MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou

Topic: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou

2636 posts, 737394 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 73 74 75 76 77 78 79  ... 189

📖 Pagination options
  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou sab

Pana se construieste metrou acolo...mai este mult. Din pacate....

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou Florinds

Apropo de ceea ce s-a intamplat azi pe linia 41 (azi inca a fost OK, s-a putut ocoli prin Bd. Mihalache), cred ca se impune metroul si pe linia lui 41. Cu siguranta 41 are mai multi calatori decat 32 + 21. Stiu ca s-a mai discutat mai demult si s-a spus ca M5 atunci cand ajunge la Universitate preia din calatori, dar la situatia actuala (M5 central in 2030) si mai ales din viitor (Aurel Vlaicu-Pipera in crestere) cred ca e mai mult decat cazul.

• sab
  • Posted:
  •  

Bineinteles, ORICE este mai necesar decat ceea ce se face sau se planifica acum, adica M4 in nord si M6...Inclusiv M8, inelara de sud, care se suprapune partial pe traseul tramvaiului 41.

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou andrei11

Nu se impune metrou "greu" pentru linia 41.
1) 41 n-are nici o legatura cu Aurel Vlaicu - Pipera.
2) Aglomeratia isi va gasi rezolvarea in momentul in care va fi functionala M 5 / M 6.

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou bercenicity

Pai este prevazuta inelara de la Crangasi la Str. Brasov pe traseul lui 41. De multi ani.

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou zapacitu

Mie mi se pare ca inelara va concura direct cu tramvaiul pe distante mari si va cam prelua cel putin 1/2 din calatorii din 41. Cealata jumatate va fi preluata de M5. Iar 41 va deveni util pentru plimbari din stanga in dreapta, intocmai ca multe alte linii, iar frecventa probabil se va reduce.

Deocamdata Inelara Sud nu este in nici o perspectiva de a fi construita.
Exista intr-adevar o amorsa la statia Parc Dr. Taberei, cum exista de vreo 30 si ceva de ani amorse la Crangasi - care s-ar putea nici sa nu mai fie valabile astazi.

• sab
  • Posted:
  •  

Este intr-o perspectiva de a fi construita, asa cum sunt si celelalte magistrale. Adica este o simpla linie trasata pe harta Bucurestiului, cum este si M5 dincolo de Eroilor, M4 dincolo de Gdn, samd...
Din pacate, si ea se va lovi de problema traseului, care de la stadionul Ghencea pana la Nitu Vasile este cam "in ceata".
Stiu, se va spune ca trebuie sa ai intai "razele" si abia apoi sa faci cercul....

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou Florinds

Andrei, daca e asa, nu mai e nevoie nici pe Iancului/Pantelimon de tramvai si desfiintat, ce zici?
De cand nu ai mai fost cu 41? Eu vad diferenta si anul asta fata de anul trecut. Intre Moghioros si Crangasi e grav de tot si invers si nici in rest nu e prea liber. Sunt si doua tramvaie pline in statie la ore de varf, in conditiile in care vin la 2 min. si intervalul este real, nu ca la alte linii.

Pai 41 -> Crangasi -> Victoriei -> Pipera, cea mai rapida cale. M5 pana la Universitate ajuta doar pe cei care stau pe DT, in rest 41 + M1 + M2 sunt mai rapide.

• sab
  • Posted:
  •  

Pana la urma este normal ca s-a aglomerat, avand in vedere ca Dr.Taberei este "ciuruit".

1) Evident ca tramvaiele in Pantelimon / Iancului nu au ce sa  mai caute...
2) Stiu de aglomeratia din 41, desi nu circul cu el.
Daca s-ar da in functiune M 5 Dr. Taberei - Universitata, hai sa vedem :
Cei care stau in zona metroului M 5  ( cel putin R = 500 m in jurul statiei ) nu ar mai lua tramvaiul 41. Sau ar lua 41 ( sau altceva ) pana la statia Parc Dr. Taberei, dupa care M 5 / Universitate M 5 // M 2 si M 2 Pipera.
Cred ca s-ar descongestiona 41. Eu asa spun.

• sab
  • Posted:
  •  

Poate doar daca M5 va trece vreodata de Eroilor. Altfel, sa schimbi din doua in doua statii,  si la Eroilor, cat mai ales la "minunatia" de la Unirii...halal....
Si sa mergi cu " caruta" M5 cu statii la 300-500m...Nu stiu daca este mai bine fata de 41.

Evident ca M 5 trebuie sa ajunga la Universitate sa fie reteta completa.
Din 500 in 500 m, dar macar nu sta la semafoare / nu se rastoarna camioane pe linie * si un singur metrou "face" ca si capacitate cam cat 4 tramvaie.
* --> Un accident grav s-a produs joi dimineață ( 29 Oct. 2015 ) în centrul Capitalei. Două persoane au fost rănite în urma unei coliziuni dintre un tramvai și un camion, informează B1 TV...”Vorbim de un eveniment rutier în care a fost implicat un tramvai și un camion, la intersecția dintre bulevardul Ion Mihalache și strada Turda...”Accidentul s-a produs în jurul orei 9.
Captura tot de la ei e luata :
10-29-2015 5-50-09 PM.png (170.09 KB; downloaded 2285 times)

• sab
  • Posted:
  •  

Eu zic ca sunt si distante mai mici. De ex Orizont-Favorit , Romancierilor-Brancusi sau Brancusi-RD. Oricum si 500m sunt cam putin, parerea mea. O distanta de 700-800 m era mai rezonabila. Se putea renunta la vreo 2 statii, dar in fine, asta s-a construit, asta o sa avem. Este adevarat ca fata de situatia de azi metroul este un plus. Dar azi pe linia 41 a fost o situatie exceptionala. Si la metrou se poate arunca cineva pe sine si sa paralizeze cateva ore traficul.
Oricum, pana la M8 mai este foarte mult, asa ca discutam degeaba. Nici macar nu este clar cum va fi aceasta magistrala, va avea capat la Crangasi sau in alta parte.... Imi mentin parerea ca M8 nu trebuie sa se opreasca la Crangasi, ci, poate la Aviatorilor, daca M1 ramane in forma actuala, de struto-camila..

Go to page:  1  ... 73 74 75 76 77 78 79  ... 189

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463914 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”