De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

Topic: Clubul "Flacăra roșiatică"

4484 posts, 1242021 views

Go to page:  1  ... 100 101 102 103 104 105 106  ... 321

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului oache81

Orice pod in lumea asta are 2 rampe si o parte dreapta (macar cat de cat).
Orice pod in afara de asta care este in forma de Oblio.
Toleranta trebuie sa fie minim 50 de cm fata de linia de contact.Acolo te urcai pe rampe si erai la nivel cu linia de contact deci era cota cu 1 metru mai jos decat trebuia sa fie.Nu s-a ridicat in niciun caz linia de tren de "mare" viteza cu un metru.Daca o sa mergi pe DN1 o sa vezi ca linia de "mare" viteza de langa Comarnic e la aceeasi cota cu cele vechi.
Cu autobuzele electrice RATB care n-au voie in pasajul de la Unirii cum mai e precum si alte cate si mai cate inginerii d-astea "specifice".
Crede-ma ca inginerii astia au inceput sa faca manarii din ce in ce mai des, vezi cazul VW cu marile diesel-uri albastre sau verzi.
Autostrada inchisa la 10 luni de la deschidere (plecata la vale pentru ca lipseste tot stratul de rezistenta de dedesubt).
Pantografele de grafit de pe 41 care nu functioneaza la sub 0 grade ca ingheata firul de contact.Si asta doar cat imi aduc eu aminte, mai ales solutia la asta cu "scurt-circuit controlat sa se incalzeasca firul" m-a amuzat teribil.Avea profesorul meu de matematica o vorba ca ne scarpinam cu stanga in partea dreapta, mare vorba mereu cautam sa ne complicam aiurea.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului danutzu_2910

@oache81
Cred ca citesti prea multa presa... ca sa nu zic, ca pui botu' prea usor.
Jurnalistii sunt jurnalisti si atat. nu au pregatire de ingineri... Ce vrei sa relateze?
Relateaza si ei ce aud din stanga si din dreapta iar daca tu intr-un interviu le povestesti ceva timp de 30 min, ei "selectioneaza" si sectioneaza, ca sa iasa stirea de 2 min, sau de juma' de pagina.
Ca de mai mult se plictiseste omul.
Treaba cu podul, doua rampe si o parte dreapta nu tine, sunt exemple, dar nu stau sa caut (cauta tu un drum de coasta din Norvegia parca, sau multe poduri suspendate)
Alta goanga de presa este aia cu A1 fara "stratul de rezistenta". S-au uita unii jurnalisti pe niste poze facute de unii colegi de forum si au vazut pietre amastecat cu pamant. E o treaba normala, daca te apuci sa excavezi ce ai pus strat peste strat. Ca nu se face chirurgie cu excavatorul sa iei strat cu strat.
Acolo altele sunt problemele,... si mai adanci.
La liniile de contact, astea oricum ingheata la o anumita temperatura, si in conditii de umezeala se formeaza un strat de gheata care "imbraca" firul.
Poti vedea asta si la liniile de contact ale trenurilor.

Iar la faza cu rugina de pe linii care le face sa joace in asfalt... chiar m-ai dat pe spate. Ce treaba are asfaltul cu fixatul sinelor?
Atunci de ce se mai incastreaza in beton armat prezoanele care fixeaza sina?
Hint: sina nu este facut din fier mort care sa rugineasca.

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" George

Sunt de acord cu Goldmund...lasati omul in pace, ca stie mai bine...e mai umblat si mai intelept ca voi...

Chiar, ce-ar fi sa lasam bascalia?

Am o adaugire: orice s-ar putea reprosa Germaniei, ceea ce se intampla in Romania intrece orice inchipuire. Si ar trebui sa ne intrebam cine este interesat - geopolitic si ca politica interna - sa agite steagul antigerman acum. Sunt doar niste frustrari nationaliste, niste clisee, exploatate interesat de unii, vehiculate din ignoranta, de altii.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" 133 313

Ete fas. Ii mai pasa cuiva de Romania sau Germania cand stai cu camionul in fiecare granita. Unii stau si se plimba cu metroul altora le curg balele pe volan prin granite stand cu zilele pe loc si facand slalom printre "autostopisti". Si ard motorina degeaba. Ca si asa ard mai multa decat scrie in cartea tehnica din cauza de norme de poluare masluite.
Pai daca onor nemtii vor sa salveze cartelul petrolului sa se duca dansii sa danseze cu rusii kazacioc. Si cu Sauditii lambada. Pana la urma noi picam de prosti la toti. Si tabara europeana e doar o impresie.
Ce-ar fi sa stea camionul la fiecare granita de stat in SUA.
Iar ne-am gasit noi, ruptii in c*r ai balcanilor, sa plangem de mila altora cand n-avem o autostrada cap-coada. Saracii nemti, se duce o vendeta impotriva lor, ca altfel ei sunt curati ca calul balan. Si ca presedintii de consiliu judetean.
P.S. Nationalismul e mort. Cine mai delireaza ceva cu nationalismul sa ia un ice bucket chalenge. E vorba de bani. Si atat. Mie nu-mi convine sa stau cu duba aiurea in granite si sa ard motorina. Sa zica baronkantzelarin data si ora la care schenghen isi reia functionarea normala altfel sictir. Ca nu vin cu bani de acasa pentru schemele altora. Cine le-a dat arme si bani la islamici sa se macelareasca sa suporte si consecintele. Singur.
Are si rabdarea niste limite (vezi Catalonia). Nu stiu ce cred austriecii si nemtii ca fac dar ar face bine sa-si vina in fire pana nu apuca UK sa faca referendumul si sa creeze un tsunami. OMV, se aude?
Io va sugerez sa nu ma traiti din iluzii, mai ales aia de sunt turisti p'aci, ca lucrurile le tine Isarescu in frau pana in alegeri. Dupa aia intra tiparnita de lei si s-a dus dracu' tot (deflatia o sa fie undeva la -5% la momentul ala).
Pentru politruci e distractiv . Yap yap yada yada. Pentru cine trebuie sa plece cu arma dupa el in schenghen pentru un amarat de transport rutier de duzina nu mai e deloc distractiv.

"Încă o lovitură pentru Volkswagen! Suzuki își vinde participația deținută la producătorul german!"

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/inca-o-lovitu...z3n14h30ca

Trezirea! Propaganda a dat chix.

P.P.S. Ce se intampla in Romania intrece orice inchipuire de 75 de ani. Ba chiar de mai mult timp. Buna dimineata. La mos ajun. Sa speram ca nu vor fi pedepsiti toti responsabili... postmortem. Ca modelul asta vad ca n-am vrut sa-l copiem de la nemti. Ne-am tinut tare.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Bomba din industria auto!
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/bomba-din-ind...z3n2K6CPVN

Sariti cu autovictimizarea!  :P
Si ba baieti... sa credeti voi ca doar pe diesel se triseaza.  :twisted: Mai vedem si noi cum stau altii cu strategiile de tara. Sa copiem bine.  :P
De aia numai unii sunt in "criza". Iar pe altii ii da bunastarea pe dinafara, de au suficienta sa o imprumute si altora. Cu dobanda.
P.S. Pe la RAR ce se asteapta? DIICOTUL? Nu demisioneaza nimeni? Nu ca sunt ocupati cu sechestrarea papucurilor pe DN-uri.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului 133 313

oache81 wrote:
Orice pod in lumea asta are 2 rampe si o parte dreapta (macar cat de cat).
Orice pod in afara de asta care este in forma de Oblio.
Toleranta trebuie sa fie minim 50 de cm fata de linia de contact.Acolo te urcai pe rampe si erai la nivel cu linia de contact deci era cota cu 1 metru mai jos decat trebuia sa fie.Nu s-a ridicat in niciun caz linia de tren de "mare" viteza cu un metru.Daca o sa mergi pe DN1 o sa vezi ca linia de "mare" viteza de langa Comarnic e la aceeasi cota cu cele vechi.
Cu autobuzele electrice RATB care n-au voie in pasajul de la Unirii cum mai e precum si alte cate si mai cate inginerii d-astea "specifice".
Crede-ma ca inginerii astia au inceput sa faca manarii din ce in ce mai des, vezi cazul VW cu marile diesel-uri albastre sau verzi.
Autostrada inchisa la 10 luni de la deschidere (plecata la vale pentru ca lipseste tot stratul de rezistenta de dedesubt).
Pantografele de grafit de pe 41 care nu functioneaza la sub 0 grade ca ingheata firul de contact.Si asta doar cat imi aduc eu aminte, mai ales solutia la asta cu "scurt-circuit controlat sa se incalzeasca firul" m-a amuzat teribil.Avea profesorul meu de matematica o vorba ca ne scarpinam cu stanga in partea dreapta, mare vorba mereu cautam sa ne complicam aiurea.

Moncher, stii cum e treaba pe la firmele de constructii? Daca arestezi patronul intra in insolventa in doi timp si trei miscari.  :twisted:
Si patronul mai nou nu trebuie sa fie pe felie cu domeniul de activitate, trebuie sa fie absolvent de management si sa aiba pile stim noi pe unde.
Atat timp cat in tara asta oricine poate fi orice se vor gasi destui ingineri dornici sa-ti proiecteze exact ce le ceri. Fara sa stea la "dar si poate". Pentru ca clientul parvenit modern nu vrea sa auda de "dar si poate", cauta pe altii imediat.
Deci daca clientul parvenit cere un ra*at si patronul este mana in mana cu clientul parvenit (cum sta bine la lucrarile publice) si stau ei acolo si taie din materiale pana le iese "profitul" la ambii... subalternii... da' sa traiti!  :twisted:
Clientul nostru stapanul nostru. Daca clientul cere pod cu balustrade negrunduite, doar vopsite... da sa traiti. Nu-i pasa nimanui cat il tine treaba asta. Daca vrei pod mai inalt, lungimea cap rampa-cap rampa va fi mai mare, la acceasi panta. Si expropierile e scumpe...
Sunt multe chestiuni de discutat aici. Principalul... se vor gasi dornici sa-ti ofere cah cu mot daca il comanzi. Evenimentele nu lasa loc de dubiu.
La fel cum doctorului daca ii ceri o amputare de... putza se va excuta bucuros, atat timp cat esti valabil psihic si cu banii in mana.
La fel cum bucatarul iti poate servi branza mucegaita (din aia cu staif, nu... din aia din carfur, ca daca nu e de marca...).
La fel cum profesorul iti poate preda o materie inutila daca doresti sa o inveti.
La fel cum drumarul iti poate inaugura o autostrada cu un an mai devreme (cu consecintele de rigoare) daca o ceri. Din motive... de parada.  :twisted:
Daca ii mai bagi si o amenintare... da sa traiti (cat mai puteti ca poate muriti pe drum din propria prostie  :twisted: )!
Iar in mediul privat... mama mama, ce se poate acolo.  :twisted: In Romania evident.
Generalizarile sunt pentru necunoscatori si eventual ignoranti.
Sa nu credeti careva ca in Romania vine cineva cu bani de acasa sa execute un contract. Muncitorul cu lopata, soferul cu motorina, inginerul cu devizul (si proiectul) etcetera. Sa iasa podul mai inalt? Ca sa iasa bine si nu cum a cerut clientul? Pai daca iese bine dar nu e conform cerintei... ce facem aici? Descoperim noi teorii ale relativitatii (cum explicam la UE asta)? Angajatul il corijjaza pe patron? Pai contrazice-te cu patronul de lucrari la stat sa vezi ce iese. Ca nu-l jignesti doar pe el, ii jignesti si toata camarila de pile si clienti ai casei. Si tot ce poti sa faci este sa-i mai aplici o palma din asta cu gabaritul sa-si mai revina.
P.S. Placile de beton prefabricate nu "au aparut" ca nu-s ciuperci. Cineva le-a proiectat si pe alea. Sina nu "se tinea" in piatra cubica. Ea statea foarte bine mersi singura pe talpa ei cu prinderile metalice intre sina dreapta si sina stranga, piatra cubica venea strict sa ii aduca varful ciupercii la nivelul suprafetei circulabile. Ca daca o lasau asa aiurea dadeau ceilalti participanti la trafic cu rotile si picioarele in ea.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului 133 313

Ideea in toata treaba asta este... cine face parnaia? Ala care a respectat un contract? Sau ala care nu a respectat.  :twisted:
Inginerul face parnaie daca pica si mor oameni. Nu daca comanzi o ineptie. Ca asa s-a ajuns la catedrala impresionarii sa se faca arce de beton armat. Ca sa semene cu arcele de caramida. Pai stai putin de ce sa semene, arcele alea din caramida se faceau asa ca nu puteau sa rezolve altfel ferestra in secolul ...12. Nu de haz. Era o chestie pur structurala, sa stea in picioare, nu comandase Sf. Petru ca toate bisericiile sa arate asa, acum si in pururea si in vecii vecilor.
Sa faci acceasi chestie in beton armat e un chin. Si o inutilitate. Si o risipa de bani cum nu a vazut planeta. Dar pentru ca... clientul nostru stapanul nostru...  :twisted: Voila.
Ce incerc eu sa ma prind este ce-i cu traiectoria liniilor de la Chisinau la stanga si dreapta. Credeam ca le fac asa ca o carja sa ocoleasca complet spatiul verde, dar nici vorba. Ba mai rau, va fi ciuntit asimetric, in configuratia actuala. De sus se va vedea ca  :twisted: .
Nici cu ideea geniala cu bretele pentru parcari nu au venit radionii cu lopata cu siguranta. A avenit primaria care a zis de parcare subterana. Si a uitat complet dupa.
Aici tot proiectul in sine e un mare carnat. De ce sa il faci inainte de metrou. Sa muncesti de doua ori? Pai nici inginerul nu poate refuza o oferta asa misto pentru firma unde lucreaza? Ce daca nu-i etic. Oricum deciziile stau la cgmb.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Meanwhile in Bucharest... Si nu o locatie oarecare... langa Logofat Udriste.  :twisted:
IMG1296.jpg (104.09 KB; downloaded 3861 times)

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou 133 313

Cristian wrote:
Faptul ca primii, proiectantii adica, isi apara painea si s-au adaptat mai bine smecheriilor economiei romanesti de piata, facand planuri pana la Otopeni si trambitand declaratii care de care mai sforaitoare si fanteziste, nu scoate din ecuatie faptul ca tara asta nu-si permite sa faca metrou. Si mai scriu o data, cu litere mari, nu-si PERMITE. Deoarece, daca e sa fim corecti, Metroul SA (si/sau altii) ar trebui sa lucreze cu primaria capitalei si nu cu guvernul

Nu, dar isi permite foarte multe masini cu norma de poluare masluita. Isi permite EADS, isi permite multe lucruri nepermise.
Avem fondurile UE, sa le folosim. Metroul se califica, tramvaul se califica, metroul se vrea pe BEI, tramvaiul se vrea pe BERD. De ce? De... politica. Ma c*c pe ea. Si pe actorii ei.
Trecand peste poezie si bla bla-uri, voi aveti impresia ca adolescentii tranzitiei vor face copii pe 50 lei in plus la alocatie? Io zic sa va mai dati doua palme si sa uitati de poezie si sa va treziti. De miorita, de chestii din astea.
Va mira tonul? Va deranjeaza? Plangere la UE.
Vreau un raspuns. Ce se intampla cu vehiculele omologate in circulatie prin FALS!

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou 133 313

Cristian wrote:
Faptul ca primii, proiectantii adica, isi apara painea si s-au adaptat mai bine smecheriilor economiei romanesti de piata, facand planuri pana la Otopeni si trambitand declaratii care de care mai sforaitoare si fanteziste, nu scoate din ecuatie faptul catara asta nu-si permite sa faca metrou. Si mai scriu o data, cu litere mari, nu-si PERMITE.

Deci insist. Vreau sa stiu ce se intampla cu niste vehicule cu date false in cartea masinii, omologate in circulatie prin fals.
Schimbam legea cu dedicatie ca sa circule legal? Abrogam norma euro?
Vreau sa va transmit ca forumul nu-i camp de propaganda antimetrou sau anti RATB decat daca veniti cu motive serioase. AVEM BANI DE METROU IN LIMITA TERITORIALA A BUCURESTIULUI GARANTATI DE UE PRIN PROGRAM OPERATIONAL SECTORIAL INDIFERENT DE REGIM POLITIC! Trebuie vointa din partea autoritatilor sa execute pe fonduri proprii niste lucrari marginale pe cateva parale chioare IN INTERES PUBLIC GENERAL!
Daca veniti aici cu chestii din astea va luam in coarne.
SI VREAU SA ADUC AMINTE. 1 EURO = 42000 LEI, nu 4,2.
Deci o mita de 1.000.000 EURO = 40.200.000.000 LEI. Daca onor Isarescu a facut un artificiu asta nu inseamna ca nu mai stim sa numaram cu totii.
Daca eu maine va dovedesc ca DACIA triseaza la testele de poluare credeti ca va schimbati opinia subit si descoperiti ca AVEM NEVOIE DE METROU SI AVEM SI BANI PENTRU EL?
Largiti-va orizontul, treceti peste aparente, incercati sa aveti viziune nu doar pana la alegeri ci si dupa. Macar pe 5 ani. Ca musamalizarile nu mai merg. Avem parte de conflicte intre state in imediata propiere, nu se mai poate musamaliza nimic, totul va fi dat in vileag si toti vor fi dati in gat, ori de unii ori de altii, in functie de interese. Daca vreti sa supravietuiti ca popor si ca stat! E nevoie de absorbtie fonduri UE 100%. Nu 0% pentru o economie de bani de moment. Incoerenta administrativa, saracia, hotia, conflictele GONESC oamenii.
Deci sa punem punctul pe i: va intoarceti in comunism pe nesimtite. Si metrou tot o sa faceti. Cu puscariasi.
Euros.jpg (247.23 KB; downloaded 3905 times)
Euros2.jpg (59.68 KB; downloaded 3900 times)
Euros3.jpg (65.02 KB; downloaded 3900 times)

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) 133 313

Stiu ca metroul nu este rentabil, pentru politica. Ca solicita subventie din cauza de contracte umflate si probleme legale care merg tot spre spectrul politic. Automobilele cu litraje mari si un singur pasager in schimb sunt rentabile, ca pretul la pompa e juma' taxe si accize. Daca se mai primeste si ceva spaga pentru achizitionarea lor in detrimentul altora este cu atat mai bine.
Daca aveti motive serioase mai discutam, daca nu, eu ma retrag, n-am timp de pierdut la slalom printre sesiuni de propaganda preelectorala.
Eu ma duc cu un Logan DIESEL la RAR si solicit un TEST NOXE FARA SA SE ATINGA DE COMPUTERUL DE BORD. Daca ma refuza urmatoarea oprire e la DNA. Omologare de tip in Romania (sau dupa caz Franta) sau Germania tot prin fals. Si tot o carte tehnica cu date false are circuland pe drumurile europene (si noi avem dinastea).
Am niste stiri. Petromul (si nici Dacia) nu mai poate fi salvat in momentul asta, deci nu va scremeti sa cresteti ambuteiajele. Va dati singuri cu tesla in...
P.S. Metroul nu e tocmai treaba ministerului. Nici CFR si nici mai nimic. Ca dovada, 5 ministri in... 5 ani? De fapt am senzatia ca lucrurile merg strict din inertie pana se opresc, iar autoritatile sunt niste chestii impaiate.

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) Cristian

133 313 wrote:
Eu ma duc cu un Logan DIESEL la RAR si solicit un TEST NOXE FARA SA SE ATINGA DE COMPUTERUL DE BORD. Daca ma refuza urmatoarea oprire e la DNA.

Du-te. Doar ca DNA-ul lucreaza cam selectiv si in ture de cate 10 ani. 10 ani sta, 1 an munceste. Mai sta 10 ani, mai munceste 1 an. Si tot asa. EADS-ul e vechi si trecut prin mana si buzunarul tuturor, Si totusi e liniste...liniste deplina.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Meanwhile in EU...
http://www.theguardian.com/environment/...-real-life

"Samsung TVs appear less energy efficient in real life than in tests
EU may ban ‘defeat devices’ after laboratory tests raise questions over whether some TVs could be set up to game efficiency tests."

• 133 313
  • Posted:
  •  

"Noile mașini diesel de la producătorii auto, inclusiv Renault, Nissan, Hyundai, Citroen, Fiat și Volvo, ar produce mai multe emisii când sunt testate în condiții reale de conducere, conform datelor publicate de Automobil Clubul German (ADAC), transmite site-ul business-reporter.co.uk."

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/diesel-gate-r...z3nKdLaakk

Nu poti sa nu-i iubesti pe nemti si modul lor unica de reactie in conditii de stres.  :twisted: "If i go down i'm taking you all with me". Priceless.

Go to page:  1  ... 100 101 102 103 104 105 106  ... 321

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 464368 posts in 5795 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”