Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

Topic: Aspecte negative în circulația bucureșteană

1448 posts, 414665 views

Go to page:  1  ... 17 18 19 20 21 22 23  ... 104

📖 Pagination options
Re: Reconstructie Calea Victoriei Bogdanman

Aron wrote:
Deci sa nu facem comparatii absurde gen Amsterdam sau bine ca nu ai zis Tokio. Ne modernizam ca in vest, dar multi vor sa ne modernizam in sensul sa le avem pe toate din prima, ceea ce e imposibil. Le luam si noi pe rand: Infrastructura, transport public si dupa biciclete si nebunii.

Comparatia cu Amstedam imi apartine mie si nu o consider absurda. Mai absurda mi se pare comparatia cu Bombay-ul, de mai sus. Este doar o reactie a mea la vehementa soferilor impatimiti si dependenti de masina, care urasc biciclistii din principiu, fiindca le ocupa  din benzile de circulatie. La fel de mult urasc si pietonii, ca ii incurca. Dar mai suntem si noi , ceilalti, care folosim si transportul in comun si bicicletele. Si noi ne dorim un orasul mai aerisit, mai putin zgomotos si poluat. In fond si noi platim impozite si dorim sa ne fie luate in considerare doleantele. Si eu consider ca a venit vremea pentru biciclisti si pietoni (carora sa le fie redate trotuarele). Pentru masini s-au asfaltat bulevarde, s-au facut si se fac pasaje, dezvoltarea transportului public se poate face in paralel cu dezvoltarea pistelor pentru biciclisti, una nu o exclude pe cealalta...

Re: Reconstructie Calea Victoriei Nightwolf

Nu, dar acolo unde e facuta sa fie respectata ...

Re: Reconstructie Calea Victoriei ByOnu

Absolut. Biciclistii, la fel ca orice participant la trafic, inclusiv pietonii, trebuiesc atentionati si eventual sanctionati daca incalca regulile. Nimeni nu trebuie sa fie mai cu moț, fie ei biciclisti sau automobilisti. Dar doar pentru ca ati vazut 3-4 nesimtiti pe bicicleta care trec pe rosu sau nu utilizeaza pista, nu trebuie sa le punem capac tuturor celorlati biciclisti, majoritatea de buna credita. La fel, exista foarte multi automobilisti nesimtiti, diferenta este ca ai prefera sa dea o bicicleta peste tine in locul unei masini cu un pustan baut la volan care a adormit cu pedala la podea, daca intelegeti. Biciclistul si-o face cu mana lui, daca e sa dea masina peste el, soferul, daca a condus regulamentar, n-are nicio problema legala.

In alta ordine de idei, sper sa aiba in vedere un plan serios pentru a face o piateta in Piata George Enescu, o zona superba cuprinsa intre 3 monumente istorice si de arhitectura. In viitor poate vom scapa de pista meschina din respectiva piata.

Re: Reconstructie Calea Victoriei Nightwolf

Crede-ma ca daca vad 3-4 biciclisti care STAU la rosu atunci e o zi superba pentru mine. Stii care e faza? Aceeasi idee de baza era si prin 2008-2009 cand toata lumea isi lua moped/motor ... si au fost niste ani urati aia, crede-ma ... dar iar deviem off-topic si ma vad prin alte parti citat ca fiind impotriva transportului alternativ si alte alea ...

Re: Reconstructie Calea Victoriei Serba

3-4 pe zi mi se pare exagerat de mult... Eu in 3 ani de cand tai Bucurestiul in fiecare zi pe bicicleta nu-mi aduc aminte sa fi vazut mai mult de 10 biciclisti stand la stop. Amuzant e ca trec pe langa mine pe rosu, iar apoi ii depasesc in 500 m, mergand lejer. Din pacate nici n-am vazut/auzit de amenzi date pentru asa ceva.

Re: Reconstructie Calea Victoriei BIGRED1984

Ti se pare exagerat de mult 3-4 pe zi ?
Ma bucur ca nu exagerezi cu 10 in 3 ani.

Iar cu bicicleta se mai trece pe rosu cand nu e trafic, cu asigurare in prealabil, de altfel asa fac si multi pietoni.
Cine trece pe rosu o face pe riscul lui, mai ales cu privire la accidentele la care se expun si mai putin la amenzi.

Si eu circul cu bicicleta si eu am o problema cu cei ce circula in sens invers cu bicicleta obligandu-ma pe mine sa-l evit si pe el si masinile

De asemenea cei care nu se incadreaza corect sunt periculosi.
Eu daca sunt in trafic, fara benzi speciale, si am de facut o curba la stanga sau o depasire prefer sa ma incadrez pe banda direct, chiar si blocand-o pentru masini daca astfel trebuie si asa ma simt in siguranta, decat sa ma chinui printre masini parcate, printre trotuare si alte obstacole.

Dupa ce am avut un accident pe PISTA de la Herastrau si alte incidente pe pista/trotuar, am ajuns la concluzia ca soseaua si masinile sunt mai previzibile.

Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană Costin

Am mutat aici mesajele despre biciclisti de la topicul cu Calea Victoriei. Nu se prea potriveau in topicul de PISTE pt biciclisti... Daca credeti ca trebuie facut topic separat pentru ele, poate facem, dar apoi suntem acuzati ca suntem prea automobilisti :roll: asa, includem tot la capitolul "circulatie" si gata, nici macar nu e gresit.

Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană Goldmund

Personal nu am vazut asa ceva nicaieri in Occident:
un bulevard important, o artera istorica deosebita sa fie mutilata arhitectural-stradal - Calea Victoriei - de acele piste pentru biciclete - prin bordurile uriase.
Mult mai aproape de Bucuresti ar fi de comparat Parisul. Isi  inchipuie cineva pe Boulevarde de Montparnasse  de ex. sa dispara o banda de circulatie (cu borduri uriase!)pentru circulatia  bicicletelor?
 Nu este mai simplu amenzi uriase impotriva celor care parcheaza peste pistele de bicileta, decat bordurile uriase care despart circulatia auto de biciclisti,  prin mijlocul unui bulevard?
Exista mai multe variante cunoscute:
- strada interzisa autovehiculelor, pietonala si pentru bicicleta
- strada cu un sens de circulatie doar pentru bus + bicicleta
- clasicul trotuar pe unde pot circula si bicicletele, dar nu cu "viteza", chiar daca exista o demarcatie /marcaj(modelul normal, si in Bucuresti...pe Bulevardul Avioatorilor)
- strada(neimportanta!) care are doua piste bicicleta(rar!),dar despartita de restul strazii prin marcaj rutier normal...

Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană andrei11

Pe bune, nu inteleg ce te incurca bordurile inalte :
Avantaje :
- Nu se mai dau amenzi uriase.
- Slabe sanse sa se intalneasca un bizon cu o bicicleta.
Dezavantaje :
- Eu nu prea vad, pune si tu cateva.

Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană Goldmund

"Pe bune", nu ma supar pentru nedumeririle tale fata de experienta mea. E vorba de intreaga UE si unde vezi ceva asemanator. La fel si cu podul" dublu" de la Nicolae Grigorescu; pe unii ii deranjeaza pentru ca nu au mai vazut asa ceva, pe altii, nu. Oricum, e ok si punctul tau de vedere, dar nu simt nevoia sa explic normalitatea din alte parti....(mai ales ca am exploicat mai inainte cum mi se pare mie normal(dar spagile nu le dau pentru marcaje, ci  pentru borduri?! - e asa, un reflex din trecutul apropiat.)

Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană ByOnu

Scuze, dar o adevarata mutilare este parcatul pe trotuar. Revenind, tot aud aceasta vorba, si in media. De ce se arunca bani pe stalpisori sau pe borduri (in cazul Caii Victoriei) cand totul se poate rezolva cu o banala amenda. Ei bine, trebuie sa fim realisti. Tot timpul se va gasi unul sa parcheze cum vrea el. Politia nu poate fi peste tot. Si chiar daca este peste tot, nu are ce sa-i faca pana ce nu vine soferul la masina. Si 10 minute daca o masina blocheaza trotuarul sau pista (fie ca ala isi ia amenda), sunt 10 minute in care pietonii sau biciclistii au fost pusi in pericol ocolind.

Trebuie sa ne trezim, NU exista amenzi pentru parcatul / stationatul necorespunzator. Alea sunt doar povesti intr-o carte numita Codul Rutier pe care o stie pe de rost dl. Nightwolf si cam atat. Sunt foarte , foarte indignat fata de tot ceea ce inseamna politie si in special politie rutiera in Bucuresti. Joi la trecerea de pietoni de la Romana (cea dintre Coloane si ASE) era sa fiu luat pe capota de un BMW pe verde pentru pietoni, asta la doar 5m de o masina de la rutiera care habar n-am ce pazeste zilnic acolo.

Suntem o natie de nesimtiti, da, toti, asta e adevarul, ca doar nu toti cei care parcheaza aiurea sau forteaza semaforul sunt politicieni.

Cand o sa vedeti un politist de la rutiera ca nu le da voie pietonilor sa traverseze cate 5 minute, sa stiti ca trebuie sa treaca o coloana oficiala. Atat sunt de prost coordonati intre ei.

• ADY881
  • Posted:
  •  

Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană ADY881

ByOnu wrote:
Scuze, dar o adevarata mutilare este parcatul pe trotuar. Revenind, tot aud aceasta vorba, si in media. De ce se arunca bani pe stalpisori sau pe borduri (in cazul Caii Victoriei) cand totul se poate rezolva cu o banala amenda.

Problema majora este in presa locala, care este extrem de subiectiva, ea nu stie ca ar trebui sa vegheze asupra respectarii interesului public (adica a majoritatii populatiei). La noi presa isi protejeaza interesele proprii:
1)Atunci cand doar se vorbea de proiectul modernizarii Victoriei, aia de la B1TV au iesit pe Victoriei, si partinitor au inceput sa intrebe soferii care mergeau pe acolo. Era firesc ca ei toti erau contra acestui proiect, insa asta si era miza sa manipuleze lumea si sa genereze un val contra proiectului. Iar motivul este extrem de simplu si trivial, ei au sediul pe Calea Victoriei si ei toti nu mai circula pe transportul public => ei vor ajunge mai greu la job.
2)Tot de Victoriei s-au luat niste jurnalisti aparte (nu posturi TV intregi), Radu Tudor, Bogdan Chirieac si Stelian Negrea au incercat in diverse moduri sa manipuleze lumea, insa  din fericire nu au reusit, ba chiar au incasat capital negativ de imagine.

• Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană Mircea G

" "Trebuie să convingem oamenii să renunţe la maşini", spune cu îngrijorare Ion Dedu, directorul Direcţiei de Transporturi din Primăria Capitalei."
Noi renuntam la masini si sel a se impuste ...daca asa gindesete un " director " de la transporturi .... Daca mintea lui afumata spune ca transport inseamna fara transport ...trebuie calcat pe cap...
"După 1989 oamenii şi-au cumpărat câte două, trei maşini personale."...si care este problema acestui mocofan ametit ? Ce treaba are el cu câte masini avem noi ??? Si-ar face mai bine meseria daca ar avea numai el masina ???

Go to page:  1  ... 17 18 19 20 21 22 23  ... 104

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 464463 posts in 5796 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”