MetrouTrenurile de metrou din București

Topic: Trenurile CAF Inneo (BM3)

3267 posts, 1093734 views

Go to page:  1  ... 110 111 112 113 114 115 116  ... 234

📖 Pagination options
Re: Trenurile CAF oache81

Deci ce am reusit sa observ:
Dupa inchiderea usilor la BM, aproape concomitent cu pleacarea din statie (cred ca doar cu maxim 1 secunda inainte) usile indiferent pe ce parte stai se deplaseaza usor spre exteriorul trenului si cred ca se muta intr-o pozitie de suprainchidere astfel indiferent daca tragi de ele nu se pot deschide (cred ca nu mai sunt pe sine sau pe ce culiseaza ele).Cand trenul opreste in statie toate usile indiferent daca urmeaza sa se deschida pe partea aia sau nu se apropie la loc de tren si abia apoi incep sa se deschida sau daca sunt pe partea cealalta raman asa apropiate pana se inchid celelelate si trenul pleaca din statie.
La CAF nu exista sistemul asta usile nu se misca spre exterior sau interior, ceea ce ma duce la concluzia ca protectia la CAF e software in timp ce la BM este si un element de siguranta in plus, fizic, prin deplasarea usilor spre exterior, probabil activandu-se o piedica in calea deschiderii accidentale.Puteti sa verificati si voi sa vedeti despre ce e vorba.

Re: Trenurile CAF cobradinberceni

Eu ma gandeam ca are legatura cu faptul ca in momentul in care se deschide un rand de usi de pe o parte a trenului creste presiunea aerului din sistemul de inchidere pe cealalta parte si de-asta se simte ca usile "se strang" pe tren. Evident, reversul medaliei cand se inchid usile: presiunea scade, ca trebuie sa tina inchise mai multe usi, si de-aia usile se deplaseaza de langa tren. Recunosc, nu am incercat sa le deschid manual in nicio situatie.  :D

Pai nici eu nu am incercat sa le deschid dar nu cred ca o poti deschide fizic decat daca o tragi spre vagon mai intai printr-un procedeu de undeva de sus din masca aia.La CAF nu se intampla nimic cand se deschid inchid usile deci nu prea are cum sa fie de la presiune.

Re: Trenurile CAF mcosmin

Nu exista nici un mecanism care trage usile. Deja ti-am explicat de ce se intampla. Usile trebuie sa fie un pic mobile ca sa reziste la fronturile de presiune din tunele. O "apropiere" de tren se intampla si cand trece un alt tren de pe linia opusa. Chiar nu are nici o legatura cu siguranta usilor ce vezi tu acolo. E pura termodinamica si echilibrare de presiuni.

Acum, nu zic ca nu ar avea un sistem de siguranta, dar nu este cea ce vezi tu. Pur si simplu se blocheaza mecanismele care permit deschiderea usii si gata. Nu trebuie nimic in plus.

Pana la urma usile sunt "consumabile" la metrou...sunt primele care cedeaza si inlocuite cel mai des. Nu e o tragedie ca s-a defectat o usa. Faptul ca trenul a plecat cu usa deschisa ... cel mai probabil inseamna ca mecanicul nu a stiut ca usa este deschisa (la fel ca la americani). Asta in sine este aspectul cel mai grav ...

PS: CAF-urile au circulat astazi cu ATO. Cel putin Mures si Dunarea. Ambele prezentau suieratul caracteristic, si accelerarile/decelerarile bruste la intrarea/iesirea din statie. Probabil mai au nevoie de ceva acordari la pilotul automat.

In plus, in Mures se simtea un puternic miros de mucegai si umezeala, si ventilatia era destul de slaba, chiar daca intreg tavanul este ciuruit cu gauri de aerisire.

Partea buna este ca si CAF-urile par sa stie cand merg cu "gabarit ridicat" si se deplaseaza mai incet, accelereaza/franeaza mai lent. Poate poate, or implementa ideea mea cu comutarea automata a ventilatiei la maxim cand trenul este aglomerat.

Re: Trenurile CAF shoppy

Semnalul alb lunar da functionarea ATP, daca alb lunar e aprins atunci se merge pe ATP, daca e stins atunci se merge fara ATP cu respectarea semnalizarii clasice (rosu, verde, etc).
Daca merge pe ATO e mai greu sa te prinzi, pe langa unde tine mecanicul mainile, daca sti pe dinafara cum lucreaza ATO in anumite segmente poti sa te prinzi, cum ar fi iesirea din Crangasi spre PP cand ATO accelereaza tare pe macaze si apoi trece direct pe franare ca este restrictia din curba, sau la intrarea in Eroilor dinspre Grozavesti cand ATO merge in hopuri pentru mentinerea vitezei constante.

Pai la CAF usile nu se misca absolut deloc.Doar la BM se misca.Ce la CAF nu funcioneaza legile fizicii?:P

Pentru ca sunt de ultimul ragnet.  8-)

Se misca si la CAF, doar ca nu la fel de mult. Sunt un pic mai tapene usile la CAF decat la BM.
Plus ca etansarea proasta a trenurilor si ventilatia insuficienta compenseaza presiunea. Asta ar explica si de ce trenurile CAF mereu dau impresia de aer statut si neaerisit. Diferentele alea de presiune ajuta si la aerisirea rapida a trenului cand ajungi in statie si deschizi usile.

Oricum, se stie deja ca aerodinamica nu este punctul forte al celor de la CAF. Aici amintim problema suieratului in diverse puncte ale trenului, de la usi la burdufuri...
Daca nu ma insel, BM-urile sunt 100% etansate dupa ce inchid usile si nu deschizi geamurile. De asta la BM e mai usor de observat fenomenul.

Azi pe la 16:30 Rama 1304 o luase pe ulei, anunta cate 2-3 statii odata, mecanicul nu stia ca a inchis usile si se auzea iar "atentie se inchid usile" dupa care se deschideau cateva usi (nu toate), fara sa fie nimeni blocat prin usi, nici macar in zona usilor respective nu era nimeni.Pana la urma dupa 2-3 statii a stins de tot displayurile si anunta el prin difuzoare ce statie urmeaza.Oricum a fost amuzant dupa Aurel Vlaicu sa zica ca vine Romana si pe urma dupa ce am plecat de la Aurel Vlaicu sa zica ca urmeaza Dimitrie Leonida.

Stiu ca am mai zis odata ca nu stia ca are usile inchise si le-a mai inchis odata, mi s-a mai intamplat asta si m-a contrazis cineva, dar de data asta chiar sunt sigur ca le-e mai dat odata comanda sa se inchida moment in care s-au deschis dar doar cateva (cam jumate sa zicem, ca oricum nu aveam de unde sa le vad pe toate din interiorul metroului).Fara sa fie nimeni pe langa ele sau blocati prin usi sau mai stiu eu ce.

Probabil a vrut sa "reseteze" usile, deschizandu-le si apoi inchizandu-le pe toate.
Deci pana la urma este o problema la ATO-ul CAF-urilor. Sunt curios daca are softul vreo problema (dar de ce la BM merge bine>?), sau nu s-a facut interfatarea cum trebuie si exista mici hibe care se manifesta la momente de timp aleatorii.

Re: Trenurile CAF arr@w

Imi poate explica cineva de ce cand se da semnalul de deschidere al usilor, uneori se aude sunetul specific si clipoceste o data ledul verde, iar alte ori se deschid pur si simplu fara nici o "notificare"?

Re: Trenurile CAF intelintel

-diferenta exista intre deschiderea pe 'general' sau 'local'

Re: Trenurile CAF arr@w

intelintel wrote:
-diferenta exista intre deschiderea pe 'general' sau 'local'

Dar mereu se deschid pe general, in ambele situatii precizate de mine, se deschid toate usile.

Re: Trenurile CAF ByOnu

Această placă de metal s-a desprins din plafonul garniturii de metrou.
Ne întrebăm ce o să se întâmple data următoare când acest lucru se va întâmpla și un om sau un copil o să fie lovit, când o să cadă următoarea placă de metal? Nu știm greutatea exactă a plăcii, dar este lungă de aproximativ 2 metri si lată de 1 metru.

Garnitura de metrou C.A.F. , la fel ca cele care urmează să fie achiziționate din cele 300 de milioane de euro.

Noi vrem să avem garnituri de la ASTRA , nu doar pentru argumentul celor 500 de slujbe, dar au oferit prețul cel mai mic. Mai mic decat al chinezilor, ceea ce este foarte greu.

https://www.facebook.com/AmVoie?fref=photo

Mai trebuie spus ceva despre aceste porcarii? Cum de au decis sa puna tabla pe tavan? IVA are placaj subtire din lemn iar BM are plastic. Mult noroc daca ne cade o placa din aceasta in cap... :evil: Bare rupte, trenuri care pleaca cu usile deschise, plafon care pica din cer. Luati-le, luati-le inapoi si dati-ne banii, nu vrem gunoaiele astea. Sper sa nu-mi iau ban pentru asta, dar nu mai pot citi intr-una astfel de stiri, m-am saturat. Ce porcarii de trenuri. Am tot fost dusi cu zaharelul ca se repara, ca-s noi, dar de unde, tot aiurea franeaza. De geaba de repara acum, daca atunci cand va expira garantia le vom repara din banii nostri.

Imi pare rau ca Alstom a fost descalificat. Cel mai rau imi pare ca alte companii serioase precum BM sau Siemens si-au dat seama cum sta treaba cu noi si nici nu s-au mai coborat sa liciteze. Ce si-or fi zis, "daca intri in troc, te mananca porcii", parca asa era vorba.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Trenurile CAF sab

Eu n-am vazut tabla la vedere, dar tot ce este posibil... O fi tabla placata cu ceva pe partea cealalta.

Go to page:  1  ... 110 111 112 113 114 115 116  ... 234

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Trenurile de metrou din București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463866 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”