MetrouTrenurile de metrou din București

Topic: Trenurile CAF Inneo (BM3)

3267 posts, 1095492 views

Go to page:  1  ... 103 104 105 106 107 108 109  ... 234

📖 Pagination options
Re: Trenurile CAF oache81

Citez "Alo dispeceratu!Aicia scrie supratemperatura overcurrent la vagoanele motoare.Ce sa fac?".

Am auzit asta in timp ce stateam intr-un caf in tunel intre Aurel Vlaicu si Pipera, cred ca era trenu 15 daca nu ma insel

Re: Trenurile CAF shoppy

Si probabil raspunsul a fost "opreste-l si porenste-l din nou". Overcurrent nu are cum sa fie ca, convertizoarele nu depasesc curentul maxim permis, probabil a spus altceva. Si daca ei sunt la nivelul citirii/dictarii erorii la dispecerat atunci e de rau...

Chec Celios, bineinteles ca ai dreptate, daca oameni de aici ar intelege diferenta dintre un motor de CC si unul de CA...
Mcosmin, vezi ca zici infrastructura si vorbesti de semnalizare, infrastructura e tot aia(ciuperca, ecartamentul, razele de curbura, sina a 3-a, etc).
Asta ca unele merg si altele se tot strica e si mai graava...

Re: Trenurile CAF Costin

Din primul mesaj am sugerat ca este overcurrent... ca n-are voie, asta e alta treaba...

Cam complicat sa operezi cu informatii pe surse ce trebuie sa ramana anonime, dar multumesc, oache81, pt confirmare.

Re: Trenurile CAF icee

Având în vedere că aceste trenuri sunt rulate de o companie publica care e vampir la stat, sunt sigur că și schemele de sistem le putem obţine legal.

:lol:  :lol:
Daca nu este o neintelegere si astia si-au dezactivat singuri protectiile atunci sunt mai nebuni decat credeam.

Azi am mers la alta ora cand era mai liber metroul si am stat si langa cabina si de asta am auzit ce vorbeau prin statie.Am auzit si "trenu 12 ai liber pana la Brancoveanu la peron".Deasemenea am auzit ca pe CAF-uri le striga pe numaru complet in timp ce pe BM-uri le striga cu nr de tren.

shoppy wrote:
Si probabil raspunsul a fost "opreste-l si porenste-l din nou". Overcurrent nu are cum sa fie ca, convertizoarele nu depasesc curentul maxim permis, probabil a spus altceva. Si daca ei sunt la nivelul citirii/dictarii erorii la dispecerat atunci e de rau...

Chec Celios, bineinteles ca ai dreptate, daca oameni de aici ar intelege diferenta dintre un motor de CC si unul de CA...
Mcosmin, vezi ca zici infrastructura si vorbesti de semnalizare, infrastructura e tot aia(ciuperca, ecartamentul, razele de curbura, sina a 3-a, etc).
Asta ca unele merg si altele se tot strica e si mai graava...

Poate sa depaseasca linistit daca nu sunt cuplate in pereche, in sensul ca ai motoru de undeva si convertizorul de altundeva.Si mie mi se intampla ciudatenii la masina mea proprie, in sensul ca am protectie la supraincalzire la motorasul de la geamuri dar nu am protectie de supraincalzire la motorul pompei de servodirectie electrica.Depinde cine face subansamblul respectiv si cat interes isi da.A crapat pompa de servo si cea noua a trebuit configurata pe parametrii masinii, ea venind neconfigurata.Convertizoarele astea sunt facute de un producator cu parametrii care pot varia foarte mult si ele sunt configurate in functie de motorul care va fi folosit.Din ce am citit Mitshubishi face cele mai performante convertizoare si aproape sigur nu face si motoare si probabil ca mai pe niciun tren nu sunt convertizoare gandite special pentru motorul x ca nu prea s-ar merita sa faca asa ceva.Daca convertizorul poate sa dea I pentru 300 de KW (adica in cazul de 750V ar fi 400A si motorul are doar 175KW deci maxim vreo 250A clar il arde) si nu e configurat corect clar ca poate sa il parleasca.Zicea supracurent la motoare nu la convertizor.

Am auzit foarte clar ce a spus "supratemperature cu accent romanesc si overcurrent"

Re: Trenurile CAF icee

Mai are cineva comanda de achizitie ?

Oache, imi pare rau sa iti spun dar se vede ca nu esti de meserie si orice crezi tu ca iti dai seama ca e logic sunt defapt aiureli. Eu unul nu o sa mai citesc niciun mesaj daca vad ca se vorbeste de motorasul de la stergatoarele de parbriz, aspirator, rasnita sau orice alta tampenie, sper sa nu se supere nimeni.

Parametrul de curent maxim este primul lucru care se seteaza la un convertizor de nivelul asta, si apoi se verifica si rasverifica cu masuratori, se fac teste de fabrica, apoi teste de fabrica cu clientul, apoi teste la fata locului, apoi teste la fata locului cu clientul, apoi omologarea, apoi rodajul, pur si simplu nu este posibil sa ajungi in exploatare si sa ai greseli dinastea puerile ca iti da calculatorul eroare de supracurent ca "am pus 150A in loc de 130A" sau "a venit cu alt soft" sau altceva. Sau prin absurd gresesti la 2-3 din 100 dar odata ce ai prins greseala verifici / corectezi toata flota si gata. Si mai e ceva, daca setarile erau proaste din capul locului atunci trebuia sa dea supracurent la primul demaraj din teste, sau la primul demaraj la proba cu bidoanele de apa.

De aici rezulta 2 posibilitati:
- reprezentantii Metrorex de la teste au fost incompetenti si fraieriti, iar oamenii de la Caf au stiut ca e o problema da au zis ca o carpesc ei pe parcurs, si metroul e prea destept ca sa-l pacaleasca cu o carpeala expeditiva, si a ajuns sa se vada
- eroarea aia sa insemne defapt "supratemperatura sau supracurent" (cum si la tramvaie zicea "Lipsa Chopper 1" cand se supraincalzea chopperul), si nu e deloc vorba de supracurent ci de supratemperatura, si aici ajungem inapoi la teoria cu filtrele infundate

(Si mie cand imi vine clientul si se apuca sa corecteze descrierile imi vine sa il dau cu capu de pereti, uneori le face de nu mai intelege nici el, ca cica tine de semantica si el intelege mai bine cum intelege operatorul care nu-i inginer, defapt ar trebuii sa se foloseasca niste coduri de eroare sau numele semnalului, nu se papagaliceasca operatorul termeni uitati netradusi pe acolo, mai ales ca sa dai un Ctrl+H pe tot tabelul si sa inlocuiesti over cu supra e una din primele chestii de la traducere, se vede din nou ca Metrorex sunt incomptenti si nu stiu ce sa ceara.)

Alea sunt cazuri ideale ce vorbesti tu acolo.Si cred ca tu nu esti in domeniu daca ai impresia ca fiecare convertor se configureaza separat.Iti garantez ca se ia softu si se scrie pe toate acelasi soft si la revedere si daca a scapat o eroare a scapat pentru toate.Poate la update-ul de soft s-a activat un senzor care detecta supratemperatura si supracurentul ca sa vada de ce se incing asa tare.La masina mea s-a dezactivat un astfel de senzor pentru ca dadea "false positive" si decat sa schimbe toti senzorii au preferat sa il tina dezactivat ca oricum mai are unul si in alta parte, e vorba de senzorul de temperatura de apa din termostat, mai are unul si in alta parte si mai are si termocupla de la ventilator asa ca se poate si fara senzoru ala.Asa ca exista posibilitatea ca motorul sa aiba senzor pentru asa ceva si sa fi fost dezactivat sau nelegat la constructie doar pentru ca in teste a facut probleme si au considerat ca poate daca il dezactiveaza o dreg ei cumva.In plus daca softu de tractiune e setat sa iti dea 1.2 m/s la patrat acceleratie si metrou e supraincarcat cu oameni o sa iti dea intensitate maxima, in timp ce pe modul manual si cel putin la inceput s-a umblat mai cu grija si nu cu "pedala la fund".In plus de asta tot exemplu de la masina mea daca vreau sa accelerez din buton cu masina pe reguatorul de viteza atunci accelereaza mai repede decat daca apas pedela la fund in modul manual pentru ca are setari diferite din soft si pedala are softul ei si probabil apasarea maxima nu e corelata cu deschiderea maxima a clapetei de acceleratie.Tot asa probabil ca sa nu faca figurile astea de la inceput au setat acceleratia maxima la mai putin decat e setata acuma pe ATO si asa obtineau un curent maxim mai mic pe manual decat se obtine acuma cu ATO.
EDIT:
In plus la testele cu apa greutatea a fost mai mica, gandeste-te ca oamenii sunt mai inalti decat bidoanele alea de apa si nu am vazut si bidoane pe scaune asa ca nu tine treaba cu testul, ala a fost in sarcina redusa, testul adevarat e cu oameni la ora de varf.Si pe asta il pica cu brio

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Trenurile CAF 133 313

Ma oache, pe bune acum, las-o boalii de masina. Ca alimentarea cu hidrocarburi este una, alimentarea cu energie electrica este alta. Ce treaba are cantitatea suplimentara de benzina cu demarajul cu varierea frecventei de exemplu? Nici in clin nici in maneca. Ce e aia cu pedala la fund?
V-a zis shoppy ca sunt motoare CA. Asta inseamna rotor cu infasurare in colivie, fara perii, fara colector. Ce curent circula prin colivie este curent indus, nu vine pe cablu. Este alimentat statorul si basta. Umezeala, praf, sunt vax albina. Ce sa-i faci? Sa-i dai supratensiune? Sa traga el curent ca la balamuc, din cauza suprasarcinii? Slabe sanse. Zise in caietul de sarcini ca tren cu pasageri trebuie sa poata tracta inca unul cu pasageri, defect. Mai citisem ceva aici cu rotorul descentrat. Man, lucru nou si Mitsubishi. In halul asta nu cred ca se lasa japonezii.
Cu convertizoarele acuma...
Poate sa le fi spalat sistematic vreo arteziana prin tunel si sa fi intrat apa (nu umezeala) ca lumea prin toate cotloanele.
Si filtrele banuiesc ca sunt inspectate mai des decat necesarul teoretic la cum arata caldaramul uns bine in statii.

Re: Trenurile CAF Costin

Nu va certati...

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Trenurile CAF 133 313

Nu ne certam. Explicam politicos faptul ca masina (motorul) de curent alternativ nu se utilizeaza cu "pedala la podea", ca masina termica. Nu scoate mai mult cu cat ii dai mai mult. Nici macar nu are randamentul maxim la puterea nominala ci undeva la 0,75 x puterea nominala.
Mai mult masina asincrona este atat motor cat si generator (de la caz la caz) spre deosebire de masina termica.

Nici motorul termic nu are puterea maxima la turatia maxima.Si cine face motoarele ca nu am gasit pe nicaieri sa scrie puterea sau fabricantul.Eu am zis ca am citit despre IGBT ca ar fi cele mai bune facute de Mitubishi da asta nu inseamna ca au CAF-urile asa ceva pe ele.Si nici nu cred ca poti sa propulsezi un submarin cu motoare pe CA bagate in apa fara sa le afecteze umezeala.
Cunosti vreun caz concret la metroul din bucuresti in care un tren cu calatori a fost tras afara din tunel de alt tren cu calatori?.Eu stiu mai multe in care au mers calatorii pe jos prin tunel(de ce daca s-ar fi putut si tracta?).Ca trebuie sa poata asta e pura teorie sa vedem mai intai asa ceva si pe urma.Si daca nu poate si nu s-a respectat caietul de sarcini crezi ca o sa ia cineva atitudine?.Banii oricum au fost dati din fonduri proprii si pe urma li s-a facut la astia de la UE mila si au zis sa le bage si pe astea pe fonduri.Uite-te la autostrazi cum crapa asfaltul la 2-3 luni de la inaugurare.Singura lucrare facuta ca lumea la noi in tara este DN2 care arata ca lumea si acuma dupa 20 de ani in rest totul praf.
Inchipuie-ti o firma de transport care isi ia azi 16 TIR-uri noi noute si dupa cateva luni are 8 defecte.Pai crezi ca ar tacea din gura?.Sunt trenuri noi!Nu cred ca exista asa ceva nicaieri in lume nici macar in tarile din lumea a 3-a.Nici in Coreea de Nord nu scot aia 16 trenuri sa mearga numa 8.Trebuie sa fie maxim 2 pe bara si asta cu indulgenta.Poate mai aduc inca 16 ca sa avem 16 in circulatie si 16 pe post de piese de schimb.

ceva gasit la repezeala
"Effects of Voltage Unbalance

If the applied voltages are unbalanced, the motor in question may need to be de-rated. Voltage imbalance that is more than five percent of the line-to-line voltage will greatly reduce a motor’s mechanical output and dramatically increase its internal heating.

Go to page:  1  ... 103 104 105 106 107 108 109  ... 234

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Trenurile de metrou din București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463974 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”