Transportul feroviar în RomâniaȘtiri, evenimente, discuții și documentații feroviare

Topic: Știri feroviare din România

1313 posts, 534809 views

Go to page:  1  ... 47 48 49 50 51 52 53  ... 94

📖 Pagination options
Re: Stiri, noutati, perspective shoppy

Sa speram ca s-au civilizat calatorii si nu o sa mai mearga cu nasu...

Deci o sa avem din nou Sulzer+vagoane pe Viaductul Teliu spre Intorsura sau ce o sa circule?

Re: Stiri, noutati, perspective Andi782

Pe trenul de dimineata a fost Desiro 2003 (ala proaspat iesit de la Remar Pascani acum cateva saptamani) care apartine de Sibiu.

Re: Stiri, noutati, perspective ByOnu

Imbecili, mie sa-mi dea voie sa-mi cumpar bilet din tren, asa cum faceam la RT.

Si nu din comoditate. De foarte, foarte multe ori, din pricina intarizierii pe care o are trenul Bucuresti - Timisoara (de obicei de 1h), doar ce coboram din tren si fugeam dupa legatura RT cu doar 4-5 minute inainte de a pleca. De ce sa-mi iau eu amenda din pricina nesimtirii CFR? Ne reintoarcem la mers cu nasul. Si ce pune CFR in loc, MALAXA?!?! Mai bine pas!

Daca RT merita laudati pentru ceva, este pentru ca au fost primii care au introdus achizitionarea biletului din tren. S-au cumparat chiar si tablete dotate cu functie de imprimare(?) mobila. Nu mai spun de supra controlul excesiv.

Plus,Timişoara Nord – Jimbolia – Timișoara Nord, atat? Pai si Cenad sau Lovrin?

Re: Stiri, noutati, perspective Robert24

Modificări în circulația unor trenuri internaționale
20-03-2015

CFR Călători informează că urmare a deciziei Căilor Ferate din Republica Moldova, începând cu data de 22/23 martie a.c., vor interveni modificări în circulaţia trenurilor internaționale Chișinău - București Nord și retur, astfel:

începând cu data de 22/23 martie, trenul IR 401/401-2 Chişinău – Bucureşti Nord va circula doar în zilele de marţi/miercuri, joi/vineri şi duminică/luni.
începând cu data de 23/24 martie, trenul IR 402-1/402 Bucureşti Nord - Chişinău va circula doar în zilele de luni/marţi şi miercuri/joi, vineri/sâmbătă.
începând cu data de 24 martie, pentru preluarea traficului intern de la cele 2 trenuri internaționale, pe ruta Buzău – Bucureşti Nord și retur, în zilele de marţi, joi, sâmbătă şi duminică vor circula suplimentar trenurile IR 10602 și IR 10601.

Re: Stiri, noutati, perspective stefan_br

Școala Altfel ... în TREN!

CFR Călători informează părinții și cadrele didactice din București că atelierele educaționale și distractive pentru copii „Poftiți în vagoane”, care se desfășoară într-un tren Săgeata Albastră, sunt programate în cadrul săptămânii Școala Altfel în perioada 6 - 10 aprilie.

Copiii vor petrece o oră și jumătate într-un tren special amenajat ca un atelier de imaginație și creație, perfect pentru toți cei pasionați de călătorii și tehnologie. Cei mici au ocazia unică să viziteze spectaculosul bord de comandă al trenului și să experimenteze cum e să fii mecanic de locomotivă.
Copiii vor învăța că trenul este cel mai prietenos mijloc de transport cu mediul înconjurător şi că, regula de bază, pentru efectuarea unei călătorii, este aceea de a avea bilet!

Cei mici vor deveni "călători" creativi, confecţionând din materiale reciclabile, cu propriile mânuțe, sub îndrumarea unor instructori-animatori, diverse amintiri din călătorii imaginare.

Programul educațional sprijinit de CFR Călători, și organizat de Holy & Molly, se desfășoară în Remiza de Automotoare Bucureşti a CFR Călători, o locație ușor accesibilă, fiind situată în imediata apropiere a stației de metrou 1 Mai.

Pentru mai multe detalii şi rezervarea biletelor vă rugăm să ne scrieți la [email protected] sau să accesaţi pagina de FB Poftiti in vagoane.

sursa: http://www.cfrcalatori.ro/

Cu trenul de 1 mai
15-04-2015

Pentru pasagerii care îşi programează din timp mini-vacanţa de 1 Mai, CFR Călători suplimentează în perioada 29 aprilie – 4 mai 2015, capacitatea de transport cu 16 trenuri InterRegio și Regio.
Cele mai multe dintre acestea vor merge spre/dinspre litoral.

Menţionăm că trenurile InterRegio care circulă între București Nord şi Constanța fără opriri intermediare, ajung la destinație în două ore.

Trenuri suplimentare:

miercuri, 29 aprilie
R 12806 Fetești (pl. 22.00) – București Nord (sos. 23.49).

joi, 30 aprilie
IR 1832 Cluj Napoca(pl. 09.10) –  Iaşi(sos. 18.19).

în perioada 29/30 aprilie - 02/03 mai
IR 12696/-1 Timișoara Nord (pl. 22.21) – București Nord (pl. 08.05) –  Constanța (pl. 11.26) – Mangalia (sos. 13.03). - este trenul IR1696 prelungit de la Bucuresti Nord la Mangalia.
IR 12822/-1 Arad (pl.19.04) – București Nord (pl.  06.20) – Constanța (pl. 09.08) – Mangalia (sos. 10.37). - este trenul IR1822 prelungit de la Constanta la Mangalia
IR 12862/-1/1856  Iași (pl. 22.10) – Constanța (pl. 07.50) – Mangalia (sos. 09.26). - este trenul IR1862 prelungit de la Constanta la Mangalia
IR 12742/-1 Satu Mare (pl. 16.50) – Oradea (pl. 19.12) – Cluj Napoca (pl. 22.15) – București Nord (pl. 08.50) – Constanța (sos. 11.42). - este trenul IR1742 prelungit de la Bucuresti Nord la Constanta

în perioada 30 aprilie - 03 mai
IR 12589 București Nord (pl. 17.00) – Constanța (pl. 19.53) – Mangalia (sos. 21.30). - este trenul IR1589 prelungit de la Constanta la Mangalia
RE 12804 Mangalia (pl. 17.49) – Constanța (pl. 20.20) – București Nord (sos. 23.46).
RE 12803 Bucureşti Nord(pl. 02.40) – Constanţa(pl. 06.15) – Mangalia (sos. 07.47).

în perioada 30 aprilie/1mai  - 03/04 mai
IR 12821/-2 Mangalia (pl. 18.50) – Constanța (pl. 20.50) –București Nord (pl. 23.45) – Arad (sos. 10.22). - este trenul IR1821, care va pleca din Mangalia
IR 12861/-2/1857   Mangalia (pl.19.36) – Constanța (pl.  21.30) – Iași (sos.07.41). - este trenul IR1861, care va pleca din Mangalia
IR 12741/-2 Constanța (pl. 15.15) – București Nord (pl. 18.35) – Cluj Napoca (pl. 04.43) – Oradea (pl. 07.37) – Satu Mare (sos. 09.39). - este trenul IR1741, care va pleca din Constanta
IR 12695/-2 Mangalia(pl.16.05)  – Constanţa(pl. 18.10) – București Nord(pl. 21.45) – Timişoara Nord (sos. 06.59).  - este trenul IR1695, care va pleca din Mangalia

în perioada 1 - 04 mai
IR 12580 Mangalia (pl. 06.33) – Constanța (pl. 08.40) – București Nord (sos. 11.00). -este trenul IR1580, care va pleca din Mangalia

luni, 04 mai
R 12805 București Nord (pl. 02.30)– Fetești (sos 04.22).
IR 1831 Iaşi (pl. 11.01) –  Cluj Napoca (sos. 20.28).

În unele zile libere din perioada 1 – 4 mai 2015, când traficul de călători este extrem de redus, unele trenuri InterRegio și Regio nu vor circula. Rugăm toți pasagerii să țină cont de acest aspect când își planifică deplasările cu trenul și să consulte, pentru informații actualizate, fie pagina de internet a companiei, fie să telefoneze la biroul de informații din stația de plecare.  În data de 1 mai 2015 agenţiile de voiaj CFR vor fi închise.

http://www.cfrcalatori.ro

Re: Stiri, noutati, perspective George

Poate sa-mi explice cineva de ce trebuie, de 1 Mai, un tren FETESTI - Bucuresti Nord?...si nu din CONSTANTA?

Pai trenul ala de fapt aduce vagonele pentru RE - Bucuresti - Mangalia si retur.
Iar in ultia zi emigreaza inapoi. :)

• ADY881
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective ADY881

b365 wrote:
Linie ferată Gara de Nord- Otopeni. Ministerul Transporturilor vrea să relanseze un proiect eşuat
Linia ferată Gara de Nord- Otopeni ar putea fi relansată de Ministerul Transporturilor, iar o călătorie pe acest traseu ar dura 20 de minute. O astfel de iniţiativă a existat în 2009, însă linia a fost închisă la scurt timp, din cauza pierderilor masive.

Ministerul Transporturilor doreşte să lege Otopeniul de Capitală cu metrou şi cale ferată până în 2020, informează digi24.ro.

Dacă primul proiect se ridică la peste un miliard de euro, trenul de suprafaţă Gara de Nord - Aeroport ar putea costa de opt ori mai puţin.

Aici nu avem nevoie nici de exproprieri, pentru că reţeaua există deja. Este vorba doar de cei 700 de metri unde trebuie construit", spune Mariana Ioniţă, directorul de strategii al CFR Călători.

Cei 14 kilometri dintre Gara de Nord şi Mogoşoaia au doar nevoie de reparaţii, pentru ca viteza medie să o depăşească pe cea actuală, de 40 de km pe oră. Mai departe trebuie dublată linia existentă, construiţi alţi 700 de metri de şină şi un tunel de aproape 2,3 km care să coboare calea ferată sub DN1 şi aeroport.

Trenurile vor putea circula cu o viteză medie de 80 de kilometri la oră, ceea ce înseamnă că o călătorie din Gara de Nord şi până la Aeroportul Otopeni va dura 20-23 de minute.

Proiectul căii ferate Bucureşti Nord - Aeroportul Otopeni a fost realizat în 2008, iar acum trebuie doar reactualizat.

Sursa:http://www.b365.ro/linie-ferata-gara-de-nord-otopeni-ministerul-transporturilor-vrea-sa-relanseze-un-proiect-esuat_228216.html

Imi pare bine ca la Min.Transporturilor in sfarsit s-au trezit si vor face acest proiect (absolut logic pentru a uni orasul de aeroport, dar si pentru a asigura un transport civilizat pentru Euro 2020), insa eu nu as face tunelul ala enorm de 2,3 km, ci as trece peste DN1 pe podul existent si as construi o bucla din linia existenta(la nord de aeroport) pana sub terminal => am obtine un proiect si mai ieftin si mai repede s-ar construi tot proiectul.
Da, un tunel ar fi binevenit in viitor, insa atunci cand traficul de pe aeroport va necesita acest lucru (si deoacamdata traficul este mic pentru a investi in un tunel de 2,3km sub Otopeni).

PS A mai ramas ca la Minister sa uite de proiectul ala tampit pe nume M6... ca sa revina lucururile la normalitate complet.

Am auzit ca luna aceasta va avea loc expozitia feroviara (summitul) care se tinea de obicei toamna in GdN. Aveti cumva informatii? :)

Re: Stiri, noutati, perspective shoppy

Vad ca pe Uagps-urile de la Marfa apare inscriptia ROFERSPED http://www.rofersped.ro , care e o firma detinuta de CFR Marfa, stie cineva care e logica cu firma asta?

Re: Stiri, noutati, perspective MariusCFRBucuresti

ByOnu wrote:
Am auzit ca luna aceasta va avea loc expozitia feroviara (summitul) care se tinea de obicei toamna in GdN. Aveti cumva informatii? :)

Infratrans. 10-11 Iunie 2015. Nu stiu ce material va fi prezent.

Re: Stiri, noutati, perspective aztec

Mai oameni..
Cand mai sunt expozitii feroviare, sau se anunta o expozitie, faceti si voi un anunt mai acatarii, adica un topic separat.. Eu noroc ca am vazut acum un articol (gresit) in adevarul, ca altfel o pierdeam, si piciul ma bate la cap de anul trecut " sa il mai duc la trenuri"...
:evil:

Chiar asa, anonima pe forum expozitia asta? Nu tu poze, informatii?

La asta ma gandeam si eu. Voiam sa merg insa m-am linistit. Este cea mai saraca expozitie de pana acum. Daca in anii trecuti expozitiile acestea ocupau doua, trei linii cu material rulant nou, anul asta avem doar 4 locomotive (nimic nou in afara de Terra Nova) si tot pe atatea vagoane de marfa (care din ce vad par a fi doar cu RK, deci iar nimic nou); a da, si un Malaxa.

Nu putem decat sa speram ca o sa se mai faca "Zilele Feroviare", anul trecut cel putin nu s-a mai tinut evenimentul; si am vaga impresie ca nici in 2013.

Legat de aceasta expozitie, ma bucur s-o vad din nou pe Carpathia care nu inteleg unde a disparut 4 ani de zile. Este proprietatea CFR Marfa? Au folosit-o sau o folosesc si in prezent?

Go to page:  1  ... 47 48 49 50 51 52 53  ... 94

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, evenimente, discuții și documentații feroviare  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463876 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”