MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Discuții diverse despre Metrorex

5560 posts, 1203052 views

Go to page:  1  ... 89 90 91 92 93 94 95  ... 398

📖 Pagination options
  • 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex 133 313

sab wrote:
De doua zile se pleaca foarte incet din Politehnica spre Eroilor. Stie cineva de ce ?

Se apropie sesiunea.  :twisted:

Re: Discutii diverse despre Metrorex Alex183

mcosmin wrote:
Cristy wrote:
Tocmai despre acest lucru vroiam sa scriu si eu de dimineata, deci se pare ca nu sunt singurul care a observat acest lucru. Mai mult decat atat, de 2-3 zile, dimineata se circula fara ATC, toti mecanicii merg pe manual.
Azi s-a petrecut si un mic incident in statia Eroilor. Fiind in trenul de Saligny, am fugit repede in cel de la linia 3, crezand ca pleaca primul, ceea ce nu s-a intamplat. Trenul de Republica a stationat 2 minute, dupa care mecanicul ne-a dat jos spunand ca trenul se retrage din circulatie. In 5 minute a aparut un echipaj de la ambulanta, care a fugit imediat in primul vagon al trenului, acesta inchizand usile imediat. La linia 1 soseste un alt tren de Saligny, mecanicul anuntand ca trenul merge la Republica. Simultan cu intrarea trenului de Saligny in statie, de la linia 5 iese un alt Bm care pleaca spre Izvor. In continuare, trenul stationeaza, dar cel de la linia 3 deschide iar usile, cativa calatori fugind in el. Sunt dati afara de bodyguarzi, tipand in gura mare ca trenul se retrage, dupa care iar inchide usile. Peste 30 de secunde mecanicul deschide iar usile, spunand ca trenul se duce la Republica, lumea enervandu-se sa tot fuga dintr-un tren in altul. Cel de pe Bm-ul de Saligny revine si spune ca pana la urma se duce tot la Saligny, dupa care a plecat in sfarsit.  :oops:
Sper ca nu v-am bagat in ceata cu atatea explicatii.

Evident era o urgenta medicala, de aia nu te lasau body guarzii sa intri in tren >.<

Conform noilor dispozitii daca unui calator i se face rau..trenul se debarca..stationeaza pina la venirea echipajului de urgenta..noroc ca s-a intamplat la statia Eroilor !

Doar nu vroiai sa plece trenul cu paramedicii in el doar ca sa respecte graficul de circulatie...

Re: Discutii diverse despre Metrorex iliutu

@Alex183, va rog sa continuati cu explicatii suplimentare.

Re: Discutii diverse despre Metrorex Alex183

Va poate explica un mecanic REM..dar cum ..mecanicii au dat bir cu fugitii de pe acest grup  in urma jignirilor aduse..! eu am un prieten mecanic REM de la care mai "fur" si eu informatii...! Scuzele mele de rigoare ca ..nu pot dezvolta subiectul ! insa am inteles ca ar fi un ordin intern al METROREX care spune clar ce si cum se procedeaza in cazurile  in care o persoana lesina(cade in nesimtire)..intr-un tren aflat cu calatori in circulatie !

Re: Discutii diverse despre Metrorex iliutu

Bineinteles ca exista reguli clare de interventie in cazuri medicale, iar debarcarea calatorilor este obligatorie pentru o interventie corecta.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex sab

Oare de ce Metrorex nu elibereaza bon fiscal atunci cand cumperi o cartela de la casierie ? Asta nu este evaziune fiscala  :?:

Re: Discutii diverse despre Metrorex arr@w

sab wrote:
Oare de ce Metrorex nu elibereaza bon fiscal atunci cand cumperi o cartela de la casierie ? Asta nu este evaziune fiscala  :?:

Nu, legea spune ca pt transportul in comun nu trebuie emis bon neaparat

Re: Discutii diverse despre Metrorex shoppy

Au mai descoperit "corporatistii" una la abonamentul lunar, pana acum lumea credea ca ora ultimei validari e memorata pe cartela asa ca nu poti sa intrii dupa 15min dar nu functioneaza asa, toti turninchetii dintr-un capat de statie / acces sunt legati intr-o retea si memoreaza seria cartelelor si astfel nu te lasa sa intrii in urmatoarele 15min, dar taxatorii din celalalt capat sau alt acces au alta retea, deci daca vrei sa intrii din nou mai repede de 15min poti sa folosesti alt acces, si cum accesele din Pipera sunt aproape unul de altul dar in retele diferite...

Re: Discutii diverse despre Metrorex mcosmin

Ar trebui sa stergi mesajul ala,altfel ne trezim si fara abonamentul nelimitat  :popa:

Re: Discutii diverse despre Metrorex andrei11

Ce, le e greu sa "lege" turnichetii din cele doua capete ale statiei ? Nu mi se pare prea complicat.
Sau din toate capetele, cum ar fi la Unirii / Victoriei / Dristor / GdN ( 1 si 2 ).

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex sab

Le trebuie...niste 'fire'... :)

Re: Discutii diverse despre Metrorex shoppy

Pe langa cat costa cablarea care mai e si sursa de defect, nu stii nici cate compostoare pot sa comunice intre ele pe aceeasi retea...

Da da, sa fim mielusei cuminti si sa nu mai comentam nimic ca poate ajungem si mai rau, laudabila atitudine, mai bine iti stergi tu singur mesajele tale inainte sa mai postezi tampenii.

Re: Discutii diverse despre Metrorex andrei11

Tot nu-mi pica fisa de ce ecartamentul Metrorex e altul decat al CFR - ului, mai ales ca am vazut poze cu trenurile CAF pe liniile CFR - ului...Care e avantajul ecartamentului Metrorex ?

Re: Discutii diverse despre Metrorex bercenicity

Nu mai stiu unde am citit, dar am inteles ca in urma unor studii de prin anii 60-70 s-a propus (la nivel UIC?) sa se reduca ecartamentul standard la 1432, teoretic pentru a imbunatati caracteristicile dinamice ale vehiculelor existente atunci. Modficarea ar fi avut loc doar la nivelul caii, vehiculele ramanad nemodifcate.

Metroul din Hong Kong are si el ecartamentul de 1432mm; segmentul initial a fost construit in aceeasi perioada cu metroul bucurestean: 1975-1979.

Go to page:  1  ... 89 90 91 92 93 94 95  ... 398

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2420 forum members have written 433266 posts in 5394 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”