De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

Topic: Clubul "Flacăra roșiatică"

4482 posts, 1232032 views

Go to page:  1  ... 76 77 78 79 80 81 82  ... 321

📖 Pagination options
  • IK4
  • Posted:
  •  

Re: Discutii - Lucrari statia Favorit IK4

andrei11 wrote:
Logic ar fi sa circule numai pe 1 Mai. Sa ai si troleu si metrou care sa opreasca fix in aceleasi statii nu mi se pare in regula.

Mai logic ar fi sa ai troleu si metrou decat autobuze diesel si metrou, in special cand toata infrastructura de electroalimentare necesara exista in teren si asteapta doar reconectarea la fir. Peste tot in Europa, transportul electric este incurajat. Mai putin in Romania. Readucerea tuturor retelelor de troleibuz afectate de lucrari la starea de functionare initiala, era obligatia Metrorex. Se incaseaza si aici vreo spaga printr-un parc pentru renuntarea la anumite cantitati de piese si lucrari?

Eu nu mi-as face iluzii ca pe tronsonul Favorit-Moghioros-Romancierilor-Valea Argesului nu va mai exista deloc transport de suprafata. Metroul este o alternativa la transportul urban de suprafata pentru distante medii spre mari. Cine va cobora in subteran sa ia metroul de la Moghioros la DT34 sau de la Moghioros la Romancierilor, cand alternativa la RATB cea mai la indemana si mai ieftina este mersul pe jos? Nu cred ca poate fi nimeni fortat sa piarda cate 10 minute prin statii pentru a merge prin cartier cu acest tramvai subteran (care momentan si spre centru se cam termina brusc) in loc de troleibuz sau de autobuz, doar de dragul de a avea calatori.

Stiu ca romanul este omul extremelor, dar dupa ce Drumul Taberei a suferit atatia ani din lipsa metroului ar fi chiar culmea nesimtirii sa fie aruncat din lac in put si lasat acum fara transport de suprafata. Vorba aia, luati ba metrou! Ati vrut metrou, luati sa va saturati!

Re: Discutii - Lucrari statia Favorit Costin

Foarte scurt, ca sa nu dezvolt o discutie veche de cel putin 5 ani pe forum: metroul si transportul de suprafata trebuie sa se completeze reciproc, nu sa se concureze / sa fie alternative. De aceea in toate orasele cu metrou, acesta este 'coloana vertebrala' iar transportul de suprafata sunt 'vertebrele'. Nu merg care pe unde apuca, metroul e backbone, restul il completeaza.

A doua chestiune: prezenta troleibuzului in Drumul Taberei (ramura Nord) este strict problema RATB-ului. Nu puteti trage acum concluziile (daca va fi sau nu) pe baza unor stalpi instalati.

Re: Discutii - Lucrari statia Favorit ByOnu

Andrei, eu consider ca metroul si troleibuzul trebuie sa coexiste deoarece au functii diferite. Metroul este bun pentru a evada din cartier, te leaga cu reteaua de metrou si dus ai fost; in timp ce troleibuzul este numai bun de luat 2-3 statii pana la primul Mega sau pana la colegul din generala, Popescu Acrișor. :lol:

Re: Discutii - Lucrari statia Favorit Costin

Calatoria medie cu metroul in Bucuresti este de 2-3 statii. Unde mai pui ca in Drumul Taberei sunt si dese. Deci, ce discutam aici? Transportul de suprafata trebuie sa ramana daca are trasee fundamental diferite de ale metroului (spre Gara, spre Piata Romana). In rest, trebuie sa convearga spre metrou, nu sa mearga paralel cu el.

Re: Discutii - Lucrari statia Favorit andrei11

In Dr. Taberei sunt niste aspecte  specifice fata de restul retelei si anume :
1) Statiile fiind de 2,5 ori mai dese decat in restul retelei rezulta ca in Dr. Taberei distanta medie este de 6 - 7 statii.
2) Transportul de suprafata nu are trasee fundamental diferite fata de subteran pentru ca :
- Transportul de suprafata te duce la Gara, Piata Romana, Universitate.
- Metroul te duce fix tot acolo.  :roll:
- In Dr. Taberei reteaua de suprafata nu converge spre statiile de metrou ci merge fix pe deasupra metroului si are statiile fix unde are statiile metroul.
Evident ca as lasa cel putin 2 trasee, si anume actualul troleibuz care duce de la V. Argesului la Gara ( nu-i stiu numarul ) si actualul traseu auto care te scoate in Piata Romana ( iar nu-i stiu numarul ).ByOnu, asa cum am spus, daca metroul si troleul au fix acelasi traseu si aceleasi statii ( ma refer aici evident la ramura nord a troleibuzului ) la Popescu  Acrisor / Mega poti lua metroul. O problema evident va fi cu pensionarii invatati sa mearga moca  :evil: de autoritati.

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" Florinds

@Nightwolf, era vorba de legea care se refera la trecerile de nivel, lifturi, platforme pentru invalizi. Stiu sigur ca exista, nu trebuie sa o caut.
Ce alternativa li s-a oferit daca s-au desfiintat trecerile de pietoni? Si daca ei sunt prea putini ca sa conteze la vot, ce zici de cei cu copii mici? O femeie singura are nevoie de ajutor ca sa poata trece in partea cealalta. Mie nu mi se pare normal.
Asta e de fapt problema, nu ca s-a desfiintat trecerea. Nu mai tine cu ursul, ca nu are dreptate.
O sa spui acum ca nici inainte nu erau lifturi sau platforme, dar exista macar trecerea de pietoni din fata Berariei H. Eu nu mai am copil mic, dar asta nu inseamna ca acum nu mai conteaza. De asta nu merge tara asta, nu exista unitate, cere unul ceva si i se da cu tifla. Apoi ai si tu problema asta si ti se da si tie cu tifla.
Acum daca se va monta doar platforma, iarasi e o porcarie... Lumea va prefera tot hei-rupul. O rampa chiar si abrupta ar fi fost de preferat, am vazut unele si mai abrupte in Parcul Titan.

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" andrei11

Trecerea de pieton de la Berarie e complicata...de-a dreptul criminala e cea de la Fantana Miorita.

• IK4
  • Posted:
  •  

Re: Discutii - Lucrari statia Favorit IK4

De fapt, la metroul din Bucuresti sunt niste aspecte specifice fata de alte orase in curtea carora ne tot uitam cu jind:
- este exploatat de cu totul alt operator fata de transportul de suprafata, avand un alt ordonator de credite si politici proprii de investitii si dezvoltare, necorelate cu ceilalti operatori;
- lipsa totala a integrarii tarifare cu operatorul principal de transport de suprafata, conditionand efectuarea unei calatorii din punctul A in punctul B de achizitionarea mai multor titluri de calatorie pe suporturi diferite sau achizitionarea a doua abonamente, ca si cum ar fi vorba despre calatoria in doua orase diferite;
- chiar si in lipsa integrarii tarifare, imposibilitatea de a procura mai rapid titluri de calatorie pentru ambii operatori de la oricare casa a acestora;
- interval de succedare exagerat de mare intre trenuri in zilele de lucru, specific mai degraba zilelor de weekend;
- program de functionare doar pana la ora 23:00, inclusiv in weekend, ora la care tanti de la "PRECIZIEI" iti inchide usa in nas si te trimite pe camp, la tramvai;
- racorduri cu cateva statii care necesita transfer pentru acces la zone importante;
- facilitati de tipul park&ride inexistente;
- existenta de ani de zile la metrou a unui anume individ care periodic ne tot ameninta cu greva, un alt motiv pentru care Metrorex nu ar trebui inca sa fie lasat singur pe un traseu.

In inchieierea offtopicului, as spune ca aceste cateva aspecte tin mai degraba de statutul de copan decat de backbone al metroului din Bucuresti. Pana la a ajunge coloana vertebrala mai este muuult de lucru si multe de schimbat, timp in care oamenii au nevoie de un transport civilizat, nu de alte fragmentari, bani in plus si timp pierdut. O eventuala fragmentare a unei calatorii intre Drumul Taberei si Piata Romana/Universitate, facuta acum dintr-o bucata cu RATBul, nu va incuraja transportul public ci masina personala, atat prin prisma pretului, a deranjului cat si a timpului pierdut cu transferul.

Re: Discutii - Lucrari statia Favorit George

Sunt de acord, atat timp cat M 5 nu ajunge la Universitate nu e cazul sa se taie din transportul public de suprafata existent inaintea inceperii lucrarilor. Asta este.

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" Florinds

Si nici macar atunci, prefer sa ajung mai tarziu, dar sa respir aer mai putin umed decat in subteran si sa vad altceva decat pereti si fetele plate, dar cu o mina trista ale celor din fata.
Iar cateodata ajung chiar mai repede cu transportul de suprafata, fara ocolit, coborat si urcat din nou. Cine nu crede sa faca un test cu M1 si 104 intre Unirii si Eroilor sau intre Unirii si Piata Muncii. Si mai sunt multe exemple, eu nu merg cu metroul decat daca am de mers mult pe o singura magistrala, ex. Piata Sudului - Pipera sau Crangasi - Titan. Deci ... Sper sa nu reduca RATB-ul din masinile din DT.

133 313 wrote:
Exista deja discutia asta, la club. Probabil ca se vor monta consolele si cablurile (cum s-o nimeri) ca sa iasa totul legal si sa nu zica UE ca s-au bagat banii de troleibuz in buzunar, dupa care le desface RATB repede, desfiintand liniile si le refoloseste pe unde sunt adevarate ruginituri gata sa se prabuseasca. Dar cos a zis ca mai bine sa nu speculam si am cazut de acord tacit. Bulevardul trebuie readus la starea initiala, cu troleibuz cu tot.  :)

De unde ati mai scos-o si pe asta cu "starea initiala" ? Fara troleibuze pe ramura nord !  :mrgreen:
Si fara tramvaie in Pantelimon !

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" 133 313

N-am facut desene pentru Eroilor 2, am fost prins in treburi multe si nu marunte. Oricum, ideea este principala este: strat subtire de pamant, pe suport impermeabil, necesita stabilizare. Initial cu praguri si diafragme de beton armat, ca vegetatia vine mai tarziu.
andrei11 wrote:
De unde ati mai scos-o si pe asta cu "starea initiala" ? Fara troleibuze pe ramura nord !  :mrgreen:
Si fara tramvaie in Pantelimon !

De la fonduri europene am scos-o. Se monteaza, ca are RATB timp sa le refoloseasca. Daca nu se monteaza si vede inspectiunea poze before-after ne trezim ca ne cer rambursari. Asta este scenariul optimist, ca poate se blocheaza si un program operational cu totul.
Cat despre Pantelimon... Doamne ajuta sa scape basma curata licitatia de trenuri pentru Drumul Taberei. P'orma mai vedem.

133 313 wrote:
N-am facut desene pentru Eroilor 2...

Nu te mai muncii, am inteles ideea.  :shock:

Re: Clubul "Flacara Rosiatica" Goldmund

PaulIP wrote:
Parerea mea este ca aveam nevoie de Mercedes, pentru ca in 2006 "bateam la usa" UE cu aderarea, si era chiar penibil sa avem 330 de DAC-uri rapuse la "putere". (stiu ca au fost casate - poate pe nedrept - unele din cele mai bune DAC-uri din Bucuresti, in buna "traditie RATB-ista, dar asta e alta parte a "povestii").

Parerea mea este ca Bucurestiul avea nevoie inca de la inceputul anilor '90 de tramvaie, troleibuze, trenuri de metrou si autobuze moderne, "vest", pentru ca ale noastre devenisera inca din anii 80 total anacronice in comparatie cu ce era in  celelalte capitale din UE(mai putin cele din fostul lagar comunist care nu erau precum Romania de ramase in urma si au inceput la acea data(cu un efort urias) modernizarea  infrastructurii, inclusiv a transportului in comun . Din fericire pentru Bucuresti, flota de autobuze a fost adusa "la zi" prin doua contracte mari, cu o firma redutabila pe plan global , din pacate nu si la "capacitate calatori", pentru ca un oras mare are nevoie si de autobuze articulate mari, iar cei care au comandat autobuzele au fost ori afoni in domeniu, ori  stiind ca spaga se da pe bucata/autobuz.
Avem in tara cazuri de orase care au procedat cum nu se face, ocolindu-se pietele din Vest si cumparand din zone(din fostul urss) care nu sunt recunoscute a fi mari producatori de autobuze,  De ex. autobuzele din Iasi, Constanta, etc. sunt greoaie, invechite, consuma mai mult, sunt mai putin fiabile, nu respecta unele puncte de securitate comune tuturor autobuzelor din vest. Bucurestiul a scapat de asa ceva, din fericire, a scapat la autobuze  si la trenurile de metrou

Go to page:  1  ... 76 77 78 79 80 81 82  ... 321

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463886 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”