MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Discuții diverse despre Metrorex

5560 posts, 1203008 views

Go to page:  1  ... 87 88 89 90 91 92 93  ... 398

📖 Pagination options
  • 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex 133 313

Cartela lunara nelimitata pentru studenti, cel putin pe vremea cand eram eu student, te cam lasa balta pe la 40-45 de validari.  :twisted:  Ca studentii erau inventivi si buni organizatori si Metrorex nu dorea sa-si asume riscuri.
Intre timp au reusit sa-i imbunatateasca proprietatile magnetice dar ma indoiesc ca trece de 150 de validari. Dar noi sa-i dam inainte cu nelimitatul ca da bine la public.  :)

Re: Discutii diverse despre Metrorex oache81

Pai exista cartele anuale, si cred ca alea rezista lejer la 500 de validari.Normal ar trebui sa reziste toate daca sunt facute de acelasi producator.

Re: Discutii diverse despre Metrorex bercenicity

sab wrote:
133 313 wrote:
Ooo... s-au facut niste calcule allright...  :twisted:
Oare cum au calculat pretul/calatorie in aceste cazuri ? :shock:

Incasari totale cartela-62-calatorii impartit la numar de intrari in sistem cu cartela-62-calatorii  :geek: - presupunand ca sunt atatea contoare la turnicheti cate tipuri de cartele (sau ceva similar)

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex sab

Pretul per calatorie este clar la cartela de 62 calatorii. Adica 50 ron/62 calatorii --> 0.80 lei/calatorie.Cam putin, nu credeti ? De fapt aici este cheia problemei...  Unde mai pui ca  tocmai informatie esentiala, cat costa calatoria la cartela de 62 calatorii,  lipseste din comunicatul Metrorex :!: ...Era mai putin decat au calculat tot ei ca ar fi calatoria la un abonament nelimitat (unde nu poti sa controlezi cate calatorii face cineva, pot fi 20, 62, 100 sau 1000 calatorii in 31 zile).
Ca iti utilizezi toate cele 62 calatorii, era un risc asumat. Parerea mea. Dar era maximul pe care il puteai face.
Asa cum am mai spus , introducerea acestei cartele a fost o "masura sociala", de a limita efectul unor scumpiri majore prin anul 2010. Normal ca nu le mai convenea sa tina asa o cartela. Doar s-a terminat si criza... ;)
Ca logica de calcul,calatoria pentru acest "abonament" de 62 calatorii ar trebui sa fie mai scumpa ca una cu un abonament nelimitat. Aceasta ca sa te atraga sa-l cumperi pe cel nelimitat, asa cum pretul pe litrul de cola este mai mic calculat la sticla de 2l fata de sticla 0.5l sa spunem sau de 1l. Ei,calculand 62 calatorii la 1.35 ron cat spun ei ca va fi calatoria cu un abonament nelimitat (dar, repet, ca logica, ar trebui sa fie mai mult de 1.35 ron/calatorie pentru o cartela limitata), rezulta un pret de 83.7 lei pentru cartela de 62 calatorii. Mai scumpa de 70 ron cat va costa cel nelimitat. Deci producea pierderi, asa cum am mai spus...

• 133 313
  • Posted:
  •  

" Doar s-a terminat si criza... ;) "  :twisted: Asta este o afirmatie de tinut minte pana la prima rectificare bugetara. Si atunci voi tine sa o amintesc.
viewtopic.php?f=104&t=460 asta pentru partea de matematica. N-ar strica o regula de 3 simpla, unde nelimitat il pui x.

Re: Discutii diverse despre Metrorex tedexy

shoppy wrote:
Cum fura corporatistii bani de la Metrorex, ghid practic inutil in viitorul foarte apropiat.

Incredibil, ce stil de gandire. Ai gasit problema de la Metrorex, fura domne corporatistii banii. Fara comentarii. Din ziua in care se implementeaza noul plan de taxare voi face cinste cu cartele de 70 de lei la toti doritorii de pe forum care vor sa le foloseasca la 15 minute de cel putin 20 de ori pe zi. Ca sa mai furam banii de la Metrorex.

No comment.

Re: Discutii diverse despre Metrorex shoppy

Asta cu furtul era o gluma, lafel si cu corporatistii, daca tu ai inteles ca incerc sa denigrez pe cineva numindu-l hot sau corporatist atunci ai nimerit total pe langa...
Si stai linistit ca sunt corporatist de succes si nu trebuie sa imi faca nimeni cinste cu nimic, eu discutam asa, de dragul discutiei si a matematicii.

@sab
Cartela de 62 de calatorii iti ofera maxim 62 de calatorii la un pret de 0.8ron/calatorie, disponibile pentru x persoane, unde x<63.
Cartela cu abonament nelimitat iti ofera maxim 2.000 de calatorii la un pret de 0.025ron/calatorie, disponibile pentru x persoane, unde x=1(ca doar nu sta nimeni 15min aiurea in fata turninchetilor ca sa intre pe acelasi abonament sau cand iesi nu dai abonamentul la unu care urca ca pe biletu de tramvai).
Daca o luam pe matematica si o aplicam la "teapa ta ca Metrorex iti da calatorii si tu le cumperi aiurea ca nu esti in stare sa le si consumi" atunci rezulta ca Metrorex ieftineste calatoria de 32 de ori, un rezultant aberant, deci logica e gresita, sunt servicii total diferite si a le compara e ca si cum ai compara mere cu gutui.

Concluzia: cu cat pui la dispozitia oamenilor mai mutle modalitati de a-si plati calatoriile cu atat oamenii le vor combina intre ele pentru a plati cat mai putin pe cate calatorii au ei nevoie lunar. In momentul in care retragi din variante sau le inlocuiesti cu variante mai restrictive, cu atat incasarile tale vor creste.
(Acum daca e corect sau nu sa creasca incasarile Metrorex nu stiu, nu comentez.)

Re: Discutii diverse despre Metrorex tedexy

shoppy wrote:
Asta cu furtul era o gluma, lafel si cu corporatistii, daca tu ai inteles ca incerc sa denigrez pe cineva numindu-l hot sau corporatist atunci ai nimerit total pe langa...
Si stai linistit ca sunt corporatist de succes si nu trebuie sa imi faca nimeni cinste cu nimic, eu discutam asa, de dragul discutiei si a matematicii.

Mea culpa si scuzele mele in cazul asta. Mi se parea foarte ciudat ca cineva sa gandeasca chiar in felul asta. Vroiam doar sa subliniez ca problema la Metrorex nu este calatorul fie el corporatist sau nu, care pana la urma plateste pentru serviciul oferit. Problema este in alta parte, vezi persoanele care isi fac vacantele numai pe Coasta de Azur dintr-un salariu de "statist". Tot de dragul discutiei, eu unul decat sa platesc 140 de RON pe doua abonamente lunar voi merge cu masina din luna Aprilie catre serviciu. Acum ies foarte aproape de aceeasi bani in ambele cazuri, presupun ca nu sunt singurul care va proceda asa. Intrebarea este, cine castiga din aceste decizii pana la urma?

Re: Discutii diverse despre Metrorex Costin

133 313 wrote:
http://www.realitatea.net/directorul-ge...60164.html
Naspa.  :)

Fix pix... deciziile tot in acelasi CA se iau, ca-i Radu director sau altul...

Re: Discutii diverse despre Metrorex aztec

In sfarsit.. inseamna ca Nu mai este D.G. (director general) ci bun de DNA

• 133 313
  • Posted:
  •  

cos wrote:
Fix pix... deciziile tot in acelasi CA se iau, ca-i Radu director sau altul...

N-as vrea sa fiu rau dar... sobolanii parasesc corabia dintr-un motiv intotdeauna intemeiat si mereu acelasi.  :twisted:
Cat despre restul... nu se stie niciodata. Poate iau exemplul Tarom.  :P
Am eu asa o premonitie ca la anul pe vremea asta abonamentul va fi 100 lei. Din vreo cateva 3 motive pe care le voi enumera cu alta ocazie, mai prin iunie-iulie asa.

Re: Discutii diverse despre Metrorex Florinds

De ce zici ca e rau?... El si cu Rus sunt probabil artizanii scumpirii, probabil ca asta e si unul din motive pentru care a inceput scandalul. Sau se cauta tap ispasitor, e posibil si asta...
Partea proasta e ca Guvernul de fapt ar trebui sa protejeze consumatorii in cazul in care pe piata exista monopol si poate mai normal era sa isi dea Rus demisia.

Re: Discutii diverse despre Metrorex oache81

Da treaba e foarte clara, anu trecut au vrut greva, li s-a zis sa astepte sa treaca anu ca e cu alegeri cu chestii-trestii si acum ca sa le mareasca salariile au marit tarifele ca ministeru n-o fi vrut sa le dea in plus pentru salarii si atunci s-au finantat din singura alternativa adica pretul cartelelor.

Si eu sunt sigur ca se vor mari tarifele din nou cand se va inaugura drumul taberei, lucru care de fapt mi se pare si normal sa se intample pentru ca vor fi mai multi angajati mai mult curent, intretinere la mai multe trenuri etc, si calatorul va avea acces la o retea extinsa.Vorba aia daca ei tin accese inchise pentru ca nu au bani (sau mai bine zis nu vor sa dea) pentru un cuplu casiera-badigard va dati seama ce se va intampla pentru cateva sute de noi angajati.Oricum majoritatea celor din drumu taberei deja platesc abonament doar ca iau metroul de la crangasi acum il vor lua direct de la ei din cartier deci noi calatori nu prea vad.

EDIT:Si treaba cu protestul mi se pare chiar de pomana, ce daca x scumpeste berea la chiosc ma duc sa fac greva sau protest.Am alternativa sau nu mai cumpar deloc sau platesc noul pret si aia e.Oricum s-a marit salariul de la 1 ianuarie cu 75 ron brut asa ca astia care mergem cu metroul avem de unde sa dam 20 de lei in plus si chiar ne mai si ramane:P

• 133 313
  • Posted:
  •  

"Si eu sunt sigur ca se vor mari tarifele din nou cand se va inaugura drumul taberei, lucru care de fapt mi se pare si normal sa se intample pentru ca vor fi mai multi angajati mai mult curent, intretinere la mai multe trenuri etc, si calatorul va avea acces la o retea extinsa."
Domnule matematica voastra ma dispera aveti niste progresii nedescoperita inca.
Se extinde reteaua deci trebuie sa fie mai scump. NU. Se extinde reteaua, se mareste clientela, cresc incasarile (necesare operarii) din cresterea volumul de vanzari, NU din scumpiri. Faceti un exercitiu si intelegeti odata cum functineaza legea en-gross-ului, de ce iese mai ieftin la bucata cu cat produci mai multe bucati, ca ne ducem naibii, ne mananca falimentul. :twisted:

Go to page:  1  ... 87 88 89 90 91 92 93  ... 398

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2420 forum members have written 433260 posts in 5393 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”