Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului
8571 posts, 1725995 views
📖 Pagination options
- sab
-
Posted:
-
Re: Discutii generale: M5 (partea a III a)
sab
Concret, care este sistemul care se va instala pe M5?
Concret, care este sistemul care se va instala pe M5?
- 133 313
-
Posted:
-
133 313
Sistemul cel mai scump, cu toate optiunile pentru evolutii viitoare... care n-or sa vina niciodata.
Nimic special, ca de obicei.
Sistemul cel mai scump, cu toate optiunile pentru evolutii viitoare... care n-or sa vina niciodata.
-
- freyutz
-
Posted:
-
freyutz
JALE daca ar fi sa fie ceva radical diferit. Dar nu cred ca va fi decat acelasi interlocking Bombardier, adus la zi, pentru ca totusi avem trenurile, care stiu sa mearga dupa acel sistem. Nu putem pune ceva total diferit atata timp cat trenurile nu sunt prevazute pentru asta
Iar un sistem driver-less sare din schema...nu avem flota pentru asa ceva in primul rand, pana sa ajungem sa vorbim de senzori infra rosii si porti anti suicide.
JALE daca ar fi sa fie ceva radical diferit. Dar nu cred ca va fi decat acelasi interlocking Bombardier, adus la zi, pentru ca totusi avem trenurile, care stiu sa mearga dupa acel sistem. Nu putem pune ceva total diferit atata timp cat trenurile nu sunt prevazute pentru asta
-
- icee
-
Posted:
-
icee
Teoretic conductorul nu mai are nimic de facut fizic la comanda trenului nici in ziua da azi, e doar pe post de benoclist.
Ar fi fost bine ca macar sa fie configurat corect sistemul incat sa functioneze ceas.
(n-ai sa vezi)
Teoretic conductorul nu mai are nimic de facut fizic la comanda trenului nici in ziua da azi, e doar pe post de benoclist.
Ar fi fost bine ca macar sa fie configurat corect sistemul incat sa functioneze ceas.
-
- aztec
-
Posted:
-
aztec
Uitati un lucru esential
Va intreb doar atat.
Cum sa avem sistem automat fara conductor?
Cum ar arata sindicatul metroului doar cu casierele(extrem de usor de inlocuit cu sisteme moderne) si cei de la intretinere.
Ce forta de negociere ar avea?
Sa dea oameni afara?
Uitati un lucru esential
Va intreb doar atat.
Cum sa avem sistem automat fara conductor?
Cum ar arata sindicatul metroului doar cu casierele(extrem de usor de inlocuit cu sisteme moderne) si cei de la intretinere.
Ce forta de negociere ar avea?
Sa dea oameni afara?
- sab
-
Posted:
-
sab
Avand in vedere ca se achizitioneaza multe automate de vandut cartele, acest personaj (casiera) este pe cale de disparitie. Se va intampla si la noi, mai devreme sau mai tarziu, cu sau fara voia onor sindicatului.
Sau le tinem in post pentru cei care nu au bani fixi, avand in vedere ca automatele noastre "inteligente" nu dau rest ? Pana la urma este un motiv suficient de plauzibil
Avand in vedere ca se achizitioneaza multe automate de vandut cartele, acest personaj (casiera) este pe cale de disparitie. Se va intampla si la noi, mai devreme sau mai tarziu, cu sau fara voia onor sindicatului.
Sau le tinem in post pentru cei care nu au bani fixi, avand in vedere ca automatele noastre "inteligente" nu dau rest ? Pana la urma este un motiv suficient de plauzibil
- 133 313
-
Posted:
-
133 313
Dar ce merg automatele alea... cand isi aduc aminte. In special alea de la Mihai Bravu si Republica. Sunt usor de "scos din priza".
P.S. Bani ficsi.
Dar ce merg automatele alea... cand isi aduc aminte. In special alea de la Mihai Bravu si Republica. Sunt usor de "scos din priza".
P.S. Bani ficsi.
- sab
-
Posted:
-
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
nu te-ai saturat de mistocareala???

NU
133 313 wrote:
Sistemul cel mai scump, cu toate optiunile pentru evolutii viitoare... care n-or sa vina niciodata.Nimic special, ca de obicei.
icee wrote:
Vor sa bage full ATO, fara conductor ?
NU
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Am si eu o curiozitate...cand ai scris treaba cu ecartamentul, ce neuron ai folosit?...ala din calcaiul stang...sau celalalt!!!
Se pare ca mai sunt multe alte lucruri...care scapa!
Si da, sistemul actual e depasit.
P.S.
Lungimea trenului e data de capacitatea de transport necesara la ora de varf cu frecventa de circulatie maxima...cand or fi necesare trenuri de metrou mai lungi, am sa te anunt!

In ce priveste M6, dincolo de Baneasa eu as fi facut peroane mult mai scurte cu trenuri asisderea, ca sa se 'acordeze' cu cererea de transport, fara a face rabat la frecventa, ca daca frecventa nu e, ala nici metrou nu mai e...
andrei11 wrote:
De acord si cu tine, dar se profileaza ceva de genul << fiecare cu a măsii >>
Trenurile M 5 - vor fi strict separarte de restul. De ce nu ati facut respectiva magistrala cu un ecartament de 2 m ? ( Bine, exagerez acum, daca trenurile nu pot fi interschimbabile ). Fiecare magistrala de acum incolo cu ecartamentul ei daca fiecare magistrala are propriul sistem de securitate si nu putem plimba trenuri de pe o magistrala pe alta.
Asa se va intampla si pentru M 6 / M 7 / M 8 / M 9, etc.
E ceva care-mi scapa.
Inseamna ca sistemul de siguranta practicat pe M 1...M 4 e depasit ?
Ce ne-am face de exemplu pe Caile Ferate Europene, functie de sistemul de siguranta al locomotivei acestea pot merge numai pe unele linii ? Hai sa luam exemplul Romaniei, pe cele 8 magistrale standard, daca avem 8 sisteme de siguranta diferite inseamna ca...
Revin, daca tot e fiecare cu a masii eu as fi facut peroanele / trenurile de 150 m lungime, sa incapa 1500 oameni / tren, nu 1000...icee wrote:
Vor sa bage full ATO, fara conductor ?
Ai curaj ?
Am si eu o curiozitate...cand ai scris treaba cu ecartamentul, ce neuron ai folosit?...ala din calcaiul stang...sau celalalt!!!
Se pare ca mai sunt multe alte lucruri...care scapa!
Si da, sistemul actual e depasit.
P.S.
Lungimea trenului e data de capacitatea de transport necesara la ora de varf cu frecventa de circulatie maxima...cand or fi necesare trenuri de metrou mai lungi, am sa te anunt!
In ce priveste M6, dincolo de Baneasa eu as fi facut peroane mult mai scurte cu trenuri asisderea, ca sa se 'acordeze' cu cererea de transport, fara a face rabat la frecventa, ca daca frecventa nu e, ala nici metrou nu mai e...
- 133 313
-
Posted:
-
133 313
Nu e vorba sa ma satur eu, e vorba ca se termina pos-tul si atunci nici n-o sa avem ce sa mai mistocarim.
subway guru wrote:
Nu e vorba sa ma satur eu, e vorba ca se termina pos-tul si atunci nici n-o sa avem ce sa mai mistocarim.
-
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
What ?
Sistemul actual de siguranta este depasit ? Si atunci de ce nu s-a renuntat la el ? Pentru ca nu s-a amortizat ? Adica mentinem un sistem de siguranta al traficului depasit din motive economice ?
Daca de la Baneasa incolo trebuie trenuri de 60 m, asta inseamna ca iese o incurcatura de zile mari, sau transbordare la Baneasa, sau sa circule trenuri de 6 vagoane ( care sa intoarca la Baneasa ) si din cand in cand cele de 3 vagoane. Si sistemul sa functioneze vreo 200 de ani de acum incolo.
Oricum ti-a scapat porumbelul, inseamna ca Otopeniul nu are trafic care sa justifice metrou
Până la urma astept sa mai cada capete acolo unde trebuie si sa introducem tren de la aeroport la gara. Pe bune !
What ?
Sistemul actual de siguranta este depasit ? Si atunci de ce nu s-a renuntat la el ? Pentru ca nu s-a amortizat ? Adica mentinem un sistem de siguranta al traficului depasit din motive economice ?
Daca de la Baneasa incolo trebuie trenuri de 60 m, asta inseamna ca iese o incurcatura de zile mari, sau transbordare la Baneasa, sau sa circule trenuri de 6 vagoane ( care sa intoarca la Baneasa ) si din cand in cand cele de 3 vagoane. Si sistemul sa functioneze vreo 200 de ani de acum incolo.
Oricum ti-a scapat porumbelul, inseamna ca Otopeniul nu are trafic care sa justifice metrou
Până la urma astept sa mai cada capete acolo unde trebuie si sa introducem tren de la aeroport la gara. Pe bune !
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Evident ca sunt sisteme mai evoluate, mai performante...si mai scumpe!
Lumea tehnicii avanseaza in ritm rapid, nu e fixata in doi neuroni...
Cat priveste trenurile si peroanele, fa-ti o minima documentare despre metroul de la Copenhaga...si 'dupe'...mai vorbim!
Hai pa!
Nu s-au nascut metrourile cu post-ul si nici nu se termina odata cu el...vine poimu'...
Evident ca sunt sisteme mai evoluate, mai performante...si mai scumpe!
Lumea tehnicii avanseaza in ritm rapid, nu e fixata in doi neuroni...
Cat priveste trenurile si peroanele, fa-ti o minima documentare despre metroul de la Copenhaga...si 'dupe'...mai vorbim!
Hai pa!
133 313 wrote:subway guru wrote:
Nu s-au nascut metrourile cu post-ul si nici nu se termina odata cu el...vine poimu'...
- iliutu
-
Posted:
-
iliutu
Dar era mai bine daca le cumparam din POS-T ... Ca multe alte chestii ...
Vom avea usi de acces din peron in tren anti-sucigasi ?
Dar era mai bine daca le cumparam din POS-T ... Ca multe alte chestii ...
Vom avea usi de acces din peron in tren anti-sucigasi ?
📖 Pagination options