MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou

Topic: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou

2636 posts, 736333 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 67 68 69 70 71 72 73  ... 189

📖 Pagination options
  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou sab

Poate sa fie si o inelara care sa se "invarta" in cerc fara schimbare, dar este mai greu asa, ca ai nevoie de timpi de odihna pentru mecanici.
Pana la urma n-ar fi asa un mare sacrificiu un singur schimb. Asa, daca ai 2 semi-inele , sunt mai multe schimburi. Si lumea va prefera magistralele "drepte"  decat sa faca mai multe schimburi.

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou andrei11

O inelara care sa se invarta in cerc exista la rusi, cum rezolva ei problema timpilor de odihna ? A explicat odata Domix, dar nu mai stiu pe unde.
Rezolvarea logica :
Aceasta expunere am mai facut-o odata, de mult, nu stiu unde, acum nu fac decat sa reiau ideea pentru ca vad ca s-a cam pierdut.
Daca tot e s-o facem lata, hai sa prelungim M 1 ( de  la  Muncii ) pana la Rin Grand Hotel / Targu Vitan si sa facem aici o suprapusa de toata frumusetea, ca e loc cat cuprinde.
Avantaje :
Schimb facil de calatori pentru cei de pe Inelara.
Evident rezolvarea inghesuielii intre Dristor 2 si Victoriei / GdN.
Dezavantaje :
Mai lungim M 1 cu inca 2,2 km si din imbârligată cum e acum o facem si mai imbârligată, dar asta e.

Varianta de avarie
Facem pentru M 1 un cap de linie sub Mihai Bravu (intre Baba Novac si Dudesti )
Inelara ramane la D2 ( si in continuare Rin Grand Hotel - Berceni blablabla ).
Dezavantaje :
Capul lui M1 sub Mihai Bravu e cam aiurea, nu (de)serveste mai nimic.
Trebuie oprita circulatia pe tronsonul D 2 - Muncii pentru macaze, poduri, etc, deci va fi ceva deranj.

Ce varianta alegeti ?

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou 133 313

Deocamdata nimic. Cu inelara de la Dristor la Luica este destul de limpede. De la Sos. Giurgiului (intersectie cu M4 Sud) la Strada Brasov (intersectie cu M5)... cam ceata. Este destul de clar in viitorul luminos de aur al sfarsitului de secol 20 avea sa aduca un bulevard consistent pe directia asta. Dar cum aurul era in fapt doar foarte foarte mult otel... rosu...

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou Florinds

E buna ideea cu inelara intre Lujerului si GN. RATB este fortat la maximum si nu vad cum se poate rezolva altfel traficul, daca nu este posibila cresterea vitezei lui 41 (prin construirea de pasaje subterane, poduri etc.)
Totusi, cred ca cei din 41 schimba la Crangasi, apoi la PV pentru a ajunge in Aurel Vlaicu/Pipera. Poate ar fi mai buna o magistrala intre Moghioros (chiar Ghencea, de ce nu) si Aviatorilor/Aurel Vlaicu, chiar Voluntari? Care sa se intersecteze cu viitoarea Rahova-Colentina. M-am uitat pe harta si e destul de OK.

Odata cu construirea lui M 5 ( Dr. Taberei - Pantelimon )   si a  lui M 6 Giurgiului - Mall Popoviciu 41 va deveni un tramvai banal.
Florinds wrote:
Poate ar fi mai buna o magistrala intre Moghioros (chiar Ghencea, de ce nu) si Aviatorilor/Aurel Vlaicu, chiar Voluntari? Care sa se intersecteze cu viitoarea Rahova-Colentina. M-am uitat pe harta si e destul de OK.

Ha ? Vino cu o schita, ceva ca nu ma prind.

Scriu statiile, mi-e mai simplu... Tricodava-Moghioros-Lujerului-Crangasi-Bd I Mihalache-Aviatorilor-Bd M Eliade-Kaufland B Vacarescu-Str. Maica Domnului (intersectie cu Bd Lacul Tei)-Doamna Ghica, pe unde ar putea trece magistrala Rahova-Colentina Se poate merge si spre Fabrica de Glucoza, dar asa ar fi un altfel de Aviatorilor-Pipera, de asta ziceam sa mearga spre Colentina.

Stiu ca sunt o multime de probleme pe traseu, statii comune cu mai multe magistrale, blocarea traficului pe Virtutii, ocolirea Regiei (care si asa e bine deservita de mijloace de transport), dar primul dezavantaj ar putea fi un mare avantaj, se unesc aceste magistrale foarte simplu si rapid, fara sa mai iesi la suprafata. Ar fi practic un sector dintr-un mare cerc, concentric cu M, dar cu statii in zone rezidentiale (cu exceptia Aviatorilor bineinteles, dar trebuie traversata si Sos. Kisselef).

• sab
  • Posted:
  •  

Fa o schita, de la Lujerului pana la Aviatorilor este ok. Dar de acolo catre Tei mai greu, doar daca treci pe sub cladiri.

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou Slasher1985

Poate reusesti sa ajungi de la Aviatorilor la Kaufland, dar acolo, chiar te infunzi. Nu ai cum sa ajungi la Maica Domnului decat daca treci pe sub blocuri de locuinte.

Nu stiu daca intre Titan si Costin Georgian nu se trece si acolo pe sub blocuri (chiar de 10 etaje)? Ar fi prea stransa curba daca se ajunge la Potcoava, pentru ca apoi sa vireze spre dreapta si apoi spre stanga. ;)

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou Slasher1985

Nu se trece. Curba nu incepe chiar de sub Bd. Nicolae Grigorescu. Tunelul este in parc inainte sa vireze catre Brancusi, si virajul pe Patrascanu este ceva mai simplu.

• sab
  • Posted:
  •  

Singurele exceptii, cand s-au subtraversat cladiri pe vremea impuscarului sunt :
- la iesirea din statia Pacii, cand s-a subtraversat cantina Turbomecanica,
- pe interstatia Republica-Pantelimon.
Niciodata mai mult de P+1

Multam de info.
Sunt niste casute destul de insalubre inspre Lacul Tei, cred ca s-ar putea gasi solutii... Ar mai fi si Bd. Lacul Tei, dar e prea aproape de Stefan cel Mare si nu renteaza. Oricum, a fost idee care a plecat de la inelara lui andrei.

Ha  :?:  Adica Inelara  mea ? Chestia aia am facut-o fara nici o baza logica, mi-a demonstrat si @guru ca e fantezie curata.
Nu luam in considerare alte aspecte teoretice sau reluari - s-a mai discutat aceasta tema, dar daca se va face, singurul traseu logic al inelarei este cel din desen.
# Florinds traseul descris de tine se suprapune peste traseul lui 41, nu are rost.
Asa cum am mai spus  cu putine pagini mai sus, odata in functiune M 5 ( toata ) + M 6 ( Giurgiului - Mall Popoviciu ) presiunea pe tramvaiul 41 se va micsora vizibil...
Si evident inelara din desen.
Sper ca nu am scapat nici o intersectie.
Pentru magistrala M 4 ( M 6 ) am pus ambele variante, adica M 4 / M 6, nu mi-e clar care e diferenta intre o magistrala si alta. Eu continui sa sustin ca va fi o singura magistrala ( Otopeni ) - Mall Popoviciu - Giurgiului si un apendice 1 Mai - Strand Straulesti pentru acces depou.
2-18-2015 12-43-44 PM.png (553.07 KB; downloaded 2351 times)

Pai vad ca incluzi si ce am pus eu in inelara ta. :) Singura diferenta e ca eu am zis sa mearga spre Tei in loc de Stefan cel Mare incepand cu Crangasi.
Plus ca am mai vazut tramvaie care merg pe o magistrala de metrou bine-merci, vezi 1 si M1 si ambele variante sunt destul de utilizate.

Apoi ramane de vazut ca odata cu M5 daca se va circula civilizat cu 41 la ore de varf (de redus sigur se va reduce presiunea), eu sunt de parere ca nu.... E mult prea mare traficul de acum si intrebarea e cati merg spre Iancului sau statiile din jurul Iancului sau cati sunt dispusi sa schimbe la Eroilor si pasajul interminabil de la Unirii. Acum locurile de munca sunt in Baneasa, Otopeni, Aurel Vlaicu si la cum merg imobiliarele cred ca dezechilibrul va fi si mai mare...

Go to page:  1  ... 67 68 69 70 71 72 73  ... 189

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463844 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”