Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasaj Subteran Piața Sudului (INAUGURAT 23.07.2017)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

4579 posts, 1096055 views

Go to page:  1  ... 47 48 49 50 51 52 53  ... 328

📖 Pagination options
  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Mircea G

Robert24 wrote:
Este inadmisibil ce se intampla. Efectiv se freaca menta. A trecut Pastele. Chiar vorbeam azi cu cativa prieteni tot bercenari. Ne-am saturat ca zilnic sa stam minim 15 minute pana trecem de Piata Sudului. Am scris azi o scrisoare Primariei sa cerem explicatii pentru aceasta bataie de joc. Sa vedem daca si când raspund...

....si ce este anormal , la cum merg toate lucrurile in tara asta ????
Sper ca primaria sa vina in ajutorul soferilor impartind cafele moca si ziare la soferi...asta daca nu evitati zona !

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Robert24

Nu e vorba doar de soferi. E vorba de mii de oameni care stau blocati in autobuze, masini personale sau taxiuri. Din pacate, evitarea zonei nu este mereu o solutie.... Alternativele sau sunt si ele blocate sau inseamna ocoluri foarte mari.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului realistul

Chiar acum eram in trafic când un trailer cu un excavator de la Euroconstruct a oprit cu semnalizarea pe avarie pe Oltenitei in dreptul Agip. In rest la aceasta ora liniște pe șantier.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului danutzu_2910

Excavator in zona?
Hmmm, incepe distractia!

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului realistul

Sapa acel excavator la pietonalul de la Mega. In șantierul mare dimineața era ceva mișcare.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului BIGRED1984

Are cineva idee in proprietatea cui e pasajul de la SUN ?
Oare se mai dau ceva bani sa intepe acel pasaj sau ei (SUN) sunt multumiti ca le mai vin oameni si de la tramvai ?

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului subway guru

E in proprietatea SUN...
Investitia lor, proiectul lor, banii lor...proprietatea lor!
;)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului bekxy

Păi... nu ştiu, oare ei au dat bani la Metrorex când s-au înţepat în staţie?
Ar fi cam de neam prost să ceară bani acum.

Dar de unde ideea asta ca or sa ceara bani?

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului ByOnu

bekxy wrote:
Păi... nu ştiu, oare ei au dat bani la Metrorex când s-au înţepat în staţie?
Ar fi cam de neam prost să ceară bani acum.

Interesant. Nu stiu daca v-ati intalnit cu aceasta problema, daca eu stau la etajul 4, sa zicem, si sunt primul din bloc care isi monteaza centrala proprie trebuie sa platesc integral instalatia noua de gaze de la parter pana la mine. Daca eu ii cer bani vecinului de la etajul 3 care s-a conectat si el la teava pusa initial de mine, sunt de "neam prost"?

Va spun eu cum vad treaba, Sun Plaza a construit pasajul (costurile sunt considerabile, nu cred ca are cineva dubii) pentru a facilita accesul si pentru a atrage clienti. Plus, pasajul nu face decat sa faciliteze accesul calatorilor cu metroul, Sun Plaza le-a cam facut munca celor de la Metrorex.

Dacaazi pasajul nu ar exista ar trebui sa-l faca primaria, nu? Pai avand in vedere ca nu mai este cazul, n-ar fi de bun simt sa cotizeze si primaria? Si iti spun si de ce, daca eu cobor de la metrou si mergand prin pasajul Sun Plaza iau tramvaiul, caci acolo am treaba fara a merge sa cumpar din Sun Plaza, ce au de castigat cei de la Sun care au facut investitia? Cam nimic. Avand in vedere ca pasajul este mai mult decat un simplu acces direct in mall, devenind un pasaj de interes general, primaria ar fi de "neam prost" daca n-ar cotiza.

Oricum, NU cred ca se va pune problema asta. Dar ma deranjeaza sa vad un privat care a construit pe banii lui ceva ce ar fi trebuit facut de catre Metrorex / PMB este numit "neam prost".

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului BIGRED1984

Daca e in proprietatea SUN atunci neaparat trebuie sa faca un acord de folosinta ceva, depinde in ce conditii , financiare sau nu.
(conform http://legeaz.net/constitutia-romaniei/...onstitutie , (5) - banuiesc ca e totusi  lucrare de interes general)
Altfel se considera ca ai stricat proprietatea cuiva si esti bun de plata.

Daca s-a facut un proiect inseamna ca intelegerea este deja.
Ca sa faci proiect iti trebuie detalii, de ex sa vezi cum te legi de armatura. Asta inseamna sa ceri proiectul, asta poti sa-l ceri doar pe baza unei intelegeri semnate.
Hai sa nu mai batem apa in piua pe tema asta.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului subway guru

Problema e mult mai simpla, daca o pui corect in pagina...
Este pasajul SUN o investitie privata in interes privat?
Este, ca sa le aduca lor cumparatori si profit!
Este pasajul respectiv pe domeniul public?
Indubitabil este!
Poate un privat sa-si traga profit ocupand domeniul public fara sa existe si un interes public?
Evident...NU!!!
Atunci...despre ce batem noi apa-n piua pe aici???
Despre...nimic!
Este doar un caz banal de imbinare a interesului public/privat si nimic mai mult, cu beneficii reciproce...
:mrgreen:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului bekxy

Hai să nu le plângem de milă SUN-ilor, ce bani au cheltuit ei pe fundul public. Aşa cum e construit acum, pasajul te scoate aproape direct în mall, la cumpărături. Nu te scoate "pe partea ailaltă", aşa cum ar face-o un pasaj "public". Dacă de la metrou vrei să ajungi spre Popeşti, pasajul nu te ajută cu nimic. Lângă Sun Plaza nu prea mai e altceva pentru care să vrei să ieşi pe acolo, poate cei care stau dincolo de Agip să mai folosească varianta asta. Deci nu le plâng lor de milă, n-au dat de pomană cu investiţia asta. E ca orice alt semafor/giratoriu/ bretea de acces pe care le construiesc pentru auto.
Şi, evident, e util.
Şi îmi menţin părerea că ar fi de neam prost să ceară bani pentru "înţepare". În primul rând pentru că li s-ar mai vărsa în mall şi nişte pasageri din tramvai. :)

Go to page:  1  ... 47 48 49 50 51 52 53  ... 328

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasaj Subteran Piața Sudului (INAUGURAT 23.07.2017)  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463820 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”