MetrouTrenurile de metrou din București

Topic: Achiziții de trenuri noi pentru Metrorex (M2 și M5)

1182 posts, 422395 views

Go to page:  1  ... 21 22 23 24 25 26 27  ... 85

📖 Pagination options
Re: Achizitia de trenuri noi pentru Metrorex Florinds

Cum naiba, cu ce au venit atunci la licitatie, fara obiectul muncii? Si totusi, sa nu se intample Doamne fereste cu CAF-urile ceva mai grav pe viitor, atunci sa vedem care sunt mai bune si ce conditii au fost puse prin caietele de sarcini. Sa vedem cine va da cu subsemnatul. ;) Nu cred ca la procuratura o sa spuna ca UE ne-a cerut sa luam CAF-uri.
Daca acum avem bine mersi trenuri IVA de 40 ani care functioneaza foarte bine si care stau mai putin timp stricate decat unele noi... Lumea se misca intr-adevar, dar vad ca mergem intr-o directie gresita...

Re: Achizitia de trenuri noi pentru Metrorex ByOnu

Filosofic vorbind. Desi ideea in sine este justificata, doar este normal sa nu poata participa la licitatii toti producatorii de pixuri sau ambalatorii de ciocolata, este totusi un cerc vicios. Daca o companie a produs garnituri de metrou (IVA a produs pana in 92) si a depasit termenul de 8 ani, nu mai are nicio sansa sa revina vreodata pe piata, cel putin nu pe cea din UE (doar regula asta cu 8 ani este in toata UE, nu?) pentru ca este refuzata la fiecare licitatie. De asemenea, mai este si regula cu cel putin un numar X de trenuri in ultimii N ani (parca asa am citit in caietul de sarcini), pai si daca Astra face de buna voie si nesilita de nimeni un prototip de nota 10, este moral sa nu i se permita? Legal pare sa fie...

Re: Achizitia de trenuri noi pentru Metrorex oache81

Pot lua exemplul Softronic care umbla cu trenul propriu de la Craiova la Brasov.O firma ca lumea poate sa faca un prototip si sa il tina pentru licitatii.Si nu mai vine cu proiectul vine direct cu trenul.Pentru ca oricum banii pe trenuri incepe sa ii vada la mult timp dupa ce se apuca sa le faca (Oare s-au platit cele 16 CAF-uri?), asa ca ar trebui sa-si poata permite un tren de baza pe care sa il poata configura in functie de necesitati in cateva zile, ca scaune si motoare oricum nu le fac ei le face altcineva si le cer imprumut la momentul oportun.Asa ce ar insemna ca astia care fac masini sa astepte o licitatie si pe urma sa se apuce de un nou model?.Pana sa ajungi sa faci trenuri complete de obicei te apuci de subansamble care sunt mai ieftine, la fel si atestarile se obtin pe parcurs pentru fiecare bucata de tren in parte pana sa ajungi sa-l faci pe tot trebuie sa ai atestat sa faci roti, vagoane si motoare si daca vrei sa faci si geamuri si bari si scaune iti trebuie si pentru alea.

Aici as putea sa dau exemplu celor care isi contruiesc vila in jurul geamurilor termopan aflate le oferta, in sensul ca fac peretii si pe urma taie golu de geam in functie de ce gasesc deja la magazin, ca e mai ieftin decat sa faci custom.

Re: Achizitia de trenuri noi pentru Metrorex shoppy

Ca ai produs acu 20 de ani, cu tehnologie de acu 40 de ani, inseamna ca acu 20 de ani erai deja inapoiat cu 20 de ani, e ca si cum cineva ar zice "da-mi sa fac Mercedes Clasa S ca acu 20 de ani faceam Dacii 1300, si Daciile 1300 inca merg, si poate sa le repare oricine, si daca tot repari ce e inauntru merge si inca 100 de ani, pana se rupe sasiul in 2 de la mijloc".
Apoi mai e ceva, ca acum 20 de ani putea sa faca metrouri(oricum or fi fost ele), in 20 de ani s-au intamplat multe, si ce era in halele alea, si utilaje si oameni, sunt demult oale si ulcele, deci a mai ramas asa, amintirea, frumoasa, dar necontabizabila pe plan economic(decat poate in turism)...

Cat despre cercul viciios, eu nu vad de ce este neaparat nevoie sa se produca la Astra, de catre muncitori romani, un metrou nou-nout, proiectat de la 0 de catre ingineri romani. Lasand laoparte mandria nationala(ca mie nu imi tine de foame).
Daca e mai ieftin la Astra atunci macar sa se inceapa cu asamblarea la Astra, asa cum se asambleaza Desiro la Craiova si CAF la Atelierele CFR Grivita.
Daca avem oameni cu knowhow atunci se pot duce in alte parti, nu se termina lumea cu Astra.
Daca avem pe cineva care sa vrea sa investeasca o caciula de bani neaparat in productia de metrouri, de ce trebuie sa se duca neaparata la Astra sa-i scoata din anonimat si nu se poate duce cu banii lui la o firma care deja produce cu oaresce succes metrouri.
Daca e loc si se merita sa se intre pe piata atunci de ce nu vine o banca sa sprijine Astra cu bani ca sa faca un tren demonstrativ sau ca sa cumpere cun competitor care o duce mai prost dar deja satisface conditia celor 8 ani doar asa, ca sa se bifeze casuta si sa se mai ia si de acolo niste practica si knowhow.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Achizitia de trenuri noi pentru Metrorex 133 313

"Daca avem oameni cu knowhow atunci se pot duce in alte parti".
Nu sunt eu nationalistul de serviciu si nu voi comenta afirmatia, vreau doar sa spun ca asta imi aduce aminte de ce spunea unul din colegii lui tata, tin bine minte, pe vremea ciuruitului. Ceva in genul "sa moara toti sa raman doar eu". Si as completa eu pentru vremurile actuale... "sa numar banii trimisi de diaspora".

"sau ca sa cumpere cun competitor care o duce mai prost dar deja satisface conditia celor 8 ani doar asa, ca sa se bifeze casuta"
Asta in schimb o comentez: este noaptea mintii. N-am auzit in viata mea de fuziuni sau achizitii ale concurentei de dragul unei licitatii anonime/obscure. Doar maxim ceva tandeme. Ca este o licitatie anonima, Bombardier s-au lamurit ce si cum cand a inceput Metrorex sa le "tuneze" garniturile. Daca ai bani sa cumperi concurenta ai bani de un tren demo, parerea mea. Ori aparent nu este cazul.
Si pana la urma se pare ca filtrul "experientei si traditiei" nu impiedica pe nimeni sa-ti vanda "case bantuite".

Re: Achizitia de trenuri noi pentru Metrorex shoppy

E buna asta cu sa ramana doar el, doar ca nu e vorba de murit ci de pierdut timpul aiurea. Daca esti inginer adevarat care tanjesti sa pui fiarele in miscare nu stai dupa toti tampitii, te descurci, pleci, ajungi in alta parte, unde chiar esti apreciat si chiar se face treaba, bine nu poti sa faci cu deasila, fie oamenii sunt prea prosti fie au planurile lor. Daca te hranesti cu patriotism atunci e alta, e mai putin important daca faci metrouri sau nu, ajungi si la maturat strazile in urbea ta natala dar esti fericit si nu-ti trebuie mai mult(da astia sunt rari, si considerati cam nebuni de majoritate). Daca insa defapt doar cauti un loc caldut atunci te contrezi cu toti berbecii, mimezi patriotismul, civismul, dragostea pentru istoria urbei, explici la toti cum tu vrei sa faci detoate dar mereu altii nu te lasa, circumstantele sunt mereu potrivnice, ca daca nu ar fii... etc. ...

Daca faci tren demo, iti ia vreo 2 ani sa-l faci, 1 an sa-i obtii avize si sa-l pui demonstrativ in circulatie, 1 an sa obtii un contract pe undeva si sa incepi sa produci, +8 ani experienta, cam sare de 10 si pe unii se poate sa descurajeze. Iar cumparare trebuie vazut cu ghilimele, nu neaparat hostile takeover ca-n filme urmata de dat afara toti fosti angajati, orice merge / joint-venture / schimb de actiuni etc e valabil, si apoi nu vizezi doar licitatia din Bucuresti, daca implinesti stnadardul care e peste tot in UE pai poti participa peste tot in UE, sigur daca Astra ar prinde vreun contract pe undeva ar face imediat(ca doar vand vagoane si in Africa si in America de Nord), nu ar zice ce ei vor intai la Bucuresti; si Siemens a vandut tramvaie la Cluj, deci nu e nici o rusine sa nu lucrezi decat cu capitale.
Aici se poate discuta mult si bine, de acea am pus SAU, nu e noaptea mintii una si soutia clara cealalta.

Re: Achizitia de trenuri noi pentru Metrorex Cristy

Trenuri spaniole de 400 de mil. de euro la metrou: Alstom şi Astra Arad au contestat rezultatul licitaţiei. Vezi motivele

Alstom contestă punctele suplimentare obţinute la licitaţie de CAF pe mentenanţă şi termene de livrare, compania românească are o problemă cu descalificarea sa din motive de experienţă în domeniu şi preţ mai mic cu 20% faţă de preţul ţintă al Metrorex

Companiile Astom Transport România şi Astra Vagoane Călători au depus fiecare câte o contestaţie la rezultatul licitaţiei Metrorex pe achiziţia de trenuri de metrou de 380 de milioane de euro, cu TVA, licitaţie câştigată de spaniolii de la CAF. Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiei trebuie să dea un verdict în această speţă în 30 de zile

Anunţul privind câştigătorul licitaţiei pentru livrarea a 51 de trenuri noi către Metrorex a fost făcut în 10 martie. Termenul limită pentru depunerea contestaţiilor a fost stabilit de către Regie pentru vineri 20 martie. În termenul fixat, s-a înregistrat doar o contestaţie admisă, cea a Alstom. Însă, ulterior, a fost admisă şi o a doua contestaţie, cea a companiei din Arad, care a plecat cu poşta vineri, însă a ajuns doar azi la Metrorex.

Alstom a contestat decizia Comisiei de Evaluare Metrorex de a acord punctaj suplimentar la licitaţie pentru mentenanţă, timpul de parcurs dus-întos al traseului şi termenele de livrare. „Firma spaniolă a promis un termen de livrare a trenurilor nerealist de mic, mult mai mic spre exemplu decât termenul în care singurii furnizori europeni ai unor subansamble le pot livra pe acestea.

Francezii sunt nemulţumiţi şi de faptul că, deşi au trenuri cu motoare mai puternice decât CAF, au primit un punctaj mai mic la criteriul durata deplasării. Ei mai suspectează şi faptul că firma CAF a subevaluat costurile cu mentenanţa pentru a câştiga licitaţia“, spun surse din piaţă.

În ceea ce priveşteAstra Vagoane Călători Arad, cu chiu cu vai, contestaţia i-a fost admisă compania care a oferit cel mai mic preţ la licitaţie, situaţia a fost ceva mai complicată.  Valer Blidar, patronul Astra, a precizat că firma sa a depus vineri, la poştă, constestaţia, şi că, dacă nu a ajuns la timp la Metrorex, nu este vina sa, pentru că ar conta data poştei. Astfel, Metrorex ar fi fost obligată să admită şi contestaţia sa  „În plus, noi am trimis şi pe mail contestaţia, de vineri, aşa că suntem acoperiţi”, precizează Blidar

Potrivit acestuia, Astra Vagoane a contestat descalificarea sa de la licitaţie pe motivul că n-ar avea experienţă relevantă în domeniu. “Noi am venit cu susţinătorul Siemens, pe partea de motorizare şi electrică, cel mai mare producător de material rulant din lume. Ce altă experienţă mai mare trebuie? Ce vină avem noi că am venit cu cea mai mică ofertă şi am îndrăznit să stricăm jocurile marilor producători din domeniu”, arată omul de afaceri.

http://www.economica.net/trenuri-spanio...z3VJSZUH1Q

Re: Achizitia de trenuri noi pentru Metrorex survola

Bună treabă, dacă sunt acoperiți. :-)
Trenuri de metrou trebuie să mai facă, dar altfel e bine.

• IK4
  • Posted:
  •  

Re: Achizitia de trenuri noi pentru Metrorex IK4

Cred ca acum v-ati dat in sfarsit seama de ce au luat 51 de trenuri pentru un racord cu cateva statii. CAF este cheia!
Din 50 reusesc ei sa faca sa mearga vreo 20, restul fiind pe post de piese de schimb pentru a inlocui ce se pierde pe drum.
Iar al 51-lea va avea un design special si va circula pe magistrala de protocol M 7 Dinicu Golescu 38 - Stirbei Voda 79-81 - Jilava.

PS: Faptul ca acum circula mai multe CAF pe M2 dupa ce au fost cazute jumatate din ele este doar un heirup pentru a da bine la licitatie. Mai vedeti voi dupa semnarea contractului  :lol:

• IK4
  • Posted:
  •  

Re: Achizitia de trenuri noi pentru Metrorex Alex183

Apropos..:"http://www.metrorex.ro/_read371-1"...ASTRA VAGOANE ARAD a depus contestatie..! daca va fi castigat si va face trenuri ..vom vedea..! sincer mi-as dori..fiind companie romaneasca..cu "pile" la Siemens..si mi-as dori sa apara discutii despre "TRENURILE DE METROU ASTRA".. :lol:  :shock: ..si am curajul sa fac pariu ca vor fi aprinse iar ..nemultumiri cu duiumul..!.. :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Referitor la procedura de licitatie deschisa avand ca obiect achizitia a 51 de trenuri pentru Magistrala 5 de metrou, va comunicam ca in data de 23.03.2015 a fost inregistrata la S.C. METROREX S.A. depunerea unei noi contestatii, formulata de catre unul dintre ofertanti, cu privire la elementele comunicate acestuia ca urmare a finalizarii procesului de evaluare a ofertelor.
In conformitate cu prevederile legislatiei in domeniul achizitiilor publice, autoritatea contractanta urmeaza sa procedeze la informarea şi transmiterea unei copii a contestatiei catre toti ofertantii participanti la procedura de achizitie şi sa transmita punctul sau de vedere catre Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor şi contestatoare...ASTRA ARAD in 24.03.2015

Referitor la procedura de licitatie deschisa avand ca obiect achizitia a 51 de trenuri pentru Magistrala 5 de metrou, va comunicam ca în termenul prevazut de legislatia în domeniul achizitiilor publice a fost înregistrata la S.C. METROREX S.A. depunerea unei contestatii formulate de catre unul dintre ofertanti, referitoare la elementele comunicate acestuia ca urmare a finalizarii procesului de evaluare a ofertelor.
In conformitate cu prevederile legislatiei în domeniul achizitiilor publice, autoritatea contractanta urmeaza sa procedeze la informarea si transmiterea unei copii a contestatiei catre toti ofertantii participanti la procedura de achizitie si sa transmita punctul sau de vedere catre Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor si contestatoare. ALSTOM in 23.03.2015

Re: Achizitia de trenuri noi pentru Metrorex mcosmin

Cristy wrote:
Trenuri spaniole de 400 de mil. de euro la metrou: Alstom şi Astra Arad au contestat rezultatul licitaţiei. Vezi motivele

Alstom a contestat decizia Comisiei de Evaluare Metrorex de a acord punctaj suplimentar la licitaţie pentru mentenanţă, timpul de parcurs dus-întos al traseului şi termenele de livrare. „Firma spaniolă a promis un termen de livrare a trenurilor nerealist de mic, mult mai mic spre exemplu decât termenul în care singurii furnizori europeni ai unor subansamble le pot livra pe acestea.

Francezii sunt nemulţumiţi şi de faptul că, deşi au trenuri cu motoare mai puternice decât CAF, au primit un punctaj mai mic la criteriul durata deplasării. Ei mai suspectează şi faptul că firma CAF a subevaluat costurile cu mentenanţa pentru a câştiga licitaţia“, spun surse din piaţă.

http://www.economica.net/trenuri-spanio...z3VJSZUH1Q

Ce nu inteleg eu e cum vine treaba asta cu timpul de parcurgere dus intors. Nu e ca si cum am avea limita superioara de viteza la 80 de KM/H impusa prin ATP, nu?

Nu cred ca vre-un tren are motoarele atat de slabe incat sa nu poata sa atinga 80 de KM/h, indiferent de la cine vine. Daca si IVA putea sa faca asta...

Licitatia asta arata cam masluita. Si faza cu mentenanta ....  :lol:  :lol:  :lol: Nu ALSTOM ne repara noua trenurile deja existente? Ce, ca nu au sculele pentru trenurile lor aici? No problem, s-ar misca mult mai repede pt ca sunt trenurile lor pana la urma, nu mai e birocratia la fel de mare, paranoia ca fura ALSTOM secretele celor de la CAF, instructaje, etc etc etc.

PS (gluma pt cei care nu se prind): CAF face timpul dus intors mai repede...impinse de un BM

Re: Achizitia de trenuri noi pentru Metrorex bercenicity

mcosmin wrote:
Ce nu inteleg eu e cum vine treaba asta cu timpul de parcurgere dus intors. Nu e ca si cum am avea limita superioara de viteza la 80 de KM/H impusa prin ATP, nu?

Nu cred ca vre-un tren are motoarele atat de slabe incat sa nu poata sa atinga 80 de KM/h, indiferent de la cine vine. Daca si IVA putea sa faca asta...

Cu motoare mai puternice ai acceleratie mai buna, eventual pe o plaja mai mare de viteze. Iar in caz ca ea este limitata (cum am impresia ca e si la BM2-uri si la BM3-uri), in conditii de sarcina mare sa poata mentine acceleratia maxima cat mai mult.

Go to page:  1  ... 21 22 23 24 25 26 27  ... 85

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Trenurile de metrou din București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463981 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”