MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Accidente / incidente

2629 posts, 789986 views

Go to page:  1  ... 26 27 28 29 30 31 32  ... 188

📖 Pagination options
  • 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Accidente / incidente 133 313

Schimba o iva pe Siret...  :lol:

Re: Accidente / incidente shoppy

Eu am ajuns sa patesc zilnic treaba asta pe la 8 jumate dimineata.
Cred ca ATP-ul face un fel de estimare adica te lasa sa mergi daca si trenul din fata merge, de obicei merge bine si nu prindeam decat o data pe luna franare de urgenta, in ultima vreme insa a inceput sa cam dea rateuri, mai ale la Eroilor.
(Daca va pasioneaza discutia cu dispeceratul exista scanere(statii radio care doar receptioneaza) pentru benzile cu transmitere in clar, poti sa asculti ce vorbeste Metrorex, CFR, politia, pompieri, salvarea...)

Re: Accidente / incidente oache81

Sunt niste reguli de genul daca trenu din fata e la mai mult de 2 semnale de tine ai voie cu vmax daca e doar la un semnal cu viteza redusa si daca e prea aproape te opreste de tot.Nu e neaparat asta regula e ca un exemplu.Sau daca nu e macazul facut cum trebuie iar te opreste sau iti reduce viteza.Poate fi ceva parcat si te trece peste niste macaze care se iau cu viteza redusa, cum e la plecare din PV spre Pipera merge ceva timp cu viteza redusa ca sunt niste macaze peste care trebuie sa treaca.Sau poate la o inspectie s-a considerat ca trebuie redusa viteza ca s-a deteriorat sina in zona respectiva si o sa se merga asa pana la remedierea problemei.

Re: Accidente / incidente andrei11

Nu mai e regula semnalelor, e pe regula metrilor, balizele actuale poti sa le pui si din 50 in 50 de metri, nu neaparat din 150 in 150. N-am stat sa studiez in amanunt problema, dar cred ca in zona macazelor balizele sunt foarte dese, dupa aceea or fi tot din 150 in 150 metri. Cum la curbe s-ar putea sa ai balize de viteza nedispuse la distanta standard de 150 metri ( ca la BLA ).
Poate fi ceva parcat si te trece peste niste macaze care se iau cu viteza redusa,
N-am inteles la ce te referi, ce si unde sa fie parcat ?
cum e la plecare din PV spre Pipera merge ceva timp cu viteza redusa ca sunt niste macaze peste care trebuie sa treaca.
Aici e cu totul altceva, de la PV spre Aviatorilor se pleaca intotdeauna pe abătută, adica cu 30 km / h. Si trebuie sa ai 30 km / h pe toata lungimea trenului.
In rest macazele pe directa sunt abordabile cu viteza standard, nu cu viteza redusa - de exemplu tot la PV / M 2 cand se iese spre Romana.

Pai acolo la Victoriei sunt mai multe macaze si uneori ocoleste mai mult in functie de ce parcat pe linia din dreapta intra pe directa mai devreme sau mai tarziu cel putin asa am eu impresia.
Cand vine trenul dinspre AS la intersectia cu m1 circula foarte incet cand trece peste macaze desi mai e destul distanta pana in statie.Si la m4 la ultimele 2 statii tot asa merge incet ma refer la Bazilescu si Pajura atunci cand nu pleaca pe sensul care trebuie din start dar sa zicem ca pe acolo nici nu are loc sa prinda prea mare viteza.

Sunt niste confuzii aici, eu spun mai bine sa discutam la "Diverse"

Re: Accidente / incidente mcosmin

Viteza redusa la macaze se aplica doar cand se schimba firul de circulatie. Sunt nenumarate exemple de macaze peste care trenurile zboara, nici nu se sinchisesc sa franeze.

Este posibil sa fi mutat un IVA de la linia 1/2 dinspre Preciziei pe linia de dupa peretele de la linia 3. Sau a fost eroare de semnalizare. Alt motiv nu exista.

Cat despre viteza cu care AS intra la Eroilor, cred ca este mai mult o problema data de supratrecere (probabil vor sa minimizeze vibratiile) si nu de macaze.

mcosmin wrote:
Cat despre viteza cu care AS intra la Eroilor, cred ca este mai mult o problema data de supratrecere (probabil vor sa minimizeze vibratiile) si nu de macaze.

Unu la mână, daca vine din Militari, desi e M 3 mai degraba spui Preciziei decât AS ( asta e valabil pentru oache 81 )
Doi la mână, n-are nici o legatura viteza cu supratrecerea, este absurdul absurdului.
Probabil ca asa e reglata viteza pentru simplul motiv ca la iesirea de la  Eroilor e intersectia cu M 1 si sa fie siguri ca metroul opreste in statie.

Intersectia cu M1???

M1 nu se interescteaza cu firul pe care merge AS abia dupa Eroilor, peste care oricum AS trece cu 50 Km/h.

SI republica incetineste in zona interstatiei, la mare distanta de macaze. Crede-ma cand iti zic, interstatia e de vina. Republica merge incet la iesirea din Eroilor pentru ca trebuie sa intre pe acelasi fir cu AS, si macazul este la un unghi destul de strans.

Nu te cred  :D
Argumenteaza  ;)
Vrei sa spui ca "podul" nu a fost corect proiectat / construit ?
Acolo e beton cat cuprinde, iar "latimea podului" nu e mai mare de 6 metri.
Cand am scris intersectia cu M 1 m-am referit la intersectia de dupa Eroilor (spre Izvor ).
Apropo,stii exact unde vine plasat "podul" ( pe traseul lui M 3 ), sau macar aproximativ. Argumenteaza cumva.

Daca eu as fi proiectat podul, as fi indicat reducere de viteza pe el indiferent cat de mult beton as pune acolo. E o chestie de siguranta. Sunt destul de sigur ca este foarte bine proiectat podul.

De ce?

Trenurile produc vibratii
Umididate cat cuprinde.

In timp, podul se degradreaza. E simplu. Cu cat se produc mai putine vibratii, cu atat rezista podul mai mult si necesita mai putine reparatii.
Toate cele 4 trenuri merg incet in zona supratrecerii.

Treaba cu iesirea spre Izvor e irelevanta. Republica trebuie sa intre cu viteza mica pe linia comuna, pentru ca are macazul mult prea strans, plus ca nici nu prea are unde sa accelereze prea tare.

Nu stiu, sa vedem si alte pareri.
Da, stiu cum intra M 1 pe M 3 dupa ce iese din Eroilor.

Re: Accidente / incidente shoppy

Termenii pe care ii cautati sunt "directa" si "abatuta", fara sa vorbim de restrictii aditionale cauzate de starea proasta a liniei, pe directa se merge cu viteza normala in timp ce pe abatuta(indiferent daca se ataca pe la ac sau pe la calcai) se merge cu viteza maxima dictata de raza de curbura a macazului.
Apoi mai sunt restrictii date de curbele stranse, acolo la Eroilor e o curba stransa, de aceea se circula incet cand se intra dinspre Grozavesti.

Stie cineva daca exista bucati de linie cu limitare din cauza starii proaste sau daca s-au revizuit vitezele in anumite zone?.Acum cred ca mai mult de 5 ani am venit intr-o seara de la Crangasi la Basarab, cred ca era vreo 22:30 si viteza pe care a prins-o trenul a fost foarte mare, daca nu as stii ca au limitari pe ele trenurile as fi putut sa bag mana in foc ca a trecut de 80 la ora.Era un BM si efectiv m-a dat de toti peretii abia am putut sa ma tin de bara.Deasemenea si acceleratia a fost foarte puternica.Am mai mers din nou prin zona aia in ultima vreme si am observat ca merge foarte incet in curba si ma gandeam ca au modificat viteza pentru zona respectiva.

Go to page:  1  ... 26 27 28 29 30 31 32  ... 188

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463897 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”