Zona metropolitană BucureștiGeneralități despre transportul în comun din București și Ilfov

Topic: Discuții diverse despre transportul în comun

2521 posts, 794264 views

Go to page:  1  ... 32 33 34 35 36 37 38  ... 181

📖 Pagination options
Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures Costin

Plata pe ora "muncita" in loc de plata pe cursa efectuata e un motiv destul de bun...

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures Florinds

E ilegala plata soferului la km sau ore de mers (din motive de accidente, oboseala)... In tara si pentru marfuri se pot face artificii, ex. cursa de Constanta costa atat, cursa de Cluj atat si te forteaza sa te intorci pentru a mai incarca inca o data, dar in Bucuresti nu stiu ce artificii poti face...

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures Costin

Daca ar fi monitorizate vehiculele prin GPS, orele muncite ar putea fi raportate direct de dispeceratul electronic, deci s-ar rezolva problema elegant si legal...

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures Gabi23

Florinds/cos, ce vorbiți voi acolo, GPS? Dispecerat electronic? Plata la curse? Rezerve? Trezirea la realitate!  :popa:
Între timp, la București, Piața Presei, fără alte comentarii, că o imagine face cât o mie de cuvinte...
Nani Nani - 12.09.2015.JPG (112.74 KB; downloaded 3026 times)

În acestă săptămână încasările RATB au crescut, parcul circulant, evident NU.

septembrie 2015.JPG (203.5 KB; downloaded 3025 times)

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures cris_m

Am si eu o dilema pe care nu am reusit sa o deslusesc, cu toate ca folosesc RATB-ul zilnic.
In mod normal usa 1, cea din dreptul soferului este pentru urcat sau coborat? Celelalte stiu ca sunt si pentru urcat si pentru coborat. Intreb fiindca mai nou, unii soferi de la Titan nu deschid usa din fata ca sa se urce lumea si in fata (restul autobuzului fiind plin, in fata nefiind nimeni care sa coboare) sau o deschid cat sa coboare lumea si apoi o inchid.  :roll:
Nu mai zic ca oamenii se duc ca orice om normal care vede ca in fata e liber sa se urce pe usa 1, ii roaga pe soferi sa le deschida, iar astia (ca altfel nu merita sa le zici) le raspund: "usa asta e pentru coborat" sau "mergi ba la usile alelalte, nu vezi ca sunt deschise?!"

Care e adevarul? Usa 1 e folosita si pentru una si pentru alta? Ca sa stiu daca ii injur sau nu pe frustratii astia cand imi inchid usa in nas  :twisted:

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures andrei11

Desi nu te obliga nimeni, pe un trotuar aglomerat pietonii circula respectand regula de dreapta de pe sosele. ( Nu stiu englezii cum circula pe trotuare ).
Cel putin in Bucuresti regula generala cand intrii intr-un RATB e sa o iei spre dreapta...Observa foarte usor ca in vehiculele semipline partea din spate este mai goala, sau observa oamenii care se urca ca o iau spre dreapta. Eu invatasem la  scoala la orele de dirigentie ca usa din fata e strict pentru coborâre. Sau de urcare pentru persoanele in varsta, gravide, mame cu copii in brate, oameni bolnavi ( picioare in ghips ), etc.

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures ikarus13

Eu nu inteleg de ce se inghesuie toata lumea la usa 1. Acolo e spatiul mult mai mic fata de celalalte usi. Nu stiu daca a observat cineva dar mereu e coada la prima usa. Din cauza asta multi soferi tin sa inchida usa aceea mai repede.

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures andrei11

Vezi ce am scris eu mai sus... ^^^

Lasa ca in 311 am constatat ca e taman invers uneori: lumea se duce gramada la mijloc sau in spate. In fata nu se inghesuie asa de mult (intre usa 1 si 2 ramane intervalul gol, lumea stand aproape de usa). De asta, prefer sa dau din coate si sa ma refugiez cat mai in fata :lol:
Oricum multumesc de explicatii.

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures cosminduru

In tarile civilizate, usa de urcare este usa 1, pentru ca acolo se afla taxatorul sau, dupa caz, se cumpara bilete de la sofer sau se ARATA abonamentul soferului. Fluxul de tranzit este deci din fata catre mijloc/spate, unde e coborarea.
Pe autobuzele Mercedes Citaro dealtfel erau semnalizate cand au venit cu autocolante semnele de urcare/interzis conform cu acest flux pe usi si chiar indemnul "Va rugam sa va deplasati spre spatele autobuzului"

Cum in Romania totul e pe dos, acele semne au fost inlocuite cu sageti in sens invers sau pur si simplu scoase. Fluxul invers spate > fata este o reminiscenta de pe vremea comunista, cand existau taxatoare (angajate care taiau bilete la urcare) in partea din spate a autobuzelor

Dupa parerea mea, urcarea trebuie sa se faca pe usa 1, usa din mijloc sa fie folosita pentru urcarea persoanelor cu handicap, iar coborarea pe usile 2 si 3
Exceptie fac tramvaiele, unde si la ei si la noi se urca si se coboara pe oriunde, fiind in fond niste trenuri urbane cu refugii > daca se vrea control acces se pot pune turnicheti ca la metrou

Mi se pare mie, sau in ultimul timp au aparut mai multe reclame pe vehiculele regiei? Eu unul am vazut destul de multe pe autobuzele de la Titan si pe cateva tramvaie de pe linia 1 (CH-PPC-uri).

Sa inteleg ca afisand detalii despre acest subiect pe site, au atras mai multi clienti? Eu unul ma bucur intr-un fel ca se mai "carpesc" in acest mod, dar unele autobuze raman cu vopseaua intr-un hal fara de hal :twisted:

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures Gabi23

O suma infima spre deloc din banii din reclame ajung efectiv la RATB... Suma de bani rezultata o incaseaza propietara vehiculelor, in speta Primaria Municipiului Bucuresti.

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures aztec

Problema e ca sunt atat de autocolantate incat atunci cand ajung in statie sunt cutia cu surprize...te pozitionezi sa se deschida usa...si abia apoi vezi ca nu ai loc.
Daca reusesti sa urci...iti obosesc ochii incercand sa vezi ceva.
Parca inainte le colantau mai cu bun simt..erau mai transparente sau nu total...

Depinde. La cele de la Titan le pun pe spate de sus pana jos reclame sau daca le pun complet 2-3 sunt mai transparente (din interior ca de la exterior pauza :roll: )

Go to page:  1  ... 32 33 34 35 36 37 38  ... 181

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463872 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”