Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasaj Subteran Piața Sudului (INAUGURAT 23.07.2017)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

4579 posts, 1101250 views

Go to page:  1  ... 68 69 70 71 72 73 74  ... 328

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului realistul

Dacă e din vina lor, ar trebui să plătească ei această lucrare. Și asta pentru ca o lălăie la rece. De exemplu acum când a plouat un pic, nici dracu nu se vede pe aici pe șantier. De ce o ține groapa de vis a vis de Sun Plazza Oltenitei (ca pare finalizat acel acces pe acea bucată) descoperta și nu finalizează...nu știu. Dădeau drumul la traficul si asa gatuit. Ne chinuim ca prostii pentru niște verze nesimțite. Când se va închide Nitu Vasile cred ca mai bine ne luăm elicopter. Va fi jale. Și va dura.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului realistul

Acum un pic mai tarziu, ca să mă contrazică băieții au început să spargă în continuare cu picamerul escavatorului, asfaltul de la rampa Castani. Erau și cam șase muncitori la placa proaspăt turnata.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului subway guru

Se pare ca detinatorii de retele sunt dispusi sa-si rezolve trebile si sa elibereze amplasamentul pana la sfarsit de noiembrie...
Ramane de vazut daca si Astaldi e dispus sa se angajeze sa-si termine treaba pana la iunie 2016, astfel ca sa nu se piarda finantarea non-rambusrsabila...
Si daca PMB e in stare sa se miste cu mult mai 'vioi' ca pana acum din punct de vedere birocratic si contractual...ca altfel vorbim discutii!
;)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului TibiV

Imi place "Partea 3" a pozelor lui misterr...
Ceva sperante...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului survola

Deci "schimbarea" primarului general are efecte pozitive?

Aşa se pare...

Pe de altă parte...
subway guru wrote:
Ramane de vazut daca si Astaldi e dispus sa se angajeze sa-si termine treaba pana la iunie 2016, astfel ca sa nu se piarda finantarea non-rambusrsabila...

Din păcate nu este aşa...
Primăria va pierde 'fo 75 de milioane lei...
UE a acceptat să plătească 96,44 milioane lei, adică 95% din valoarea eligibilă a proiectului de 127 milioane. (TVA nu este eligibil, deci rămâne cam 102 milioane)

Dar regulile UE, chiar după ce au fost flexibilizate anul acesta tocmai pentru incapabili ca noi, spun aşa:

Proiectele începute pe 2007-2013 şi nefinalizate până 31 decembrie vor fi finanţate astfel:

1)  Dacă proiectul va fi terminat până la 30 iunie 2016, UE plătește cota sa de finanțare (95% în cazul ăsta) doar pentru lucrările executate până la 31 decembrie 2015. Pentru restul lucrărilor, făcute după 1 ianuarie, beneficiarul (primaria) plătește toate aceste lucrări din buzunarul propriu.

2) Dacă lucrarea nu este gata la 30 iunie, beneficiarul returnează sumele deja primite de la UE.

În cazul în care "ne iese" varianta 1) , oricum nu primim decât fondurile aferente stadiului de la 31 decembrie.
guru a estimat acum că sunt la 18%.
Hai să zicem că de Revelion ajung la 25%, adică vreo 26 de milioane din 102. UE plătește 95% din aceste 26 de milioane, dar restul ( 77 milioane) le va plăti primăria exclusiv din bugetul propriu.

Doamne ferește să ajungem la cazul 2)....

Ar fi o mare realizare să facă până la sfârșitul anului străpungerea pe sensul N.Vasile-Văcărești, şi să avem un stadiu de măcar 50%, punând la socoteală şi ce au făcut din PP1, PP2 şi PP3...

N-am 'estimat' nimic, doar am constatat si consemnat...realizat 18%...la luna septembrie...bine-rau, asta este si realitatatile sunt irefutabile...

Ce mai "realizări" după mai mult de un an... :(

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului zapacitu

subway guru wrote:
N-am 'estimat' nimic, doar am constatat si consemnat...realizat 18%...la luna septembrie...bine-rau, asta este si realitatatile sunt irefutabile...

Acei 18% sunt lucrari efective la complexul de pasaje, sau includ si modificarile la retelele de servicii publice (gaze, apa, pluvial, curent etc.)?

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului survola

Cred că se referă la lucrările la pasaje.

@TibiV
Nu e chiar asa ce anume din ce am scris???
Mai degraba nu e chiar asa ce ai scris 'in replica'...
Eu am scris care sunt realizarile la septembrie, tu le-ai luat si le-ai 'transpus' la 31decembrie...halal 'inginerie'...
:(
Doar din dorinta de a te 'contra', in loc de informatii corecte, ajungem la 'dezinformari grosolane'... :ugeek:
In stilul asta nu o sa ajungem niciunde...
Si ca deobicei 'escamotam' esentialul, cum a fost planificat acest proiect, cum a fost derulat pentru a-si atinge PMB telurile propuse, si nici macar daca se trag ceva invataminte din toata tarasenia asta...
:oops:

Mai citeste odata postarea mea
TibiV wrote:
oricum nu primim decât fondurile aferente stadiului de la 31 decembrie.
guru a estimat acum că sunt la 18%.
Hai să zicem că de Revelion ajung la 25%, adică vreo 26 de milioane din 102. UE plătește 95% din aceste 26 de milioane, dar restul ( 77 milioane) le va plăti primăria exclusiv din bugetul propriu.

Daca la septembrie, dupa mai mult de un an de munca, au ajuns la 18%, am spus ca in urmatoarele 3 luni, (adica pana pe 31 decembrie, cand este Revelionul) pot ajunge la 25%.

Sa dea Dumnezeu sa ajunga la 50%, sau chiar la 75%, cu cat mai mult cu atat mai bine, caci vom pierde mai putini bani europeni.
Dar de pierdut vom pierde oricum.

Pentru ca regula de finantare a UE este exact cea descrisa de mine.
Bruxelles-ul deconteaza partea lor (de 95% in cazul pasajului PS) doar pentru lucrarile finalizate (cu acte in regula) pana la 31 decembrie 2015.
Lucrarile facute dupa 1 ianuarie se platesc exclusiv de beneficiar.
Iar daca proiectul nu este gata pana la 30 iunie, primaria va trebui sa returneze banii primiti de la UE pentru lucrarile facute pana la 31 decembrie 2015.

Care este dezinformarea ?

Daca te-ai suparat pentru o discutie de pe alt topic (in care nici macar nu m-am bagat (doar am observat ca tonul folosit o luase razna) nu este totusi cazul sa imi inventezi greseli si sa imi rastalmacesti cuvintele pe orice alt topic al forumului.

Cu respect.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Orgonon

Din pacate, pentru bucuresteanul de rand care are ghinionul de a fi nevoit sa tranziteze frecvent zona, "esentialul" este faptul ca se prelungeste aparent la infinit haosul din zona, cu blocajele aferente, cu 634 care inlocuieste prost o linie de tramvai cu frecventa (si capacitate) tripla, cu semi-fantoma 611, cu praf, mizerie, zgomot, cu intarzieri la munca si toate celelalte bucurii. Bineinteles, in contextul unui forum de transport si infrastructura, explicatiile referitoare la intregul proces sunt interesante si binevenite; totusi, ele nu servesc drept consolare pentru cei afectati direct.

URANUS wrote:
Sursa: B365.RO

http://www.b365.ro/mobi/pasajul-subteran-de-la-piata-sudului-are-o-intarziere-de-11-luni-doar-23prc-din-lucrare-e-gata_238974.html

....
În acest moment însă, lucrarea este executată doar în proporție de 23%, iar conform actualului grafic de lucrări, constructorul estimează că va finaliza pasajul în noiembrie 2016, deci cu o întârziere de aproape un an.

În aceste condiții, Primăria Capitalei va pierde finanțarea europeană pentru acest proiect. Contractul de finanțare a fost semnat în luna mai 2014 și are o valoare totală de circa 88 milioane lei, din care contribuția Primăriei Capitalei este de doar 2%. Prin urmare, din cauza întârzierilor, municipalitatea va pierde 86,2 milioane lei (aproximativ 19,5 milioane euro).

Reprezentanții Primăriei spun că vor încerca să mai recupereze din întârzieri pentru a primi măcar o parte din banii europeni. "Pentru a nu se ajunge in situatia pierderii finantarii europene s-a solicitat constructorului furnizarea unui nou grafic de lucrări astfel încât investiția să fie finalizată la 31 iunie 2016. În acest fel, sumele decontate până la 31 decembrie 2015 din fondurile europene nerambursabile nu vor fi pierdute", au precizat reprezentanții Primăriei Capitalei într-un răspuns remis B365.ro.

I se pare mai pare cuiva, acum, ca postarea mea anterioara este o "dezinformare" ?...
Sau ca am "escamotat" ceva esential ?
Esential este ca in mod cert vom pierde o mare parte din finantarea europeana pentru acest proiect, iar daca NU este gata in vara atunci vom pierde toata finatarea europeana.

Go to page:  1  ... 68 69 70 71 72 73 74  ... 328

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasaj Subteran Piața Sudului (INAUGURAT 23.07.2017)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 464009 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”