Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Străpungerea Bd. Nicolae Grigorescu - Splaiul Unirii - Șos. Vitan-Bârzești (2010 - 2023)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

2321 posts, 695541 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 28 29 30 31 32 33 34  ... 166

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului zapacitu

Mea culpa - nu asociam acronimul LEA cu linii de inalta tensiune. Asa e cand esti mai "din popor" si dai search dupa linii si tensiune.

Oricum nu stiu ce inaltime avem la LEA / liniile de inalta tensiune actuale. Par destul de joase acolo liniile.

Altfel spus, avem nivelul soselei la +8, la care se adauga vreo 4-5m pentru linia de contact de la tramvai, la care se agauga inaltimea stalpilor de iluminat (+1-2m), rezulta va liniile alea trebuie sa fie la minim 15+7=22m deasupra solului, sau inaltimea unui bloc cu 6-7 etaje. Ochiometric vorbind, nu cred ca incape un bloc de 4 etaje sub padurea actuala de fire, deci...  :cry:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Costin

Inaltimea maxima a pasajului, si anume acei 8m din sectiunea P5 ar trebui sa fie atinsa la limita din stanga a carosabilului de pe Splaiul Unirii, sens spre oras. Ochiometric, cam 3/4 din rampa e sub LEA, deci tot ochiometric putem presupune ca Hmax sub LEA va fi pe la 6m.

Pentru un stalp de beton clasic (am luat cazul cel mai defavorabil, pe pasaj vor fi cu siguranta stalpi metalici) m-am uitat pe o fisa tehnica si rezulta ca are Hmax=8.5m (10m minus fundatia minima de 1.5m). Rezulta ca cel mai inalt punct al constructiei noastre va fi pe la 14.5m. Deci inaltimea LEA (plus zona de protectie) ar trebui sa fie la minim 21.5m. Aproape de calculul colegului de mai sus. Deci e posibil sa avem probleme, pana la urma... :roll:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului danutzu_2910

Cum spuneam, citindu-l  Ion Dedu:
"Proiectul nu s-a modificat. Sunt probleme cu utilităţile, pentru că sunt o serie întreagă de utilităţi majore, mă refer la partea de canalizare, reţelele de termoficare şi cele electrice, de înaltă tensiune, pe care trebuie să le mai înălţăm, dar noi ţinem de termenul ăsta: 2015, spre sfârşitul anului.Totul ţine de cât de repede se vor realiza problemele legate de utilităţi, în special cele de la reţelele de înaltă tensiune.Acestea nu fac parte din contractul cu constructorul, este problema noastră, a autorităţii, şi trebuie să ne ajute Transelectrica. Se refac studiile de compatibilitate, de coexistenţă a reţelelor. E o situaţie mai specială, dar sperăm să le rezolvăm şi pe acestea până atunci"

Daca dl Dedu zice asta, inseamna ca stie ceva.

Din observatiile mele din teren, primul pachet de 4 linii, cel dinspre pod, are "burta" cea mai joasa.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului 133 313

Pe langa burta joasa conteaza mai mult tensiunea si curentul din retele. Te trezesti cu niste arcuri electrice pe basculante mai ceva ca artificiile de revelion. Si daca ar fi doar pe pod ar fi bine, dar risca sa le traga vehiculele dupa ele, sa le alungeasca si sa te trezesti cu scurturi intre linii de-ti blestemi ziua nasterii dupa. Paguba ca paguba, dar spectacolul in sine nu vrei sa-l vezi de doua ori in viata.  :twisted:
Si nu, nu pot ramane asa, am zis la ultimul fotoreportaj de anul trecut, m-am invartit pe toate partile.

^^
Doar tensiunea conteaza si o stim cat este. F fixa.
Valoarea curentului este variabila in functie e consumatorii legati la linie.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului zapacitu

Consumatori adica macaraua aia de grinzi sprijinita de cabluri, nu?  :roll:

Nu stiu despre ce macara vorbesti dar eu spun despre consumatorii pe care ii alimenteaza linia respectiva. Asta duce undeva, la un post trafo de medie tensiune si apoi intr-un post de joasa tensiune la care suntem noi toti legati (consumatorii casnici).

• 133 313
  • Posted:
  •  

Statie trafo mai exact. Care distribuie la posturi trafo care distribuie mai departe. Liniile in cauza pleaca de la CET, care este producator, nu vin. Am vrut sa ma uit exact unde merg fiecare dar cum sunt la volan este destul de greu. Si nu sunt tocmai pentru noi consumatorii casnici, caci se indreapta spre zone industriale marginale orasului. Poate si ceva casnic prin Ilfov, dar nu bag mana in foc. Prin Bucuresti nu se utilizeaza lea de medie si inalta decat arareori. De exemplu la fosta ICMA (nu ICME) izolata in afara platformei Republica-Faur vine LEA prin incinta Cora Pantelimon dinspre Fundeni. Reminiscenta.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului shoppy

LEA se fac la 6m de sol ca sa fie 3m fata de combina agricola care e considerata cel mai inalt vehicul(ca basculant ridica bena sau macaraua ridica bratul e problema ei).
Hai sa lasam in pace teoria sistemului energetic ca e complicata, liniile de inalta unesc statii electrice ca nu exista consumatori pe inalta, statiile sunt de transformare si posturile sunt trafo, liniile nu vin/pleaca de nicaieri ca, curentul alternativ nu are semn, cine mai are intrebari mai bine se muta la club.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Sursa-i sursa consumatorul e consumator, cu tot curentul alternativ dute-vino. Si retelele se construiesc de la sursa (unde oamenii sunt normali la cap, la noi... se poate si altfel).
In alta ordine de idei se lucreaza in :twisted: i. Dimineata cand plecam la Constanta  excavatorul din albie dadea din brat si o basculanta se chiuia sa se vare cu spatele spre el iar cand m-am intors... surpriza, pe partea cu serele unde sapa excavatorul betonarea albiei a disparut pe ditamai intervalul si la fel si pamantul de dupa ea.  :) Grinzi sunt si ele destule pe partea LEA, dar nu prea au pe ce sa le aseze momentan.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului shoppy

Asta e vederea puerila a problemei, daca te intereseaza atunci studiaza cum e cu puterea activa si reactiva.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Poa' sa fie si puterea aparenta. Treaba este sa treaca combina (yess, am inventat o cacofonie noua) pe pod in siguranta. Sau mai bine zis tramvaiul cu reteaua lui.  :)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului TibiV

Am făcut poze proaspete azi, dar am pierdut mult timp (aproape 2h) cu încărcarea pe Imgur.com, si nu mai aveam timp si pt Resize....
Cine doreste le poate vedea deocamdată aici:
http://forum.peundemerg.ro/index.php?topic=37.msg69216#msg69216

Go to page:  1  ... 28 29 30 31 32 33 34  ... 166

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Străpungerea Bd. Nicolae Grigorescu - Splaiul Unirii - Șos. Vitan-Bârzești (2010 - 2023)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463912 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”