. andrei11

1) Evident ca nu se scufunda.
2) Recunosc ca asa a spus guru, ori n-am inteles noi bine ce a vrut sa ne transmita, ori nu ni s-a spus ce trebuie. Poate vine cu lamuriri. Oricum e evident ca nu se scufunda.

Re: Interstatia Academia Militara (PLS) - Eroilor 2. Adrian Rosca

Pai de ce nu s-ar scufunda, din cauza fortei de frecare dintre TBM si perete?  :lol:

Poate cu ocazia asta ne explica Guru de ce s-au facut acele injectii cu ciment in afara incintelor statiilor.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Sau poate explica... oricine de ce s-a inceput cu excavarea din capatul celalat al statiei, cand, daca se incepea din capatul asta, se putea lucra la racordul cu M1 fara probleme pana se se da la gata si radierul in capatul dinspre Splai.

Re: Interstatia Academia Militara (PLS) - Eroilor 2. thor5

Nu prea inteleg "ingrijorarea" voastra legata de "scufundarea" tunelului. :? Ma mir ca nu sunteti mai "ingrijorati" de "scufundarea" statiei. :?: Daca admitem ipoteza ca terenul pe care "sprijina" atat tunelul cat si statia este compresibil (adica nu este suprasaturat cu apa), atunci este logic sa apara o tasare a acestuia proportionala cu presiunea exercitata de statie, respectiv de tunel. Avand in vedere ca statia este mult mai "grea" decat tunelul, eu ma astept ca tasarea statiei sa fie mult mai mare comparativ cu cea a tunelului. Oricum nu trebuie sa va asteptati la ceva spectaculos, tasarea probabila a statiei ar putea fi de ordinul a cativa milimetri.
Legat de injectiile din lapte de ciment efectuate in afara incintelor statiilor, eu cred ca au fost realizate in scopul stabilizarii si etanseizarii terenului adiacent statiilor. Cea mai buna analogie video cred ca ar putea fi: https://www.youtube.com/results?search_query=molten+aluminium+in+ant+hill. Aluminiul intarit a creat un "schelet" de sustinere a pamantului, si in acelasi timp a etansat orice macrofisuri si canale din musuroi. Cam acelasi lucru il face si laptele de ciment intarit. Nu e nimic nou si nici special, aceasta tehnica de injectare se foloseste in Romania inca din anii 1950 (la barajul Bicaz).

Re: Interstatia Academia Militara (PLS) - Eroilor 2. Adrian Rosca

thor5 wrote:
Legat de injectiile din lapte de ciment efectuate in afara incintelor statiilor, eu cred ca au fost realizate in scopul stabilizarii si etanseizarii terenului adiacent statiilor. .... Nu e nimic nou si nici special, aceasta tehnica de injectare se foloseste in Romania inca din anii 1950 (la barajul Bicaz).

Dar de ce au fost facute numai in zona de fronton si mai precis in dreptul tunelelor?

Re: Interstatia Academia Militara (PLS) - Eroilor 2. subway guru

andrei11 wrote:
1) Evident ca nu se scufunda.
2) Recunosc ca asa a spus guru, ori n-am inteles noi bine ce a vrut sa ne transmita, ori nu ni s-a spus ce trebuie. Poate vine cu lamuriri. Oricum e evident ca nu se scufunda.

De scufundat se scufunda daca...stationeaza indelungat si sunt infiltratii de apa cu nisip prin 'fusta' de la coada scutului...nu e banc, e patzita, cel mai rau a fost in intersectia Grigorescu...
133 313 wrote:
Sau poate explica... oricine de ce s-a inceput cu excavarea din capatul celalat al statiei, cand, daca se incepea din capatul asta, se putea lucra la racordul cu M1 fara probleme pana se se da la gata si radierul in capatul dinspre Splai.

Pentru ca in acel capat sunt de executat lucrari mult mai complicate de pregatire a subtraversarii M1...
thor5 wrote:
Nu prea inteleg "ingrijorarea" voastra legata de "scufundarea" tunelului. :? Ma mir ca nu sunteti mai "ingrijorati" de "scufundarea" statiei. :?:... Avand in vedere ca statia este mult mai "grea" decat tunelul, eu ma astept ca tasarea statiei sa fie mult mai mare comparativ cu cea a tunelului...
Legat de injectiile din lapte de ciment efectuate in afara incintelor statiilor, eu cred ca au fost realizate in scopul stabilizarii si etanseizarii terenului adiacent statiilor...

Sorry, dar bati campii 'cu gratie'!
;)
Meriti doar un 'ignore'...fara suparare!
:)
Adrian Rosca wrote:
thor5 wrote:
Legat de injectiile din lapte de ciment efectuate in afara incintelor statiilor...

Dar de ce au fost facute numai in zona de fronton si mai precis in dreptul tunelelor?

Pentru a evita ca sa ne trezim cu 'avalanse' de pamant+apa la plecarea/sosirea 'sfintelor...
In statie apa e 'depresionata', in afara...nu!
;)
La TBM e ca la avioane, periculos e la decolare/aterizare, nu pe traseu, cand e pe 'pilot automat'!
:)

• 133 313
  • Posted:
  •  

subway guru wrote:
Pentru ca in acel capat sunt de executat lucrari mult mai complicate de pregatire a subtraversarii M1...

Si care trebuiau executate prioritate ca sa aibe front liber TBM-ul. Asta daca ar fi avut si TBM-ul un radier pe care sa soseasca.
Eu am alta opinie, ca prioritar era tunelul de legatura cu M1/3, ca sa poate fi aduse pe sine diversele necesare segmentului Academie-VI. Si tocmai bine ca in timp ce in capatul spre AM TBM-ul lucra la tunelul de legatura concomitent se putea lucra si cu Vertatelu' la "complicaciunile" de la Splai, neurgentat de nimic.

Re: Interstatia Academia Militara (PLS) - Eroilor 2. Atal

Incep si aici lucrarile la centrala de ventilatie.

Re: Interstatia Academia Militara (PLS) - Eroilor 2. aztec

Cred ca da, in ultimile zile se lucreaza intens acolo..

Go to page:  1  ... 12 13 14 15 16 17 18  ... 45

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor • Lucrări în 2011-2020  • 
Choose destination

Since our 2705 forum members have written 464312 posts in 5795 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”