Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

Topic: Sectorul 6

1138 posts, 370694 views

Go to page:  1  ... 14 15 16 17 18 19 20  ... 82

📖 Pagination options
  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Sectorul 6 Utilizator anonim 2

PaulIP wrote:
Termen finalizare: 27.04.2016... Un an de zile pentru un chiosc?!?!

Cred ca trebuie sa dai un termen acoperitor, nu imi dau seama ce alta logica ar avea. Altfel baietii sint foarte rapizi cind e vorba de dughene, intr-o dupa amiaza ridica toata cosmelia.

Re: Sectorul 6 PaulIP

La asta m-am gandit si eu, dar totusi au fost prea prevazatori! :D

Re: Sectorul 6 URANUS

Sursa: B365.RO

http://www.b365.ro/mobi/parcul-drumul-t...30626.html

Parcul Drumul Taberei va fi REDESCHIS sâmbătă, 30 mai

Primăria Sectorului 6 a anunțat că Parcul Drumul Taberei va fi redeschis sâmbătă, 30 mai. Serele exotice nu vor fi finalizate însă până la sfârșitul anului.
Lucrările la Parcul Drumul Taberei au fost finalizate, mai puțin cele la serele exotice, care ar urma să fie gata la sfârșitul anului.

"Invitam membrii comunitatii Sectorului 6 si bucurestenii la redeschiderea Parcului Drumul Taberei, cel mai tanar, modern si sigur parc din Capitala", se arata în descrierea evenimentului creat pe Facebook de Primăria de sector.

Întrebați de o bucureșteancă dacă parcul va fi închis din nou după redeschiderea programată sâmbătă, reprezentanții Primăriei au spus că nu se va întâmpla așa.

"Nu este adevarat ca se va inchide din nou. Parcul Drumul Taberei va fi redeschis partial, fara zona serelor, unde lucrarile vor continua. Suprafata serelor reprezinta 4% din suprafata totala a parcului.", precizează Primăria.

"Parcul Drumul Taberei se va deschide parțial pe 1 iunie, fără sere (...) Lucrările sunt încă în curs. Noi suntem în termene, eu am contract de finanțare a lucrărilor până la sfârșitul acestui an. Mi-este greu să spun, atâta timp cât noi încă avem în derulare o procedură de achiziție publică care concură în mod direct la finalizarea lucrărilor, este vorba despre instalațiile de climatizare la Complexul de sere exotice", declara în luna martie managerul de proiect Sorin Dina, în cadrul unei vizite de presă.

Re: Sectorul 6 Florinds

Felicitari domnului Manescu!
Este un exemplu pentru ceilalti primari. La fel ca dl. Poteras, a realizat atatea lucruri bune in sector.  :) Strazile si trotuarele arata din ce in ce mai bine, apar dughene (de care avem atata nevoie) in gradini, s-au creat locuri de parcare pe trotuarele de langa scoli si gradinite, a fost oprit programul de reabilitare a blocurilor (era atat de mult zgomot), iata, acum putem folosi si constructiile din parc!

Re: Sectorul 6 Cristy

PARCUL DRUMUL TABEREI va fi redeschis ASTĂZI. Cum arată ACUM. GALERIE FOTO

Parcul Drumul Taberei va fi redeschis vineri, la orele 17. Primăria Sectorului 6 a făcut anunțul în urmă cu puțin timp, după ce, la începutul săptămânii, anunțase că va fi deschis sâmbătă. Un protest privind întârzierea deschiderii parcului fusese programat mâine dimineață, iar Primăria s-a grăbit să devanseze deschiderea.  

"Parcul va fi deschis incepand de astazi, la ora 17:00. Invităm membrii comunității Sectorului 6 și bucureștenii la redeschiderea Parcului Drumul Taberei, cel mai tânăr, modern și sigur parc din Capitală.", a anunțat vineri Primăria Sectorului 6, pe evenimentul de pe Facebook creat în acest sens.

Suprafata spatiului verde e de 67.150 mp, după ce au disparut toate unitatile comerciale din parc, inclusiv cele 3 mari restaurante cu terasele aferente. Nu vor mai fi activitati cu caracter comercial in perimetrul parcului, a spus Sorin Dina, managerul de proiect.

Exista o singura pista de biciclete circulara de 1,6 km, doua locuri de joaca pe trei categorii de varste pana la 3 ani, pana la 6 ani si pana la 12 ani. Cel pentru copii de pana la 3 ani e delimitat de un rand de banci de cel pentru copii de pana la 6 ani.  În parc mai sunt amenajate doua pavilioane de recreere pentru adulti, o vale cu versanti gazonati si un pavilion pentru sahisti

În parc sunt 7.000 metri liniari de sistem de irigatii. Sistemul de irigatii e pe baza de senzori, care opresc apa cand ploua sau cand se atinge un anumit nivel de umiditate in sol

Lucrările la Parcul Drumul Taberei au fost finalizate, mai puțin cele la serele exotice, care ar urma să fie gata la sfârșitul anului.

"Lucrările  la sere sunt încă în curs. Noi suntem în termene, eu am contract de finanțare a lucrărilor până la sfârșitul acestui an. Mi-este greu să spun, atâta timp cât noi încă avem în derulare o procedură de achiziție publică care concură în mod direct la finalizarea lucrărilor, este vorba despre instalațiile de climatizare la Complexul de sere exotice", declara în luna martie managerul de proiect Sorin Dina, în cadrul unei vizite de presă.

Lucrările de modernizare a parcului Drumul Taberei au început în primăvara anului 2013. Atunci autoritățile promiteau redeschiderea parcului după aproape un an, adică în vara anului 2014, însă lucrările s-au prelungit până în prezent.

Valoarea totală a investiţiei în reamenajarea parcului Drumul Taberei se ridică la aproximativ 18 milioane de euro, banii fiind asiguraţi, în cea mai mare parte, din fonduri europene şi o cotă parte contribuţia administraţiei locale.

Vom reveni cu imagini actualizate cu parcul Drumul Taberei în cursul zilei.

http://www.b365.ro/parcul-drumul-tabere...sbftQ.dpuf

Re: Sectorul 6 URANUS

Sursa: B365.RO

http://www.b365.ro/cum-arata-parcul-dru...31029.html

Cum arată parcul Drumul Taberei și ce părere au locuitorii din cartier despre el

Parcul Drumul Taberei s-a redeschis vineri, la doi ani după începerea lucrărilor. Lucrările la Parcul Drumul Taberei au fost finalizate, mai puțin cele la serele exotice, care ar urma să fie gata la sfârșitul anului. Unii locuitori ai cartierului Drumul Taberei s-au declarat dezamăgiți de parc, spunând că era mai frumos înainte de renovare, în timp ce alții spun că, deși există lipsuri și și-ar dori ca unele zone din parc să fie altfel realizate, sunt încântați că a fost redeschis și sunt mulțumiți, în mare, de cum arată. Marea nemulțumire a locuitorilor este insuficiența spațiilor de joacă pentru copii.

În parc exista o singura pista de biciclete circulara de 1,6 km, doua locuri de joaca pe trei categorii de varste pana la 3 ani, pana la 6 ani si pana la 12 ani. Cel pentru copii de pana la 3 ani e delimitat de un rand de banci de cel pentru copii de pana la 6 ani.

Ce părere au bucureștenii din cartierul Drumul Taberei despre parcul Drumul Taberei

Părerile bucureștenilor cu care reporterii B365.ro au discutat sunt împărțite. În timp ce unii consideră că parcul era mai frumos înainte de renovare, alții sunt încântați de cum arată în prezent, deși spun că are și lipsuri.

"Părerea mea despre acest parc nu este una foarte bună, era mai frumos înainte. Erau flori mai multe. În primul rând mă deranjează pietrele astea, prea mult beton, sunt două peisaje diferite. Adică nu merge un peisaj lin cu unul cu pietre în mijloc. Mai bine puneau mai multă verdeață și flori. Erau pomi frumoși înainte. Nu zic, poate mai trebuia înlocuiți dintre ei, dar nu toți. Și podul ăla chiar mă deranjează, n-are niciun scop. E foarte frumos, dar n-are niciun rost. Investiție foarte mare, pentru o schimbare mică.", a declarat unul dintre locuitorii din cartier.

O altă locuitoare din cartier a declarat că noul parc are atât avantaje, cât și dezvantaje. "Îmi place, nu pot să zic că nu. Mai ales acum că este curat, e o plăcere să-mi plimb copiii pe aici. Chiar arată bine, au făcut o treabă bună. Are însă și câteva lipsuri: sunt prea puține locuri de joacă pentru copii și este prea mult beton, nu este suficientă verdeață, așa cum era înainte", a declarat femeia.

"Abia așteptam să-l redeschidă, n-aveam unde să-mi plimb câinele. Este frumos, îmi place, nu vreau să fiu cârcotaș", a declarat un alt locuitor al cartierului.

Copiii s-au declarat foarte încântați de parc. Am vorbit cu un grup de șase copii, cu vârste cuprinse între 7 și 9 ani, care au declarat că sunt "parcul este interesant, frumos, ne place să ne jucăm aici". Doar o fata a spus că-i plăcea mai mult înainte parcul, că erau mai multe locuri de joacă, "erau și saltele". Însă când am plecat, a venit după noi și a ținut să precizeze: "să știți că m-am răzgândit, de fapt îmi place mai mult acum! Așa să scrieți acolo".

Lucrările de modernizare a parcului Drumul Taberei au început în primăvara anului 2013. Atunci autoritățile promiteau redeschiderea parcului după aproape un an, adică în vara anului 2014, însă lucrările s-au prelungit până în prezent.

Valoarea totală a investiţiei în reamenajarea parcului Drumul Taberei se ridică la aproximativ 18 milioane de euro, banii fiind asiguraţi, în cea mai mare parte, din fonduri europene şi o cotă parte contribuţia administraţiei locale. Astfel, valoarea totală a proiectului "Modernizarea arhitecturală şi peisagistică a Parcului Drumul Taberei" este de 75.188.177,45 lei, din care contribuţia proprie este de 1.215.809,9 lei, iar finanţarea nerambursabilă se ridică la 59.574.685,33 lei. Contractul de finanţare a fost semnat la 1 septembrie 2011, iar durata contractului este de 391 de zile lucrătoare, potrivit afirmaţiilor lui Dina.

"Fizic, sunt două locuri de joacă, dar, prin dotări, se disting pe categorii de vârstă, până la 3 ani, până la 6 ani şi până la 12 ani. Locul de joacă de la intrarea de la Auchan este unul mare, care înglobează cele două categorii de vârstă, până la 3 ani, înspre Str. Braşov, şi până la 6 ani, înspre interiorul parcului. Există o linie despărţitoare între ele, formată din băncile fără spătar", a explicat Sorin Dina, managerul de proiect.

În parc mai sunt amenajate doua pavilioane de recreere pentru adulti, o vale cu versanti gazonati si un pavilion pentru sahisti.

În acest parc s-au mai amenajat şi un skatepark, pentru skateri şi rolleri, terenuri multisport, o scenă amplasată în interiorul lacului pentru concerte şi spectacole, care include şi gradene pentru spectatori, o zonă pentru câini, zone de fitness, o pasarelă pietonală belvedere, poduri pietonale şi o zonă de labirint.

Dina a mai explicat că de pe pasarela belvedere se poate vedea imaginea panoramică a parcului şi că labirintul este iluminat seara, iar în mijlocul lui se află o zonă de relaxare cu bănci.

Şi fântâna din mijlocul lacului a fost modernizată. Aici s-au schimbat sistemul de iluminat arhitectural ambiental, pompele care creează jocul de apă şi sistemul de alimentare cu apă al fântânii, care a fost racordat la reţeaua de apă potabilă a oraşului.

În parc sunt 7.000 metri liniari de sistem de irigatii complet automatizat. Sistemul de irigatii e pe baza de senzori, care opresc apa cand ploua sau cand se atinge un anumit nivel de umiditate in sol.

Iluminatul aleilor din parc se face prin surse pe bază de leduri, iar iluminatul ambiental arhitectural, îngropat la cota 0, în spaţiul verde sau lângă aleile pietonale, pune în valoare anumite elemente de vegetaţie şi elemente arhitectonice din parc.

Re: Sectorul 6 George

Per total a iesit frumos. Gazonul pe care se poate sta e un mare castig. In rest, parcul e oricum foarte mic, trebuie sa fim realisti. Dar 80 % din ce s-a facut e ok.

Re: Sectorul 6 aztec

Am trecut ieri putin prin parc... Mult beton. Mult.
Apoi aleile alea cu pod sunt cam aiurea interconectate... Daca vi de pe unul trebuie sa iesi din parc pt a revenii.. Cu tote ca aleile.sunt despartite de 2 metrii... Si or sa dea intr-o statie de metrou..
Plus ce este turnat pe allea dinspre sere la urcare or sa cedeze in maxim cateva luni.
Pt plimbare este ok.. Daca nu e mult soare. Pt pitici...mai bine printre blocuri in parcurile de intersectie

Re: Sectorul 6 crocodil

Am incercat si eu sa ma bucur de redeschiderea parcului dorind sa fac macar un tur cu bicicleta pe pista, dar civilizatia oamenilor lasa mult de dorit. Am incercat experimental sa pedalez macar 200-300 m si am riscat sa fiu injurat sau chiar bruscat ca am indraznit sa claxonez oamenii ce erau pe pista, asa ca mi-am continuat turul pe langa bicicleta. Trebuie sa recunosc ca e un plus ca s-au gandit sa faca pista, dar sunt zone unde oamenii chiar nu au de unde sti ca este destinata biciclistilor, aceasta fiind marcata cu desen pe asfalt doar la intrare. Din ce am observat locurile de joaca pentru copii sunt insuficiente iar foarte multi copaci au disparut. Trecand peste aceste minusuri, parcul are un aer de nou care sper sa-l pastreze  cat mai mult.

• IK4
  • Posted:
  •  

Re: Sectorul 6 IK4

Extraordinar! De peste 10 ani nu sunt in stare sa repare podul CFR de la Gradistea, dar au facut ditamai pasajul intr-un...parc!
:popa:

Re: Sectorul 6 Florinds

Poate sunt eu prea conservator, dar nu imi place decat acolo unde s-au plantat copaci. S-a facut prapad mai mare in zona verde decat a facut Negoita pedelistul in Titan. Locurile de joaca sunt suficiente, oricum sunt folosite cateva ore pe zi, in timp ce copacii iti dau oxigen, apara de arsita, viscol si praf 24/24.
Un parc foarte OK dupa parerea mea este Parcul National (23 August), bineinteles cu exceptia locurilor transformate ad-hoc in WC-uri. Cred ca este mai mic decat Moghioros, asa ca problema nu este spatiul...

Re: Sectorul 6 panzer01

Nu le mai da idei ca il "renoveaza" si pe ala.

Un like pentru postul de mai devreme cu Manescu. Sa speram ca el ia mai putin de 8 ani ca Poteras are acum timp sa reflecteze f mult la ce a facut "pentru" locuitorii lui S6.

Tb sa fiu partial: pe Dreptatii "uitasera" o mica intrare la asfaltarea trecuta (cea din dreptul lui O10): lucru care s-a efectuat acum. Gropile in cimentul comunist ajusesera asa de mari de cu o masina normala nu se mai putea iesi de pe strada. Bine ca le-a luat fix 3 ani sa isi aduca aminte de bucatica asta.

Re: Sectorul 6 PaulIP

Nu inteleg de ce trebuie interzise niste biciclete in parcuri doar fiindca exista niste tembeli care, cum bine ziceti, se poarta de parca ar fi pe tarla lui. Pe pricipiul asta am putea interzice masinile, pentru ca sunt si soferi tembeli care conduc ca-n Rusia...

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Sectorul 6 133 313

Interzicem bicicleta, interzicem masina, interzicem si avioanele daca ne gandim mai bine. Ca toate sunt periculoase. Pai sa avem pardon, dar ce bicicleta se conduce singura? Si masina si avionul? Daca conducatorul de vehicul e plecat cu pluta interzici vehiculul? Nu. Schimbi conducatorul si gata.
In plus este stupid sa consideri bicicleta vehicul rutier. Este un obiect recreational toata ziua si toata noaptea. Nu poate fi folosit indiferent de conditiile meteo.

Go to page:  1  ... 14 15 16 17 18 19 20  ... 82

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463901 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”