MetrouTrenurile de metrou din București

Topic: Trenurile CAF Inneo (BM3)

3267 posts, 1094574 views

Go to page:  1  ... 117 118 119 120 121 122 123  ... 234

📖 Pagination options
Re: Trenurile CAF subway guru

cos wrote:
Informatia evident gresita din articol e ca Alstom face mentenanta la CAF-uri... ele fiind in garantie, doar echipele proprii (stabilite in dep. Berceni) umbla la trenuri. In general stim sa nu luam de bune datele vezi-doamne "tehnice" din articole. Dar hai sa monitorizam putin circulatia, cine foloseste mai des M2, cate trenuri circula, in medie, pe zi? Tineti cont ca ar trebui sa circule toate in mod normal, -1 in mod exceptional, nu e nici un motiv sa ai rezerva CAF, e tren nou, tre' sa circule... Eu folosesc M2 rar, uneori in weekend, nici pana azi nu am inteles de ce in weekend nu TOATE trenurile sunt CAF.

Nu e vorba ca unii tin cu ursu' si altii cu lupu', si Bombardier au venit cu rotile profilate prost in anii 2000 si au raschetat linia in cateva ture. Dar au fost perioade la inceputurile exploatarii lor in care sa nu circule nici jumatate din ele? Iar treaba cu rotile tine strict de caietul de sarcini facut cu picioarele, nu aveau trenurile (sau constructorul) nici o vina.

Iar problema lor avea sursa...exact la sistemul de 'amortizoare'!!!
;)
Nu uitati ca in joc sunt interese economice imense si baietii astia de pe 'surse' impreuna cu 'tonomatele' lor n-au nicio jena, orice mijloc nedeontologic e bun, daca iese banu' si profitu'... :ugeek:
Intrebarea noastra e doar daca din toate manipularile astea murdare noi, cetateanul utilizator de metrou, ne alegem totusi si noi cu oarece 'profit'!
:)

Re: Trenurile CAF shoppy

Deci toata povestea cu motoarele era defapt la suspensie...
Ne iese... vorba cea... pumnu' cotu' si piscotu'...

Re: Trenurile CAF mcosmin

Ce ne iese noua din asta?

Numai bune.

- Mai multa inghesuiala la metrou (incurajeaza interactiune dintre indivizi), ca nu merg 2 dintre trenurile care si asa sunt putine.
- Magistrala cu tunele pe terminate dar fara trenuri (avand in vedere circumstantele, mai repede bagam IVA decat CAF).
- Scumpire la bilete dupa ce CAF-urile ies din garantie (cineva trebuie sa plateasca intretinerea lor dupa). Asta e garantata.

Re: Trenurile CAF zapacitu

Stai chill ca 'tunele aproape terminate' inseamna fix cateva gauri in pamant (verticale sau orizontale). De aici si pana la o magistrala pe care sa poata circula o garnitura de metrou mai sunt cativa ani.

Re: Trenurile CAF aztec

Din pacate in multe din aspecte cine a facut caietul de sarcini este responsabil pt produsul primit.
Ca tot se aduce vorba de peroanele luate la slefiut ca trenurile erau late....
O tehnica de manipulare spune ca o minciuna este mai credibila cand are unele elemente de adevar.
O face credibila si mai greu de verificat/demontat.
Si aici, daca problema este acele perne de aer.. trebuie vazute daca produsul este prost(cauciucul sau grosimea pernei). Daca este prost, fiind in garantie, trebuie atat inlocuit cat si rezolvata problema prin adoptarea unei solutii ce sa duca la remedierea problemei. In garantie.
Daca problema ar fi starea proasta a sinei ce duce la balansuri mari atunci cand vagonul este supraincarcat (peste norme),... aici cine o fi de vina...

Problemele reale sunt..
CAF este implicat (cu vina sau fara) intr-un contract oprit de DNA.
Nu avem date despre primul contract.
CAF a indeplinit caietul de sarcini?
Produsul e conform caietului sau normelor(STAS-ului) UE in vigoare?

Pana la urma au castigat pt ca a fost mai ieftin...si aici tot caietul de sarcini e implicat.

Re: Trenurile CAF andrei11

Eu mi-am luat opritoare la usi ( de la masina ) ieftine. M-au tinut fix cat am dat...Acum mi-am luat originale, vreo 170 lei / bucata, 2 bucati 340 - 350 lei. In principiu o sa casez masina si opritoarele o sa functioneze... :D ( Masina care o exploatez va face in curand 10 ani ).

Re: Trenurile CAF shoppy

Nu iti promite nimeni ca se rezolva o problema in perioada de garantie, idea e ca garantia trebuie prelungita cu timpul cat vehiculul nu a circulat din cauza ca era reparat. Daca CAF prefera sa tot puna aceleasi perne si sa ajunga cu o garantie de 3 ani aia e, daca prefera sa monteze perne superioare doar o data atunci iar aia e. Daca in contract nu sunt si alte clauze de disponibilitate atunci probabil ca o sa tot schimbe pernele alea proaste.

Re: Trenurile CAF aztec

Fac o analogie scurta cu un produs casnic.
Am cumparat un blender Moulinex.
Aveam o experienta buna cu un alt blender de aceasi firma,.. si dupa 10 ani ia cazut o siguranta de la picior si pt ca nu am gasit siguranta de cumparat   am zis sa-mi cumpar altul acesi firma, chiar daca nu era chiar ieftin.
Deci nou, frumos,... numai ca dupa cateva utilizar constat ca se topea plasticul de langa elice si aveai sanse sa gasesti plastic topit in mancarea copilului si daca il mai utlizam devenea nefunctional.
Deci pocior 1 original...defect
Ok..telefoane, aflu servicele, ma dus, schimb in garantier.
Picior 2 ... dupa 3 saptamani de utilizare acelasi simptom.
Iarasi service, iarasi schimbat.. ma rog,.. cam cu discutii, ca nu il utilizez corect.
Ma intorc in service rapid.. acelasi simptom. Deza facusem un mail catre compania mama.. nu il trimisesem.
Cu discutii, se schimba si acest picior..ajungem la picior 3.
Au trecut 2-3 ani,.. exceptand aspectul normal de utilizare dupa acest timp. e ca in prima zi. Fara plastic topit, fara alte impedimente, aceasi utilizare..

Revenim. Daca perna e defect de fabricatie trebuie inlocuita si remediata. daca nu...poaste fi un bun motiv de a suplimenta contractul de mentenanta dupa perioada de garantie.

Re: Trenurile CAF mcosmin

Analogia ta nu prea merge. Gandim la scala diferita aici. 3 bucati de plastic din cateva mii sunt acceptabile.
8 trenuri defecte din 16 nu prea.

Asta ca sa nu mai spun de pericolul la adresa calatorilor (in cazul tau pericolul e inexistent daca mirosi/casti ochii).

Problema mai nasoala e cat va costa intretinerea acestor trenuri care fac schimbul la statul pe bara dupa ce ies din garantie. Iar daca trenurile stau mereu in reparatii, degeaba avem contract de garantie. Mai repede punem carute cu cai prin tunele si gata.

Re: Trenurile CAF freyutz

Io astept sa-i salte pe astia care sunt responsabili :) ori aia de au facut caietele de sarcini prost, ori sanctionat fabricantul ca lucreaza de mantuiala si sanctionata si presa care de multe ori mai si face din tantar armasar :)

Re: Trenurile CAF oache81

Din cate stiu eu mentenanta se plateste la nr de km si e ceva de genu 1 euro/km.
Cei care fac mentenanta (gen Alstom) au tot interesul sa le faca sa mearga, ca sa primeasca mai multi bani.
Nu se plateste nimic in plus fata de 1euro/km.Dar faza e ca, cu cat merg mai mult trenurile cu atat e platit mai bine cel care le repara si le tine in stare de functionare.
Asa ca nu are nicio importanta pentru Metrorex cat de mult sau de putin se strica (nu ii costa in plus in functie de tipul defectului).

Intretinerea nu se va scumpi, pentru ca nr de trenuri a ramas constant (CAF a inlocuit un nr egal de IVA) si numarul de km efectuati pe zi a ramas constant.
Cand se va mari nr de statii vor creste si km zilnici si va creste si intretinerea pentru ca vor fi mai multe trenuri in circulatie.

Singura chestie in discutie ar putea fi daca le accepta Alstom sa le faca mentenanta, dar s-ar putea sa fie obligati ca am impresia ca licitatia e la pachet.

Re: Trenurile CAF subway guru

Drept la replică

Compania CAF a luat nota de articolul publicat de Economica.net referitor la presupusele probleme de suspensie la garniturile CAF si doreste sa faca urmatoarele precizari/clarificari:

Metrorex a informat firma CAF despre un control de rutina la suspensia a mai multor trenuri in cadrul programului de mentenanta. CAF impreuna cu Metrorex efectueaza o analiza tehnica pentru a constata situatia suspensiilor si a imbunatati performanta garniturilor. Facem precizarea ca materialul rulant CAF este intretinut de o firma terta, Alstom, care are obligatia sa asigure mentenanta in conformitate cu planul de intretinere stabilit de CAF si documentatia aferenta furnizata de CAF.

Pe aceasta cale, asiguram cititorii Economica.net si, bineinteles, pe calatori ca trenurile CAF operate de Metrorex nu prezinta un pericol pentru siguranta pasagerilor. Compania noastra pune siguranta pasagerilor mai presus de orice alta consideratie. Firma CAF furnizeaza material rulant de inalta calitate, acesta fiind verificat cu periodicitate, asigurandu-i-se mentenanta necesara in vederea garantarii sigurantei pasagerilor si functionarea corespunzatoare a trenurilor.

Referitor la trenul care se afla in depou din luna august, firma CAF a fost informata ca o piesa s-a defectat in decursul unei revizii. Facem precizarea ca termenul uzual de livrare in astfel de situatii este de 3-4 luni. CAF urmeaza sa livreze Metrorex una din osiile montate destinate noului lot de trenuri pentru a inlocui piesa deteriorata. Prin livrarea acestei piese, vom urgenta procedura pentru restabilirea operatibilitatii garniturilor CAF, respectiv repunerea trenului in circulatie.

Nu in ultimul rand, referitor la comanda Metrorex pentru inca 8 trenuri CAF, va rog sa retineti ca firma noastra s-a angajat sa livreze materialul rulant operatorului bucurestean in termenii contratuali stabiliti. Pana acum productia se incadreaza in parametrii normali, livrarile urmand sa fie astfel realizate la timp.

Re: Trenurile CAF bercenicity

shoppy wrote:
Nu iti promite nimeni ca se rezolva o problema in perioada de garantie, idea e ca garantia trebuie prelungita cu timpul cat vehiculul nu a circulat din cauza ca era reparat. Daca CAF prefera sa tot puna aceleasi perne si sa ajunga cu o garantie de 3 ani aia e ....

Cand PKP si-a luat Pendolinouri le-a cumparat si cu mantenanta pe 17 ani. Avand in vedere ca multe din componentele electronice devin invechite rapid (fata de perioada de viata a unui vehicul feroviar, vezi V3A-urile Holec), n-as zice ca e o idee proasta...

Go to page:  1  ... 117 118 119 120 121 122 123  ... 234

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Trenurile de metrou din București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463914 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”