Totul despre transporturi şi infrastructura adiacentăAspecte diverse din transporturi şi infrastructură

Topic: Siguranța rutieră

695 posts, 267071 views

Go to page:  1  ... 13 14 15 16 17 18 19  ... 50

📖 Pagination options
  • Tom
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Tom

Dar care este motivul pentru care autobuzul nu poate merge pe lângă pasaj, cel puțin pe sensul spre Berceni? Nu cred că este corect să se desființeze stația. Următoarea este mult mai departe, în conditiile în care și așa se sare peste toată zona rondului și splaiului.
Nu ar fi mai simplu să se refacă marcajele ca să fie mai clar acolo că mașinile trebuie să dea prioritate (sau să se instituie această obligativitate prin semne și marcaje)?

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului survola

Asa ma gândesc și eu: poate merge frumos la nivelul solului, s-au terminat lucrările acolo. Va dura poate mai mult din cauza semafoarelor, dar se va circula în siguranță.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Robert24

Absolut clar, 634 nu are ce cauta pe pasaj acum. Trebuie sa mearga la sol si sa aiba statie la Podul Mihai Bravu (cum avea si tramvaiul).

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului danutzu_2910

In cazul de fata, semnul de cedeaza trecerea se aplica acolo unde se termina linia continua dintre banda de pe langa pasaj si banda care vine de pe pasaj. Asta chiar daca vehiculele care vin de pe langa pasaj isi continua deplasarea inainte, fara schimbare banda.
Asta e facuta in ideea ca banda 1 de pe pasaj se transforma in banda 1 de la sol.
Deci autobuzul executa manevra corect daca schimba banda dupa ce se termina acea linie continua.

Ce zici NWolf???

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

In principiu semnul asta e valabil cand nu se mai vad benzile ( zapada, sterse, etc ).
Cine schimba banda are obligatoriu cedeaza trecerea fata de cel care nu o schimba. Asta daca nu se pierde vreo banda pe undeva. M-as mira sa se piarda o banda de pe pod, deobicei se pierde o banda de la sol ( cum e la Muncii / Obor / Victoriei, nu stiu cum e la Basarab ).

Semnul este mai "tare" decat marcajul de pe carosabil. In absenta semnului se "aplica" regula data de marcaj.

In pasajului in discutie nici-o banda nu se pierde, asa cum spuneam. Cele doua benzi de pe pasaj continua inainte, iar cea de langa pasaj de asemeni continua inainte.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

Esti sigur ? Eu nu prea...
Ok, ai  2 benzi  care vin de pe pod si o banda ( cu cedeaza trecerea ) care vine pe langa pod, se continua cu 3 benzi, adica nu "se pierde" nici o banda.
Unde se aplica semnul de "cedeaza trecerea" ?
O sa-mi spui ca dupa ce se termina banda continua, pentru ca pe o portiune imediat dupa pasaj e banda continua. Pe ce lungime a soselei se aplica semnul de cedeaza trecerea ?
In lege la "cedeza trecerea" ( nu e asa formulat ) nu se specifica ca "cedeaza trecerea" are o lungime de sosea unde se aplica, ci ca semnul se pune cand se intalnesc 2 drumuri unde unul are prioritate si unul nu.
Pentru ca eu vin de pe pod si dupa 78 metri dupa ce se termina banda contiunua fac la dreapta pe prima banda si spun ca am prioritate, ca ala de  langa pod are "cedeaza trecerea".
Unde scrie pe ce lungime de sosea e valabil  "cedeaza trecerea" pentru ca in lipsa unei reglementari  exacte poate unul sa spuna ca semnul ala e valabil 10 metri sau 100 sau 500.
Sau daca vin de pe pod ( adica de pe banda III ) cand legea imi da voie trec pe banda II, rulez 50 metri si apoi trec pe banda I in fata celui care merge pe banda I ca ala are cedeaza trecerea ?
danutzu_2910 wrote:
In cazul de fata, semnul de cedeaza trecerea se aplica acolo unde se termina linia continua dintre banda de pe langa pasaj si banda care vine de pe pasaj.

Unde scrie, sau e interpretarea ta proprie in  baza principiului "in spiritul legii" ? Sau poate s-a introdus un articol nou, e posibil si acest lucru, n-am cautat.
Ce inseamna "acolo unde se termina banda continua ?" Trebuie sa fie cu roata dreapta fata la 10 cm de banda continua, la 10 m, la 20 ? Eu am exagerat, nu te-am luat peste picior. Ai inteles ideea.

In spiritul oamenilor cu cascheta alba, daca treci cel putin cu o roata peste banda continua,, inseamna ca ai efectuat o manevra "sanctionabila". Asa te ia omul ala.

Sa revenim la semn, si pozitia lui, te intreb unde este intersectia si cat este "valabil" semnul in cazul iesiri dintr-o benzinarie (unde ai cedeaza trecerea), sau la o banda de accelerare de pe autostrada (si aici ai cedeaza trecerea).

Pana la urma, acolo unde se intalnesc doua drumuri e o intersectie, nefiind obligatoriu ca drumurile care se intersecteaza sa fie la 90grd.
Se unesc acolo doua drumuri? DA, unul de pe pasaj si unul de la sol.

Explicatie pentru Semnul de Cedeaza Trecerea:
"Cedeaza trecerea
         Se amplaseaza pe drumul public fara prioritate, unde pozitia de patrundere are vizibilitate. La întâlnirea acestui indicator, conducatorul auto este obligat sa reduca viteza si sa se asigure ca pe drumul prioritar nu circula autovehicule, si abia apoi poate sa patrunda în intersectie. Daca pe drumul prioritar circula alte autovehicule, conducatorul auto este obligat sa opreasca pentru a le acorda prioritate."

Re: Siguranta rutiera andrei11

Definitie :
Cand benzile de circulatie sunt materializate drumul public are atatea benzi cate s-au materializat ( marcat ).
Cand randurile sunt nematerializate ( imaginare ) un drum public,oricat de lat ar fi nu are decat maxim doua randuri in acelasi sens.
Uite ce scrie la Prioritatea drumului cu prioritate:
La intalnirea indicatorului de STOP ( bine, regula se aplica si la "cedeaza" - dar se refera la STOP ) asadar oprirea auovehicului se face la marcajul de oprire sau ATENTIE in lipsa acestuia ( adica a marcajului ) la coltul intersectiei fara a-l depasi.
Nu mi-e prea clar pana unde am voie "sa patrund in intersectie" si unde e "coltul intersectiei".
Am inteles exemplul cu benzinaria / autostrada, dar aici ai 2 probleme si anume :
1) La  benzinarie se vede unde e coltul intersectiei. Daca vrei sa dezvoltam putem dezvolta notiunea de coltul intersectiei - evident intr-o discutie cat se poate de serioasa.
2) La autostrada iar e putin exagerat din 2 motive :
- Banda de accelerare la un moment dat se termina.
- Ea se termina fix acolo unde iti apare linia continua in fata ta si unde incepe banda de urgenta.
Vreau comentarii.
Nu mai dau regula de prioritate la schimbarea benzilor, e banala.
Sustin in continuare ca semnul acela e pus in situatia confuza cand nu avembenzi de circulatie ci randuri.
Colt 1.png (583.26 KB; downloaded 4329 times)
Colt 2.png (812.17 KB; downloaded 4327 times)

Re: Siguranta rutiera danutzu_2910

Da, am "fortat" un pic exemplul cu benzinaria si cu banda de accelerare.
Am trecut azi prin zona cu pricina si am remarcat urmatoarele:
Exista o intersectie. Da, exista. Este vorba de o strada care "pleaca" la 45grd din calea Vacaresti, str Costache Stamate. E cu sens unic pe o bucata. https://goo.gl/maps/qvoQ9
Iar linia continua dintre banda 1 de langa pasaj si banda 2(1 de pe pasaj) tine pana la aceasta strada.

As forta nota si as spune ca daca vii de pe pasaj, poti intra pe strada asta (Costache Stamate) si ai prioritate fata de cei care vin pe langa pasaj.

PS: pe cazul concret totul este marcat deci avem benzi de circulatie

Recunosc ca ceea ce am afirmat eu se bazeaza strict pe logica mea.
Daca stie cineva regulamentul il asteptam cu o interventie autorizata.
Si eu ma gandesc la colegulNightwolf.

Re: Siguranta rutiera danutzu_2910

O situatie absolut identica este si la "cocoasele" din Baneasa de pe DN1. Si in cazul asta benzile (sunt chiar 2 benzi) continua pe directia inainte si au semnul de cedeaza trecerea.
Si inca o locatie: la iesirea din pasajul Unirii oe directia Tineretului, cele doua benzi de langa pasaj au cedeaza trecerea fata de benzile care ies din pasaj, chiar daca nu se "pierd" benzi.
Deci, daca te aflii pe banda de langa pod (ai semnul de cedeaza trecerea) si vrei sa mergi pe directia inainte, te asiguri stanga-spate ca nu vine niciun vehicul de pe pod si care sa efectueze manevra de schimbare a benzii in acea zona.
Aceiasi procedura trebuie sa o urmezi daca vrei sa treci pe banda din stanga, adica aia care iese din pasaj. In cazul asta nici nu-ti trebuie semn pentru ca oricum trebuie sa acorzi prioritate la schimbarea benii de circulatie.

Recunosc ca si eu gandesc ( si actionez ) la fel. ( La fel e si la Basarab ).
Intrebarea e pe ce lungime  e valabil semnul acela de cedeaza trecerea ? Adica daca e unul pe pod si dupa 700 metri intra pe banda mea fara sa-mi acorde prioritate pe motiv ca eu cu 700 m inainte am avut cedeaza trecerea ?
Evident ca am exagerat dar m-ai inteles perfect.
Unde scrie pe ce lungime e valabil semnul ?
Semnul se pune la o intersectie, ok, acolo se poate considera o intersectie mai deosebita, dar care sunt punctele imaginare care delimiteaza aceasta intersectie ? Ca te trezesti cu cretini asa cum ti-am spus eu ca-ti intra in fata dupa 700 metri pe motiv ca tu ai cedeaza.
Deabia astept si o alta interpretare decat a mea. Bine, eu asa, intuitiv ma feresc in primii 50 - 70 metri, dar nu am acoperire legala. Mai ales la Unirii ( spre Tineretului ) cand sunt pe bretea, ca sunt masini care ies din pasaj si vor sa faca la dreapta pe langa bisericuta aia, sper ca o stii ( in diagonala cu fostul Budapesta ).

• Tom
  • Posted:
  •  

Re: Siguranta rutiera Tom

Ar mai fi de făcut o paralelă cu pasajul Unirii (subteran de data asta). La ieșirea spre Bd. Cantemir, cei care vin pe deasupra au semnul "Cedează trecerea", însă traficul continuă pe benzi diferite, paralele, la fel ca și la pasajul Mihai Bravu. Atunci acel semn "Cedează trecerea" de la Mihai Bravu obligă pe cei care vin pe dedesubt să acorde prioritate celor care schimbă banda venind pe drumul cu prioritate?
O altă situație la fel de ambiguă am pățit atunci când am vrut să trec de pe banda 1 pe banda 2 în același timp cu una care vroia să treacă de pe banda 3 pe banda 2. În cazul ăsta cine ar avea prioritate?

Go to page:  1  ... 13 14 15 16 17 18 19  ... 50

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Aspecte diverse din transporturi şi infrastructură  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463849 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”