Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

 

Topic: Blocuri turn: idei și propuneri

269 posts, 110172 views
 
Go to page:  1  ... 14 15 16 17 18 19 20
 
 

📖 Pagination options
Re: Blocuri turn: idei si propuneri misterr

Demolarea Cathedral Plaza, tergiversată de Oprescu după martie 2016, în ciuda Justiției

Primăria Capitalei amână din nou luarea unei decizii în cazul Cathedral Plaza. După ce în septembrie 2013 un executor judecătoresc l-a somat pe primarul general să demoleze Cathedral Plaza, Sorin Oprescu a anunțat că va lua o decizie după ce va fi efectuată o expertiză tehnică. Abia la un an și jumătate de la această declarație, Primăria Capitalei organizează și o licitație pentru realizarea expertizei. După câteva luni însă, licitația este anulată, iar acum se lansează o a doua licitație pe aceeași temă. Durata contractului este de șase luni. Astfel, cel mai devreme, primarul general va avea pe birou o expertiză abia în martie 2016.

O nouă amânare în cazul Cathedral Plaza. Primăria Capitalei organizează o nouă licitație pentru "evaluarea impactului infra și supra structurii imobilului Cathedral Plaza asupra siguranței în exploatare și stabilirea modalităților de desființare a construcției".

Pe 17 septembrie 2013 un executor judecătoresc l-a somat pe primarul general să demoleze Cathedral Plaza, în baza unei hotărâri irevocabile a instanței. Sorin Oprescu a răspuns atunci că a dispus realizarea unei expertize tehnice în vederea stabilirii modalităților de desființare a construcției Cathedral Plaza, estimarea costurilor și determinarea impactului asupra clădirilor aflate în vecinătate.

La peste un an și jumătate de la această declarație, în aprilie 2015, Primăria Capitalei organizează și licitația pentru atribuirea contractului. Trei luni mai târziu însă, procedura este anulată pentru că "au fost depuse numai oferte inacceptabile și/sau neconforme".

Pe 13 august 2015, Primăria Capitalei lansează o nouă licitație pe aceeași temă. Concret, în cadrul contractului va fi realizat un studiu în care vor fi prezentate mai multe soluții pentru demontarea sau demolarea imobilului de lângă Catedrala Sf. Iosif. Studiul va cuprinde și o evaluare a impactului demolării asupra clădirilor învecinate, dar și o prezentare a costurilor pentru fiecare soluție de demolare propusă.

"Se vor modela în mai multe variante infrastructura și suprastructura cât și terenul de sub și din vecinătate clădirii. Se va utiliza un program specializat 3D pentru interacțiunea sol-structură, se vor realiza mai multe modele de calcul astfel încât să se poată determina eventualele mișcări ale terenului pe verticală și pe orizontală în momentul demolării. Se va evalua riscul și se vor indica măsurile speciale ce trebuie luate pentru stabilizarea terenului în timpul și după demolare", se precizează în caietul de sarcini.

De asemenea, studiul va cuprinde și un raport final cu recomandări privind demolarea sau nu a clădirii și cu implicațiile ce decurg din aceasta, se mai precizează în documentul citat.

Ofertele primite vor fi evaluate pe 30 septembrie 2015, iar contractul are o valoare de 6 luni. Astfel, cel mai devreme, primarul general va avea pe birou o expertiză abia în martie 2016. Contractul are o valoare de 1.240.000 lei cu TVA (aprox. 280.000 euro).

Millenium Building Developement, dezvoltatorul turnului Cathedral Plaza, a demarat o nouă acțiune în instanță prin care solicită judecătorilor să oblige Primăria Capitalei să emită o nouă autorizație pentru turnul de birouri. Procesul este încă pe rol.

Primarul general, Sorin Oprescu, spune că a rezervat în bugetul pentru acest an 5 milioane lei pentru demolarea Cathedral Plaza, însă că nu va putea demara această procedură până când nu se va finaliza procesul în instanță.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Romano-Catolice București (ARCB) spun însă că primarul general încearcă pe toate căile posibile să amâne demolarea Cathedral Plaza. La sfârșitul lunii martie, ei au depus la Direcția Națională Anticorupție o plângere penală împotriva primarului general, Sorin Oprescu, a oamenilor de afaceri Dragoș Bîlteanu și Ioannis Papalekas, cât și a unor angajați ai Primăriei Municipiului București. În plângerea depusă, aceştia sunt acuzaţi de apartenență la un grup infracțional organizat, iar funcționarii publici și de abuz în serviciu, referitor la refuzul de a pune în executare hotărârea judecătorească de desființare a clădirii ilegale Cathedral Plaza și de a proceda la demolarea imediată a acesteia și la refacerea parcului public existent anterior.

Reacția Primăriei Capitalei a venit imediat. Astfel, municipalitatea a anunțat că procedurile referitoare la Cathedral Plaza se desfășoară în conformitate cu prevederile legale, în acest moment existând mai multe proceduri judiciare în derulare, de a căror finalitate depinde atât realizarea demolării clădirii cât și modalitatea efectivă în care această demolare se poate realiza.

Cathedral Plaza are o suprafață desfășurată de 25.000 metri pătrați, patru niveluri în subsol și 18 etaje. Construirea clădirii a fost autorizată de Primaria Sectorului 1 pe 24 februarie 2006. Lucrarile au început în luna martie a aceluiași an și s-au terminat în iunie 2011, după mai multe întreruperi cauzate de litigiile dintre Arhiepiscopia Romano-Catolică București (ARCB) și dezvoltator. Astfel, ARCB a contestat aurorizația susținând că noua construcția afectează imaginea și structura Catedralei Sf. Iosif aflată la mică distanță de viitorul turn de birouri. În iulie 2011, Curtea de Apel Suceava a stabilit irevocabil nulitatea autorizației de construire a imobilului de pe strada Henri Berthelot. Pe 28 iunie 2012, Tribunalul Dâmbovița l-a obligat pe Primarul Municipiului Bucuresti să emită decizia privind desființarea construcției Cathedral Plaza. Sentinta a devenit definitivă și irevocabilă in ianuarie 2013, în urma deciziei Curții de Apel Ploiești.

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri URANUS

http://www.b365.ro/topul-celor-mai-inal...40118.html

TOPUL celor mai înalte clădiri din Bucureşti. Câte imobile au peste 100 de metri

Compania Regatta Real Estate a realizat topul celor mai înalte clădiri de birouri din București. Patru dintre ele sunt deținute de fondul de investiții Globalworth, controlat de omul de afaceri Ioannis Papalekas.

Sky Tower, proprietatea Raiffeisen Property International (137 metri), clădirile Bucharest One, în construcție (120 metri) și Tower Centre International (107 metri), ultimele deținute de omul de afaceri grec Ioannis Paplekas, sunt cele mai înalte trei clădiri din București și singurele din țară care au peste 100 de metri, anunţă profit.ro.

Cu 137 de metri înălțime și 37 de etaje, Sky Tower, se află pe primul loc în top. Fiecare etaj are o suprafață de circa 1.100 mp, iar pentru construcția clădirii s-au folosit 50.000 de metri cubi de beton și peste 8.000 de tone de oțel.

Clădirea Bucharest One, cu 120 de metri înălțime și 23 de etaje, parte din portofoliul Globalworth, se află pe locul doi în top. Clădirea, care va fi finalizată spre sfârșitul acestui an, are o suprafață închiriabilă de 53.920 mp și peste 700 de locuri de parcare.

Pe locul al treilea în top se află Tower Centre International, care măsoară 107 metri și aparține tot omului de afaceri Ioannis Papalekas. Proiectul amplasat în apropiere de Piața Victoriei poartă semnatura companiei Westfourth Architecture și a stat neutilizat mai mulți ani, din cauza unor litigii. Are o suprafață închiriabilă de 24.711 mp și 25 de niveluri. DETALII, pe profit.ro.

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri URANUS

Sursa: B365.RO

http://www.b365.ro/a-fost-pusa-prima-pi...EAc83.dpuf

A fost pusă prima piatră de temelie a proiectului Timpuri Noi Square, dezvoltat de IKEA

Vastint România, divizia de imobiliare a grupului IKEA, a pus pe 3 noiembrie prima piatră de temelie a proiectului Timpuri Noi Square, unde vor fi ridicate trei clădiri de birouri şi spaţii comerciale.

Prima fază a proiectului include trei clădiri de înălțime medie, cu o suprafață totală închiriabilă de 50.000 de metri pătraţi de spații de birouri clasa A și 3.000 m2 de spații comerciale, integrate într-o esplanadă.

Construcția primelor două clădiri (cu o înălțime de 10 etaje, respectiv șase etaje) este în desfășurare, iar punerea în funcțiune este planificată pentru începutul anului 2017, informează compania. Investiția în cele două clădiri se ridică la 20 de milioane de euro.

IKEA a cumpărat, în 2010, terenul fostei platforme industriale Timpuri Noi, cu o suprafață de 51.000 mp, pentru suma de 34,6 milioane de euro. În urmă cu doi ani, compania anunța că în primă fază vor fi construite clădiri de birouri. Per total, proiectul prevede și construirea de blocuri de locuințe, spații hoteliere, comerciale sau pentru servicii.

"Timpuri Noi Square va deveni un loc de referință pentru întreaga zonă, un punct de întâlnire, o destinație în sine, unde oamenii vor avea parte de un loc de muncă primitor, cu tot confortul și accesibilitatea pe care le oferă o varietate sporită de facilități la îndemână. În același timp, ei vor putea socializa cu prieteni sau colegi, atât după, cât și la serviciu.", a declarat Antoniu Panait, director general Vastint România, în cadrul evenimentului din 3 noiembrie.

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri andrei11

1) Iar facem cladire de birouri ? Astept cu interes cand marile companii ( multinationalele ) isi vor externaliza unele "precese tehnologice" ( in special de calculator, ca intr-o cladire de birouri nu ai cum sa ai decat calculatoare ) intr-o tara cu salariul mediu de 115 EURO / luna. Pentru ca multinationalele isi urmaresc propriul interes, adica maximizarea profitului... Luati-o ca un pamflet, nu ca altceva.
2) În același timp, ei vor putea socializa cu prieteni sau colegi, atât după, cât și la serviciu."
Ha  :?:
Adica probabil in cadrul pauzei de masa...Adio pachetel adus de acasa...Sunt un romantic depasit, evident, dar avea farmecul  lui pachetelul.
Si cum sa socializezi dupa serviciu ? Dupa serviciu te duci acasa, nu -ti arde sa mai stai  la o vrajeala cu colega de serviciu...

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri alchimistul

Din pacate, se intampla si astfel de reorganizari de activitate soldate cu desfiintari de posturi pe plan local.

Un cunoscut care lucreaza intr-o astfel de multinationala a avut norocul sa ramana in companie; in schimb, 50 dintre colegii lui au intrat in somaj. Firma pur si simplu a desfiintat posturile deoarece a considerat ca poate avea angajati mai "ieftini" undeva mai la "est". Insa va mai curge ceva apa pe Dambovita pana la un "exit" masiv al multinationalelor.

Pe langa cladirile de birouri infloresc din greu mici afaceri cu mancare gatita; dezavantajul sunt preturile care numai de cantina nu sunt, se apropie lejer de cele de restaurant.
Pachetelul, da, are farmecul lui, dar parca tot mai buna-s o ciorba calda sau o tocanita  :ugeek:

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri Goldmund

andrei11 wrote:
1) Iar facem cladire de birouri ? ..........
...........
2) În același timp, ei vor putea socializa cu prieteni sau colegi, atât după, cât și la serviciu."
Ha  :?:
Adica probabil in cadrul pauzei de masa...Adio pachetel adus de acasa...Sunt un romantic depasit, evident, dar avea farmecul  lui pachetelul.
Si cum sa socializezi dupa serviciu ? Dupa serviciu te duci acasa, nu -ti arde sa mai stai  la o vrajeala cu colega de serviciu...


Am mai vorbit despre nevoia de birouri:
Varsovia are in jur de 4.4 milioane mp, Bucuresti putin peste 2 milioane mp...
http://www.arenaconstruct.ro/spatii-bir...-sase-ani/

Exista in tv o  emisiune  buna de econimie, cea a lui Moise Guran(cand nu se amesteca in politica externa...). Intr-una dintre ele de saptamana trecuta s-a vorbit tocmai de sansele de socializare a celor care lucreaza in marile turnuri de afaceri din Bucuresti:
acestia au echipe de fotbal!
acestia au echipe de scrima!
Acestia au sali de fitness!
acestia participa la diferite drumetii impreuna, cluburi pentru biciclisti, etc..
Ce s-a scris despre cladirile "Ikea" nu e o gluma, chiar asa va fi, e vorba de un concept, de o filozofie, chiar daca pentru noi, cei trecuti de varsta tineretii(formati sub comunisti) si cu meserii mai..."normale"(din alte timpuri, tu esti un inginer, eu sunt un simplu profesor, dupa ce am studiat la o Academie de Arta!)par bla,bla.bla..

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri Florinds

Alea sunt partile bune, dar cele rele... Nu se mai spun. Sclavie curata, va spune un corporatist.  Multumim matrozului si piticului pentru asta. :) Peste tot ti se ofera contract pe perioada determinata, ce bine ca ne-am aliniat si noi cu occidentalii. Cine accepta un contract pe perioada determinata... Somerii si absolventii sau altii cu contract tot pe perioada determinata. Deci cum spuneam.

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri URANUS

@Florinds mare adevar ai spus!

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri Goldmund

Apropo de viata amarata a corporatistilor:
http://www.dailybusiness.ro/stiri-lifes...ti-109422/

Din cate stiu eu din Germania, doar cei angajati la stat si Land  au contracte "pe viata", restul ...castiga mai bine...
Si doar tarile inapoiate din punct de vedere economic nu prea au corporatisti, precum Romania pana in anii 2004 - multumim lui Bombonel si ilici&CO ca ne-au tinut pe loc.

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri BIGRED1984

(am pus in acest topic pentru ca n-am gasit altul mai bun, daca trebuie mutat, se poate muta.)
clădirile A şi C - Hermes Business Campus
IMG_20151208_140014.jpg (795.31 KB; downloaded 4286 times)
Metroffice
IMG_20151208_140020.jpg (648.29 KB; downloaded 4287 times)
zona Floreasca (Sky Tower si Bucharest One domina)
IMG_20151208_140031.jpg (587.85 KB; downloaded 4284 times)

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri URANUS

B365.RO

http://www.b365.ro/sava-la-acest-moment...46248.html

Sava: La acest moment nu există nicio decizie în instanță de demolare a Cathedral Plaza

Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a declarat, luni, că, la acest moment, nu există nicio decizie judecătorească de demolare a Cathedral Plaza, iar proprietarul a solicitat în instanță autorizarea clădirii.

"La acest moment nu există nicio decizie de instanță de demolare a Cathedral Plaza. În plus, există în instanță o solicitare a proprietarului de a-și autoriza clădirea, lucru care a suspendat orice acțiune în justiție", a spus Răzvan Sava, într-un dialog cu cititorii Hotnews, întrebat de ce PMB nu respectă deciziile judecătorești definitive privind demolarea Cathedral Plaza, scrie Agerpres.

În martie 2015, Arhiepiscopia Romano-Catolică București a anunțat că a depus la Direcția Națională Anticorupție o plângere penală împotriva primarului general de la acea vreme, Sorin Oprescu, a oamenilor de afaceri Dragoș Bîlteanu și Ioannis Papalekas, dar și a unor angajați ai Primăriei Municipiului București. Aceștia erau acuzați de apartenență la un grup infracțional organizat, iar funcționarii publici și de abuz în serviciu, referitor la refuzul de a pune în executare hotărârea judecătorească de desființare a Cathedral Plaza și de a proceda la demolarea imediată a acesteia și la refacerea parcului public existent anterior.

Municipalitatea a precizat la momentul respectiv că a solicitat proprietarului să demareze procedurile legale pentru desființarea construcției încă din 2011, însă acest act a fost atacat în instanța de contencios administrativ de proprietarul construcției SC Millenium Building Development SRL.

Judecata a fost suspendată până la soluționarea irevocabilă a dosarului având ca obiect solicitarea SC Millenium Building Development SRL de obligare a primarului Capitalei să emită actul administrativ final reprezentat de autorizația de construire pentru intrarea în legalitate a Cathedral Plaza.

Litigiul cu Millennium Building Development a început în aprilie 2006. În 28 iunie 2012, Tribunalul Dâmbovița l-a obligat pe primarul municipiului București, prin sentința nr. 2.520, devenită irevocabilă prin decizia nr. 456 din 23.01.2013 a Curții de Apel Ploiești, "să emită decizia privind desființarea construcției — imobil de birouri Cathedral Plaza, situat în București, str. General Berthelot nr.11 — 15, sector 1 și, respectiv, str. Luterană, nr.15 și 15A, sector 1 — realizată fără autorizație de construire legală, autorizație emisă la solicitarea SC Millennium Building Development SRL București de Primăria sectorului 1 București".

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri TibiV

Arhiepiscopia Romano-Catolică  Bucureşti
Str. G-ral Berthelot 19, 010164 Bucureşti (RO),
birouldepresa@arcb.ro

Nr. 81 / 8.03.2016
COMUNICAT DE PRE

O știe toată țara: Cathedral Plaza trebuie desființată
Ce interese servește Primarul General interimar: cele publice sau cele declarate nelegale?

ARCB își exprimă indignarea față de afirmația falsă a primarului interimar al Capitalei, domnul Ioan Răzvan Sava, referitoare la clădirea ilegală Cathedral Plaza. Domnia sa, citat de Agerpres, a afirmat ieri, 7 martie 2016, că „la acest moment nu există nici o decizie de instanță de demolare a Cathedral Plaza”. Această afirmație este total falsă. O știe toată țara. Tocmai primarul interimar se face că nu știe?

Situația juridică din jurul acestui mastodont stabilită de instanțele românești și europene, este următoarea:
- autorizația de construire este anulată irevocabil prin decizia nr. 1989/2010 a Curții de Apel Suceava
- Primarul General al Capitalei este obligat să desființeze clădirea și să refacă parcul public de lângă Catedrală, prin sentința nr. 2520/2012 a Tribunalului Dâmbovița, devenită irevocabilă prin decizia nr. 456/2013 a Curții de Apel Ploiești,  
- clădirea este radiată din cartea funciară, radiere confirmată prin decizia irevocabilă nr. 1295/2015 a Curții de Apel București, după ce firma reușise o intabulare ilegală în iunie 2011,
- statul român nu are nici o obligație către firma constructoare după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului, prin decizia din 10 aprilie 2012 în cadrul cererii 10787/2008, a respins plângerea Millennium Building Development SRL împotriva României.

Faptul că investitorul dorește reautorizarea proiectului ilegal Cathedral Plaza nu afectează în nici un fel decizia irevocabilă de demolare. Primarul interimar, prin afirmația de ieri, dă mai mult impresia că slujește interesele unui proiect ilegal decât că respectă și că pune în aplicare decizia definitivă și irevocabilă de desființare a Cathedral Plaza. Este de neacceptat un asemenea comportament.
Având în vedere declarațiile false date publicității de către primarul general interimar, ARCB își rezervă dreptul de a folosi toate mijloacele legale pentru sancționarea acestora.

Biroul de presa

P.S.
Dăm publicității o înțelegere între Millennium Building Development SRL și autoritățile statului, înțelegere realizată cu 10 ani în urmă, înainte de obținerea autorizației ilegale și ținută la secret. Prin înţelegerea notarială din 13 februarie 2006 dintre SC Millennium Building Development SRL şi Primăria sectorului 1 Bucureşti, realizată în fața unui notar public din București, SC Millennium Building Development SRL s-a angajat, sub sancțiunea infracțiunii de fals în declaraţii, că „nu se va întoarce cu daune împotriva Primăriei Sectorului 1 Bucureşti în cazul în care vor fi anulate contractele de concesiune”, realizate cu Primăria Capitalei „cu privire la terenurile situate în Bucureşti, sector 1, str. General Berthelot / str. Luterană”. O înțelegere care arată în mod clar că ambele părți erau conștiente de caracterul ilegal al documentelor și al clădirii. O înțelegere prin care autoritățile statului, în loc să respecte legea și să protejeze Catedrala Sf. Iosif, monument de arhitectură înscris în patrimoniul național și universal, au primit garanții din partea firmei că nu vor fi purtate în justiție pentru ilegalitățile comise.
Ținând cont de afirmațiile de ieri ale primarului interimar ne întrebăm ce alte înțelegeri de culise sunt în spatele vorbelor sale.


--
Biroul de presă
Arhiepiscopia Romano-Catolică București

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri misterr

Catolicii au iesit in strada si cer demolarea cladirii Cathedral Plaza. IPS Ioan Robu: Coruptia ne-a bagat cu capul in pamant

http://vid1.stirileprotv.ro/2016/05/28/61808478-2.mp4

1000 de oameni au participat sambata in Capitala la un mars al catolicilor pentru respectarea unei decizii judecatoresti, care prevede demolarea constructiei Cathedral Plaza, de langa Catedrala Sfantul Iosif.

Nici dupa 70 de procese situatia nu este insa clara. In prezent, la Tribunalul Bucuresti este pe rol cererea dezvoltatorului de intrare in legalitate a cladirii.

La mars a participat si cel mai important om al bisericii catolice in Romania, Arhiepiscopul Ioan Robu, care a tinut un discurs dur impotriva coruptiei din tara noastra.

Marsul a pornit din fata Catedralei Sfantul Iosif, monument istoric situat intr-o zona protejata a Bucurestiului. Chiar langa ea se afla Cathedral Plaza, o cladire de birouri de 18 etaje si 75 de metri inaltime.

Protestatarii sustin ca Primaria ar trebui sa respecte o decizie a tribunalului Dambovita, data in 2012, conform careia cladirea trebuie demolata. In 2013, Curtea de Apel Ploiesti a decis irevocabilitatea deciziei si a stabilit ca primarul Capitalei trebuie sa dea dispozitie de demolare. Intre timp, hotararea initiala a fost anulata de Tribunalul Dambovita, dar repusa in drepturi de Curtea de Apel Ploiesti, in 2015.

IPS Ioan Robu, arhiepiscop romano-catolic: "Din guvernele care s-au perindat s-a cautat mereu binele clanului, binele partidului, dar nu binele poporului. Prea am ajuns rau cu totii, in toata tara, prea ne-a lasat jos, ne-a bagat cu capul in pamant tot ce inseamna necinstea si coruptia si smecheria si minciuna si trebuie sa ne ridicam."

In 2015, proprietarul cladirii, Ioannis Papalekas, l-a dat in judecata pe monseniorul Ioan Robu si a cerut 5 milioane de euro daune morale, pentru afectarea imaginii sale. Luna aceasta, Tribunalul Bucuresti a respins, insa, cererea facuta.

Pe de alta parte, Millennium Building Development, dezvoltatorul cladirii, contesta actiunea catolicilor: "instrumentarea unui mars pe strazile Capitalei este si un act de presiune asupra instantelor judecatoresti, atat timp cat pe rolul Tribunalului Bucuresti se judeca cererea de intrarea in legalitate a Cathedral Plaza. "

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri misterr

PMB a prevăzut un milion de lei în buget pentru un contract de consultanţă privind demolarea Cathedral Plaza

Primăria Capitalei a anunţat că în bugetul pentru anul 2017 a fost alocat un milion de lei pentru un contract de consultanţă în ceea ce priveşte demolarea Cathedral Plaza, după ce în anii anterior au mai fost demarate două proceduri de achiziţie publică, fără să poată fi desemnat un câştigător.

Precizările au fost făcute după ce, vineri, arhiepiscopul romano-catolic de Bucureşti, Ioan Robu, a arătat că autorităţile din Capitală evită să pună în aplicare decizia de demolare a Cathedral Plaza.

"Primăria Municipiului Bucureşti a iniţiat demersurile pentru punerea în aplicare a Sentinţei nr. 2.520/ 28.06.2012 privind desfiinţarea construcţiei de birouri Cathedral Plaza. Astfel, pentru identificarea modalităţilor de demolare şi a costurilor aferente acestui proces, au fost demarate în anii precedenţi două proceduri de achiziţie publică. Ambele proceduri de achiziţie au fost anulate, prima pentru lipsa oricăror oferte conforme, iar la cea de-a doua procedură neprezentându-se niciun ofertant", a precizat Primăria Capitalei, prin intermediul unui comunicat.

Potrivit PMB, în Programul Anual al Achiziţiilor Publice pe anul 2017 al Municipiului Bucureşti a fost inclusă o nouă procedură de licitaţie publică în vederea atribuirii unui contract de consultanţă pentru a evalua impactul asupra structurii imobilului Cathedral Plaza şi asupra siguranţei în exploatare, precum şi pentru stabilirea modalităţilor de desfiinţare a construcţiei.

"În bugetul pentru anul 2017 a fost alocată suma de 1 milion de lei. Noua procedura urmează să fie publicată atât în SEAP (Serviciul electronic de achiziţii publice), cât şi în TED (Tenders Electronic Daily), versiunea on-line a 'Suplimentului la Jurnalul Oficial al Uniunii Europene' dedicat achiziţiilor publice europene pentru maximalizarea şanselor desemnării unui câştigător", se mai arată în comunicat.

Pe de altă parte, Primăria a menţionat că pe rolul instanţelor de judecată mai există şi alte litigii cu privire la acest imobil, iar cercetarea judecătorească în aceste cazuri nu este finalizată.

"Majoritatea dosarelor privind această speţă sunt suspendate până la soluţionarea dosarului nr. 8.563/ 3/ 2013, aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti, ce are ca obiect cererea de chemare în judecată formulată de proprietarul construcţiei - SC Millennium Building Development SRL - prin care acesta a solicitat obligarea primarului municipiului Bucureşti să emită actul administrativ final reprezentat de Autorizaţia de Construire pentru intrarea în legalitate a construcţiei 'Cathedral Plaza'. Următorul termen de judecată va fi în data de 10.05.2017", a precizat PMB.

Arhiepiscopul romano-catolic de Bucureşti, Ioan Robu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă organizată la Cluj, că există o hotărâre definitivă de demolare a Cathedral Plaza, dar că aceasta nu este pusă în aplicare.

''Nu am ajuns la niciun acord comun, avem decizia irevocabilă de dezmembrare a clădirii, însă, până prezent, primarul general al Capitalei fuge de obligaţia pe care o are de a da decizia de demolare sau de dezmembrare a clădirii. Ştim că proprietarii sunt foarte puternici din punct de vedere economic, ceea ce nu se întâmplă cu biserica. Ei au influenţă deosebită asupra tuturor mediilor - şi politice, şi economice. Suntem acolo, avem dreptate, dar nu ni se dă. Există o hotărâre definitivă de demolare, de dezmembrare a clădirii, dar nimeni nu vrea să facă un pas înainte pentru a pune în practică legea, pentru a respecta legea'', a spus Ioan Robu.

 


Go to page:  1  ... 14 15 16 17 18 19 20
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2419 forum members have written 433175 posts in 5388 topics and 518 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use