MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1727339 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 242 243 244 245 246 247 248  ... 613

📖 Pagination options
Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) aztec

In 2009 nici la Praga nu erau .. si nu pre intrau fara sa fie bilete valabile..

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) URANUS

Ce spuneti voi merge la Valencia, Porto, Viena, Praga etc., la noi... mai greu. Lasa sa-l faca subteran, ca altii trimit roboti pe comete. Costa mult? Sa se fure mai putin!

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) 133 313

Bingo la colegul Uranus.  :D

Re: Stiri despre proiect Robert24

Goldmund wrote:
http://www.gandul.info/reportaj/atentie...a-13766161

Daca nenea de la secunda 15 spune adevarul, presupun ca M5 va fi gata in anul 2016 pana la Eroilor 2...
Cel mai curios sunt de design-ul statiilor, finisajul, culorile, luminile, intrarile, etc..
Polonezii, care au o influenta din design-ul nordic si cel german, au adus noile statii de metrou in...postmodern:
http://www.youtube.com/watch?v=wP1G-nCXQBU&spfreload=1

Sa fim seriosi - mijlocul lui 2017 poate e mai plauzibil, 2016 greu de tot... Cu starea actuala a statiilor Parcul Drumul Taberei si Eroilor, cu tunele inca nesapate intre AM si Eroilor. Cu licitatia pentru trenuri amanata pana nu se stie cand...

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) ByOnu

Exact, mi se pare ca in cateva zeci de ani, costul constructiei metroului ar fi depasit lejer de costurile cu transportatul persoanelor care nu taxeaza. Oricum, nu-mi place ideea de metrou la suprafata. Cel putin nu metrou greu.

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) survola

Cât din costul real al călătoriei este acoperit de biletele plătite?
La RATB am înțeles că e vorba de cca. 10% doar. Cât  o fi la Metrorex?

• 133 313
  • Posted:
  •  

Strict matematic vorbind... 2 lei impartit la zero calatorii (La Obor la ora 08:30 de exemplu  :twisted: )...

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) andrei11

# oache81 ai fost de coma cu metroul la sol si asteptand la semafor sa se degajeze  intersectia, mai ganditi-va si voi putin cand scrieti. Si ce faci cu linia 3 pe la intersectii, pe unde o pui ?  Pe de alta parte, desi nu cunosc, mi se pare IMPOSIBIL ca metrourile din orasele amintite de voi sa aiba semafoare la intersectii. Or fi ceva metrouri usoare ( tramvaie cu cale separata / modernizata si avand prioritate la intersectii )  si  in oricecaz nu metrouri grele.  In ceea ce priveste statiile, daca se opteaza pentru tunele de adancime ( hai sa spunem minus 30 metri ) sunt suficiente numai 3 statii, si anume ( venind de la  Eroilor )Universitate, Mosilor si Iancului.
Iar M 4 sa vina pe sub Schitul Magureanu cu intersectie M 1 / M 3 la Izvor, cu statia sub Parcul Izvor.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Hai sa le lasam separate. Si asa 41 a inceput sa faca de bascalie titulatura. Tot mai des il depasesc pe Ghencea cu 385 fluierand.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) sab

@oache81
Obor este o statie de tramvai, nu o statie de metrou...Faptul ca un dement a cerut ca pe acolo (si pe la Muncii) sa nu mai treaca tramvaiul si sa treaca metroul nu schimba cu nimic situatia. Sunt niste aberatii, singurele statii pentru care trebuie sa traversezi bulevardul, indiferent pe ce parte te-ai afla.
Astept cu mare interes sa vad cum se va face corespondenta M7-M1 la Obor. Dar daca la M5 sunt atatea probleme, imi inchipui ce o sa fie si la M7...

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) oache81

andrei11 wrote:
# oache81 ai fost de coma cu metroul la sol si asteptand la semafor sa se degajeze  intersectia, mai ganditi-va si voi putin cand scrieti. Si ce faci cu linia 3 pe la intersectii, pe unde o pui ?  Pe de alta parte, desi nu cunosc, mi se pare IMPOSIBIL ca metrourile din orasele amintite de voi sa aiba semafoare la intersectii. Or fi ceva metrouri usoare ( tramvaie cu cale separata / modernizata si avand prioritate la intersectii )  si  in oricecaz nu metrouri grele.  In ceea ce priveste statiile, daca se opteaza pentru tunele de adancime ( hai sa spunem minus 30 metri ) sunt suficiente numai 3 statii, si anume ( venind de la  Eroilor )Universitate, Mosilor si Iancului.
Iar M 4 sa vina pe sub Schitul Magureanu cu intersectie M 1 / M 3 la Izvor, cu statia sub Parcul Izvor.

Da nu tre sa stea la semafor metroul ca il sincronizezi cand da "atentie se inchid usile" sa isi dea si verde si pleaca peste 10-15 secunde pana se degajeaza intersectia.
Pe Pantelimon ai 2 sau 3 intersectii mari si late in rest pui gard si gata.
La Valencia nu ai semafor ai linia la nivelul strazii si subtraversari din loc in loc.
La Porto ai semafor si intersectie la nivelul strazii.Oricum in Portugalia sunt multe chestii ciudate, de exemplu un bloc are o strada la parter si alta la 90 de grade cu prima dar la etajul 4 si locuri de parcare la etajul 4 al blocului :D.Si nu e un caz singular, dar in lipsa de spatiu gasesti tot felul de solutii.In locurile respective unde e la nivel de strada merge doar cu 60 la ora.Asta deja mi se pare o discutie echivalenta cu cea pe care o am cu majoritatea prietenilor despre masina de spalat vase, sunt foarte reticenti la acest obiect, parca romanii sunt terifiati de tot ce e nou sau altfel

https://www.youtube.com/watch?v=RQ7bRKUmBeY - pentru cine are rabdare

• 133 313
  • Posted:
  •  

oache81 wrote:
La Valencia nu ai semafor ai linia la nivelul strazii si subtraversari din loc in loc.

Hai sa fim mai ai  :twisted: decat timisorenii, care au o linie de tren inaltata "cu cateva subtraversari" prin mijlocul orasului si vor sa scape urgent de ea... in subteran!
Discutam discutii. Stau banii europeni degeaba. Se iau frumos primaria si tehnologica de urechi, se da frumos cu ele de pamant de doua trei ori pana scuipa tot si noi ne vedem de ale noastre.
P.S. Nu suntem terifiati de ce este nou, suntem terifiati de o mare varza. Si asa cine nimereste prin Bucuresti si merge cu metroul se cruceste. Acum mergi pe stanga, acum mergi pe dreapta. Vezi racordurile Saligny si Bazilescu. De la Titan la Republica se instaureaza subtil pendula s.a.m.d.
Trenurile urbane se fac maine daca este nevoie. Legi doua V3A si basta. Vagoane sa fie.

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) oache81

Mie mi se pare cel mai simplu de facut asa, atata timp cat ai destula latime si sa fim seriosi cred ca e cel mai lat bulevard din Bucuresti, cel putin de la Electroaparataj pana la Cora poti sa faci si 4 linii una langa alta ca nu se supara nimeni.Oricum faci deranj, sapi statii distrugi intersectii gasesti cine stie ce artefacte de pe vremea lu bunicu etc mai bine pui frumos 2 linii de cale ferata niste garduri si ai terminat povestea.Dar deh, asa ar fi prea ieftin si nu ar mai iesi bani din spagi.Cu putin bunavointa in 6 luni ar fi gata nu in 6 ani.La Dr Taberei sunt de acord ca n-aveai pe unde sa il faci dar unde e loc poti sa faci linistit la suprafata.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Mai simplu si mai ieftin... nu ne mai intereseaza. Ca nu economisim pensia bunicii. Suntem intr-o vesnica tranzitie dar mai da-o  :twisted: .Ce ne intereseaza acum este "coerent si unitar". Ori este o magistrala ori nu mai este. Metroul este metrou peste tot, nu doar pana la Eroilor sau pana la Iancului.
Mai mare pacatul. Ar trebui urgent M7, ar trebui o magistrala Ghencea-Unirii-Basarabia-Vergului. Ca inainteaza TBM-urile 40 metri pe zi. Ne invidiaza si Parisul mare.
Repet, cine vrea trenuri urbane sa aibe putintica rabdare, ca se screme Oprescu sa depuna si el o solicitare pentru fonduri UE pentru 400 de Imperio.  :twisted: Din nefericire pentru el nu prea stie ce si cum, ca la cum se adreseaza nu il serveste nimeni.

Go to page:  1  ... 242 243 244 245 246 247 248  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 464002 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”