Topic: Discuții despre transportul local din București (partea I)
6215 posts, 1812393 views
📖 Pagination options
-
- V2A
-
Posted:
-
Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB
V2A
Au reaparut programele de circulatie pe site-ul RATB.
Au reaparut programele de circulatie pe site-ul RATB.
-
- Aron
-
Posted:
-
Re: Stiri, noutati, perspective
Aron
E acuma chiar ca ma lasa in poarta autobuzul
...super. In viitor cand s-or mai asfalta strazi ar putea deveni o linie importanta.
Robert24 wrote:
Linia 185 va funcţiona pe un traseu prelungit
Ca urmare a necesităţii organizării unui terminal care să permită efectuarea, în siguranţă, a manevrelor de întoarcere a autobuzelor din linia 185, începând cu data de 01.05.2015, traseul acestei linii va fi prelungit.
Autobuzele vor circula pe traseul de bază între terminalul Ghencea şi intersecţia Drumul Cooperativei/strada Arefului, apoi pe un traseu modificat pe strada Arefului, strada Dantelei, strada Lavei, Drumul Cooperativei până la Cimitirul Ghencea III.
Adica, asa:
E acuma chiar ca ma lasa in poarta autobuzul
- georgica2704
-
Posted:
-
georgica2704
Linia 47 ramane in 2 ture si in cursul saptamanii ,azi erau 3378 si 3409. O mare prostie linia 4 cu 2 ture, mai mult incurca 11 la Zetarilor.
Linia 47 ramane in 2 ture si in cursul saptamanii ,azi erau 3378 si 3409. O mare prostie linia 4 cu 2 ture, mai mult incurca 11 la Zetarilor.
-
- Robert24
-
Posted:
-
Robert24
4 trebuie imediat desfiintata si bagate tramvaiele (2 x V3A) in 25...
Si 126 a revenit traditional la un singur tur.
De altfel, de la 1 mai s-au scos turele introduse "suplimentar" prin februarie (spun "suplimentar", ca multe erau doar pe hartie)
4 trebuie imediat desfiintata si bagate tramvaiele (2 x V3A) in 25...
Si 126 a revenit traditional la un singur tur.
De altfel, de la 1 mai s-au scos turele introduse "suplimentar" prin februarie (spun "suplimentar", ca multe erau doar pe hartie)
-
- alchimistul
-
Posted:
-
alchimistul
Linia 4 trebuie desfiintata concomitent cu prelungirea lui 23 pana la CFR Progresul. Cred ca este fezabil, ambele linii au programe de circulatie asemanatoare si nu ar fi probleme prea mari de intercalare a tramvaielor printre turele lui 7 si 25.
Linia 4 trebuie desfiintata concomitent cu prelungirea lui 23 pana la CFR Progresul. Cred ca este fezabil, ambele linii au programe de circulatie asemanatoare si nu ar fi probleme prea mari de intercalare a tramvaielor printre turele lui 7 si 25.
-
- Victor92
-
Posted:
-
Victor92
Iar portiunea Baba Novac - Bd.Pache Protopopescu iar ramane fara troleibuz toata ziua ...
V2A wrote:
Legat de linia 1, se pare ca nu se obosesc sa elibereze bucla de pe Dristorului pentru cateva ore si prefera sa intoarca sectiunea Sura Mare-Dristor a liniei prin Calea Dudesti-Sos. Mihai Bravu-Calea Vitan.
Modificări de trasee ca urmare a desfăşurării „Semimaratonului Internaţional Bucureşti” în zilele de 16 şi 17 mai 2015, Vineri, 15 Mai 2015
Ca urmare a restricţiilor de trafic impuse de organizarea evenimentului sportiv “Semimaratonul Internaţional Bucureşti” din acest week-end, la dispoziţia Brigăzii Rutiere, liniile de transport public din zona de desfăşurare a evenimentului vor funcţiona pe trasee modificate, astfel:
În ziua de 16.05.2015, se vor lua următoarele măsuri:
Între orele 10:00-14:30, precum şi între orele 18:00 – 21:00, linia turistică va funcţiona pe traseul de bază între ,,Piaţa Presei’’ şi intersecţia Cal. Victoriei/Splaiul Independenţei/Bd. Naţiunile Unite, apoi pe un traseu modificat, pe Splaiul Independenţei (malul drept), Piaţa Unirii, apoi pe traseul de bază.
Tot în această zi, începând cu ora 18:00 până la retragere, linia 136 va funcţiona pe traseul de bază între „C.E.T. Vest Militari” şi Piaţa Arsenalului (intersecţia Cal. 13 Septembrie/Str. Izvor), apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri, pe Str. Izvor, Bd. B.P. Haşdeu, Splaiul Independenţei, Podul Izvor, cu întoarcere pe Splaiul Independenţei, Bd. B.P. Haşdeu, Str. Izvor, apoi pe traseul actual.
2. În noaptea de 16/17.05.2015, linia de noapte N121 va funcţiona pe traseul de bază între „Zeţarilor” şi intersecţia Cal. 13 Septembrie/Str. Izvor, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri, pe Str. Izvor, Str. Naţiunile Unite, Splaiul Independenţei, până la Piaţa Unirii.
3. În ziua de 17.05.2015, se vor lua următoarele măsuri:
A. Liniile de troleibuze vor funcţiona pe trasee modificate, astfel:
Linia 61 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul ,,Master” şi intersecţia Şos. Cotroceni/Bd. Gh. Marinescu, apoi comun cu linia 62, pe Şos. Cotroceni, Str. Constantin Noica, Str. Mircea Vulcănescu, Str. Baldovin Pârcălabul, Str. Gării de Nord, Gara de Nord, cu întoarcere prin Str. Witing, Cal. Plevnei, Str. Constantin Noica, Şos. Cotroceni, Bd. Iuliu Maniu.
Linia 66 va funcţiona pe traseul de bază numai între ,,Spitalul Fundeni” şi ,,Piaţa Rosetti”.
Linia 85 va funcţiona pe traseul de bază numai între terminalul ,,Baicului” şi ,,Piaţa Rosetti”. Linia 90 va funcţiona pe traseul de bază numai între terminalul ,,Arena Naţională” şi ,,Piaţa Rosetti”.
Liniile 69, 70, 79 şi 91 nu vor funcţiona în data de 17.05.2015.
Pentru preluarea călătorilor de pe aceste linii, se înfiinţează linia navetă de autobuze 670, care va funcţiona între ,,Bd. Basarabia” şi intersecţia Str. Baba Novac/Şos.Mihai Bravu/Str. Dristorului, pe Str. Lucreţiu Pǎtrǎşcanu, Str. Constantin Brancuşi, Str. Baba Novac.
Pe acest traseu, autobuzele liniei navetă 670 vor opri în staţiile liniilor 70 şi 79.
Troleibuzele liniilor 66, 85 şi 90 vor opri şi în staţia ,,Piaţa Rosetti’, amplasată pe Str. Dianei.
B. Liniile de tramvaie şi autobuze vor funcţiona pe trasee modificate, după cum urmează:
Linia 1 de tramvaie va fi reorganizată în două secţiuni şi va funcţiona astfel:
Secţiunea “Şerban Vodă” – “Calea Vitan” va funcţiona între ,,Şura Mare’’ şi intersecţia Cal. Dudeşti/Şos. Mihai Bravu pe traseul Str. Şura Mare, Şos. Giurgiului, Piaţa Eroii Revoluţiei, Calea Şerban Vodă, Bd. Gheorghe Şincai, Str. Nerva Traian, Bd. Octavian Goga, Cal. Dudeşti, cu întoarcere pe Şos. Mihai Bravu, Calea Vitan, Bd. Octavian Goga, Str. Nerva Traian, Bd. Gheorghe Şincai, Calea Şerban Vodă, Şos. Olteniţei, Str. Şura Mare.
Secţiunea “Şoseaua Viilor – “Pasaj Basarab” va funcţiona în ambele sensuri între ,,Şura Mare’’ şi Piaţa Iancului pe traseul: Str. Şura Mare, Şos. Giurgiului, Piaţa Eroii Revoluţiei, Şos. Viilor, Str. Dr. Constantin Istrate, Şos. Progresului, Bd. TimiŞoara, Bd. Vasile Milea, Şos. Orhideelor, Pasaj Basarab, Şos. Nicolae Titulescu, Bd. Iancu de Hunedoara, Şos. Ştefan cel Mare, Şos. Mihai Bravu.
Liniile 40 şi 56 vor funcţiona între ,,Piaţa Sf. Vineri” şi intersecţia Calea Călăraşilor/Str. Traian, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri, pe Str. Traian, Bd. Ferdinand, Şos. Pantelimon, Bd. Chişinău, Bd. Basarabia, apoi pe traseele actuale.
Linia 104 va funcţiona pe traseul de bază între ,,Cora Pantelimon” şi intersecţia Str. Vatra Luminoasă/Şos. Mihai Bravu, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri, pe Şos. Mihai Bravu, prin Pasajul Hurmuzachi, Şos. Mihai Bravu, Calea Dudeşti, Bd. Octavian Goga, Pasaj Mărăşeşti, Bd. Mărăşeşti, Bd. Dimitrie Cantemir, prin Pasajul Unirii (comun cu linia 381), Bd. I.C. Brătianu, Piaţa Universităţii, Bd. Carol I, până la Piaţa Rosetti.
Liniile 116 şi 313 vor funcţiona pe traseele de bază între ,,Gara Progresul”, respectiv ,,Turnu Mǎgurele” şi intersecţia Bd. Dimitrie Cantemir/Splaiul Unirii, apoi pe un traseu modificat, prin Splaiul Unirii, Bd. Mărăşeşti, Bd. Dimitrie Cantemir, Calea Şerban Vodă, respectiv Bd. Tineretului, apoi pe traseele actuale.
Linia 117 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul ,,Bacău” şi Piaţa Unirii, unde va întoarce din Bd. Regina Maria pe Str. Bibescu Vodă, Aleea II (capăt linie 783), Bd. Dimitrie Cantemir, Bd. Mărăşeşti, Str. 11 Iunie, Bd. Regina Maria, apoi pe traseul de bază.
Liniile 122 şi 268 vor funcţiona pe traseele de bază, între ,,Complex Cartier Latin”, respectiv ,,Valea Oltului” şi intersecţia Calea Victoriei/Str. C.A. Rosetti, apoi pe un traseu modificat, pe Calea Victoriei, Str. Dem Dobrescu, Bd. Nicolae Bǎlcescu, cu întoarcere pe Bd. G-ral Gh. Magheru, Piaţa Romană, Bd. Dacia, Str. Mircea Vulcănescu, Bd. Dinicu Golescu, Str. Ştirbei Vodă, Bd. Eroilor, apoi pe traseele actuale.
Linia 123 va funcţiona pe traseul de bază între ,,C.E.T. Sud Vitan” şi intersecţia Calea Vitan/Calea Dudeşti/Bd. Octavian Goga, apoi pe un traseu modificat, pe Bd. Octavian Goga, Pasaj Mărăşeşti, Bd. Mărăşeşti, Bd. Dimitrie Cantemir, prin Pasajul Unirii, Bd. I.C. Brătianu, Piaţa Universităţii, Bd. Nicolae Bǎlcescu, Bd. G-ral Gh. Magheru, Bd. Dacia, Str. Mircea Vulcănescu, Cal. Plevnei, Şos. Orhideelor, Bd. Dinicu Golescu, cu întoarcere pe Str. Witing, Calea Plevnei, Str. Ştirbei Vodǎ, Calea Victoriei, Str. Dem Dobrescu, Bd. Nicolae Bălcescu, Piaţa Universităţii, Bd. I.C. Brătianu, prin Pasajul Unirii, Bd. Dimitrie Cantemir, Bd. Mărăşeşti, Pasajul Mărăşeşti, Bd. Octavian Goga, Calea Vitan, apoi pe traseul actual.
Linia 124 va funcţiona pe traseul de bază între ,,Romprim” şi intersecţia Calea Vitan/Calea Dudeşti/Bd. Octavian Goga, apoi pe un traseu modificat, pe Bd. Octavian Goga, Pasaj Mărăşeşti, Bd. Mărăşeşti, Bd. Dimitrie Cantemir, prin Pasajul Unirii, Bd. I.C. Brătianu, Piaţa Universităţii, Bd. Carol I, până la Piaţa Rosetti.
Linia 133 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul ,,Gara Basarab” şi intersecţia Str. Traian/Bd. Pache Protopopescu, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri, pe Bd. Pache Protopopescu, Şos. Mihai Bravu, prin Pasajul Hurmuzachi, Şos. Mihai Bravu, Calea Dudeşti, Bd. Octavian Goga, Str. Nerva Traian, apoi pe traseul actual.
Linia 136 va funcţiona pe traseul de bază între ,,C.E.T. Vest Militari” şi intersecţia Şos. Pandurilor/Calea 13 Septembrie, cu întoarcere după scuarul central.
Liniile 137 şi 138 vor funcţiona pe traseele de bază, între ,,Carrefour Militari”, respectiv ,,Cartier Militari”, şi intersecţia Calea Victoriei/Str. C.A. Rosetti, apoi pe un traseu modificat, pe Calea Victoriei, Str. Dem Dobrescu, Bd. Nicolae Bǎlcescu, cu întoarcere pe Bd. G-ral Gh. Magheru, Piaţa Romană (comun cu linia 168), Bd. Dacia, Str. Mircea Vulcănescu, Bd. Dinicu Golescu, Str. Ştirbei Vodă, Bd. Eroilor, apoi pe traseele actuale.
Linia 163 va funcţiona între ,,Cartier Giuleşti Sârbi” şi intersecţia Calea Plevnei/Str. Ştirbei Vodă apoi pe un traseu modificat, pe Str. Ştirbei Vodă, Str. Berzei, cu întoarcere pe Calea Plevnei, apoi pe traseul actual.
Linia 232 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul ,,Platforma Comercială Arcade Berceni” şi Piaţa Unirii, unde va întoarce din Bd. Regina Maria pe Str. Bibescu Vodă, Aleea II (capăt linie 783), Bd. Dimitrie Cantemir, Bd. Mărăşeşti, Str. Dr. C-tin Istrate, apoi pe traseul actual.
Linia 336 va funcţiona pe traseul de bază între ,,Complex Comercial Apusului” şi intersecţia Splaiul Independenţei/Bd. Eroilor, apoi pe un traseu modificat, pe Bd. Eroilor, Bd. Eroii Sanitari, Bd. Gh. Marinescu, apoi pe traseul actual.
Linia 312 va funcţiona între ,,Piaţa de Gros” şi intersecţia Bd. Dimitrie Cantemir/Splaiul Unirii, apoi pe un traseu modificat, pe Splaiul Unirii, Calea Văcăreşti, apoi pe traseul actual.
Linia 385 va funcţiona pe traseul de bază între ,,Valea Oltului” şi intersecţia Calea 13 Septembrie/Str. Tudor Vladimirescu, apoi pe un traseu modificat, pe Str. Tudor Vladimirescu, Bd. George Coşbuc, Bd. Regina Maria, Str. Bibescu Vodă, Aleea II (capăt linie 783), cu întoarcere pe Bd. Dimitrie Cantemir, Bd. Mărăşeşti, Str. 11 Iunie, Bd. Regina Maria, Bd. George Coşbuc, Str. Tudor Vladimirescu, Calea 13 Septembrie, apoi pe traseul de bază.
Linia 601 va funcţiona pe traseul de bază între ,,Semănătoarea” şi intersecţia Splaiul Independenţei (malul drept)/Bd. Eroilor/Str. Ştirbei Vodă (Podul Eroilor), apoi pe Str. Ştirbei Vodă, Calea Victoriei, Str. Dem Dobrescu, Bd. Nicolae Bălcescu, Bd. Carol I, terminal ,,Piaţa Rosetti’’, cu întoarcere pe Bd. Carol I, Bd. Nicolae Bălcescu, Bd. Gheorghe Magheru, Piaţa Romană, Bd. Dacia, Str. Mircea Vulcănescu, Calea Plevnei, Str. Ştirbei Vodă, Splaiul Independenţei, apoi pe traseul actual.
Linia 668 va funcţiona între terminalul ,,Valea Oltului” şi intersecţia Bd. Eroilor/Splaiul Independenţei (malul drept), apoi pe un traseu modificat, pe Podul Eroilor, Splaiul Independenţei (malul stâng), Pod Cotroceni, cu întoarcere pe Splaiul Independenţei (malul drept), Bd. Eroilor, apoi pe traseul actual.
Linia 783 va funcţiona pe traseul de bază între ,,Aeroportul Henri Coandă” şi Pasajul Unirii, apoi prin Pasajul Unirii, Bd. Dimitrie Cantemir, Bd. Mărăşeşti, Str. 11 Iunie, Bd. Regina Maria, Str. Bibescu Vodă, Aleea II, cu întoarcere pe Splaiul Unirii, Bd. Mărăşeşti, Bd. Dimitrie Cantemir, prin Pasajul Unirii, Bd. I. C. Brătianu, apoi pe traseul actual.
Linia turistică va funcţiona între ,,Piaţa Presei” şi intersecţia Calea Victoriei/Str. Dem I. Dobrescu, apoi pe Str. Dem I. Dobrescu, cu întoarcere pe Bd. Nicolae Bălcescu, Bd. Gh. Magheru, apoi pe traseul actual.
Precizăm că, în data de 17.05.2015, liniile de troleibuze vor funcţiona pe trasee modificate pe toată durata zilei, iar liniile de tramvaie şi autobuze vor reveni pe traseele de bază odată cu ridicarea restricţiilor de circulaţie de către Brigada de Poliţie Rutieră.
RATB înfiinţează trei staţii pe traseul liniei de autobuze 185 , Vineri, 15 Mai 2015
Pentru îmbunătăţirea condiţiilor de preluare a călătorilor, începând din data de 16.05.2015, cu avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie, pe linia de autobuze 185 se înfiinţează staţiile “Arefului”, “Dantelei” şi “Lavei”, situate pe arterele cu aceeaşi denumire.
Iar portiunea Baba Novac - Bd.Pache Protopopescu iar ramane fara troleibuz toata ziua ...
- georgica2704
-
Posted:
-
georgica2704
Azi pe linia 243 erau :4133,4302 si 4856. Ca fapt divers acestea mergea destul aglomerate pe tot traseul . Intervalul intre ele era cam 20 de minute ,acceptabil pentru weekend.
Azi pe linia 243 erau :4133,4302 si 4856. Ca fapt divers acestea mergea destul aglomerate pe tot traseul . Intervalul intre ele era cam 20 de minute ,acceptabil pentru weekend.
-
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
Sa-i ia
. Cine mai merge cu RATB - ul in conditiile astea ?

PS : Platitor de abonament ( cu ceva intreruperi ) de prin anul 1973 - 1974.
Robert24 wrote:
S-a trecut la prima reducere a parcului de vara (asta stiu sa o faca, sa le suplimenteze toamna... ciu-ciu...)
Daca credeati ca era dezastru, ei bine se poate si mai bine (si sigur se mai reduce si de la 1 iulie...)
Iata cateva exemple:
Sa-i ia

PS : Platitor de abonament ( cu ceva intreruperi ) de prin anul 1973 - 1974.
-
- Victor92
-
Posted:
-
Victor92
Off-topic
@Robert24: Apreciez ca la ultimul carton ai taiat cea mai importanta linie din Bucuresti
Off-topic
@Robert24: Apreciez ca la ultimul carton ai taiat cea mai importanta linie din Bucuresti
- Florinds
-
Posted:
-
Florinds
Uitati-va la frecventa lui 126... a mai ramas un singur autobuz?
Cred ca o cursa interjudeteana are o frecventa mai buna.
Dar de ce exista reduceri de parc in conditiile in care acesta circula aglomerat si acum si nu poate prelua calatorii?? Care este explicatia?
Uitati-va la frecventa lui 126... a mai ramas un singur autobuz?
Cred ca o cursa interjudeteana are o frecventa mai buna.
Dar de ce exista reduceri de parc in conditiile in care acesta circula aglomerat si acum si nu poate prelua calatorii?? Care este explicatia?
-
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
In principiu îi inteleg...si eu as face la fel...Probabil ca un criteriu cu pondere mare in calcularea frecventei este numarul de calatorii validate...de ce sa introduc autobuze in circuit daca n-am calatorii validate ? Desigur unii pierd la afacerera asta.
Solutia ? Privatizarea transportului. Linia CFR Oltenita dintr-o data a devenit rentabila dupa privatizare.
Ce spuneti ?
In principiu îi inteleg...si eu as face la fel...Probabil ca un criteriu cu pondere mare in calcularea frecventei este numarul de calatorii validate...de ce sa introduc autobuze in circuit daca n-am calatorii validate ? Desigur unii pierd la afacerera asta.
Solutia ? Privatizarea transportului. Linia CFR Oltenita dintr-o data a devenit rentabila dupa privatizare.
Ce spuneti ?
- Florinds
-
Posted:
-
Florinds
Cred ca e vorba de calatori andrei11, cica vin vacantele.
Vacante mari au doar elevii/studentii care oricum au gratuitate sau reduceri. Daca nu mai merg la scoala/facultate (unde stau cateva ore si nu merg cu RATB-ul), acum probabil ca au timp mai mare de plimbari. Mi-e greu sa cred ca vor fi plecati toata vacanta din Bucuresti, sunt exceptii, dar regula cred ca e maximum 20 zile sunt plecati, probabil ca impreuna cu parintii.
Idem salariati, si asa nu cred ca romanii au bani sa plece tot concediul.
Apoi, de ce crezi tu ca vara nu valideaza si in rest valideaza?
Eu chiar nu vad nicio logica pentru aceste reduceri. Se pot da soferilor concedii si in alte perioade, plus ca poti angaja soferi pe perioada determinata.
Exista solutii... Dar daca raman calatori pe afara calatori care ar fi validat si acum raman cu banii in buzunar? Nu cred ca e deloc OK gandirea. Cum ai spus si tu, cine mai merge cu RATB-ul daca trebuie sa astepte 30 min. un mijloc de transport.
Nu stiu ce sa spun cu privatizarea, sunt exemple pozitive, dar si exemple negative in istoria noastra recenta. Nu cred ca ne putem compara cu transportul public din tari mai dezvoltate decat noi.
Eu cred ca aceasta reducere de parc datorata vacantelor este doar o buna scuza pentru reducerea activitatii si implicit a pierderilor, atata timp cat RATB-ul merge pe pierdere. Ideea e ca nu suntem singurii care merg pe pierdere, in multe tari transportul public este subventionat.
Cred ca e vorba de calatori andrei11, cica vin vacantele.
Vacante mari au doar elevii/studentii care oricum au gratuitate sau reduceri. Daca nu mai merg la scoala/facultate (unde stau cateva ore si nu merg cu RATB-ul), acum probabil ca au timp mai mare de plimbari. Mi-e greu sa cred ca vor fi plecati toata vacanta din Bucuresti, sunt exceptii, dar regula cred ca e maximum 20 zile sunt plecati, probabil ca impreuna cu parintii.
Idem salariati, si asa nu cred ca romanii au bani sa plece tot concediul.
Apoi, de ce crezi tu ca vara nu valideaza si in rest valideaza?
Eu chiar nu vad nicio logica pentru aceste reduceri. Se pot da soferilor concedii si in alte perioade, plus ca poti angaja soferi pe perioada determinata.
Exista solutii... Dar daca raman calatori pe afara calatori care ar fi validat si acum raman cu banii in buzunar? Nu cred ca e deloc OK gandirea. Cum ai spus si tu, cine mai merge cu RATB-ul daca trebuie sa astepte 30 min. un mijloc de transport.
Nu stiu ce sa spun cu privatizarea, sunt exemple pozitive, dar si exemple negative in istoria noastra recenta. Nu cred ca ne putem compara cu transportul public din tari mai dezvoltate decat noi.
Eu cred ca aceasta reducere de parc datorata vacantelor este doar o buna scuza pentru reducerea activitatii si implicit a pierderilor, atata timp cat RATB-ul merge pe pierdere. Ideea e ca nu suntem singurii care merg pe pierdere, in multe tari transportul public este subventionat.
-
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
Nu e problema de subventie, ci de cati valideaza calatoria...Subventii se pot acorda si societatii private pe bazabilantelor contabile, atâtea calatorii vandute sau atâtea calatorii validate in mijlocul de transport --> atâta subventie acordata.
E o placere dupa 1990 incoace sa calatoresti cu transportul public particular interjudetean...Multi dintre voi nu ati prins si perioada de dinainte de 1989 cand circulatia cu IRTA in interiorul judetului era o aventura demna de filmele de groaza. Sa nu mai vorbesc de cursele interjudetene care... ( puncte puncte ).
Nu e problema de subventie, ci de cati valideaza calatoria...Subventii se pot acorda si societatii private pe bazabilantelor contabile, atâtea calatorii vandute sau atâtea calatorii validate in mijlocul de transport --> atâta subventie acordata.
E o placere dupa 1990 incoace sa calatoresti cu transportul public particular interjudetean...Multi dintre voi nu ati prins si perioada de dinainte de 1989 cand circulatia cu IRTA in interiorul judetului era o aventura demna de filmele de groaza. Sa nu mai vorbesc de cursele interjudetene care... ( puncte puncte ).
- Florinds
-
Posted:
-
Florinds
De acord cu tine, am mers si eu cu privati, si cu trenul si cu autocare.
Dar gandeste-te la implicatii, pentru asemenea curse sunt necesare 5-10 autocare/microbuze sa presupunem sau 2 trenuri. In Bucuresti sunt necesare sute, mii de autobuze/troleibuze/tramvaie + mentenanta si investitia facuta prima. Nu prea as vrea sa falimenteze vreunul si sa ne lase cu fundul in balta si Bucurestii blocati. Transportul in comun nu este o prioritate pentru Primarie in ultimul timp! Aici e buba.
Individul de acum a stricat tot ce au facut bun ceilalti primari in privinta asta. Degeaba castigi timp intr-o intersectia multumita pasajului, daca apoi pierzi mai mult pentru ca toti ies cu masina din cauza ca faci prea mult cu RATB-ul.
Trebuie mult creier ca sa vezi asta..... 1 autobuz cat de cat plin = 50 masini in plus in trafic daca doar un loc din masina este ocupat. 1 tramvai plin = 150/200 masini in plus.
Nu stiu cat mai este recent cazul nevalidarilor, rar vad controlorii ca gasesc un om din 50 fara sa valideze sau fara abonament, i-am vazut coborand dupa ce toti calatorii au fost in regula. De fapt, in ultimul timp nici nu prea am mai vazut controlori... Poate nu mai au bani nici pentru ei sau au redus si mai drastic 'parcul' de controlori.
De acord cu tine, am mers si eu cu privati, si cu trenul si cu autocare.
Dar gandeste-te la implicatii, pentru asemenea curse sunt necesare 5-10 autocare/microbuze sa presupunem sau 2 trenuri. In Bucuresti sunt necesare sute, mii de autobuze/troleibuze/tramvaie + mentenanta si investitia facuta prima. Nu prea as vrea sa falimenteze vreunul si sa ne lase cu fundul in balta si Bucurestii blocati. Transportul in comun nu este o prioritate pentru Primarie in ultimul timp! Aici e buba.
Individul de acum a stricat tot ce au facut bun ceilalti primari in privinta asta. Degeaba castigi timp intr-o intersectia multumita pasajului, daca apoi pierzi mai mult pentru ca toti ies cu masina din cauza ca faci prea mult cu RATB-ul.
Trebuie mult creier ca sa vezi asta..... 1 autobuz cat de cat plin = 50 masini in plus in trafic daca doar un loc din masina este ocupat. 1 tramvai plin = 150/200 masini in plus.
Nu stiu cat mai este recent cazul nevalidarilor, rar vad controlorii ca gasesc un om din 50 fara sa valideze sau fara abonament, i-am vazut coborand dupa ce toti calatorii au fost in regula. De fapt, in ultimul timp nici nu prea am mai vazut controlori... Poate nu mai au bani nici pentru ei sau au redus si mai drastic 'parcul' de controlori.
📖 Pagination options
Home page
•
Parent forum:
Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov
•
Choose destination