De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

Topic: Clubul "Flacăra roșiatică"

4482 posts, 1232239 views

Go to page:  1  ... 78 79 80 81 82 83 84  ... 321

📖 Pagination options
Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) Florinds

S-au inmultit din cauza ca s-au masacrat cainii si nu au avut alta varianta sa ii tina sub control. Cainii tin populatia de rozatoare sub control, nu pisicile...
Scuze de off!

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) 133 313

What...?  :|  Pestcontrolul tine totul sub control. Atunci cand isi face treaba.
P.S. Si nu vreau sa aud ca e normal sa alerge animalele pe strazi, mai mari mai mici, de orice fel. Singurul loc unde animalele alearga libere si defecheaza pe unde apuca este in padure. Altfel lasam vaca libera sa pasca printre blocuri.

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) Florinds

In teorie... In practica alearga de la un bloc la altul pe lumina. Nu mai aveau ei curaj cu un caine in preajma.
Am vazut unul care alerga pe gardul unei scoli (cea de la Eroii Revolutiei)... Cred ca sunt peste tot, nu numai la M5. :)
Nu sunt nici fanul maidanezilor, dar prefer cainii sobolanilor. :D

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) 133 313

Eu prefer metroul si cainilor si sobolanilor. Si n-am de gand sa lungesc offtopicul, cred ca avem inca niste standarde de civilizatie urbana care trebuie sa ne tina in Europa. Ce nu are stapan si reprezinta hazard biologic sau de orice alta natura se salta si se lichideaza. Continuarea la club, daca se doreste.

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" PaulIP

Daciile din 2000-2004 vor fi mai rare decat "frantuzoaicele" din '69-'72, la ritmul in care se caseaza. :twisted:
Una din '95-2000 in stare foarte buna, fara rugina costa cam 700-1000 de euro. Una din '72 restaurata, inscrisa ca masina de epoca ajunge si la 3000 de Euro.
@andrei11: Interesanta discutie! Aflu lucruri noi...
Cat despre preturi, in anii '80 erau:
berlina - 78.000 lei
break - 85.000 lei (?? - nu sunt sigur)
sport - 92.000 lei
Nu stiu cat costa 1320, pentru ca foarte putine s-au pus la dispozitia populatiei. Multe au ajuns taxiuri sau masini de protocol.
Foarte foarte interesanta povestea cu utilajele! Primele combine Laverda sa inteleg ca erau importate din Italia sau construite sub licenta?
Pana acum aveam o alta parere despre motoarele Saviem, stiind ca cele de Roman erau foarte proaste. Motorul furat de ARO este D127 , poreclit "Brasov", total neadecvat pentru o masina de teren. ARO originale aveau motor L27 pe benzina, succesorul lui M207 (ce echipa IMS), inspirat dintr-un motor.... Ford din anii '30!

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" Robert24

WRONG! Daca vrei sa o vinzi trebuie ca dl. cumparator sa plateasca taxa de prima inmatriculare! Si da faliment...
Deci, sunt nevandabile! Singura lor sansa - REMAT pentru un bon!

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" andrei11

Stai ca e o confuzie.
Motorul Saviem original e celfrantuzesc care dezvolta o putere de aproximativ 135CP .
Motorul de 135 CP de Brasov n-are nici o legatura cu motorul Saviem frantuzesc, o fi fost copiat dupa el. E la fel ca si cu cuvantul "Xerox", expresia supercunoscuta ma duc la Canon sa fac un xerox. :lol:
Revin, asa cum am spus si eu motoarele de 135 CP de Brasov erau proaste necesitand segmentare la un an sau doi maxim. ( Combina lucreaza la turatie maxima a motorului, nu e ca la camion / auto. La combina turatie maxima non stop. Viteza se regleaza prin curele / roti de curea cu diametrul variabil si evident prin cutia de viteze, 3 viteze  inainte si o viteza  inapoi. ).
Initial au fost importate ca atare combinele Laverda din Italia care evident erau inzestrate cu motoare originale Saviem frantuzesti si anvelope GoodYear. Apoi s-a lucrat sub licenta ( exact ca Daciile ) apoi s-au asimilitat componentele in tara rezultand o combina foarte proasta cu piese numai din Romania, cu motoare de 135 CP produse la Brasov ( o fi fost dupa o tehnologie proprie, revolutionara, proiectate de muncitorii, maistrii si inginerii nostrii cum se spunea atunci )

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" PaulIP

M-am lamurit! Multumesc frumos inca o data! ;)
@Robert24: Nu am tinut cont de legile si birurile noastre oligoide, din pacate... :(

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului danielstan

Pai de obligat era obligat de o hotarare judecatoreasca sa darame Cathedral Plaza si tot nu a daramat-o.

In jocul asta cu societatea civila si ONG-ul Gica Contra trebuie sa te tii tare.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Nightwolf

Tre sa faca licitatie acolo ca demolarea costa peste 5 mil de eur :))

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" Costin

Astept presemnalizari de-astea si la santierele din Bucuresti... :popa:
20150625_111816-resize.jpg (456.4 KB; downloaded 4323 times)

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" 133 313

De pe drumurile tarii.
Combina.jpeg (33.11 KB; downloaded 4282 times)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului shoppy

Hai sa lasam prostiile, nu o sa demoleze nici o cladire de birouri, ar insemna sa nu mai construiasca nimeni nimic de frica ca poate dupa 2 ani ii demoleaza, nu isi permite nici o primarie asa ceva, hai sa fim realisti.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Florinds

Unde-i lege, nu-i tocmeala!

Go to page:  1  ... 78 79 80 81 82 83 84  ... 321

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463903 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”