Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasaj Subteran Piata Presei Libere (INAUGURAT 19.07.2015)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

1252 posts, 425019 views

Go to page:  1  ... 62 63 64 65 66 67 68  ... 90

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Bogdan Ciorascu

Am observat ca in parc intre piata si lac pe traseul deversarii pluvialelor sunt facute niste gropi din 20 in 20 de metri.
Poze maine dimineata!

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului misterr

Eu nu înțeleg chestia asta cu pămîntul de flori... Peste tot, și aici, și în Drumul Taberei la metrou, nici nu e gata șantierul, nu sînt astupate toate gropile, nu sînt puse bordurile, dar repede se împrăștie pămînt de flori ca să astupe gunoaiele, și apoi să îl întindă ploaia peste tot (peste betonul încă neacoperit de asfalt etc...). Normal ar trebui pus la sfîrșit, ultimul lucru - pămîntul și panseluțele), nu în plin șantier.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Serban

misterr wrote:
Pe Kiseleff, bordura bulevardului a fost dublată, pe toată lungimea rampei și dincolo de ea, cu un gard metalic. Înțeleg deci că acolo, la intrarea în București, vor reveni cirezile de oi, vite, ca pe vremuri (ca să fie creată atmosfera pentru Muzeul Satului)... Poate se înființează și un obor, de ce nu?

Tot gard d-ala saracacios si odios, de plasa, care intr-o luna va fi rupt/indoit/disparut au pus? Sau au pus si ei ceva mai dragut, sa se incadreze in peisaj?

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Goldmund

Sunteti putin rautaciosi in privinta gardurilor. Cred ca ati uitat cum faceau comunistii, cum fiecare uzina, parc, CFR(si azi are!) puneau garduri din placi de beton pe orizontala, ce oribil arata atunci toata tara.
E adevarat, gardurile cele mai multe in Occident sunt naturale, din tot felul de arbusti decorativi, dar asta e o alta poveste, iar gardurile din plasa de sarma arata de o mie de ori mai bine decat cele din beton. Cand va fi gata tot pasajul, cu traversarile pietonale? Spre sfarsitul lunii iunie?! Si tot ar fi bine.
(intrarea in Bucuresti nu se face dupa Fantana Miorita, ci cu mult inainte)
V-as mai provoca cu ceva: cum inteleg germanii o intrare intr-un tunel banal dintr-un cartier banal din Stuttgart(priviti verdeata, cum intrarea in tunel este conceputa ca o gradina, special putin mai larg pana la intrarea in tunel pentru pomi, iedera, arbusti, flori; daca bucurestenii cer asa ceva, asta vor avea cu timpul!)
www.google.de/maps/@48.810674,9.140626,...2B8RtA!2e0

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului chevic

misterr wrote:
Pe Kiseleff, bordura bulevardului a fost dublată, pe toată lungimea rampei și dincolo de ea, cu un gard metalic. Înțeleg deci că acolo, la intrarea în București, vor reveni cirezile de oi, vite, ca pe vremuri (ca să fie creată atmosfera pentru Muzeul Satului)... Poate se înființează și un obor, de ce nu?

Acel gard se va pune si la rampa de la Miorita. Este necesar pentru ca masinile vor merge cu viteza atat la intrare cat si la iesire din pasaj si trotuarul este foarte aproape, nu este despartit de o zona verde de zona de rulare. In plus la Kiseleff acolo unde se pune gardul era o trecere de pietoni care a fost desfiintata, vor fi destui care vor mai incerca(mai ales la inceput) sa traverseze pe acolo.

Nu e vorba de a alege intre ziduri de beton si ziduri de metal. E vorba de a alege intre cele de metal absolut hidoase si total nerezistente (a se vedea de ex cum arata cele de sub Basarab) si cele de metal aspectuoase, cum avem si noi exemple in Bucuresti (de exemplu, cele de la Universitate, pe coltul cu piateta, chiar imi plac). E vorba de detalii, care intr-o astfel de zona sunt foarte importante.

E un gard cu o formă pe care nu am mai întîlnit-o pînă acum, ceva în genul ăsta:

gard.png (4.17 KB; downloaded 3358 times)

Sper să pot face mîine niște poze din mers.

Asta e o veste buna. M-am linistit  :D

Rampa Expoziției vine tare din urmă. Acum are și asfalt!

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului zapacitu

misterr wrote:
E un gard cu o formă pe care nu am mai întîlnit-o pînă acum, ceva în genul ăsta:

Sper să pot face mîine niște poze din mers.

E plin Bucurestiul de astfel de gardulete - pe Grigorescu, pe langa scoli in sectoarele 1 si 2... mie mi se pare destul de ok din punct de vedere estetic. Poate prea estetic si prea putin rezistent pentru un gard langa zid de pasaj....

Tocmai acum s-a gasit Bogdan Ciorascu sa isi ia o zi libera ?

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Nightwolf

Mai avem cam 1-2 saptamani...

Asteptam poza lui Bogdan Ciorascu sa vad daca au inceput reparatiile si vopsirea peretilor de pe Expozitiei. Pare ca nu, sau se lucreaza la peretele din prin plan si nu se vede. Lasand la o parte amenajarile peisagistice si pasajele pietonale subterane presupun ca ar mai fi de facut: asfaltare cu strat de uzura rampa Expozitiei, borduri rampa Expozitiei, marcaje rutiere in tot pasajul, montare atenuator de impact la bifurcatie, montarea balustradei la rampe, finalizare canalizare ape pluviale( statie pompare, conectare separator hidrocarburi - ala din rond care acum vad ca e partial acoperit - si teava ce duce in lac).

Probabil sfarsitul lunii cu tot cu amenjare peisagistica.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Robert24

15 iunie e plauzibila pentru deschiderea pasajului si spre sfarsitul lunii cu amenajari.

Go to page:  1  ... 62 63 64 65 66 67 68  ... 90

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasaj Subteran Piata Presei Libere (INAUGURAT 19.07.2015)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463838 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”