MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Discuții diverse despre Metrorex

5560 posts, 1202949 views

Go to page:  1  ... 84 85 86 87 88 89 90  ... 398

📖 Pagination options
  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex sab

Ai dreptate...Ideea este ca ne plangem mereu si de orice. Nu se traieste bine in Romania, dar asta este alta discutie....Nu cred ca 10 ron pe luna in plus sunt asa o mare tragedie.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex 133 313

Pai este bine sa te mai plangi din cand in cand, ca nu plange nimeni altcineva pentru tine, for sure. :)
Mai nasol este in momentul in care nu te mai plangi de nimic. Atunci ori e naspa si groasa ori este realmente foarte bine. :D Mai probabil prima varianta.

Re: Discutii diverse despre Metrorex shase

sab, cu tot respectul: sa zicem ca inteleg scumpirea dar mizeria cu scoaterea abonamentului cu 62 de calatorii concomitent cu declaratia asta din comunicatul de presa e de prost gust: "Abonamentul lunar cu 62 de calatorii se elimina ca urmare a numeroaselor nemultumiri exprimate de publicul calator"

deci, abonatul lunar la metrorex are parte de o scumpire de 40% (de la 50 la 70 de lei) !!!! :shock:

• 133 313
  • Posted:
  •  

Ce este asa greu? Cand vinzi un numar fix, perfect definit de calatorii nu prea poti sa ceri subventii aiurea. Cand vinzi un numar "nelimitat" *** de calatorii in schimb...

*** nelimitat = nedefinit

Mutam din cheltuieile fixe la cheltuieli variabile. Batista pe tambal. Asa au vrut calatorii. Dixit.  :twisted:

• sab
  • Posted:
  •  

Asa cum am mai spus-o, acest "abonament" era artificial, a fost introdus cand s-au scumpit foarte mult abonamentele acum vreo 5 ani.
Insa este o magarie intr-adevar sa sustii ca le retragi "la cererea calatorilor", asta da. Vom vedea cum se termina si povestea asta....

• 133 313
  • Posted:
  •  

Artificial... da. Nu l-au cerut calatorii.  :twisted:

• sab
  • Posted:
  •  

Nu l-au cerut calatorii. Probabil le-a fost frica la scumpirea majora de acum cca 5 ani si l-au introdus ca o "masura sociala".
As fi si eu curios sa vad o statistica reala care este ponderea intre nelimitat si 62 calatorii... Probabil ca majoritatea luau 62 de calatorii, pe modelul ca merg acasa-serviciu si invers. Sau acasa-scoala si inapoi.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Cu totii suntem.  :twisted:

Re: Discutii diverse despre Metrorex oache81

Eu am prin pe viu scumpirea de la Viena de la 1.8 la 2.0 euro.Atentie ca acolo orice mijloc de transport e 2 euro adica si tramvaiul.S-a intamplat pe 1 mai 2011 si habar nu am avut ca as fi luat cateva bilete in plus daca stiam.Calatoria la aeroport s-a scumpit atunci de la 3.6 la 4 euro ca erau 2 bilete de schimbat, un tren suburban si o linie de metrou si platesti bilet la fiecare.Daca acum e 2.2 inseamna ca e 9 ron calatoria si sigur nu au avut cresteri salariale de 25 la suta din 1 mai 2011 pana acuma ca sa justifice de la 1.8 la 2.2.Si pe urma uitati-va la Iasi, e 75 ron abonamentul pe 1(una) linie si 125 pe toate liniile si nu exista reduceri sau gratuitati pentru pensionari copii someri minoritati scolari etc.Vrei sa mergi platesti bilet nu asta e.
Si ca sa nu discutam ca la Viena invariabil metroul vine la 6 minute fara exceptii si sunt mai vechi ca ale noastre iar tramvaiele nu mai zic sunt d-alea de am avut si noi modelul albastru Rathberger parca ii zicea.Ca sa nu mai vorbim de troleibuzele din Salzburg care sunt model ca al nostru cu burduf de acum 30 de ani.Si e tot 2 euro.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Sa intrebam la Viena, lor ce la place mai mult, cheltuieli fixe sau cheltuieli variabile?  :twisted:

Re: Discutii diverse despre Metrorex oache81

sab wrote:
Nu l-au cerut calatorii. Probabil le-a fost frica la scumpirea majora de acum cca 5 ani si l-au introdus ca o "masura sociala".
As fi si eu curios sa vad o statistica reala care este ponderea intre nelimitat si 62 calatorii... Probabil ca majoritatea luau 62 de calatorii, pe modelul ca merg acasa-serviciu si invers. Sau acasa-scoala si inapoi.

Problema era ca puteai sa mergi undeva cu sotia/sotul copilul bunica etc cu un singur abonament in weekend de exemplu.Sau sa iei pe cineva de la gara, etc.Acuma nu o sa mai poti ca o sa fie temporizat la 15 minute.Eu n-am folosit niciodata in 4 ani toate calatorille, cred ca maxim 50 foloseam dar puteai sa mai jonglezi cu el.

• sab
  • Posted:
  •  

Asta este alta discutie, dar acela nu era "abonament". Era o cartela de 62 calatorii. Atat si nimic mai mult.Eu nu am vazut nicaieri altundeva un "abonament" limitat. Inventie romaneasca, la fel ca circulatia pe ambele linii in abele sensuri (M4).
Tocmai pentru ca erau asa multe calatorii limitate la o perioada de maxim31 zile , nu le consumai pe toate daca nu aveai decat 2 drumuri pe zi si in week-end stateai in casa. Asa ca preferai sa le "imparti" cu prietenii sau rudele decat sa le pierzi.
Dar, repet, este o magarie mare sa scoti acest titlu de calatorie si sa spui ca o faci "in urma reclamatiilor calatorilor". Cum o faci simultan cu o scumpire, este clar ca aveai o problema cu acel titlu de calatorie. Probabil s-a facut o analiza si aducea pierderi mari. Mai mari decat alte titluri.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Cum adica aducea pierderi? Cu 10 lei in minus fata de "nelimitat"? Asta este un lucru pe care nu-l asteptam de la tine. Daca produce pierderi se poate ajusta tariful la cel corect, nu se desfiinteaza cu japca.  :twisted: Nu la ce volum de vanzari are.

• sab
  • Posted:
  •  

Tariful corect ?  Inseamna ca nu si-ar mai permite mai nimeni sa circule cu metroul. :)  In majoritatea tarilor transportul public este subventionat tocmai pentru ca pretul real ar fi foarte mare.
Poate ca "pierderi" nu a fost termenul cel mai corect. Nu le convenea pretul per calatorie reiesit la acel titlu de calatorie. Ca asta era, repet, un titlu de calatorie multiplu.

Go to page:  1  ... 84 85 86 87 88 89 90  ... 398

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2420 forum members have written 433257 posts in 5393 topics and 518 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”