MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM4 Străulești - Gara de Nord - Gara ProgresulM4 • Tronsonul Parc Bazilescu - Străulești • Lucrări în 2013 - 2017

Topic: Discutii: statia Straulesti

406 posts, 144832 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 5 6 7 8 9 10 11  ... 29

📖 Pagination options
Re: Discutii: statia Straulesti URANUS

Daca in zona Laminorului se va construi in viitor un cartier de blocuri poate se va justifica. Daca in schimb se va construi un mall nu se va mai justifica (nici statia, nici insusi mall-ul).

Re: Discutii: statia Straulesti andrei11

sab wrote:
Intr-o singura privinta ai dreptate. Magistrala 4 nu se justifica economic.

E vorba de depoul lui M 6, nu de M 4. Evident ca se putea  gasi un loc de depou si pe Giurgiului, la celalalt cap, dar toate datele indica ca magistrala va incepe din nord, indiferent care va fi acel nord, si ca nu va avea probleme de extindere ca si M 5 inzona centrala.
E o confuzie intre cele 2 magistrale, M 4 siM 6, parerea mea este ca ele vor fuziona la un moment dat.  Asa s-a intamplat si cu M 1 / M 3, M 3 a disparut ( GdN - D 2 ) intr-un final. Actuala M 3 n-are nici o legatura cu fosta M 3. Si M 5 va juca ( in final ) la 3 capete. Ba, chiar in timpul recent, probabil ca vor fi 2 de M 5 complet diferite, ramura de Dr. Taberei si ramura de Pantelimon, fara nici o legatura intre ele. Poate ramura de Pantelimon sa o denumeasca M 8, ca sa avem si noi mai multe magistrale. Că dă bine.

Re: Discutii: statia Straulesti Adrian Rosca

DIRECŢIA TRANSPORT FEROVIAR    
Nr. 10347/AD
Data: 06.03.2015

REFERAT DE APROBARE
al proiectului de Ordin al ministrului transporturilor privind ajustarea tarifelor la călătoria cu metroul

...
Subvenţia de la bugetul de stat pentru transportul călătorilor cu metroul alocată S.C. Metrorex S.A. ca urmare a Legii bugetului de stat nr.186/2014 pentru anul 2015, în valoare de 328.000 mii lei reprezintă cca 88% din necesarul fundamentat de societatea Metrorex în valoare totală de 373.000 mii lei.

Cumva vi se pare ca activitatea de trasport cu metroul in Bucuresti e una profitabila, de sustineti ca "M4 nu se justifica economic"? Ati analizat yield-ul si in felul asta transmiteti un serios semnal de alarma? Hai sa fim seriosi.

In schimb mi s-ar parea o idee buna ca dupa ce se sapa cele 2 tunele intre Straulesti si Laminorului, sa se treaca la refacerea carosabilului in zona statiei Straulesti si intersectia Bucurestii Noi cu Laminorului si sa nu se astepte pana se fac si tunelele pana la Zarea. Asa s-ar decongestiona macar partial zona si s-ar putea face si accesul spre AFI.

Re: Discutii: statia Straulesti subway guru

E profitabila daca iei in considerare efectele benefice globale social-economice, nu doar cele strict comercial-contabile...ca daca socotetesti asa nici autostrazile nu sunt profitabile... :ugeek:

Re: Discutii: statia Straulesti Adrian Rosca

La fel e cu toata infrastructura: drumuri, utilitati, etc. Sunt factori pentru dezvoltare.

Si de la mine un mic off topic.
medicii asigura sanatatea fortei de munca
profesorii calificarea fortei de munca
arta destinderea fortei de munca
Toate au ca scop performantele fortei de munca, fiecare in sectorul de activitate unde-si petrece o mare parte din viata.
Metroul / transportul asigura deplasarea in conditii cat mai bune a fortei de munca de acasa spre locul de munca si viceversa.
Ia deplasati-va voi frumos pe jos sau cu bicla, ca e mai ecologic si mai sanatos.

Re: Discutii: statia Straulesti Nightwolf

nistorpavelmarius wrote:
Mda,

Avand in vedere modul "democratic" in care se administreaza acest site si cum topicul pe care l-am deschis despre dezastrul lasat in urma de extinderea Magistralei 4, o sa vin cu niste completari aici :

1. Park& Ride n-are nimic de a face cu investitiile colosale in extinderea metroului. Park & Ride inseamna in primul rand un sistem de transport de suprafata bine pus la punct care pot transfera vizitatorii 5-10 km in afara orasului unde exista spatiu pentru parcari uriase.
2. Magistrala 4 nu se justifica economic. Punct. Nu exista argumente economice pentru asa ceva. Aceasta extindere a fost facuta doar pentru ca niste  investitori straini au investit niste bani in terenuri in zona si vor sa scoata profit. Ori, un metrou i-ar ajuta.
3. Sa nu-mi spuneti ca proiectul este ok. Considerati ca este ok sa se devieze circulatia pe stradutele adiacente si sa faca viata oamenilor un calvar ?  Si ce-ati fi vrut sa faca Primaria ? Sa le faca alte bulevarde.
4. La licitatie au castigat acesti italieni. De ce credeti ca firma germana a pierdut ? O cauza ar fi spagile care s-au dat oare ?
5. Intr-o tara civilizata , autoritatile nu ar fi acceptat acest proiect si oricum nu fara consultarea populatiei din zona. Lucrarile trebuiau facute fara blocarea totala a bulevardului.
6. Realitatea crunta este ca lucrarile sunt blocate pentru ca nu sunt bani. Nu a existat niciodata un plan de finantare pe termen lung. Guvernul nu va aloca bani prea curand deoarece are nevoie uriasa de bani ca sa asigure pensiile si salariale dupa tot felul de reduceri de taxe.
7. Guvernul a redus cu 30% investitiile in infrastructura datorita faptului ca au fost nevoiti sa dirijeze banii spre cheltuielile urgente deci un proiect cu o importanta extrem de redusa ca acesta nu va primi bani prea curand.
8. Mai vorbim peste 5 ani. O sa vedeti ca nu va fi terminat nici atunci si noi o sa ne chinuim cu mizeria lasata in urma.

Daca nu ne mobilizam acum , vom regreta mai tarziu.  Sa fie clar, nu-i pasa nimanui de locuitorii din zona, sunt doar interese si spagi.

Bai baiatule, tu ai vreo dovada, cat de mica, asupra oricarui lucru pe care il aberezi aici? In afara de faptul ca instigi la semi-violenta si faci acuzatii nefondate, in rest eu nu vad nimic constructiv in ceea ce spui tu. Din contra... sau faci parte din tagma frustratilor carora progesul li se pare o aberatie si inutilitate? Asta e, si eu stau in santier si multi altii, de prin anul 2000 numai in santiere stau ca asta e bafta mea, sa am casele acolo unde se munceste si nu m-am plans asa cum te plangi tu. Dar lasa-ne tata si vino cu dovezi clare nu ca "stiu eu/e evident ca ala a luat spaga".

Pentru asa ceva exista niste organisme care functioneaza beton --> vezi DNA sau DGA in functie de competente, dar tu nici pe alea nu le cunosti. Si ale dracului lucreaza al naibii de bine. :)

Puah,
N-a prins probabil ( sau nu l-au afectat ) marile santiere din anii 1980...

Eu le-am luat "din plin"  :o

Re: Discutii: statia Straulesti uvictor

Ba cred ca le-a prins din plin! Dupa numele userului si dupa cum scrie, as aprecia ca este un om cu mentalitate comunista, 50-60s but goldies

Re: Discutii: statia Straulesti danutzu_2910

@Nightwolf
+10  :lol:
unde e butonul de like????
De ce nu avem un astfel de buton???

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii: statia Straulesti sab

survola wrote:
Luminatoarele rotunde sunt cele care apar în planuri?

Alea sunt luminatoare ? Nu sunt mai mari decat niste capace de canal...Bataie de joc.

Re: Discutii: statia Straulesti TibiV

danutzu_2910 wrote:
@Nightwolf
+10  :lol:
unde e butonul de like????
De ce nu avem un astfel de buton???

like
like
like
:)

Re: Discutii: statia Straulesti ByOnu

uvictor wrote:
Ba cred ca le-a prins din plin! Dupa numele userului si dupa cum scrie, as aprecia ca este un om cu mentalitate comunista, 50-60s but goldies

Oricat de mult nu sunt de acord cu cele enuntate de el, catalogarea ta mi se pare o prostie jignitoare.

@nistorpavelmarius, si daca ar fi asa, desi nu este (am rude in zona si abia asteapta metroul!! Si da, si ei se chinuiesc cu situatia actuala, dar omleta fara oua sparte nu se face), ACUM NU SE MAI POATE FACE NIMIC, trebuie doar finalizat proiectul. Ati facut ceva inaintea inceperii proiectului? Ca acum suntem la jumatatea drumului.

Am o intrebare, aveti solutii? Ca de plans ne plangem cu totii. Numai bine! :D

Re: Discutii: statia Straulesti uvictor

Catalogarea ti se pare de O prostie jignitoare sau de o prostie jignitoare? Pentru ca d-abia astept sa dau o raportare a mesajului tau anterior...

Go to page:  1  ... 5 6 7 8 9 10 11  ... 29

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M4 • Tronsonul Parc Bazilescu - Străulești • Lucrări în 2013 - 2017  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463917 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”