MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou

Topic: Modernizarea stațiilor de metrou

1895 posts, 536802 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 30 31 32 33 34 35 36  ... 136

📖 Pagination options
  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Modernizarea statiilor de metrou sab

La Unirii1 se pare ca singurul rationament al inchiderii acceselor este inlocuirea balustradei de inox cu una ordinara de teava rectangulara.
Avea Nicu Ceausescu o vorba prin anii 90 : "Nici in 20 ani nu veti reusi sa vopsiti ce a construit tata". Din pacate a avut dreptate, cel putin la metrou. Ba mai mult, stricam si uratim totul...Cine a aprobat oare o asemenea magarie la Unirii 1 ?
Iar acele panouri publicitare chiar trebuie sa stea acolo ?
Unirii 1 balustrada veche.jpg (132.81 KB; downloaded 2413 times)
Unirii 1 balsustrada noua.jpg (159.35 KB; downloaded 2411 times)

Re: Modernizarea statiilor de metrou icee

Vezi că plăcile alea de placaj sunt aplicate peste placajul vechi...

Bătaie de joc clasică.

Re: Modernizarea statiilor de metrou Shinkasen

In doua luni incep sa se desprinda, macar daca faceau mai mult, ceva imbunatatiri, iar panoul ala e pus ca naiba acolo mai atrage si afise puse abuziv, ce-l face si mai urat.

Re: Modernizarea statiilor de metrou thor5

shoppy wrote:
Daca nu cunosti istoria statiei nu arunca aiurea cu pietre, nu "arhitectii" sunt de vina, ci Leana, prima chimista a patriei, nevasta primului arhitect, tot al patriei, ea e de vina, nu mai comentez ce ar trebui facut cu amandoi...

Hai sa fim serioosi, nu cred ca Leana le-a spus sa vopseasca tavanul in negru. Si chiar daca ar fi fost asa, era datoria arhitectilor sa se opuna (asa cum s-au opus si la daramarea "anumitor" biserici si monumente de arhitectura din Bucuresti).

• sab
  • Posted:
  •  

Shoppy se referea la modul in care a fost construita statia, cand arhitectii nu prea au mai avut ce face, trebuind sa execute o statie dupa darea in folosinta a tronsonului si cu metroul in functiune. Nu s-a referit la tavanul vopsit in negru .Asta cu vopsitul in negru este o aberatie post 89, copiata de prin vest.

Re: Modernizarea statiilor de metrou Adrian Rosca

Inainte era tabla, care la un moment dat s-a dat jos pentru ca erau infiltratii. S-a dat apoi cu chestia aia neagra care cred ca e o vopsea bituminoasa si a ramas asa.

Re: Modernizarea statiilor de metrou ByOnu

La Romana ar fi genial sa fie mutati stalpii de rezistenta pe centru, intre linii (asa cum sunt toate statiile cu peroane laterale). Desigur, scopul fiind demolarea celor doua perechi de pereti de rezistenta, acele coloane care despart peronul mic de peronul propriu-zis.

Parerea mea, sa nu se supere dl. Guru, dar eu cred ca astazi se poate gasi o solutie (daca nu mai multe) pentru a face din Piata Romana o statie adevarata.

Ăia sunt pereţii mulaţi :)

• sab
  • Posted:
  •  

ByOnu wrote:
eu cred ca astazi se poate gasi o solutie (daca nu mai multe) pentru a face din Piata Romana o statie adevarata.

Da, dar cu oprirea circulatiei intre PV si Universitate  :!:

Re: Modernizarea statiilor de metrou ByOnu

Da, absolut, dar se pot gasi solutii pentru ca deranjul ca durata sa fie minim (aici inteleg 3-4 saptamani, daca se lureaza la capacitate maxima).

• sab
  • Posted:
  •  

3-4 saptamani sa construiesti o statie  :?:
In niciun caz. Poate 3-4 ani... Este extraordinar de dificil sa faci intr-o zona cu galerie. Practic trebuie refacuta toata structura de rezistenta, nu doar se introduc niste stalpi pe centru, dupa care se darama (eventual usor :) ) peretii laterali.
De aceea nici nu se preconizeaza vreo statie construita pe galerie, ci numai pe tuneluri rotunde. Chiar si asa, experienta Gorjului,cu pastrarea circulatiei pe un sens, este relevanta. Un esec estetic. Prectic trebuie oprita complet circulatia chiar si pe zonele de tuneluri, ca sa iasa o statie unitara. Altfel, avem doua jumatati de statie independente, chiar daca, eventual, se gaseste o solutie ca finisajele sa arate la fel.
La Romana mai trebuie inchis partial si bulevardul. Eu zic ca trebuie sa ne luam adio de la o statie normala acolo. Nu ca n-ar fi bine sa fie.

Repet, pereții de lângă 'peron' sunt PM.

NU sunt demolabili, iar dacă se dorește înlăturarea lor, modificările structurii implică intreruperea tranzitului staţiei.

În altă ordine de idei, dacă ar exista interes și implicare, plafonul galeriei ar putea fi renovat și făcut plăcut ochiului.

Dar metrorez nu are viziune și nici chef de imbunatatiri. Sper să mă înșel.

Re: Modernizarea statiilor de metrou andrei11

1) Statia Romana ramane asa pe veci sau pana se descopera petrol adevarat in Romania. Adica o cantitate ca sa asigure consumul european pentru minim 50 de ani. Asa incat ramane in picioare prima varianta.
2) Toate statiile de metrou intre Republica si Petrache Poenaru  sunt prevazute cu WC - uri publice. In  vremea primului tronson ( Timpuri Noi - Semanatoarea ) eu le-am folosit chiar in mod intens ( pe cel de la Timpuri Noi in special ).
3) WC - urile  de la Victoriei / Piata Unirii 1 sunt deschise de multa vreme.

Re: Modernizarea statiilor de metrou PaulIP

Si inca sunt ... practicabile... acele WC-uri? Sau sunt bombe ecologice?
DIn preumblarile mele prin metroul bucurestean am observat aceste WC-uri, insa niciodata nu le-am folosit.

Go to page:  1  ... 30 31 32 33 34 35 36  ... 136

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463826 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”