MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Discuții diverse despre Metrorex

5561 posts, 1203089 views

Go to page:  1  ... 88 89 90 91 92 93 94  ... 398

📖 Pagination options
Re: Discutii diverse despre Metrorex Florinds

@oache
Pe considerentul asta se pot mari toate serviciile  cu 20 lei. De ce sa mareasca metroul pretul pentru a creste salariile daca sunt alte categorii mult mai defavorizate si saracite si mai mult cu ocazia asta.
Doar pentru ca nu au concurenta si nevoia este imediata? Nu e OK.
PS: referitor la cei din DT nu cred ca toti iau 41 pana la Crangasi, ex: Favorit, Orizont, Academie, deci platitori vor fi clar mai multi decat acum si cati angajati vor fi in plus... 10 mecanici, 20 paznici si 20 casiere grosso modo.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex 133 313

Scumpiri or sa fie, dar din cu totul alta cauza. Subventia se va reduce drastic din motiv de incasari.

Re: Discutii diverse despre Metrorex survola

Sincer, voi cât credeți că ar trebui să coste o călătorie /!un abonament lunar?

Re: Discutii diverse despre Metrorex oache81

133 313 wrote:
"Si eu sunt sigur ca se vor mari tarifele din nou cand se va inaugura drumul taberei, lucru care de fapt mi se pare si normal sa se intample pentru ca vor fi mai multi angajati mai mult curent, intretinere la mai multe trenuri etc, si calatorul va avea acces la o retea extinsa."
Domnule matematica voastra ma dispera aveti niste progresii nedescoperita inca.
Se extinde reteaua deci trebuie sa fie mai scump. NU. Se extinde reteaua, se mareste clientela, cresc incasarile (necesare operarii) din cresterea volumul de vanzari, NU din scumpiri. Faceti un exercitiu si intelegeti odata cum functineaza legea en-gross-ului, de ce iese mai ieftin la bucata cu cat produci mai multe bucati, ca ne ducem naibii, ne mananca falimentul. :twisted:

Marirea salariilor inseamna cresterea tuturor preturilor cu de obicei un pic mai mult decat s-au marit salariile (aici ma refer la suma totala).Aici intra cartele de metrou, apa, paine, curent gaze etc toate alea.Asa functioneaza economia.Cartelele reprezinta o foarte mica parte.
Vor fi foarte putini care vor schimba ratb-ul pe metrou pentru ca daca vrei in centru iei troleul direct pana in centru, nu metroul pana la academie si pe urma troleul in continuare ca platesti 2 bilete aiurea si ajungi si mai tarziu decat direct cu troleul.Cand o sa fie toata magistrala gata atunci da.Vor circula cu metroul in plus doar cei care circula din Drumul Taberei si doar pana la Eroilor in prezent, in rest ceilalta deja circula cu metroul si nu pot fi catalogati in plus.
Este vorba de un cartier inchis fata de marile zone unde lucreaza cei care merg la servici cu metroul si o sa ramana cartier inchis in continuare pana cand o sa ajunga undeva ca asa la eroilor nu coboara decat doctorii de la spital si floraresele.

Re: Discutii diverse despre Metrorex Florinds

Nu mai exagera... Sunt o multime care vor lua metroul chiar si pana la Eroilor, schimba si apoi merg spre Unirii de exemplu.Sigur calatorii in plus vor putea plati cei cativa angajati de pe M5, cu mentenanta e mai greu de calculat.

Re: Discutii diverse despre Metrorex URANUS

Apropos de corporatristi...

(B365.RO)

Cum arată staţia de metrou Pipera, când corporatiştii ies de la seviciu FOTO

Aglomeraţia şi cozile care se formează la orele de vârf, în staţiile de metrou, sunt binecunoscute pentru bucureşteni. În staţia de metrou Pipera însă, cozile sunt un pic ieşite din comun.

Asociaţia Bucureştiul Meu Drag a postat, pe pagina de Facebook, două imagini care arată foarte bine aglomeraţia din staţia de metrou Pipera din Capitală, de la orele 18, când angajaţii corporaţiilor din zonă se îmbulzesc spre casă.

Turnicheţii de la intrarea în staţie nu pot face faţă numărului mare de călători, astfel încât se formează rapid cozi lungi.

http://www.b365.ro/cum-arata-statia-de-...27384.html

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex 133 313

Incantator... metroul ajunge prin atatea platforme industriale parasite cu toate utilitatile la nas si mult mai ieftine decat Pipera... dar asta-i viata. Probabil va disparea si spiritul de turma... candva.
Partea cea mai urata este ca nici cladirile astea de birouri nu vor apuca sa se amortizeze pana la demolare cum nu au reusit nici colosii industriali pe care i-au inlocuit.

Re: Discutii diverse despre Metrorex BIGRED1984

1-multe persoane isi cauta cartela exact in fata turnichetilor, eventual in fundul gentii , cat mai ascunsa
2-fiindca se pleaca in turma, imediat dupa turnicheti turma trebuie reintregita, lumea se posteaza exact in spatiul acela mic de dupa turnicheti si se asteapta unii pe altii, blocand coborarea celorlalti calatori
3-cel putin 2 turnicheti sunt nefunctionali, fiind cei adaptati pentru cardul Activ de la RATB - momentan acordul fiind suspendat

Re: Discutii diverse despre Metrorex Robert24

In segmentul IT&C din pacate cam e nevoie de "spiritul de turma". Sunt foarte multe parteneriate intre aceste companii, si efectiv multi angajati trebuie sa mearga in vizite la parteneri. Cum e sa ai biroul in Pipera si sa mergi la ora 11:00 la o intalnire prin Militari si la alta pe la 15:00 prin Titan sa zicem. Iti poti permite sa pierzi toata ziua pe drumuri? Nu prea cred...

Si pot garanta ca nu toata Pipera pleaca la ora 18:00. Azi am plecat la 17:20 si coada pe Petricani incepea la 300m de la intersectia cu Fabrica de Glucoza.
Chiar in cadrul companiei in care lucrez, unii avem program 9:00-18:00, altii 10:00-19:00, altii 10:30-19:30.
La o companie vecina, programul este 08:30-17:30.

Balamuc la metrou incepe pe la 17:00 si se termina pe la 19:00-19:30.

Re: Discutii diverse despre Metrorex BIGRED1984

Da, cunosc, eu ajung la metrou pe la 18:30.
Aglomeratia din zona o cunosc prea bine, cateodata e blocat tot din Pipera-comuna, ajutat bineinteles de tot felul de trenuri programate convenabil exact pe la 18:00 / 18:15.
Eu explicam posibile cauze ale aglomerarii in incinta statiei, de ce se produc cozile acolo.
Plus ca e o statie cu turnichetii chiar la intrare deci coada se vede mai bine,
Banuiesc ca si la Aurel Vlaicu e destul de aglomerat dar acolo mai sunt scarile abia apoi zona turnichetilor, fluxul se imparte pe 2 scari din vestibul pe cand la Pipera fluxurile de la 2 linii de turnicheti converg spre o scara si abia apoi se imparte din nou in 2 fluxuri.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex sab

De doua zile se pleaca foarte incet din Politehnica spre Eroilor. Stie cineva de ce ?

Re: Discutii diverse despre Metrorex Cristy

Tocmai despre acest lucru vroiam sa scriu si eu de dimineata, deci se pare ca nu sunt singurul care a observat acest lucru. Mai mult decat atat, de 2-3 zile, dimineata se circula fara ATC, toti mecanicii merg pe manual.
Azi s-a petrecut si un mic incident in statia Eroilor. Fiind in trenul de Saligny, am fugit repede in cel de la linia 3, crezand ca pleaca primul, ceea ce nu s-a intamplat. Trenul de Republica a stationat 2 minute, dupa care mecanicul ne-a dat jos spunand ca trenul se retrage din circulatie. In 5 minute a aparut un echipaj de la ambulanta, care a fugit imediat in primul vagon al trenului, acesta inchizand usile imediat. La linia 1 soseste un alt tren de Saligny, mecanicul anuntand ca trenul merge la Republica. Simultan cu intrarea trenului de Saligny in statie, de la linia 5 iese un alt Bm care pleaca spre Izvor. In continuare, trenul stationeaza, dar cel de la linia 3 deschide iar usile, cativa calatori fugind in el. Sunt dati afara de bodyguarzi, tipand in gura mare ca trenul se retrage, dupa care iar inchide usile. Peste 30 de secunde mecanicul deschide iar usile, spunand ca trenul se duce la Republica, lumea enervandu-se sa tot fuga dintr-un tren in altul. Cel de pe Bm-ul de Saligny revine si spune ca pana la urma se duce tot la Saligny, dupa care a plecat in sfarsit.  :oops:
Sper ca nu v-am bagat in ceata cu atatea explicatii.

Re: Discutii diverse despre Metrorex Radu Stanescu

Confirm ca si eu am observat asta, iar intervalul azi la ora 8 a fost de 8 minute. A plecat de la Lujerului in forta si apoi a franat brusc, trenul fiind plin. Apoi dupa politehnica a mers incet, iar la eroilor a intrat simultan cu Republica. Nu s-a anuntat nimic, toata lumea a fugit spre Republica si Anghel Saligny a plecat primul.  :roll:

Re: Discutii diverse despre Metrorex mcosmin

Cristy wrote:
Tocmai despre acest lucru vroiam sa scriu si eu de dimineata, deci se pare ca nu sunt singurul care a observat acest lucru. Mai mult decat atat, de 2-3 zile, dimineata se circula fara ATC, toti mecanicii merg pe manual.
Azi s-a petrecut si un mic incident in statia Eroilor. Fiind in trenul de Saligny, am fugit repede in cel de la linia 3, crezand ca pleaca primul, ceea ce nu s-a intamplat. Trenul de Republica a stationat 2 minute, dupa care mecanicul ne-a dat jos spunand ca trenul se retrage din circulatie. In 5 minute a aparut un echipaj de la ambulanta, care a fugit imediat in primul vagon al trenului, acesta inchizand usile imediat. La linia 1 soseste un alt tren de Saligny, mecanicul anuntand ca trenul merge la Republica. Simultan cu intrarea trenului de Saligny in statie, de la linia 5 iese un alt Bm care pleaca spre Izvor. In continuare, trenul stationeaza, dar cel de la linia 3 deschide iar usile, cativa calatori fugind in el. Sunt dati afara de bodyguarzi, tipand in gura mare ca trenul se retrage, dupa care iar inchide usile. Peste 30 de secunde mecanicul deschide iar usile, spunand ca trenul se duce la Republica, lumea enervandu-se sa tot fuga dintr-un tren in altul. Cel de pe Bm-ul de Saligny revine si spune ca pana la urma se duce tot la Saligny, dupa care a plecat in sfarsit.  :oops:
Sper ca nu v-am bagat in ceata cu atatea explicatii.

Evident era o urgenta medicala, de aia nu te lasau body guarzii sa intri in tren >.<
Doar nu vroiai sa plece trenul cu paramedicii in el doar ca sa respecte graficul de circulatie...

Go to page:  1  ... 88 89 90 91 92 93 94  ... 398

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2420 forum members have written 433271 posts in 5394 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”