MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM6 1 Mai - Aeroport Henri CoandăM6 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: Discuții până la începerea lucrărilor

2393 posts, 584197 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 72 73 74 75 76 77 78  ... 171

📖 Pagination options
Re: Discutii generale: M6 Bucureşti – Aeroportul Henri Coand shoppy

Pai e foarte mult ca de o data pe an cand vin capsunarii cu avionul ei nu au bani de dat pe taxi, lafel ca atunci cand vin cu cratite cu volanul pe dreapta si numere de UK sau BG iau vigneta pe 7 zile si nu au bani de dat si pe autostrada, trebuie sa fie totul gratis, ca de 6 luni mananca mustar pe paine ca sa vina de craciun acasa.

Re: Discutii generale: M6 Bucureşti – Aeroportul Henri Coand George

Astea sunt exagerari populiste, vorbim discutii, sincer... 33 lei taxi Dr Taberei - Otopeni e mai mult decat rezonabil...ceea ce nu va sa zica nimic despre necesitatea unui transport public civilizat, de mare capacitate pana la aeroport...

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M6 Bucureşti – Aeroportul Henri Coand 133 313

andrei11 wrote:
Noaptea nu circla metrourile de nici un fel.

Dar cu cine sa te intelegi. Ei nu si nu ,ca metroul este pentru aeroport.  :roll:
Deci fix pasagerii din cursele lowcost de noapte care se presupune ca nu-si permit taxi/ n-au rude automotorizate nu se vor urca in el.
Si sper sa n-apuc sa citesc ceva cu metrou de noapte,de la cei care au impresia ca vorbim de mentenanta a la stationeaza V3A-ul pana termina sudorul.
Completare. Si nu e magistrala. E racordul popoviciu. RP.

Nici avioanele nu prea circula noaptea, daca iei o lista de zboruri o sa vezi ca in intervalul 1-5am e pauza. Si apoi daca vrei sa faci economie atunci consulti si tu orarul de circulare la transportul public, ca noaptea se intrerupe si in tarile civilizate.

Re: Discutii generale: M6 Bucureşti – Aeroportul Henri Coand Goldmund

Nu doresc sa ma prind in discutii cu "sifonarea banilor" si nici cu speculatii de tot felul.  Cert este ca germanii(pe ei ii cunosc cel mai bine, poate mai bine decat pe romani), daca viziteaza orasele Europei(cateva milioane Praga, cateva milioane Varsovia sau Budapesta, cateva mii-zeci de mii spre Bucuresti!!!)doresc sa foloseasca mijloacele de transport in comun(nu e vorba de "a avea bani" sau nu, e vorba de obisnuinta, de mediu, etc...) Si da, presupun ca e absurd vazut din Romania, dar o linie de metrou pana la aeroport influenteaza pozitiv si numarul de turisti. De oicei, germanii nu au incredere in taximetristii din estul Europei(despre taximetristii romani s-a scris si aici de rau, din pacate) - am mai scris asta - si am mai scris si de trenurile suburbane unde romanii sunt afoni, adica fara nici un fel de experienta.

Faptul ca in fiecare dimineata circula zeci de mii de autoturisme pe DN1(efectiv zeci de mii) spre Bucuresti, iar seara la fel de multe autoturisme spre periferile de nord ale orasului, chiar si in "orele linistite" se desfasoara cel mai mare trafic din Romania, este de presupus ca o parte din acesti oameni vor folosi metroul, mai ales copiii, batranii, lucratorii, etc.."daca il ai, foloseste-l"

Si eu cand ma duc undeva in concediu sau cu serviciul ma interesez de transport, de tourist pass(deja sf, space opera cu accente de cyber punk), nu ca m-asi duce cu parizeru in bagaj da am prins blocaj si la Wiena, si la Paris, si la Londra, de am stat 2 ore in taxiu pe autostrada, chit ca mi l-a platit serviciul sau am primit 15% reducere si tras la usa terminalului cu tourist pas, tot mi-a iesit pe nas. Apoi m-am dus direct la metrou si am rezolvat in 45min cu totul.
Si pe langa ca taximetristii pot fi hoti, mai rau e ca uneori sunt si sinucigasi, pai seful meu a zis ca nu mai pune piciorul in taxiu bucurestean dupa ce era unu sa se infiga cu el intre 2 tramvaie pe linia 1, noroc ca au franat tramvaiele.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Hai ca iar am nimerit in filozofii gen daca vin americanii, daca vin germanii... ne aduc euroi... yum yum, Rahova, Colentina nu aduc euroi, deci gata lista de prioritati. Facem si noi ca aia, ca Bucurestiul este o mica Viena, o mica Londra... e  vax albina, este o mare de bloace comuniste care au nevoie de RATB, ca nici pe ala nu-l au buna parte din ele. Noi suntem prosti, aia sunt destepti. Opinia mea umila este ca Romania nu poate face turism cu ce are. Si nici n-ar fi intelept sa ne axam pe o asemenea industrie. Si nu metroul o rezolva. Si nu, bisericile NU sunt obiective turistice, contrar mamelor si tatilor panourilor alea maron de se gasesc la tot pasul. Si nu facem metrou pentru "potentiali" turisti (ca nu suntem Grecia, slava Domnului) am zis de 10000 ori. Daca se doreste a pricepe ce e ala studiu de fezabilitate bine, daca nu... ne repetam ca papagalii pana intelege toata lumea.
P.S. Eu dupa un sfert de secol nu mai astept sa vina nimeni, ba chiar ma rog sa nu vina nimeni, date fiind conditiile din vecinatate.
Apropoul cu sinucigasii este nefericit, am avut azi unul la metrou. Exact ceva ce si-ar dori orice turist. Nu au inventat taxiurile fenomenul.
Argumentul cu zeci de mii de masini pe DN1 ma bulverseaza total. Ilfovul nu este in stare sa-si cumpere autobuze? Sau astea se exclud din start ca varianta dintr-un motiv care imi scapa mie acum?
Studiul de fezabilitate o sa spuna in cel mai bun caz ca daca n-ati incercat autobuze, de unde stiti ca va trebuie metrou. Si cu asa concluzie sa te tot tii fonduri europene.
Daca stai si te gandesti, nu poti sa-i rezolvi pe altii pana nu te rezolvi pe tine. Si asta-i motivul pentru care nu se ajunge nicaieri.

I se rupe lui UE de toti care rup usa la banca sa isi faca credit pentru o cutie de chibrituri in Berceni si dupaia vad ca nu au nimic pe acolo, studiul de fezabilitate UE zice foarte simplu: "Hai sa va dam bani sa construiti metrou, autostrazi, cf, aeroporturi, porturi, orice..., ca banii aia tot in Franta - Spania - Italia o sa-i cheltuiti".

• 133 313
  • Posted:
  •  

Mda... vorbim limbi diferite. Noi n-avem de nici unele dar ne facem probleme ce-ar face turistii daca ar exista. Repet, poate se citeste printre randuri: pana nu ne rezolvam pe noi n-avem cum sa-i rezolvam pe altii. Daca romanii nu pot ajunge in timp util nici macar la serviciu poti sa pariezi ca li se rupe de orice altceva. Abia astept sa vad finantare UE pentru metrou in Ilfov. Ca aia nu confunda localul cu regionalul prea usor. La noi in schimb totul este la gramada/comun (reminiscenta). Era vorba ca se face AMTB si metroul ajunge la primarie. I-am vrajit, da da, se face, lasa ca au uitat. Ei bine nu. Hai sa murim noi de grija lu' Franta, Italia, Spania in continuare. Ajungem departe. Or vrea ei sa ne dea bani care se intorc la ei, dar exista niste cadre generale. De la care  nu poti sa faci exceptii pentru unul ca trebuie sa faci pentru toti.
Si sper sa nu mai citesc circuri din alea cu "daca trece Metrorex la primarie se elimina subventia de la guvern si se cumpeste calatoria cu 500%". Da se scumpeste calatoria si se cresc salariile, ca s-a cam dus vremea cersetoriei si a muncii patriotice si este timpul sa se mai si plateasca munca. Cine isi vinde munca pe nimic, treaba domniei sale. Cine vrea sa traiesca pe veci cu subventie la orice, de la medicamente pana la transport, complacandu-se cu cersetoria... sa ia calea Coreii. Daca vrem sa ne inghesuim sa dam exemple "straineze" macar sa le dam cap-coada, nu trunchiat preferential.
Ce s-ar intampla daca la depunerea cererilor de finantare intreaba UE de ce metrorez nu presteaza servciile preplatite de utilizatori? De ce platesc calatorii in avans servicii de care nu pot beneficia in conditiile de siguranta care apar in hartii? Asta si ca un apropo la bornele alea SOS montate prin statii, din care nu mai are niciuna martorul luminos de functionare aprins.

Re: Discutii generale: M6 Bucureşti – Aeroportul Henri Coand Florinds

Asta ziceam si eu, ca este problema noaptea pentru metrou.
Si totusi, altii de ce au facut metrou pana in aeroport?
PS: Cum naiba e doar 30 lei Otopeni - Dr. Taberei, cand Titan - Dr. Taberei este tot atat (cu spaga, adevarat, altfel e undeva la 27 lei) si sunt 30 km pana in Otopeni. In plus, ati incercat vreodata sa luati taxi din Avia Pantelimon la comanda? Sau in alte zone din afara Bucurestilor. Nu vine nimeni la comanda. Chiar nu am incredere in indivizii aia si nici nu am chef de scandal.

Re: Discutii generale: M6 Bucureşti – Aeroportul Henri Coand andrei11

Metrou la aeroport il faci in 3 situatii :
1) Ai calatori potential pe tot traseul pana la aeroport.
2 ) Aeroportul e practic in oras (cum ar fi fost si exaeroportul Baneasa ).
3) Ai un traseu logic al metroului, care sa duca de undeva catre alt loc.
In Bucuresti
Intre Aeroportul Otopeni si Aeroportul Baneasa sunt vreo 8 kmcare nu justifica metrou
Metroul de Otopeni te duce fix in gara, M 6 asa e socotita, Otopeni - Gara.
Ai deja cale ferata intre Bucuresti si pana in aproprierea aeroportului, mai bine valorifici aceasta cale ferata - modernizata - si sa construiesti un terminal in aeroport decat sa faci metrou care sa circule 8 km prin pustietati.
Pentru ca metroul si calea ferata te duc practic in acelasi loc - GdN, iar M 6 nu are nici o intersectie cu celalalte magistrale pana la Gara.
Si asa mai departe, pot sa mai scriu "n" argumente contra acestei magistrale.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Altii au facut pentru ca nu au subventionat : gigacaloria, painea, primul cazan, prima garsoniera, ratb-ul, metroul, medicamentele, etc. Si au facut pentru ca au nevoie EI. Nu turistii.  Sunt si tari care n-au orasele din 100 in 300 km unul dupa altul. Iau avionul chiar si interurban. Acolo este trafic adevarat. Nu trafic din turisti la manastiri. Sunt alte tari care au avut alte sisteme si au alte prioritati. Noi avem blocuri multe. Dar multe rau. Aia prin Tei si Rahova se pierd pana ajung la un autobuz. Aia trebuie scosi de acolo si transportati la munca. Ca sunt multi. Si trebuie sa consume si sa faca PIB. Sunt in regim permanent. Turistii vin si pleaca si daca i-ai tratat si prost nici nu revin. Net cantitativ ce vine pe DN1 e vax fata de intraurban. DN1 e aglomerat din prostie si fudulie, nu din alte motive.
P.S."Italia" vine pe roti la noi, pentru cine n-a observat.

Re: Discutii generale: M6 Bucureşti – Aeroportul Henri Coand Florinds

Mai degraba cred ca va da UE bani pentru o magistrala noua decat pentru o linie noua de tren. Din cate stiu, acum cativa ani a fost repartizata o garnitura pentru Gara de Nord-Otopeni. A mers cineva pe linia asta? Stiu ca te lasa in camp, dar pentru romani trenul a ajuns un fel de Cenusareasa, inainte sa o gaseasca printul. La cata publicitate negativa i s-a facut...

• 133 313
  • Posted:
  •  

Gata domnule se face, da metrorex bani de proiect.  :twisted: Termen 2020. Pentru uefa.  :lol: In trei ani de-aici vei face 5 minute pana-n...
Hai repede cu M5 prelungit la Ghencea si pe Pantelimon, sa ajunga turistii la stadioane.  :idea:

Go to page:  1  ... 72 73 74 75 76 77 78  ... 171

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M6 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463824 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”