MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Discuții diverse despre Metrorex

5666 posts, 1489434 views

Go to page:  1  ... 94 95 96 97 98 99 100  ... 405

📖 Pagination options
Re: Discutii diverse despre Metrorex Goldmund

sab wrote:
Da, o sa scoata scheletul metalic si o sa vopseasca tavanul in negru. Ca asa se poarta... :evil:

Sper sa fie umorul bucurestean.
De fapt, toate tavanele se "renoveaza" - in f. multe statii subterane in Stuttgart - cu niste lamele foarte deschise, iar efectul e fenomenal: mai multa luminozitate cu mai putin curent...

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex sab

Si eu sper sa nu se intample asa. Insa am vazut ca acesta solutie a tavanului negru  este "imbratisata" inclusiv de experti in domeniu...Din pacate :roll:

sab,
am vazut si aici cum plafonul din mijlocul galeriei(deasupra liniilor, daca sunt la mijloc)sunt lasate in negru(culoare inchisa), insa deasupra peroanelor predomina culoarea deschisa.
Iata un exemplu(statie dubla, pe doua etaje in care iau U Bahn de la servici spre casa, de curand radical renovata):
http://de.wikipedia.org/wiki/Stadtbahn_...ttgart.JPG

PS
si inca ceva:
aici statiile sunt pe mijloc cu acele cabluri electrice, ca un tramvai, probabil ca e si normal sa ramana "in negru", dar la Metrorex nu exista asa ceva

Re: Discutii diverse despre Metrorex andrei11

Intrebare de intrebare :
In aceasta poza
ui.png (339.98 KB; downloaded 3550 times)
sunt fix 3 masini. Sa nu-mi spui ca toti oamenii sunt in mijloacele de transport in comun, supra / subterane...

Re: Discutii diverse despre Metrorex Robert24

Andrei, poza este din Stuttgart facuta din Turnul de televiziune. Pur si simplu pe acolo nu prea e nimic in afara de acest turn (care acum e inchis) si niste terenuri de sport. In weekend este alta treaba...

andrei11 wrote:
Intrebare de intrebare :
In aceasta poza....sunt fix 3 masini. Sa nu-mi spui ca toti oamenii sunt in mijloacele de transport in comun, supra / subterane...

Nu, desigur nu. Poza e luata cel mai probabil intr-o duminica dimineata(aici duminica e libera pentru toti oamenii, majoritatea se odihnesc efectiv)
Exact aceeasi zona intr-o zi de lucru, intre 7 si 9 dimineata si intre 14-18 e calvar, cunosc zona bine. Dar ai dreptate: cei mai multi folosesc mijloacele de transport in comun. Dar ce te faci cu cei din orasele invecinate, comunele de langa oras care nu sunt legate de S-Bahn sau U Bahn? Aceia vor veni si in anul 3000 cu automobilul in oras sau pana la un P+R din apropiere.

Re: Discutii diverse despre Metrorex ByOnu

andrei11 wrote:
In aceasta poza

Mamă, ce defrișare ar merge acolo.

Re: Discutii diverse despre Metrorex mcosmin

Ar merge, daca vrei sa putrezesti intr-un beci...

cos scrie:

"Ca fapt divers, metroul s-a aglomerat considerabil de cand a fost prelungit cu 2 statii (pana la Parc Bazilescu), e foarte posibil ca trendul sa fie acelasi si cu ocazia noii lungiri..

Odata cu prelungirea cu cele 2 statii, metroul a atins niste zone cu cateva blocuri, ceea ce ar putea explica noii calatori. Probabil ca acestia preferau alte combinatii de transport inainte, dar fiind ca cele 3 statii existente inainte nu le scuteau prea mult timp. Acum, la 5 statii de la Bazilescu, s-ar putea ca economia de timp sa fie mai mare decat o combinatie RATB-Metrou 1Mai si apoi o schimbare dupa doar 2 statii, la Basarab.
Insa legat de cei care vin din alte localitati, problema este ca acestia aveau metrou la dispozitie si inainte, asa cum spui si tu, luau metroul de la 1 Mai. Mai nou, pot sa-l ia si mai repede, de la Bazilescu, daca doresc sa simta mai rapid aerul "ozonat" de la metrou. Iar pe viitor vor merge cu vreo 500m mai putin cu microbuzul, asta este singura diferenta. Dar metrou aveau la dispozitie....
O zona de case nu va justifica niciodata metrou, asta cred ca este clar. Dupa parerea unora nici macar zone precum Rahova, Colentina, Pantelimon nu justifica, daramite Laromet-Straulesti...
Cu asta ma opresc , pentru ca vom ajunge sa inchidem si acest topic.... ;) "

O alta opinie.

Metroul prin Militari nu ar aduce un flux urias de calatori daca ar ramane "neconexat" la alte linii de metrou, precum nici o linie, nici cea din Drumul Taberei sau Pantelimon nu ar aduce mare lucru daca nu ar fi legate de alte magistrale de metrou.
Asadar, orice magistrala noua de metrou nu aduce un numar de calatori legat doar de cartierul respectiv, din contra:
cu cat vor creste numarul magistralelor, cu atat magistrala Drumul Taberei va fi mai aglomerata! Multi care acum merg cu masina din/pana in acest cartier, vor lua metroul de oriunde ...din Bucuresti si vor ajunge la Favorit, oriunde in cartier, la fel si pentru statiile de pe M4. Multi au treaba in Bucurestii Noi, acum circula cu masina, autobuze, troleibuze, dar din ce in ce mai multi oameni o vor face cu metroul - ideea.

Nu pot fi de aceeasi parere nici cu miniautobuzele din provincie care vin pana in ...centrul orasului  Bucuresti( 1Mai) pentru a da de o statie metrou. Daca au o statie metrou la intrarea in Bucuresti, cine prefera sa-si plimbe minibusurile lui din Buftea prin vacarmul din Capitala?!? Cata benzina as economisi eu daca as lasa miniautobuzul meu la Depoul Straulesti(parc, mare parcare, strand, terenuri sportive, etc.) unde toti calatorii ar prefera sa ia de acolo metroul racoros...si care i-ar scoate in toate directiile Bucurestiului(cu inca doua-trei magistrale de M)
Concluzia:
fiecare statie noua de metrou NU aduce doar calatorii din jurul statiei, cum ar parea,, ci practic intreg Bucurestiul legat la magistralele de metrou - ce frumos suna, dar e adevarat.

Re: Discutii diverse despre Metrorex survola

De căteva săptămâni, intrarea în staţia Tineretului arată ca mai jos, adică normal.
Sper că şi sesizarea mea a avut un efect în acest sens, deşi a fost făcută acum câteva luni bune; poate doar acum a ajuns să fie citită  :D
NB. De obicei, erau deschise 2-3 porţi din cele 6.
DSC_0699.jpg (135.57 KB; downloaded 3602 times)

Re: Discutii diverse despre Metrorex andrei11

"Ventilatie forţată" :lol:

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex 133 313

Da? Dupa cati ani si cate reclamatii. Eu am vazut pe viu un patrat din ala metalic de erau in tavan pe vremuri palind o don'soara, atatzat de curent.

Re: Discutii diverse despre Metrorex shoppy

Stati linistiti ca nu e nici o reclamatie, i s-a facut cald paznicului si a deschis toate usile ca sa se faca mai mult curent.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex sab

Nu numai la Tineretului, in multe statii am vazut usile larg deschise. O fi vreo noua politica a Metrorex...

Go to page:  1  ... 94 95 96 97 98 99 100  ... 405

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463840 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”