Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

Topic: Infrastructura pentru biciclete

622 posts, 214399 views

Go to page:  1  ... 8 9 10 11 12 13 14  ... 45

📖 Pagination options
  • ADY881
  • Posted:
  •  

Re: Reconstructie Calea Victoriei ADY881

In transportul alternativ intra nu doar bicicleta, ci si transportul public si mersul pe jos. In vest unde exista apa calda toata ziua(si chiar noaptea) ei dezvolta aceste mijloace alternative deoarece ele ofera un transport mult mai eficient si ieftin (deoarece infrastructura auto costa foarte mult).

Re: Reconstructie Calea Victoriei Robert24

Ady881, contributia ta in acest topic este extraordinara! Ai reusit sa dai doua citate imense.
Atentie, nu suntem pe facebook sa dai "like". Sau asta crezi?

Re: Reconstructie Calea Victoriei ByOnu

Nightwolf, aveti perfecta dreptate (in mare parte), insa tot ce vor sa spuna unii dintre noi, este ca nu trebuie sa fim impotriva pistelor de biciclete in general. Sunteti mai mult decat constient ca si daca aceasta pista de pe Victoriei nu s-ar fi facut, nu s-ar fi schimbat cu absolut nimic traficul din Bucuresti, nu s-ar fi cumparat cele 90 de tramvaie, nu s-ar fi creat benzi speciale pentru autobuze si tot nu s-ar continua ridicarea masinilor.

Va intreb, care este costul efectiv al pistei, deci singurul element care daca ar disparea, pistele de pe Victoriei ar deveni o banda auto. Da, bordura. Singurul cost direct al pistei este bordura. Trotuarul tot s-ar fi facut la fel ca si pe portiunea Elisabeta-Splai, unde nu exista pista si soseaua are 3 benzi.

Din nou, toate cele spuse sunt foarte adevarate, avem nevoie de fluidizarea traficului, de impunerea unei taxe de tranzit prin centru si asa mai departe, DAR, aceasta banala pista nu este vinovata pentru toate aceste lucruri. Toate cele mai sus amintite se imbina perfect cu aparitia pistelor de biciclete.

Oricum, cu siguranta ati inteles unde vreau sa ajung. Pistele nu incurca pe nimeni cu nimic. Si eu sunt sofer dar in Bucuresti n-am ce face cu masina, masina din 2011 care rugineste in parcare cu toate taxele la zi, RATB-ul si metroul sunt de ajuns in principal. Daca eu voi alege sa merg pe bicicleta, sa zicem, soferii ar trebui sa-mi multumeasca pentru ca au scapat de o masina din trafic. Daca nu, nu-mi este greu sa-mi urc funduletul in masina si sa stau cu zecile de minute la semafor amplificand ambuteiajele. Soferii (nu stiu de ce vorbim despre ei) ar trebui sa inteleaga ca pistele sunt cel mai mare prieten al lor. Desigur, nu peste noapte, dar in cel mult 10 ani daca avem o retea de transport public si piste de biciclete mai buna, si traficul auto va fi mai degajat. Nici metroul nu s-a construit peste noapte.

O seara buna!

• ADY881
  • Posted:
  •  

Re: Reconstructie Calea Victoriei ADY881

Articol despre protestul ce a avut loc pe Calea Victoriei:
b365 wrote:
PROTESTE în Bucureşti, împotriva distrugerii pistei de biciclete de pe Calea Victoriei
Cateva sute de biciclisti vor pedala marti pe Calea Victoriei, in semn de protest fata de o petitie lansata de un site de stiri ce sustine "demolarea pistei de biciclete" si transformarea ei intr-o banda pentru masini, pentru evitarea "blocajelor de pe Calea Victoriei".

Biciclistii vor protesta, marti, pentru a doua zi consecutiv, impotriva distrugerii pistei de biciclete de pe Calea Victoriei, în urma petiţiei intitulate "Uniți demolăm pista de biciclete! Semnează împotriva blocajelor de pe Calea Victoriei", care a fost lansată în week-end de un site de ştiri. "Daca este marti, noi nu suntem deloc superstitiosi... asadar, va invitam la aproximativ trei ceasuri bune... de biciclit prin capitala si de socializat inainte si dupa plimbare.
Traseu special: 5 ture dus-intors pe CALEA VICTORIEI. Va rugam sa veniti cat mai multi, indiferent de vreme! Acum grupul Adevaratii Veloprieteni trebuie sa fie mai unit ca niciodata!
Tura cu numarul 124 se va desfasura numai pe Calea Victoriei – partea cu pista de biciclete.
Vom pleca din Izvor si vom merge spre Calea Victoriei.
Un protest similar a avut loc si luni seara, cand cateva sute de biciclisti au manifestat facand mai multe ture pe noua pista de biciclete de pe Calea Victoriei pentru a arata ca biciclistii sunt si ei prezenti in trafic si ca infrastructura destinata circulatiei pe bicicleta trebuie sa fie incurajata. Gestul bicicilistilor pe Calea Victoriei vine si ca raspuns la o petite lansata recent de un site de stiri care sustine demolarea noii piste in favoare unei benzi pentru masini, scrie HotNews.ro.

Bicilistii s-au mobilizat pe Facebook, realizand un eveniment special pentru plimbarea de luni seara. "Bicicleala de luni", asa cum o numesc initiatorii este un eveniment periodic, doar ca de data aceasta a fost, mai mult sau mai putin, catalizata de initiativa unui site de stiri de a promova o petitie prin care pista de biciclete de pe Calea Victoriei sa fie demolata si sa fie transformata intr-o noua banda pentru masini.

Petitia lansata pe 17 ianuarie de site-ul de stiri sub forma de sondaj s-a lovit de un raspuns ferm al cititorilor care au votat in procent de 74% (din circa 3.560 de voturi) pentru pastrarea pistei de biciclete.
Primarul general al Capitalei a anunţat recent că Municipalitatea intenționează ca în weekend-uri să transforme Calea Victoriei în stradă pietonală. Măsura ar urma să fie aplicată de la jumătatea acestui an pe segmentul cuprins între Piața Victoriei și Ateneul Român, urmând ca ulterior să fie extinsă  până la intersecția cu Splaiul Independenței. "De-a lungul a patru ani 480.000 de oameni mi-au cerut sa fac Calea Victoriei cum era in interbelic. Sambata si duminica daca te plimbai pe Calea Victoriei nu aveai ce face. Acum au inceput sa apara cafenele si resturante si ai unde sa iti plimbi copiii. Am facut pista de biciclete fiindca face parte din axa Nord-Sud si este la cererea biciclistilor. Sunt totusi 480.000 de oameni care au cerut asta", a spus primarul general.

Sursahttp://www.b365.ro/proteste-in-bucuresti-impotriva-distrugerii-pistei-de-biciclete-de-pe-calea-victoriei-video_223467.html

Re: Reconstructie Calea Victoriei Nightwolf

@ByOnu -- ATENTIE!! Eu nu sunt impotriva pistei de pe Calea Victoriei. Eu sunt impotriva celei de pe Buzesti! Care a fost facuta cu costuri enorme si inutil. Parerea mea! Eu sunt impotriva celor care cer si vor fara sa dea nimic in schimb. Si aici ma refer la solutii. Nu sunt un idiot sa combat transportul alternativ, fie el pe role/bicla/autobuz/tramvai/metrou. Din contra. Eu nu-l folosesc pt ca nu il am la indemana. Si pt ca trebuie sa ma misc fff repede. Dar daca as lucra intr-un loc linistit fara agitatie si unde as avea o linie ratb/metrou langa locul de munca SAU o pista de biciclete pana acolo, cu siguranta as fi ales aceasta parte.

Ideea de substrat aici nu e constructia pistelor de biciclete sau distrugerea lor, lucru pt care repede s-a sarit in sus. Ideea e cu acele "dorinte" sau "drepturi inventate" tipate prin intermediul internetului pt ca jap-jap s-a facut dimineata. Intelegi ce vreau sa zic? Nu o sa darame nimeni pista de pe Calea Victoriei. S-a facut cu prea multa sudoare si prea multi bani. Aia care au initiat petitia cu blocajul sunt niste cretini. La ora cand ei stau blocati pe C.V. in trafic Buzestiul e gol si, ghici ce!, al dreaq ajunge FIX in acelasi loc.

Voi continua sa militez pt culoare unice cat voi putea. Consider o disciplinare fortata a acestui popor prin aceasta ingradire partiala a dreptului de circulatie pe o artera. Voi continua sa inisist in organizarea actiunilor pt sanctionarea celor care urca pe Dorobanti pe interzis sau pe Regina Elisabeta. Si in general voi continua sa militez pt tot ceea ce inseamna coercitie in detrimentul bizonilor. Dar pe de alta parte, atunci cand prind un biciclist care imi spune cu un tupeu fantastic ca el e pieton, imi rezerv dreptul sa-i tai o nota de plata substantiala...

Re: Reconstructie Calea Victoriei aztec

Si cu biciclistii este la fel ca si cu restul. Si asta ma refer la ONG-uri.
Recunosc, de cand a fost inaugurata, pista e folosita, chiar si iarna. Nu extrem de folosita, dar se mai vad biciclisti pe ea. Pana sa vinba frigul erau destui, o sa vedem la primavara...Ideea e ca proneste de niciunde si se termina brusc. Nu are interconectare inca cu altceva sa atraga ciclistio si din alte parti, pana acolo se descurca pe barba lui. cva pana acum, pt ca ce piste am avut sunt glume, eu personal am vrut sa iau la bataie cativa biciclisti pe "pistele" din parc sau trotuare pt ca dau semne de imbecilitate intre ciclisti.De genul daca e desenata o pista de biciclele el circula oriocum, cu viteza si fara sa fie atent  la copii sau trecatori, tot eu trebuie sa ma feresc sau copilul.
Revenind la ONG-uri
Vor sa se faca cunoscute si sa se laude cu realizari, fara prea mare aport. Cateva campanii pe "social media"si presa..
La fel e si la motociclisti. "ätentie la motociclisti" fara sa faca o campanie masiva,agresiva intre ei-motociclistii sa si circule responsabil.
Si ajungem la firmele deasigurari RCA. Ati auzit de vre-o campanie de stopare a accidentelor, alta decat a politiei rutiere?
Teoretic primele interesate ar fi chiar firmele de asigurari. Ar trebui sa fie agresive cu principalele cauze ce duc la accidente, gen bautura la volan, diverse problemede infrastructura, (gropi, semnalizare defectuasa, semafoare defecte... etc) pt ca teoretic la fiecare accident evitat ar fi un castig direct pt ele. De exemplu cu bautura stie lumea ca nu ai voie sa conduci baut., de ce nu se face o campanie de genul conduci baut RCA-aul nu te asigura, platesti . Repet, singurel;e de care stiu sunt aloe politiei.
Un semafor defect este un pericol pt siguranta, primele care ar trebui sa sesizere ar trebui sa fie asigurarile,la fel si pt semnalizari defectuoase sau lipsa marcaje...
Repet, situatii sunt multe, ei prefera sa zica ca au crescut daunele si trebuie sa creasca taxele. Fara nimic in schimb. Asta sa nu detaliem circuitul inchis service-firma asigurari,unde se invart banii de launii la altii....pagubit fiind soferul.
Scuze pt offtopic

Re: Reconstructie Calea Victoriei shoppy

Aaaa, am inteles, in general e ok asa.

Toate revolutiile si progresul s-au facut cu oameni care au iesit in strada si au inceput sa urle. Chiar daca acum par o idee buna, disparitia sclaviei, disparitia monarhiei, perioada de lucru de 8 / 40 de ore, disparitia comunismului, aparitia democratiei moderne, toate astea au fost niste drepturi inventate de unii cu aceeasi lipsa de justificare si suport legal cu care alti cer acum un transport civilizat. Si mai trebuie tinut seama de ceva: "prosti, da multi".

Orice masura de incurajare a transportului alternativ este un succes al civilizatiei impotriva ignorantei de tipul "lasa ma ca merge si asa, om trece si de ziua asta", cat despre pista de pe Buzesti(sau oricare alta pista), daca e inutila atunci trebuie integrata si unita cu alte piste ca sa devina utila, daca e proasta trebuie corectata in intersectii, daca creaza blocaje atunci trebuiesc luate si alte masuri de descurajare a blocajelor, daca e scumpa atunci trebuie sa se fure mai putin.

Re: Reconstructie Calea Victoriei George

...va rog frumos nu puneti disparitia monarhiei printre cuceririle lumii, ca nu e deloc asa!  :lol:  la noi dimpotriva, s-a pierdut monarhia odata cu democratia...si inca nu sunt sigur ca am recuperat-o pe a II-a...

Re: Reconstructie Calea Victoriei Nightwolf

Shoppy -- ideal ar fi fost ca cele doua piste sa fie interconectate. Ideal ar fi fost ca acest proiect de modernizare a Bucurestiului tip Calea Victoriei sa aiba parte de o sustinere mai profunda din partea tuturor si sa imbie lumea SI la altceva. Dar...

Ironia din postul tau nu isi are rostul. Iti pot combate rapid cam 80% din tot ce ai spus tu acolo dar nu e locul si n-am nici timpul necesar. Tu bagi in aceeasi oala "transportul civilizat" cu "transportul alternativ". N-are nicio treaba una cu alta, dovada clara ca nu prea ai inteles unde bat eu si ceilalti. In primul rand, prin modernizarea Caii Victoria, S-A INCERCAT realizarea AMBELOR situatii:
1. un transport civilizat --> doua benzi fluente de circulatie cu timpi semaforici sincronizati in calupuri de cate 4-5 semafoare, o unda verde de 50km/h care, in general, se respecta. O artera care uneste doua puncte mari P. Victoriei cu Splaiul Independentei in zona Podului Natiunilor Unite. O artera care strabate cam tot ce e frumos in centrul asta al Bucurestiului. O artera veche, modernizata CIVILIZAT.
2. un transport alternativ --> o banda dubla pt biciclisti separata prin BORDURA de 20cm. Pai unde in Bucurestiul asta mai gasesti tu asa ceva? Pt RATB ma refer (exceptand tramvaiele). Biciclete care merg pana la Regina Elisabeta ca apoi?!?! Oups... se cam termina transportul alternativ aici.

Eu stiu ca esti un impatimit al bicicletei. Si eu am fost. Multi ani. Si al motocicletei. Stii de ce m-am lasat? Din cauza faptului ca oricat de atent eram eu tot timpul se gasea cineva sa-mi rupa oasele. Si atunci am ales calea cea grea, a conservei pe patru roti. Bani multi... ff multi... intretinere, revizii, benzina alea alea ... coroborata cu tigarile vezi ca imi cam mananca 35% din salariu pe luna. DAR E ALEGEREA MEA! Si eu accept langa mine si biciclistul, si motociclistul si mopedistul. Si nu-mi aduc pana acum aminte ca una din ultimele doua comunitati sa bata apa-n piua pt piste sau culoare speciale moto ca IN ALTE TARI cu apa calda (ca sa-l citez pe ADY acum). Ei au cerut doar... RESPECT! Si atentie! Si d`aia nr. de evenimente cu ei a scazut dramatic si a sarit in aer situatia cu bicicletele. Biciclete care erau, cum am mai spus-o de atatea ori, si inainte. Si nu ma deranjau. Din contra, parca era mai ok asa. Si vedeai si pustani si oameni normali si nebuni calare pe ele. Il stii pe Vasile de la Universitate cu bicicleta lui cu sirena si girofar?? Ala de cerseste cu icoana si cartea de limba latina in mana, imbracat la costum? Vezi ca omuletu` ala merge mai bine pe bicicleta decat 80% din actualii "ciclisti" ai Capitalei. Si NICIODATA in ultimii 8 ani nu a patit ceva. Si saracu, in nebunia lui, cere bani pt orice mai putin pt piste de biciclete ...

Ca sa revenim totusi on-topic, lucrarea a fost sistata iar din lipsa de fonduri. Mai asteptam ceva luni sa-i dea drumu cu semafoare cu tot...

Re: Reconstructie Calea Victoriei Goldmund

George wrote:
...va rog frumos nu puneti disparitia monarhiei printre cuceririle lumii, ca nu e deloc asa!  :lol:  la noi dimpotriva, s-a pierdut monarhia odata cu democratia...si inca nu sunt sigur ca am recuperat-o pe a II-a...

Corect, perfect punctat! La momentul respectiv(1947) peste 70% dintre romani erau monarhisti, isi iubeau regele, insa sovietele au decis altfel(e adevarat, iliescu si ceilalti comunisti au adus Romania la 1990 la alta opinie "libera" despre monarhie.
Acum, sa nu fie afirmatia doar "politica", am vizionat cateva filme cu aceste piste pentru biciclisti din Bucuresti si am  ramas surprins de reactia rapida si  mondena a bucurestenilor. Acesti oameni postmoderni sunt urbanizati, vor schimba Romania precum Miţa Bicilista a schimbat opinia publica despre doamnele si bicicleta la inceputul secolului XX.
Ce pot sa mai spun este ca nici in Stuttgart nu sunt peste tot piste pentru bicilete, pe anumite strazi circulate nici nu concepe cineva sa impuna aceste piste..., si sa nu compare cineva Bucurestiul cu micile, istoricele orase olandeze sau daneze..

Re: Pistele pentru biciclisti Nightwolf

@shoppy -- asteptam o continuare a discutiei. Deja iti dedica oamenii bloguri in discutia in contradictoriu cu mine :)))

• ADY881
  • Posted:
  •  

Re: Pistele pentru biciclisti ADY881

b365 wrote:
Bicicliştii, nemulţumiţi de pistele prevăzute în proiectul "Pasajul subteran Piața Presei Libere"
Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alernativ în Romania (OPTAR) a realizat o analiză cu privire la felul în care s-a dezvoltat infrastructura dedicată bicicletei în Bucureşti, de-a lungul timpului. In cadrul analizei, OPTAR subliniază şi greşelile făcute de Administraţie în trasarea pistelor pentru biciclete, prevăzute în proiectele recente.

Pasajul subteran Piața Presei Libere

În aria alocată proiectului se prevede o pistă pentru biciclete pe sensul de intrare în oraș. Capetele pistei nu sunt conectate la partea carosabilă, informează OPTAR în analiza efectuată.

Totodată, conform organizaţiei, lățimea pistei, de 150 cm, nu oferă siguranță bicicliștilor în cazul manevrei de depășire.

La intrarea pe Șoseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff, partea carosabilă continuă linia dreaptă, în timp ce trotuarul și pista pentru biciclete face un ocol al unui spațiu verde. Pasaj de traversare pietonală a Șoselei P.D. Kiseleff prevede jgheaburi pentru bicicletă pe treptele de acces. Nu există rampe pentru persoane în scaun rulant sau/și biciclete.

Mai multe informaţii despre lucrările de la Pasajul de la Piaţa Presei găsiţi aici.

Pistele din Pantelimon şi Şoseaua Iancului

Planurile lucrărilor de modernizare de pe Pantelimon și Iancului prevăd amenajarea de piste pentru biciclete de la interescția cu Strada Zambilă Ioniță până la intersecția cu Șoseaua Iancului, pe sensul spre Centru, și de la intersecția cu Șoseaua Iancului până la intersecția cu Șoseaua Vergului, pe sensul spre ieșirea din oraș. Însă, pe șoseaua Iancului și la ieșirea din oraș nu sunt proiectate piste pentru biciclete.

Pistele sunt delimitate față de traficul motorizat prin spații verzi, borduri, parcări auto sau stații de autobuz. În câteva zone, pistele sunt marcate pe trotuare.

Nu există o legătură facilă între rețeaua stradală și piste. De exemplu, continuarea pistelor pe strada Pierre de Coubertin încalcă prevederile legale deoarece capătul de pistă spre Arena Națională se termină pe trotuar, pe unde legea interzice bicicliștilor să circule. Pe celălalt sens, pentru a accesa pista venind dinspre Arena Națională, ar trebui ca bicicliștii să intre pe contrasens pe aleea de ieșire din parcarea McDonalds.

Amenajarea pistelor pentru biciclete va fragmenta călătoriile, descurajând mersul cu bicicleta, consideră bicicliştii. În plus față de obișnuitele opriri din intersecțiile semaforizate și semnalizate, au fost create noi situații care vor forța bicicliștii să se oprească în zonele de conflict: stațiile de autobuz, intersecțiile cu străzile laterale, amenajarea de șicane și împletirea fluxurilor pietonale cu cele de biciclete în zona trecerilor de pietoni.

Sursa:http://www.b365.ro/biciclistii-nemultumiti-de-pistele-prevazute-in-proiectul-pasajul-subteran-piata-presei-libere_227322.html

Eu as putea sa mai remarc faptul ca si in cazul PPL benzile sunt la fel de ilegale ca si in cazul:
De exemplu, continuarea pistelor pe strada Pierre de Coubertin încalcă prevederile legale deoarece capătul de pistă spre Arena Națională se termină pe trotuar, pe unde legea interzice bicicliștilor să circule.

Re: Pistele pentru biciclisti dripci

Salutare !
Azi a fost deschiderea oficiala a pistei pentru biciclete de pe Calea Victoriei. Am facut un set de poze, atasez cateva aici de la Sursa
Per ansamblu a iesit ok, dar nah, nu sunt eu mare expert, va las pe voi sa apreciati.

Start

Banda separata pentru virajul la dreapta, insotita de semafor separat.

Ultimile pregatiri

La discutii

Preferata mea

Go to page:  1  ... 8 9 10 11 12 13 14  ... 45

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463851 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”