Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasaj Subteran Piața Sudului (INAUGURAT 23.07.2017)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

4579 posts, 1096289 views

Go to page:  1  ... 50 51 52 53 54 55 56  ... 328

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului bekxy

E incredibil cum închid, deviază, zgârie puţin asfaltul şi gata! Nicio lucrare de substanţă pe ditamai parcelele închise traficului.
Singurul şantier mai "vizibil" e pietonalul Mega - fostul Agip (Mol în devenire). În rest .... băgare de... mă autocenzurez. :D

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Nightwolf

Cuiele alea incercuite cu sageti in asfalt sunt, probabil, puncte de origine pt efectuarea masuratorilor topo ...

• MNP
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului MNP

Intreb si eu, ca nepriceputul, in tot timpul asta nu se putea lucra la excavatii, acolo unde peretii mulati sunt deja facuti? Pentru ca este o nesimtire fara margini ce se intampla.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Bogdan MD

Nu cred ca au cum sa excaveze in etapa asta a santierului.
Rampa de pe Nitu Vasile nu e gata, inca mai trebuie sa avanseze cu ea spre Secuilor. Se vede clar ca nu au loc sa mai intinda santierul pana nu reconfigureaza putin reteaua rutiera in zona pietei si a scolii. Ca fapt divers, azi am trecut pe acolo si am vazut ca au disparut cosmeliile din fata Big Berceni si au taiat toti copacii pana la Secuilor. Presimt ca in curand va urma micsorarea trotuarelor pe aici si dupa aia probabil incep sa se miste mai cu talent.
Rampa de pe Vacaresti spre sud are PM gata (din cate imi dau eu seama), dar e deviat traficul pe acolo, deci nu se poate interveni. Rampa cealalta cred ca inca e in lucru, dar nu cred ca se vor apuca de sapat aici pana nu realizeaza si breteaua de la suprafata, care pare sa aiba nevoie de ceva excavatii in delusorul pe are sta Castanilor, posibil si un zid de sprijin. Parerea mea...

Am trecut astăzi prin zonă, se lucra pe ici colo, sporadic.
Şantierul e deja imens (de fapt zonele îngrădite, nu cele unde se lucrează efectiv), singura notă bună e că au dispărut undeva carcasele parcate până de curând pe Niţu Vasile. Sper că nu le-au dus ţiganii la fier vechi.  :mrgreen:
De fapt... par să se apropie de centrul intersecţiei cu forajele dinspre Niţu Vasile, cam pe acolo sunt carcasele. Avansează  (în jos) şantierul din faţă de la Mega, pe Văcăreşti pauză, pe Olteniţei spre Popeşti... mici zgârieturi la suprafaţă.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului danutzu_2910

Opa, bucata de pasaj pietonal de la Mol (ex Agip) are deja planseu superior.
Asta ma duce cu gandul ca in curand vom avea hidroizolatie, si toate cele pentru a acoperi si pentru a devia circuatia peste pasajul pietonal.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului ByOnu

Avand in vedere ca primul pasaj pietonal are sanse sa fie gata in cel mult doua luni, oare il vor deschide mai devreme pentru a mai descongestiona traficul la suprafata?

Nu cred ca o sa fie gata inaintea altora.
Nu se poate lucra in zona centrala a pasajului pietonal.
Se va lucra unitar in zona centrala: 2 pasaje pietonale + pasaj rutier.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului TibiV

survola, excelente poze si excelente vesti !
In sfarsit, lucrurile chiar incep sa se miste.
Sigur are legatura cu ce ai pozat in actualul pasaj pietonal metrou-Sun Plaza. Acolo trebuie sa ajunga pasajul pietonal de pe Oltenitei, cel care va duce la statiile de tramvai, si care va fi de fapt o extensie a actualului pasaj.
Si cred ca intr-adevar vor da pasajele pietonale in functiune indata ce le termina, si par sa avanseze bine cu ele.
Se pot da in functiune pentru ca nu au de-a face cu pasajul rutier principal. De exemplu cel dintre MOL si MegaImage va fi paralel cu pasajul auto, la fel cu actualul pasaj metrou-Sun Plaza.

Sper sa mentina ritmul de lucru.
De fapt, intr-o postare mai veche, chiar am spus ca perioada cea mai buna pentru lucrarile principale la pasajul rutier va fi perioada 15 iunie-1 septembrie, cand stim cu totii ca vacanta rareste considerabil traficul in Bucuresti...
Atunci ar fi de fapt perioada perfecta sa faca si pasajul de la Secuilor, iar ideal ar fi sa il faca dupa modelul reusit al celui de la pavilionul H din Herastrau, din prefabricate...

Colegu` asa cum am mai scris, sectiunile centrale ale pasajelor pietonale se vor face cand se sapa sectiunea centrala a pasajului rutier.
Asta pentru ca trebuie facute devieri de circulatie.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului TibiV

In fata MegaImage este deja oprit traficul pe sensul Brancoveanu->IRA (adica intre linia de tramvai si MegaImage), iar traficul este deviat acum pe celalalt sens, cel dintre linia de tramvai si MOL. Se vede intr-una din poze (survola, am vazut bine?).
Deci este posibil sa faca partea centrala a pasajului pietonal pana la liniile de tramvai, acopera, muta traficul pe sensul celalalt, si fac si restul pana la MOL.
Evident ca nu sunt Mafalda sa fiu sigur ca asa VA FI, dar poate fi si asta o varianta...
Si ar fi foarte util sa ai pasajele pietonale gata cand incepi sa sapi pasajul rutier, ca sa nu te mai incurce macar pietonii.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului survola

Da, am și scris,  s-a deviat traficul imediat după linia de tramvai. Ce mi-a plăcut e că au montat și semafoare provizorii pentru pietoni.

S-au îngrijit cât de cât şi de pietoni, e adevărat. Dar ca să ajungi de la Mega la piaţă îţi ia juma' de zi...

Go to page:  1  ... 50 51 52 53 54 55 56  ... 328

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasaj Subteran Piața Sudului (INAUGURAT 23.07.2017)  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463827 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”