MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Discuții diverse despre Metrorex

5560 posts, 1202990 views

Go to page:  1  ... 86 87 88 89 90 91 92  ... 398

📖 Pagination options

Re: Discutii diverse despre Metrorex George

Din cate stiu, este data la care expira valabilitatea cartelei, independent de o prealabila utilizare.

Re: Discutii diverse despre Metrorex ByOnu

De ce ala este "bon nefiscal"? Are tot ce-i trebuie pentru a fi cat de fiscal se poate. :|

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex 133 313

Poate mai arunca cineva un ochi si prin turnichetii de la Unirii, ca iti rupi cracii in ei, iar cei mai norocosi se trezesc cu cartela inghitita de monstrul verde para siempre.

Re: Discutii diverse despre Metrorex Cristy

:twisted: PROTEST LA METROU, după ce Metrorex a anunțat majorarea tarifelor: "Metrorex ne FURĂ!" FOTO :twisted:

Mai mulți bucureșteni au protestat, joi, împotriva deciziilor Metrorex privind creşterea tarifelor de călătorie cu metroul şi eliminarea cartelelor cu 62 călătorii.

O serie de fotografii publicate pe Facebook arată că protestatarii au avut bannere cu mesajele: "Metrorex ne fură!" și "Scumpiri nejustificate. Licitații trucate".

furt_metrou_10819900.jpg (143.36 KB; downloaded 2166 times)
protest_metrorex_02897200.jpg (142.5 KB; downloaded 2166 times)
protest_metrou_14329800.jpg (117.6 KB; downloaded 2167 times)

http://www.b365.ro/protest-la-metrou-du...xAUt4.dpuf

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex sab

133 313 wrote:
Ooo... s-au facut niste calcule allright...  :twisted:
Oare cum au calculat pretul/calatorie in aceste cazuri ? :shock:

"-           calatoria simpla prin utilizarea abonamentului saptamanal cu numar nelimitat de calatorii: de la 1,43 lei / calatorie la 1,79 lei / calatorie
-           calatoria simpla prin utilizarea abonamentului lunar cu numar nelimitat de calatorii: de la 0,95 lei / calatorie la 1,35 lei / calatorie
-           calatoria simpla prin utilizarea abonamentului de o zi: de la 1,50 lei / calatorie la 2,00 lei / calatorie"

http://www.metrorex.ro/_read367-1

• 133 313
  • Posted:
  •  

Nu stiu. Matematica mea este mai simpla, Metrorex nu vrea sa vanda cartele cu 62 de calatorii care se pot consuma pe banda rulanta, caz in care implicit urmeaza achizitonarea unei noi cartele, ei vor cartele temporizate cu timpi morti, deci mai putini calatori. In concluzie ei vor sa vanda mai putin. Are vreo logica? Eu zic ca nu. Dar nu-mi mai bat capul. Cum spuneam, experimentarea este buna.  :)
P.S. Mesajul lor este usor depasit. Deja Metrorex nu ne mai fura pe noi, isi fura singur caciula. Faptul ca esti un monopol nu poate sa te salveze la nesfarsit de deficientele interne. Vin vremuri nasoale, subventiile vor disparea pe capete si in mod brutal.

Re: Discutii diverse despre Metrorex mcosmin

Mie unul mi-ar conveni sa scumpeasca cartelele dar sa ne dea si Bombardiere sau Alstom in loc de CAF...

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex sab

133 313 wrote:
Metrorex nu vrea sa vanda cartele cu 62 de calatorii care se pot consuma pe banda rulanta, caz in care implicit urmeaza achizitonarea unei noi cartele, ei vor cartele temporizate cu timpi morti, deci mai putini calatori. In concluzie ei vor sa vanda mai putin. Are vreo logica? Eu zic ca nu..

Am si eu o intrebare...Cand nu exista cartela de 62 de calatorii, cum se proceda in aceste cazuri  :?:

• 133 313
  • Posted:
  •  

Nu se proceda. Dupa care s-a facut un lucru bun si logic, dupa care se desfiinteaza. Ce este bun si logic. Si treci din cheltuielile prevazute la cheltuieli neprevazute, respectiv din cheltuieli fix la cheltuieli variabile. Asa face orice companie cu capul pe umeri, ce se recomanda a avea dificultati financiare.  :twisted:

Re: Discutii diverse despre Metrorex oache81

Prevad o noua scumpire la inaugurarea celor 3 statii de la Drumul Taberei.

Re: Discutii diverse despre Metrorex andrei11

Unu  la mână, din  Drumul Taberei.
Doi la mână, care sunt cele trei statii, ca mie nu-mi iese numaratoarea.  :roll:

Re: Discutii diverse despre Metrorex oache81

Era o metafora, sunt mai multe dar vor reprezenta o justificare a unei noi scumpiri.Ca deh o sa te poti plimba pe mai multe statii.

De asta au si facut-o pe asta acuma ca sa lase ceva timp sa nu fie chiar asa una dupa alta.

Re: Discutii diverse despre Metrorex shoppy

Inainte abonamentul era o cartela cu numar nelimitat de calatorii valabila o luna de la emitere, ca sa nu intre mai multi pe aceeasi cartela, odata ce intrai cartela nu mai permitea inca un acces timp de 15min.

Partea cu 62 de calatorii a parut logica din partea Metrorex, cartela pe o luna dadea teoretic un numar nelimitat de accesuri(ma rog, cam 50 de accesuri pe zi x 30 de zile...), asa ca Metrorex a calculat ca omul ar trebuii sa faca doar un drum cu metroul pe zi, adica se duce si se intoarce, deci 62 de calatorii ar fi perfecte. Doar ca asta nu a picat foarte bine corporatistilor care pana la urma au gasit o cale sa fenteze sistemul, eu am descoperit metoda accidental dar sigur au mai descoperit-o si altii si apoi s-au invatat repede intre ei.

Cum fura corporatistii bani de la Metrorex, ghid practic inutil in viitorul foarte apropiat.

Pentru demonstratie sa presupunem ca corporatistul merge zilnic la serviciu cu metroul, ii e lehamite de metrou asa ca in weekend are tot felul de activitati mai mult sau mai putin hipsteresti dar care nu implica deplasatul cu metroul, usor de imaginat. De asemeena propun sa lucram cu numere multipli de 10, ca sa fie mai usor.

Cazul 1: 1 corporatist
Corporatistul din scenariul de mai sus calculeaza ca ii rezulta un necesar de 40 de calatorii pe luna, cel mai ieftin mod de satisfacere a nevoii este abonamentul de 60, de aici rezulta ca 20 de calatorii sunt bagate aiurea pe gat de catre Metrorex, corporatistul injura Metrorex cu fiesce ocazie dar nu are ce face...
Calcul Metrorex: 40 de calatorii => 50ron
Calcul corporatist: 40 de calatorii => 50ron
In acest caz nu este nici o diferenta, indiferent de sistemul de cartele.

Cazul 2: 2 corporatisti
Daca avem 2 corporatisti(sa zicem sot si sotie) acestia observa ca au un necesar lunar de 80 de calatorii, primul instinct este de a se cumpara 2 abonamente, de aici rezulta 40 de calatorii bagate aiurea pe gat, o pierdere de 50% ce ar atrage un pic de atentie chiar si din partea celui mai habarnist dintre capitalisti. Daca se studiaza putin problema, se observa ca 80 de calatorii se pot obtine mai ieftin sub forma unei cartele de 60 si a 2 cartele de 10, doar ca e nevoie de o anumita organizare. Cum se face, presupunem ca sotul si sotia, dimineata, pleaca impreuna de acasa, usor de imaginat; sotul cumpara cartela de 60 si sotia cartelele de 10, cand intra impreuna la metrou amandoi composteaza de pe cartela de 60, la intoarcere(ca vin din locuri diferite), sotul composteaza de pe cartela cu 60 iar sotia de pe cartelele de 10, de aici rezulta ca sotul isi ia cele 40 de calatorii de pe cartela de 60 iar sotia isi ia 20 de calatorii de pe cartela de 60 si 20 de calatorii de pe cartelele de 10, deci sistemul functioneaza. Ca sa fie corect luna urmatoare fie rolurile se schimba fie sotia cotizeaza 10ron la sot / fondul familiei, dar mai importante sunt cifrele, sigur ati calculat si voi deja dar sa avem si scris:
Calcul Metrorex: 80 de calatorii => 50 + 50 = 100ron
Calcul corporatist: 80 de calatorii => 50 +15 +15 = 80ron
Deci pe sistemul actual Metrorex pierde / corporatistii castiga 20ron/luna(sigur ati calculat voi deja 20 x 12).

Observatii:
(sau de ce Metrorex pierde si mai multi bani)
- sistemul poate fi aplicat si de 2 colegi corporatisti cu conditia sa plece de la servici impreuna(usor de realizat) si sa composteze cartela de 60 la plecare
- daca unul dintre corporatisti are deplasare sau lucreaza de acasa atunci el va juca rolul celui cu cartelele de 10, ca astea nu expira si calatoriile economisite se pastreaza pentru luna viitoare
- daca renuntam la rotunjirea la 10 pierderile Metrorex sunt si mai mari, ei sperau sa bage pe gat 44 de calatorii dar pe sistemul corporatist se pierd doar maxim 2 calatorii(lucru foarte usor de evitat)

Pe noul sistem orice artificii s-ar face cel mai ieftin o sa fie abonamentul de 50ron, deci gaura se acopera si sistemul nu se mai poate fenta.

Go to page:  1  ... 86 87 88 89 90 91 92  ... 398

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2420 forum members have written 433260 posts in 5393 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”