MetrouTrenurile de metrou din București

Topic: Trenurile CAF Inneo (BM3)

3267 posts, 1093536 views

Go to page:  1  ... 108 109 110 111 112 113 114  ... 234

📖 Pagination options
Re: Trenurile CAF AndreyCFR

Ramele astea de la CAF sunt pline ochi de probleme. Uşi ce rămân deschise şi trenul pleacă, arderea cablurilor/motoarelor sau a mai ştiu eu ce, ruperea bărilor, ţiuitul de la ultimul vagon(încă se aud puternic la unele rame), nerecunoaşterea semnalelor(cred) ceea ce împiedică demarajul... Metrorex ar trebui să facă ce a făcut şi COMSA Transport cu locomotivele BITrac alor CAF, şi anume să returneze ramele de metrou cu tot cu defectele lor, să îşi restituie suma de bani achitată şi să renunţe definitv la contract. Nu înţeleg la ce ne-a trebuit urgent trenuri noi, ne descurcam şi cu ce aveam. Dacă chiar ne trebuiau rame noi de metrou nu cred că încă vreo 2-3 ani de aşteptare omora pe nimeni până să strângem banii necesari să achiziţionăm rame tot de la Bombardier ori o firmă cu mai multă încredere decât CAF precum Siemens sau Alstom. Dar aşa suntem noi românii, ne mulţumim cu puţin şi prost, şi în consecinţă avem de suferit fie că este mai devreme sau mai târziu.

Re: Trenurile CAF Alex183

arr@w wrote:
Scuzati intarzierea, dar a trebuit sa astept activarea contului de vineri si pana acum.
Vineri, pe data de 20.02 in jurul orei 12:30, trenul 1316-2316 Suceva a plecat din Piata Romana fara a avea o usa inchisa complet. Ghiozdanul unui domn a fost agatat iar usa nu s-a inchis complet. Cu toate acestea, trenul a continuat sa plece, usa incepand sa tiuie si beculetul rosu incepand sa palpaie. Un bodgyguard a reusit sa scoata ghiozdanul si dupa aceea a impins cu forta usile. Cred ca si trenul a avut o oarecare defectiune pt ca a reusit sa plece chiar si cu o usa neinchisa complet.

Ai poze cumva?Macar o mica filmare la ce s-a intamplat vineri 20.02.2015 in jurul orelor 12.30?..Nu de alta dar sunt tare curios sa vad si eu cum este posibil ca un tren CAF sa plece din statie cu usile deschise?..Apropos pe ce fir de circulatie s-a produs..chestia asta?

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Trenurile CAF 133 313

La metrou "nu ai voie sa produci probe", conform regulamentului de calatorie.  :twisted:

133 313 wrote:
La metrou "nu ai voie sa produci probe", conform regulamentului de calatorie.  :twisted:

Nu stiu..nu circul cu metroul ..sunt pasionat de trenuri,tramvaie..etc..dar la serviciu merg cu masina personala  deoarece metroul si ITB...pardon RATB-ul nu acopera zona respectiva..dar vad pe alte forumuri si pe FB ca tot apar poze cu metroul..! Baietii aia au aprobare? M-as baga si eu sa fac si eu cateva poze asa pentru posteritate ,ca amintire !
:oops:

Re: Trenurile CAF arr@w

[/quote]
Ai poze cumva?Macar o mica filmare la ce s-a intamplat vineri 20.02.2015 in jurul orelor 12.30?..Nu de alta dar sunt tare curios sa vad si eu cum este posibil ca un tren CAF sa plece din statie cu usile deschise?..Apropos pe ce fir de circulatie s-a produs..chestia asta?[/quote]
Nu, nu am facut nici o poza deoarece întâmplarea nu a durat mai mult de 15 sec, iar eu vorbeam la telefon. Întâmplarea a avut loc sensul catre Berceni

Re: Trenurile CAF mcosmin

oache81 wrote:
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/con ... 403.html

L-am citit. Interesant articolul. Au patit si ei exact ce patim noi acum..pare a fi o problema cornica a CAF-urilor.

Deci urmeaza sa deraieze?

AndreyCFR wrote:
Ramele astea de la CAF sunt pline ochi de probleme. Uşi ce rămân deschise şi trenul pleacă, arderea cablurilor/motoarelor sau a mai ştiu eu ce, ruperea bărilor, ţiuitul de la ultimul vagon(încă se aud puternic la unele rame), nerecunoaşterea semnalelor(cred) ceea ce împiedică demarajul... Metrorex ar trebui să facă ce a făcut şi COMSA Transport cu locomotivele BITrac alor CAF, şi anume să returneze ramele de metrou cu tot cu defectele lor, să îşi restituie suma de bani achitată şi să renunţe definitv la contract. Nu înţeleg la ce ne-a trebuit urgent trenuri noi, ne descurcam şi cu ce aveam. Dacă chiar ne trebuiau rame noi de metrou nu cred că încă vreo 2-3 ani de aşteptare omora pe nimeni până să strângem banii necesari să achiziţionăm rame tot de la Bombardier ori o firmă cu mai multă încredere decât CAF precum Siemens sau Alstom. Dar aşa suntem noi românii, ne mulţumim cu puţin şi prost, şi în consecinţă avem de suferit fie că este mai devreme sau mai târziu.

Ce au inceput sa le arda cablajul si motoarele electrice ca pina la revolutie?..fiind plecat ani buni din tara..n-am mai mers cu metroul..si nu mai sunt la curent cu "ramele"...! Am vazut ca vorbiti de IVA,BM si CAF..ce-nseamna ?.. :?

Re: Trenurile CAF PaulIP

IVA - Intreprinderea de Vagoane Arad; sunt cele mai vechi vagoane de metrou din capitala, de pe vremea comunismului. Pentru mai multe detalii, viewtopic.php?f=23&t=50
BM - Bombardier Movia, achizitionate incepand cu 2002. Si acestea au subiectul lor de discutie: viewtopic.php?f=23&t=57
CAF - jafurile intrate in serviciu asta-vara. Primele 4 sunt spaniole 100%, restul sunt asimilate in Romania. Aici se discuta despre ele.

arr@w wrote:

Ai poze cumva?Macar o mica filmare la ce s-a intamplat vineri 20.02.2015 in jurul orelor 12.30?..Nu de alta dar sunt tare curios sa vad si eu cum este posibil ca un tren CAF sa plece din statie cu usile deschise?..Apropos pe ce fir de circulatie s-a produs..chestia asta?[/quote]
Nu, nu am facut nici o poza deoarece întâmplarea nu a durat mai mult de 15 sec, iar eu vorbeam la telefon. Întâmplarea a avut loc sensul catre Berceni[/quote]
Ca tot vorbeau baietii de ce s-a intamplat in 2005 in State..eram pe acolo si-am citit articolul..! A fost mare scandal , iar cei care au aruncat stirea-n aer(a fost un singur tren cu probleme) in i9nstanta au probat cu poze faptul acesta..! Asa ca take care !...

PaulIP wrote:
IVA - Intreprinderea de Vagoane Arad; sunt cele mai vechi vagoane de metrou din capitala, de pe vremea comunismului. Pentru mai multe detalii, viewtopic.php?f=23&t=50
BM - Bombardier Movia, achizitionate incepand cu 2002. Si acestea au subiectul lor de discutie: viewtopic.php?f=23&t=57
CAF - jafurile intrate in serviciu asta-vara. Primele 4 sunt spaniole 100%, restul sunt asimilate in Romania. Aici se discuta despre ele.

Poi in presa am citit ca,CAF-urile-s varf de tehnica.. :shock: ..chiar sa fie jafuri?.. :o

PaulIP wrote:

Sa inteleg Paul ca lucrezi la ele..sau esti mecanic de locomotiva la metrou si faci servici pe ele?..Si sa inteleg ca Bombardierul este bun?..de tehnica canadiano-usa-suedeza..am lucrat vreo 13 ani in cadrul Bombardier Lmt in Canada !..Ma simt mandru..! :!:  :D

Re: Trenurile CAF Rathgeber2523

arr@w wrote:
Scuzati intarzierea, dar a trebuit sa astept activarea contului de vineri si pana acum.
Vineri, pe data de 20.02 in jurul orei 12:30, trenul 1316-2316 Suceva a plecat din Piata Romana fara a avea o usa inchisa complet. Ghiozdanul unui domn a fost agatat iar usa nu s-a inchis complet. Cu toate acestea, trenul a continuat sa plece, usa incepand sa tiuie si beculetul rosu incepand sa palpaie. Un bodgyguard a reusit sa scoata ghiozdanul si dupa aceea a impins cu forta usile. Cred ca si trenul a avut o oarecare defectiune pt ca a reusit sa plece chiar si cu o usa neinchisa complet.

N-am rezistat tentatiei si vreau si eu sa stiu cum a plecat 1316-2316 Suceava cu usa deschisa

Rathgeber2523 wrote:
arr@w wrote:

N-am rezistat tentatiei si vreau si eu sa stiu cum a plecat 1316-2316 Suceava cu usa deschisa

Cum sa plece?..Dupa stiinta mea au sisteme de inzavorare si blocare asistate de calculator,calculator care nu permite demarajul cu usile deschise decat in anumite conditii !..la trenul din state s-a constatat (asta presa nu a mai spus-o ) ca mecanicul a inhibat sistemul de protectie ..!..Culmea este ca de 10 ani pe acel traseu circula tot trenurile construite de CAF..!
:D

Re: Trenurile CAF oache81

Cred ca mi-am dat seama cum e cu inzavorarea usilor la BM astazi si o sa vad daca ma prind cum e si la CAF.

Din ce am inteles in America trenul a plecat singur cu usile deschise pe mod ATO, mecanicul a dat Start si a plecat trenul fara sa mai inchida in prealabil usile, faza care face parte din modul ATO al trenului respectiv, adica dupa ce dai Start, inchide usile si apoi demareaza, in cazul asta a demarat fara sa mai inchida usile.Ce cred eu este ca la BM este la fel algoritmul, timpul dintre inchiderea usilor si demaraj este foarte scurt (cred ca e vorba de 1-2 secunde) ca sa o faca mecanicul dar la CAF inchiderea usilor o face mecanicul si apoi apasa Start usile nefiind manevrate de ATO.O sa mai vad maine daca pot sa imi dau seama mai exact, important e sa nimeresc si un tren mai gol daca o sa am noroc.

Go to page:  1  ... 108 109 110 111 112 113 114  ... 234

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Trenurile de metrou din București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463839 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”