Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasaj Subteran Piața Sudului (INAUGURAT 23.07.2017)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

4579 posts, 1097193 views

Go to page:  1  ... 55 56 57 58 59 60 61  ... 328

📖 Pagination options
Re: Stiri si articole din presa florin

El chiar este pe inel, nu este pe direcția inelului. Dar asta nu înseamnă că nu va fluidiza circulația pe inel.  ;)

Re: Stiri si articole din presa alchimistul

Mie mi s-a ridicat tensiunea cand am citit ca "important este ca acesti 68000 posesori de mașini pot să iasă și să intre în cartier" :evil:

Sa nu fiu gresit inteles, nu sunt hater al masinilor personale, sunt sofer/pieton/biciclist, insa nu ma pot abtine cand vad o asemenea sfidare la adresa majoritatii. Afirmatia primarului este din ciclul "se stie, dar nu se spune". Da, evident ca la un proiect de acest gen sunt si "victime colaterale", dar el trebuie sa fie primarul tuturor cetatenilor, nu doar al soferilor. Luandu-ma ad literam dupa spusele lui inteleg ca din cauza celor 68000 de proprietari de masini se intampla urmatoarele :

- alte cateva sute de mii respira praf (+Mihai Bravu) cativa ani de zile. Unii dintre acestia nu vor fi niciodata beneficiari directi ai constructiei pasajului
- transportul public consuma motorina la greu, in loc de electricitate (76, 34, 11)
- a fost stricata pe alocuri o linie de tramvai in care s-au investit bani grei

Asta este, domnilor! N-ai masina, nu existi.

Re: Stiri si articole din presa realistul

Daca s-ar lucra cu adevărat sigur ar termina. De fapt ce fac acolo în mijlocul intersecției ? Și astăzi dimineață excavau.

Re: Stiri si articole din presa zapacitu

alch3mist wrote:
Luandu-ma ad literam dupa spusele lui inteleg ca din cauza celor 68000 de proprietari de masini se intampla urmatoarele :

- alte cateva sute de mii respira praf (+Mihai Bravu) cativa ani de zile. Unii dintre acestia nu vor fi niciodata beneficiari directi ai constructiei pasajului
- transportul public consuma motorina la greu, in loc de electricitate (76, 34, 11)
- a fost stricata pe alocuri o linie de tramvai in care s-au investit bani grei

Iti inteleg punctul de vedere, insa:
- daca Bucurestiu e blocat de masini (personale), atunci transportul in comun de suprafata stationeaza (deci e ineficient spre inutil, lucru important cand e folosit pentru a aduce juma de Berceni la un metrou)
- pentru praful respirat teoretic vreo 24 de luni, pentru urmatorii ani de zile vei avea aer mai curat pentru ca traficul e mai fluid iar accesul cu transportul de suprafata va fi mai rapid
- transportul public va consuma pe viitor mai putin (si se va misca mai repede), datorita fluidizarii traficului
- linia de tramvai se va repara (stiu ca se dau de doua ori bani pe aceeasi chestie - asta nu imi convine nici mie insa nu prea am ce face)

In plus, avantaj pentru pietoni poate fi considerat si traversarea mai facila si mai sigura a unei intersectii aglomerate ... dar aici e cu dus-intors ca unii prefera sa nu urce/coboare (si mai gandesc la cei varstnici mai ales).

Cred ca ce ai spus tu anterior e valabil pentru trei sferturi din lucrarile de infrastructura din Bucuresti - insa nu poti declara o capitala europeana zona pietonala :) Nici macar Olandezii nu fac asta, si la ei e foarte dezvoltata cultura transportului ecologic. Ideal ar fi ca lucrarile sa nu genereze praf - lucru perfect posibil daca firma constructoare e obligata sa previna poluarea atmosferica. In Berlin se lucra fix in centru (gen la noi la Unirii) si nu era fir de praf! In plus, ar trebui sa fie gandite lucrarile si sa nu se ajunga ca la alte lucrari unde lipsa de perspectiva a constructorului sau proiectantului afecteaza fluiditatea traficului (pietonal/auto) pe perioada lucrarilor. Pe partea asta ar trebui lucrat si probabil nu ar fi atat de deranjante lucrarile de infrastructura.

Re: Stiri si articole din presa alchimistul

Ai dreptate, insa deranjanta este focusarea lui strict pe interesele soferilor. O vorba nu indruga despre fluidizarea traficului raportata la transportul public din zona. Pur si simplu nu il intereseaza, transportul public e ca un balast pentru el.

• Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Stiri si articole din presa Mircea G

alch3mist wrote:
Ai dreptate, insa deranjanta este focusarea lui strict pe interesele soferilor.........

Absolut normal ! Transportul public in Bucuresti este ca si inexistent , praf , varza , iar sa circuli cu el , ori ai mult timp liber ori esti masochist ...iar astea nu sint persoanele care duc economia inainte .....deci nu conteaza .

Re: Stiri si articole din presa zapacitu

Pff! Eu deja sunt imun la perlele lu don Primar.

off: noi de ce comentam pe topicu de stiri?

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului BIGRED1984

Revenind la stiri, s-au facut marcaje pentru PP4 , de la cimitir, pe Nitu Vasile. E mai mare decat imi inchipuiam eu.

Re: Stiri si articole din presa ByOnu

Mircea G wrote:
alch3mist wrote:
Ai dreptate, insa deranjanta este focusarea lui strict pe interesele soferilor.........

Absolut normal ! Transportul public in Bucuresti este ca si inexistent , praf , varza , iar sa circuli cu el , ori ai mult timp liber ori esti masochist ...iar astea nu sint persoanele care duc economia inainte .....deci nu conteaza .

Nu pricep, cei care circula cu transportul public nu "duc economia inainte"? Vorbim despre sute de mii de oameni care circula zilnic la serviciu cu transportul in comun. Si daca n-ai masina, esti masochist? Sau daca ai masina si n-ai bani de benzina?

Deci singurele persoane care ajuta economia sunt cele care circula cu masina? Cum asa? Uiti ca 90% din banii dati pe combustibil se duc in Austria de cand OMV a cumparat Petromul. N-ajuti economia cu nimic, esti UN CONSUMATOR si nimic mai mult. Cred ca ajut economia mai mult cumparand cartofi de la tanti Leana decat cumparand combustibil. :geek:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului alchimistul

Eu tot sper ca dl. Mircea a fost doar ironic.

Daca continuam discutia off-topic, rugam un admin sa ne mute unde considera dansul. Multumim anticipat :oops:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului TibiV

Tot discutand despre dom' doctor, nu observam stirea saptamanii, poate a lunii:
BIGRED1984 wrote:
Revenind la stiri, s-au facut marcaje pentru PP4 , de la cimitir, pe Nitu Vasile. E mai mare decat imi inchipuiam eu.

Cat de "mai mare", BIGRED ?....

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului BIGRED1984

Ma refeream la latime in primul rand, n-o sa mai ramana prea mult loc intre pasaj si gardul cimitirului, nu stiu daca sunt 1.69M acolo.
Poate revin maine cu niste poze si poate iau si ruleta la mine :)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului zapacitu

Faci si tu o flotare de-a latul si ne zici daca incapi sau nu :)
Eu astept cuminte niste informatii mai concrete in sensul  asta, ca "mai lat" nu ma ajuta prea mult  :roll:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului TibiV

Super poze, misterr, felicitari !

Felicitari si lor, pentru ca au prins serios viteza...  :)
Progresele sunt foarte mari fata de ce am pozat eu duminica, deci in doar 5 zile.
La pasajele pietonale vom avea curand planseele turnate, iar la PP BIG-Castani sapaturile au evoluat frumos...
Dar... unde or fi disparut cablurile pozate de mine, cele care stateau atarnate de o grinda deasupra gropii ? Ca doar nu le-or fi taiat, dupa ce s-au fortat atata sa le menajeze...  :D

Iar rampa de iesire Vacaresti incepe sa prinda contur, sa semene a rampa...

Go to page:  1  ... 55 56 57 58 59 60 61  ... 328

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasaj Subteran Piața Sudului (INAUGURAT 23.07.2017)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463855 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”