Topic: Aspecte negative în circulația bucureșteană
1448 posts, 410338 views
📖 Pagination options
- serbanandrei
-
Posted:
-
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului
serbanandrei
Vom vedea la sfarsitul lucrarilor cum stam cu benzile de circulatie. Eu raman la parerea mea ca vom merge pe o banda. Referitor la amenzi : la noi prin hotarare judecatoreasca nu se mai pot ridica masinile parcate aiurea si cele care blocheaza transportul in comun. Asadar este liber la parcat unde vrei si cum vrei. OAre chiar mai conteaza amenda data unui berbec care crede ca poate pune masina cum vrea el ? Sunt de acord ca nu sunt locuri suficiente de parcare dar acum este HAOS. Parcarile cu plata de la UNiversitate si Inter sunt goale pe jumatate.
Adica cum sa plateasca soferul roman parcarea !!!! Afara cand se duce sufla si in iaurt ,acasa face ce vrea .
Vom vedea la sfarsitul lucrarilor cum stam cu benzile de circulatie. Eu raman la parerea mea ca vom merge pe o banda. Referitor la amenzi : la noi prin hotarare judecatoreasca nu se mai pot ridica masinile parcate aiurea si cele care blocheaza transportul in comun. Asadar este liber la parcat unde vrei si cum vrei. OAre chiar mai conteaza amenda data unui berbec care crede ca poate pune masina cum vrea el ? Sunt de acord ca nu sunt locuri suficiente de parcare dar acum este HAOS. Parcarile cu plata de la UNiversitate si Inter sunt goale pe jumatate.
Adica cum sa plateasca soferul roman parcarea !!!! Afara cand se duce sufla si in iaurt ,acasa face ce vrea .
- TibiV
-
Posted:
-
TibiV
Nope...
Asa a zis ICCJ )Inalta Curte de Casatie si Justitie) in mare sa intelepciune.
Desi argumentele par logice.,.
Sursa: http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_41039/Nicio-masina-parcata-neregulamentar-nu-mai-poate-fi-ridicata-momentan-Toate-hotararile-locale-care-dispun-astfel-de-masuri-lovite-de-nulitate.html
Deci mingea este in curtea Guvernului.
Pe care fix de asta il doare...
serbanandrei wrote:
la noi prin hotarare judecatoreasca nu se mai pot ridica masinile parcate aiurea si cele care blocheaza transportul in comun.
Nope...
Asa a zis ICCJ )Inalta Curte de Casatie si Justitie) in mare sa intelepciune.
Desi argumentele par logice.,.
Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nr. 9/2015 a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 526 din 15 iulie 2015 si devine obligatorie de la data publicarii.
Prin acest document, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) stabileste ca procedura de ridicare a vehiculelor stationate/oprite neregulamentar pe partea carosabila nu poate fi reglementata prin hotarari ale consiliilor locale.
Judecatorii ICCJ explica, in motivarea deciziei, ca autoritatile administratiei publice locale nu au competenta de reglementare in ceea ce priveste procedura de urmat in cazul autovehiculelor parcate neregulamentar si ca aceasta chestiune poate fi reglementata numai de Guvern.
“Ridicarea vehiculelor stationate/oprite neregulamentar pe partea carosabila, ca masura tehnico-administrativa, accesorie unei fapte sanctionate contraventional referitoare la nerespectarea regulilor de circulatie pe drumurile publice, inteleasa ca masura de restabilire a ordinii publice, apartine unei competente partajate a autoritatilor administratiei publice locale, ceea ce presupune ca atributiile de reglementare apartin autoritatilor administratiei publice centrale (Guvern), iar cele de executare, in concret, a masurii, autoritatii administratiei publice locale”, se arata in decizia ICCJ nr. 9/2015.
Potrivit documentului, “(…) autoritatea administrativa publica locala nu a fost abilitata de legiuitor de a reglementa o procedura efectiva pentru punerea in aplicare a masurii tehnico-administrative privind ridicarea si depozitarea in locuri special amenajate a vehiculelor stationate/oprite neregulamentar pe partea carosabila. Cu atat mai mult, autoritatile administratiei publice locale nu pot reglementa sanctiuni complementare”.
Inalta Curte mai precizeaza in decizia publicata miercuri ca toate hotararile consiliilor locale prin care sunt stabilite proceduri de ridicare a masinilor parcate neregulamentar sunt lovite de nulitate, din moment ce actele administrative respective sunt emise in afara competentelor pe care le au autoritatile administratiilor publice locale.
Masinile parcate neregulamentar nu pot fi momentan ridicate pentru ca lipsesc reglementarile care sa permita acest lucru
Odata cu decizia ICCJ nr. 9/2015, care devine obligatorie si trebuie aplicata din momentul publicarii in Monitorul Oficial, autovehiculele parcate neregulamentar nu mai pot fi ridicate de pe carosabil de catre autoritatile locale deoarece nu mai exista cadrul legal care sa permita o asemenea masura.
Desi Codul rutier contine precizari referitoare la posibilitatea de a ridica masinile parcate neregulamentar, acestea nu sunt detaliate si explicitate printr-un regulament, asa cum impune legislatia.
Mai exact, in OUG nr. 195/2002 privind Codul rutier se mentioneaza:
Art. 64. - (1) Politia rutiera poate dispune ridicarea vehiculelor stationate neregulamentar pe partea carosabila. Ridicarea si depozitarea vehiculelor in locuri special amenajate se realizeaza de catre administratiile publice locale sau de catre administratorul drumului public, dupa caz.
Art. 97. - (1) In cazurile prevazute in prezenta ordonanta de urgenta, politistul rutier dispune si una din urmatoarele masuri tehnico-administrative: [...]
d) ridicarea vehiculelor stationate neregulamentar. [...]
(6) Procedura aplicarii masurilor tehnico-administrative se stabileste prin regulament."
Regulamentul la care se face referire in Codul rutier nu exista momentan, astfel ca, lipsind o baza legala, primariile nu au dreptul sa ridice autovehiculele oprite sau stationate neregulamentar pe partea carosabila.
Sursa: http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_41039/Nicio-masina-parcata-neregulamentar-nu-mai-poate-fi-ridicata-momentan-Toate-hotararile-locale-care-dispun-astfel-de-masuri-lovite-de-nulitate.html
Deci mingea este in curtea Guvernului.
Pe care fix de asta il doare...
- TibiV
-
Posted:
-
-
- cris_m
-
Posted:
-
Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană
cris_m
Eu as trece cu tramvaiul pe langa masina, dar mai in viteza ca sa ramana semne serioase pe masina (valabil doar pentru tramvaiele mancate de rugina, care sunt tomberoane cu roti)
Sau daca as fi sofer de autobuz, as deschide usa si de pe scaun (fara sa ma ridic) as tine un bat ascutit sa zgarii masina respectiva. Sa planga 3 generatii dupa japita SH pe care au dat o avere.
Eu as trece cu tramvaiul pe langa masina, dar mai in viteza ca sa ramana semne serioase pe masina (valabil doar pentru tramvaiele mancate de rugina, care sunt tomberoane cu roti)
Sau daca as fi sofer de autobuz, as deschide usa si de pe scaun (fara sa ma ridic) as tine un bat ascutit sa zgarii masina respectiva. Sa planga 3 generatii dupa japita SH pe care au dat o avere.
- 133 313
-
Posted:
-
133 313
Se mai intampla si d-astea. Vagonul LF 413 (parca) are o scrijelitura proaspata pronuntata pe evazarea de la purtator, pe partea stanga.
Se mai intampla si d-astea. Vagonul LF 413 (parca) are o scrijelitura proaspata pronuntata pe evazarea de la purtator, pe partea stanga.
- Mircea G
-
Posted:
-
Mircea G
Ai idee ca te poti alege cu un dosar penal ????
cris_m wrote:Cita vitejie pe capul tau ....
Ai idee ca te poti alege cu un dosar penal ????
-
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
De acord cu Mircea G la faza asta. Nu ne facem singur dreptate, e interzis.
De acord cu Mircea G la faza asta. Nu ne facem singur dreptate, e interzis.
- TibiV
-
Posted:
-
TibiV
Corect.
Desi unii sunt atat de nesimititi incat ar merita nu doar sa le zgarie masina, ci sa le-o "tunneze" bine de tot...
Dar nici nu risti dosar penal daca o zgarii...
Ce, daca esti pisi blonda si cand faci parcare laterala intri in altul, iti face cineva dosar penal ?
Amenda si puncte.
Oricand poate sa zica si vatmanul ca i s-a parut ca are loc...
Bine, sa nu fie ala cu juma' de masina pe linie, ca atunci nu mai poti zice "am crezut ca am loc sa trec"...
andrei11 wrote:
Nu ne facem singur dreptate, e interzis.
Corect.
Desi unii sunt atat de nesimititi incat ar merita nu doar sa le zgarie masina, ci sa le-o "tunneze" bine de tot...
Dar nici nu risti dosar penal daca o zgarii...
Ce, daca esti pisi blonda si cand faci parcare laterala intri in altul, iti face cineva dosar penal ?
Amenda si puncte.
Oricand poate sa zica si vatmanul ca i s-a parut ca are loc...
Bine, sa nu fie ala cu juma' de masina pe linie, ca atunci nu mai poti zice "am crezut ca am loc sa trec"...
- alex230ro
-
Posted:
-
alex230ro
si raspunsul de la BPR-pe scurt autovehiculul e parcat regulamentar dar o sa il contacteze sa mute masina,pana acum nimic bineinteles.O sa incerc sa sun eu la nr afisat pe masina desi probabil ca nu o sa o mute.
alex230ro wrote:
revin si cu o poza legat de ce am scris mai sus.
si raspunsul de la BPR-pe scurt autovehiculul e parcat regulamentar dar o sa il contacteze sa mute masina,pana acum nimic bineinteles.O sa incerc sa sun eu la nr afisat pe masina desi probabil ca nu o sa o mute.
- Florinds
-
Posted:
-
Florinds
Ce inseamna BPR, apoi cum adica e parcat regulamentar daca blocheaza circulatia pe drumurile publice?
Ce inseamna BPR, apoi cum adica e parcat regulamentar daca blocheaza circulatia pe drumurile publice?
- alex230ro
-
Posted:
-
alex230ro
Am incercat si varianta propusa , reduc viteza si ghici ce ? Se intampla la fel. Scurtatura aia creeaza destul de multe probleme de aia o distrugi. Mergand pe logica ta giratoriul de pe centura de la Stefanesti nu isi are rostul ..
@Florinds:Brigada Rutiera - [email protected] de acolo am primit mailul. Se pare ca ei considera ca masina e parcata regulamentar,revin si cu poza trimisa lor.
Mircea G wrote:alex230ro wrote:
...........ideal ar si sa inchida accesul dinspre Tipografilor/DN1 si sa te forteze sa intorci la Piata Presei Libere,..........
...sau la piata Victoriei sau Unirea , ce conteaza !
De ce sa fie accidente si pt ce sa distrugi o scurtatura ?
Cine vine din Baneasa , poate sa reduca viteza , pt ca este trecere de pietoni si curba , ca da si o prioritate daca este nevoie , ce se intimpla ???
Hai sa desfintam toate intersectiile ca nu stiti voi sa circulati !
.....
Referitor la accidente in zona Miorita , daca mergi ca racheta , sigur nu vei putea urmari traiectoria curbelor si orice asteroid , citeste , alt participant la trafic , te va scoate de pe orbita , dar asta este numai vina TA .
Pe sensul spre Baneasa , exista si un indicator de pastrarea distantei intre masini .
Am incercat si varianta propusa , reduc viteza si ghici ce ? Se intampla la fel. Scurtatura aia creeaza destul de multe probleme de aia o distrugi. Mergand pe logica ta giratoriul de pe centura de la Stefanesti nu isi are rostul ..
@Florinds:Brigada Rutiera - [email protected] de acolo am primit mailul. Se pare ca ei considera ca masina e parcata regulamentar,revin si cu poza trimisa lor.
2015-08-27-0116.jpg (1.66 MB; downloaded 2903 times)
-
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
Masina e parcata perfect regulamentr, semnul acela de circualatie e pe stanga. Daca e sipe dreapta ( nu se vede in poza ), inseamna ca cel de pe stanga e numai dublaj, pot sa si-l scoata.
Masina e parcata perfect regulamentr, semnul acela de circualatie e pe stanga. Daca e sipe dreapta ( nu se vede in poza ), inseamna ca cel de pe stanga e numai dublaj, pot sa si-l scoata.
- Florinds
-
Posted:
-
Florinds
A... scuze, credeam ca e vorba de cei care au blocat tramvaiul. Asta si eu as spune ca este OK. Pana la urma mergi incet, te mai asiguri si tot asa... Cam ca in toate intersectiile unde nu ai vizibilitate.
Mai bine reclami pe cei parcati pe treceri de pietoni si nu vezi copilul care poate fi mai scund decat masina decat pe asta...
A... scuze, credeam ca e vorba de cei care au blocat tramvaiul. Asta si eu as spune ca este OK. Pana la urma mergi incet, te mai asiguri si tot asa... Cam ca in toate intersectiile unde nu ai vizibilitate.
Mai bine reclami pe cei parcati pe treceri de pietoni si nu vezi copilul care poate fi mai scund decat masina decat pe asta...
- alex230ro
-
Posted:
-
alex230ro
ideea e ca asta e "parcat" asa de vreo 5-6 luni .nu prea am vazut masini parcate pe trecerile de pietoni mai mult de 3-4 ore,pana se "proceseaza" sesizarea masina dispare de pe trecere.
ideea e ca asta e "parcat" asa de vreo 5-6 luni .nu prea am vazut masini parcate pe trecerile de pietoni mai mult de 3-4 ore,pana se "proceseaza" sesizarea masina dispare de pe trecere.
📖 Pagination options