Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasaj Subteran Piața Sudului (INAUGURAT 23.07.2017)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

4579 posts, 1096928 views

Go to page:  1  ... 69 70 71 72 73 74 75  ... 328

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului aztec

Citisem ca se pot face ceva genul "avans la decontare"...prin norme pe undeva, nu am inteles exact.
Cert e ca trebuiesc depuse facturile inainte de terminarea termenului...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului TibiV

Facturile pentru lucrarile facute in decembrie pot fi depuse si in ianuarie, iar de trimis spre decontare la Bruxelles cred ca pana in martie...
Important este ca lucrarile sa fie certificate ca fiind efectuate pana la 31 decembrie (si ca fiind conforme) de catre consultant/inginer...
Nici UE nu e absurd sa ceara ca pentru o lucrare pe care o termini pe 31 decembrie la ora 16, la ora 17 sa fie actele pe masa lor din Buruxelles...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului subway guru

Rambursarile se fac...pe facturi achitate!
;)
Lucrarile ca sa se poata achita, trebuie mai intai a se factura...
Pentru a se factura trebuie mai intai a se executa si certifica...
Pentru a se executa, amplasamentul trebuie mai intai a se elibera...si circulatia a se devia...
Ei, aici e...buba!
:mrgreen:

Normal, ca de aia se numesc rambursari.
Primaria intai plateste facturile, si abia apoi trimite toate actele la Bruxelles, care ramburseaza primariei cota sa contributie (in cazul de fata 98%) din valoarea lucrarilor deja platite...

Important este ca mecanismul functioneaza doar pentru ce se termina pana la destuparea sticlelor de sampanie din noaptea de Revelion.
Durerea de cap din dimineata de dupa... aia este doar pe banii nostri... pardon, ai primariei... :(

Hai, ca totusi discutand, trecem peste 'asperitati' si gasim o baza comuna de discutii...coerente!
;)

Corect !

Sper ca în alte ocazii să citeşti întâi cu atenție ceea ce scriu, şi când eşti sigur că am luat-o pe arătură eşti bine venit să mi-o spui...
Cu argumente valabile, of course... :)

Cu respect...

Poate incerci totusi sa 'revezi' estimarea aia a ta...in termeni mai realisti...e doar un exercitiu logic...
In termeni reali, pana nu vedem 'estimarile' constructorului, facem doar ipoteze 'din birou'!
Sau mai savant spus, 'analize de risc'...dar analizele de risc adevarate presupun un aparat matematic ceva mai elevat...
Sa auzim...numai de bine!
Oricum, mi-au placut ultimile tale postari, inseamna ca si o 'impunsatura prieteneasca' e si ea buna la ceva!
Apreciez sincer!
Drept pentru care am sa incerc sa-ti raspund constructiv si 'dincolo'!
:mrgreen:
Daca si colegii de forum s-au ales cu ceva 'clarificari' din ping-pongul nostru, tot e ceva, inseamna ca ne-am atins obiectivul...restul sunt 'harjoneli'!
8-)
P.S.
Pentru moment nu e niciun risc...nu s-a facut nicio plata, si pe cale de consecinta logica, nicio rambursare!
:popa:

Păi cu estimările este încurcată.
Plecând de la cei 18% din septembrie, eu estimam 25% în decembrie.
În articolul b365 primăria zice de 23% acum. M-ar bucură să fie aşa.

Eu mi-aş dori să ajungă la 80% până la finalul anului, dar care sunt șansele ?... :(

Pentru că asta este marea durere pe care am încercat să o subliniez de prima dată: pentru tot ce facem după 1 ianuarie nu mai vedem un euro de la Bruxelles... :(

Deci puteam să facem pasajul moca (mă rog, sper că eşti de acord că să ne coste 2% este de fapt moca) şi în loc de asta o să ne coste vreo 70%...

Este păcat de la Dumnezeu, dar şi dovada incompetenței celor ce conduc oraşul ăsta.
Pentru 90 de milioane de euro, dacă aş fi fost primar, mă mutam din primăvară pe șantier...
Şi îi ţineam lângă mine şi pe "şefii utilităților" :D

7% in trei luni, daca se dezleaga amplasamentele, e super pesimist...
Ce zice primaria??? Ca pe aia daca-i intrebi nu stiu exact nici cum ii cheama, iar daca stiu, nu vor sa spuna, ca nu le face cinste...
O estimare mai optimista ar fi undeva la 30-35%...80% e science-fiction!!!
Daca se ambitioneaza constructorul sa termine treaba la iunie...poate si mai mult, cam la 8-10% pe luna...
Dar vezi si Post scriptumul meu...ca viata e facuta din 'detalii' si iadul e pavat exclusiv cu 'bune intentii...ratate'!
:ugeek:
Si problema nu e ca ne costa ori nu ne costa, in halul de 'nerambursare' pe cam toate programele UE, vom fi clar 'contributor net' in loc de beneficiar net, cu alte cuvinte, din banii nostri si-au tras altii 'investitii gratis', numai noi nu... :popa:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Adrian Rosca

TibiV wrote:
Păi cu estimările este încurcată.
Este păcat de la Dumnezeu, dar şi dovada incompetenței celor ce conduc oraşul ăsta.
Pentru 90 de milioane de euro, dacă aş fi fost primar, mă mutam din primăvară pe șantier...

Mon cher, ai auzit cumva de Madalin Dumitru, Solomon Wigler si Sorin Oprescu? Ti se pare ca au aceeasi agenda cu noi astia?
Sfanta naivitate!

Iar nouaji' de meleoane e mezelic, "bă" (ca sa citez un clasic in viata)

Adriane, ca deobicei pui punctul pe Y si sarea pe rana...n-ai pastrat ceva saricica si pentru deszapeziri???...o versi toata pe 'viitorul pasaj'??? Ca cam atunci o sa explodeze 'bomba' sa le cada 'trompa'...ca alta rima mai buna nu s-a gasit inca...
:lol:
Pe de alta parte ai auzit tu de un roman care sa nu ingrase porcul in ajun???
Doar ca porcul asta trebuia transat in 2013 ca sa fie azi 'mezelic'! :popa:

Adrian, guru... :lol:  :lol:  :lol:
Un ochi plânge după bani, unul şiroieşte de râs...
Bravo măi băieți !... :lol:

Ce bravo mai dragule???
Facem si noi haz de necaz ca tot romanul...la paguba!
Halal natiune, brav popor, ai nostri 'conducatori' sa traiasca si infloreasca, toti cu  :popa:  ...
:twisted:
Ma Oprescu aici, ca iar risc 'un ultim avertisment serios' pentru 'limbaj mult prea colorat' din partea mult prea rabdatorilor si intelegatorilor nostri admini, pentru a o mie doua sute cinci zeci si noua 'incalcare grava' a regulamentelor...urmata de promisiunile mele solemne ca e 'pentru ultima data'...pe ziua de azi!
8-)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Adrian Rosca

Pai ce-i prin primarie, Doamne Fereste!

L-am cunoscut si eu pe Ion Dedu pe cand era directorul Directiei transporturi, drumuri si sistematizarea circulatiei si mi s-a parut un om ok. Scria prin ziare ca cica si-ar fi dat demisia nu din cauza dna-ului ci a infractorilor.

Go to page:  1  ... 69 70 71 72 73 74 75  ... 328

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasaj Subteran Piața Sudului (INAUGURAT 23.07.2017)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463848 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”