MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou

Topic: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou

2636 posts, 736167 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 68 69 70 71 72 73 74  ... 189

📖 Pagination options
Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou andrei11

M 1 nu prea are statii pe sub Iancu de Hunedoara / Stefan cel Mare / Mihai Bravu.
Am spus M 5 si M 6 in totalitate, asadar va fi intersectie la Universitate intre M 2 si M 5 si la Hasdeu intre M 4 ( 6 ) si M 5.
Din Dr. Taberei si pana in Crangasi inelara nu prea ai pe unde s-o duci, dar faci statii numai la corespondente pentru M 3 / M 5 / M 8.
Asadar numai 3 statii, pentru ca statia Crangasi deja e in  functiune.
Sigur se va reduce presiuneape 41 chiar cuRacordul Dr. Taberei - Eroilor pentru ca o parte din populatie care face transbordarea 41 cu metroul la Crangasi o sa prefere M 5 cu transbordarea la Eroilor ( aceeasi magistrala ).
Utilitatea majora a lui M 5 se va vedea cand va ajunge la Universitate. Astept sa se schimbe gandirea la cei care proiecteaza magistralele si totodata sa gaseasca Romania suficient petrol ca sa poata sa sustina proiectele.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou 133 313

Mai exista o varianta, un kitsch de fuziune pentru chestia aia poreclita racordul popoviciu, concretizata intr-o prelungire Gara-Opera, sa-i zica M6 Aero Popoviciu-Valea Ialomitei (ca sa fie o magistrala), urmand ca M4 sa mearga pe traseul original spre Belu iar M5 sa fie Raul Doamnei-Pantelimon.
P.S. Sab, ne ajuti cu un puz M5 de la Opera-Hasdeu?  :twisted: E galerie sau tunel?
De la statul major al fortelor terestre la gara si la aeroporturi, cu metroul, intr-o singura magistrala. Parca mai are sens, nu?  :idea:

Vorbind serios acum e imposibil, statia Eroilor 2 e in chinurile facerii in acest moment, asadar e batuta-n cuie.
Si nici nu ar fi logic, M 6 se va intalni cu M 5 la Hasdeu.
In desenele de mai jos nu fac altceva decat sa reiau aceeasi idee expusa tot pe aici mai de mult.
Am scris special Macaze Dubla Jonctiune pentru ca suntem cred unica tara ( civilizata ) ale caror metrouri se incurca in asemenea macaz. Tot cu indusi era mai bine :roll:
Precum observati, am pus Otopeni intre paranteze, poate da Domnul si nu se mai face in secolul acesta.
2-18-2015 6-06-44 PM.png (23.94 KB; downloaded 3389 times)
2-18-2015 6-19-10 PM.png (69.78 KB; downloaded 3389 times)

Nota :
Daca doriti sa (re)deschidem subiectul va astept la locul potrivit.

• 133 313
  • Posted:
  •  

N-avem noi treaba cu Eroilor 2. Este batuta in cuie. Nu vine nimic pe sub Stirbei Voda spre Eroilor (desi asa era normal), totul merge sub Vasile Parvan unse se bifurca. Pe noi acum ne intereseaza PSS Opera-Parvan. Rau de tot, pentru ca avem puzul cu GALERIE. Curba va fi crancena, mai mult de 90 de grade, dar uite numai cat spatiu verde este acolo. Nu ne intereseaza remiza Nord 2, ramane pe loc, va fi nevoie de ea.
Nu e magistrala, nu se dau bani europeni. Si nu se substituie lui M4 continuarea, aia e batuta in cuie odata cu amorsa de la Eroii Revolutiei. :twisted:
Este geniu pur, nu stiu cum de nu mi-am dat seama. M4 este magistrala, trebuie continuata, M5 este magistrala, se face, intre ele oricum se lasa cel putin cate o amorsa, pentru conexiune, ca tot se intersecteaza. Daca se lasa una, de ce nu s-ar lasa doua?  :D Practic banii vin alta parte.

Te complici prea mult, unde faci racordurile cu M 4 / M 6, vezi ca pe Berzei ai Platanii Seculari a' lu' Peste Prajit, o sa-ti sara toti Nicusorii Dan in cap, etc, etc.
Deci nu se aproba.
Cine vrea, sare din M 5 in M 6 la Hasdeu si se duce drept  :!:

• 133 313
  • Posted:
  •  

E complicat, dar faci doua magistrale si primesti una bonus cu un simplu tunel intre doua amorse.  :lol: Superpromotie. Si daca M4 nu ajunge curand la Belu no problem, ca o ducem si pe ea temporar la Raul Doamnei.  :)
Lasa platanii ca mai vedem ce facem cu tunel si ce facem cu galerie. E incipient.
Hai ca si licitatia de 51 de trenuri incepe sa aiba sens.
M4 primeste bani ue, M5 primeste bani ue. Racordul 6 din cauza densitatii mici de dupa AeroBaneasa nu va primi in vecii vecilor. Dar daca o faci magistrala pana la Valea Ialomitei primeste.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou sab

133 313 wrote:
Sab, ne ajuti cu un puz M5 de la Opera-Hasdeu?  :twisted: E galerie sau tunel?

La orice  document ne-am uita, este tunel pana la Hasdeu. De acolo pare a fi galerie, dar stiu si eu daca mai este ceva valabil din documentele astea facute "pe genunchi" ?
Opera-Hadeu.jpg (100.24 KB; downloaded 3351 times)
tronson central sapatura deschisa.jpg (82.27 KB; downloaded 3352 times)

Eu citesc altceva, de la PSS Opera  pana la Kogalniceanu imi "da" galerie, apoi tunel TBM pana la CCA si apoi iar galerie pana la Pasaj la Universitate.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou sab

Poate fi si asa, totusi este cam mult tunel dupa Eroilor ca sa fie doar pana la PSS Opera. Avand in vedere configuratia din teren, se poate merge cu tunel pana la Hasdeu pentru ca pe partea cu Dreptul nu sunt cladiri la bulevard. Problema incepe de la Hasdeu.
Interesant mi se pare ca de la Universitate incolo este tunel, deci cine spunea ca nu se poate PLS/PSS acolo nu cunoaste ce cunoaste proiectantul. ;)

Inainte sa trecem mai departe cu lucruri serioase, putina destindere nu strica. Dar va propun o vizita la locul potrivit. Ca sa fiu sincer pana la cap, cautam altceva, dar am dat peste aceasta enormitate. Foaia de hartie suporta orice !

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou iliutu

Am  mutat ultimele patru mesaje la Flacara rosiatica.

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou mcosmin

133 313 wrote:
E complicat, dar faci doua magistrale si primesti una bonus cu un simplu tunel intre doua amorse.  :lol: Superpromotie. Si daca M4 nu ajunge curand la Belu no problem, ca o ducem si pe ea temporar la Raul Doamnei.  :)
Lasa platanii ca mai vedem ce facem cu tunel si ce facem cu galerie. E incipient.
Hai ca si licitatia de 51 de trenuri incepe sa aiba sens.
M4 primeste bani ue, M5 primeste bani ue. Racordul 6 din cauza densitatii mici de dupa AeroBaneasa nu va primi in vecii vecilor. Dar daca o faci magistrala pana la Valea Ialomitei primeste.

Hmm...
Vrei sa spui ca deja se pune problema ca M4/M6 sa se duca pana la Valea Ioalomitei in loc de drumul lor spre sud, si de asta s-au comandat 51 de trenuri chiar daca M5 nu are nevoie de atatea trenuri?

Nu are fi o idee prea rea. Si nici nu trebuie sa fie temporara treaba, pot sa o tina permanent asa, iar cand M4 si m6 se duc in sfarsit spre sud, pot fi privite ca alte magistrale cu totul. M9 si M10  :lol: ?. Chiar am primi o magistrala bonus...

Singura problema e ca pentru cativa ani buni statia Eroilor va fi un fel de super centru in care M1, M3, M4, M5, M6 isi vor varsa o parte din calatori, in cazul lui M5, toti calatorii... Nu stiu daca statia asta poate face fata la M5, dar daca mai bagam inca doua magistrale chiar va fi problematic. Iar pentru lumea din Bucurestii Noi chiar ar fi folositoare un M4 care sa dea la Eroilor pentru a ajunge mai repede in centru. Deja mi-e groaza cand ma gandesc la peronul 2 de la Eroilor 1  :?  :?

PS: 51 de trenuri ar fi tocmai OK pentru 2 magistrale la fe de lungi ca M1 + rezerve.

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou Florinds

Daca sunt CAF si ai 50% in service intr-un anumit moment nu cred ca ajung. :)

Go to page:  1  ... 68 69 70 71 72 73 74  ... 189

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463832 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”