Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

Topic: Infrastructura pentru biciclete

622 posts, 214416 views

Go to page:  1  ... 7 8 9 10 11 12 13  ... 45

📖 Pagination options
Re: Reconstructie Calea Victoriei ByOnu

Mai ales ca mi se pare o mare pierdere de resurse intelectuale sa faci un articol care incepe cu "Uniti demolam...", deci din start este o problema. De ce nu "Uniti construim...ceva"? Si sunt niste comentarii de ma doare capul. Cum ca automobilistii contribuie cel mai mult la buget. Pai scuzati-ma, dar este perfect proportional cu numarul de proiecte destinate lor. Toate proietele mari (in afara de M5) sunt cel putin strict auto. Chiar nu se intreaba nimeni de ce asfaltul de pe carosabil pe unele bulevarde se inlocuieste constant, iar pe trotuare nu se inlocuieste niciodata.

Re: Reconstructie Calea Victoriei shoppy

Nicusor a devenit brusc ecologistul care nu vrea sa deranjeze traficul auto, buna asta, o fi inteles si el cine voteaza in orasul asta.

Re: Reconstructie Calea Victoriei florin

Voi ați citit articolul sau doar titlurile?  :shock:  Nicușor Dan nu spune nicăieri că nu e bună pista, ci doar că nu e suficientă. Subtitlul ăla cu "Pista de pe Calea Victoriei, contestată și de ecologiști" este o manipulare clasică tip Antena 3 (că oricum triștii care scriu sunt tot de acolo, vezi "Redactie"): titlul spune ceva ce din declarații nu se susține. SIncer sunt uimit, nu mă așteptam să prindă la niște oameni mai destupați, zic eu. Și ne mai mirăm că se votează cum se votează...  :|

• ADY881
  • Posted:
  •  

Re: Reconstructie Calea Victoriei ADY881

florin wrote:
Voi ați citit articolul sau doar titlurile?  :shock:  Nicușor Dan nu spune nicăieri că nu e bună pista, ci doar că nu e suficientă. Subtitlul ăla cu "Pista de pe Calea Victoriei, contestată și de ecologiști" este o manipulare clasică tip Antena 3 (că oricum triștii care scriu sunt tot de acolo, vezi "Redactie"): titlul spune ceva ce din declarații nu se susține.

El nu spune direct, el o spune subinteles:
Degeaba faci tipul ăsta de lucrări de încurajare a pietonilor, în momentul în care tu 20 de ani ai avut o politică foarte agresivă de permitere a mall-urilor să vină în centru, și în felul acesta tot comerțul de lux și toate lucrurile care ți-ar fi atras publicul s-au mutat în mall-uri. Orice ai face la Calea Victoriei, va fi la fel de moartă ca și până acum.

El zice ca banda este inutila, desi el putea sa aprobe proiectul pur si simplu "da, acest proiect este bun, avem nevoie de mai multe benzi de acest tip".
Si nu mai generaliza, nu este corect, da acolo sunt cativa care au zis ca nu le place pista ca Radu Tudor, iar de la DCNews zicea la fel Bogdan Chirieac, ei au SUV-uri sunt dependenti de masina, incearca si ei sa faca presiuni mediatice asupra PMB, deci daca sa ii dezapreciem este bine sa stim pe cine.

PS Si nu uitati de sondaj http://www.dcnews.ro/uni-i-demolam-pista-de-biciclete-semneaza-impotriva-blocajelor-de-pe-calea-victoriei_462951.html, ca vad ca s-au activizat membrii ACR, procentajul celor care sunt deacord cu demolarea crescand cu 2% pana la 27%.

Re: Reconstructie Calea Victoriei survola

@florin: Cine crezi că citeşte ce scriu ăia acolo?

Am citit foarte bine multumesc de intrebare.

ninisor wrote:
ONG-urile au și propus ca pistele de biciclete, tocmai pentru a nu fi în conflict cu automobilele, să traverseze orașul pe străzile laterale, disciplinând automobiliștii acolo unde se parchează haotic. De exemplu, acolo unde se parchează pe ambele sensuri și nu există parcare pe nicio parte, să pui între parcare și trotuar o mică linie de biciclete, ca să nu stânjenească circulația. Dar, atâta timp cât nu ai un întreg ansamblu de piste de biciclete, pista de biciclete de pe Calea Victoriei este inutilă.

Deci ACOLO unde nu exista parcare DAR se parcheaza pe ambele sensuri, ACOLO sa punem pista intra PARCARE si trotuar. Daca a inteles careva ceva atunci il rog sa imi explice si mie.
Apoi sa luam strazile laturalnice, care sunt haotice, in toate directiile, pline de intersectii si nu in ultimul rand inguste, si sa facem pe ele o singura pista, si aia tot ingusta, adica asa la latimea umerilor, deci cu sens unic, sa ne faca si o harta nenisor cu un traseu nord-sud pe strazile laturalnice si cu sens unic daca e asa destept. Oare nenisor o fi vizitat vreo capitala civilizata sa vada cum sunt facute pistele sau se pricepe la detoate si orice ca secretarul de partid?

Re: Reconstructie Calea Victoriei florin

Aha, deci ONG-urile, nu Nicușor Dan (al cărui ONG oricum nu se ocupă cu pistele de bicicletă). Și care ONG-uri, sunt curios, deocamdată doar PMB/Oprescu au propus asta și nu am auzit nicun ONG să susțină așa ceva. De altfel se vede din exprimarea bolovănoasă că este propunerea PMB/Oprescu, dar hei, ce mai contează o minciună în plus?

Deci ACOLO unde nu exista parcare DAR se parcheaza pe ambele sensuri, ACOLO sa punem pista intra PARCARE si trotuar. Daca a inteles careva ceva atunci il rog sa imi explice si mie.

Așa ceva probabil, dar pe străzile lăturalnice nu ai loc de așa ceva. Iar dacă se face fără zona aia tampon (și din lipsă de spațiu așa o să se facă), o să fie mai multe victime printre bicicliști (de la portiere deschise) decât dacă le fac între benzile 2 și 3 de pe Magheru.

@survola Eu nu citesc fițuici d-astea, dar uite că cineva a pus link-ul și alții s-au apucat să comenteze aiurea, pe bază de pitici personali cu anumiți oameni. Nu-i nimic băieți, votați în continuare Oprescu, Prigoană, Udrea și Marean. O să fie bine! :roll:

• ADY881
  • Posted:
  •  

Re: Reconstructie Calea Victoriei ADY881

florin wrote:
Și care ONG-uri, sunt curios, deocamdată doar PMB/Oprescu au propus asta și nu am auzit nicun ONG să susțină așa ceva. De altfel se vede din exprimarea bolovănoasă că este propunerea PMB/Oprescu, dar hei, ce mai contează o minciună în plus?

Confirm, am intrebat pe cineva din OPTAR, si ei au zis ca nu fost intrebati de nimeni.
\PS Apropo astazi merg eu pe Victoriei(dupa ce au reabilitat deja a devenit o traditie pentru mine), si la intersectia cu str.Piata Amzeihttp://old.wikimapia.org/#lat=44.443323&lon=26.0931054&z=20&l=0&m=s&v=9 https://www.google.com/maps/@44.443217,26.093169,3a,75y,357.46h,79.65t/data=!3m4!1e1!3m2!1sc8w1sL3KTHQjlHOgj_fGOQ!2e0?hl=en-US, un bizon pe un golf6 era parcat pe banda(in interior), nu intelegeam cum a ajuns creatia in interior. Pana am ajuns eu acolo ala si-a luat cazanul si a plecat spre Piata Amzei.
Ala a scos stalpul din asfalt! Si nu era un Hulk => stalpii au fost montati de MANTUIALA. L-am gasit ruginit in o balta(in spatiul unde vor fi copaci), eu l-am pus la loc pe cat am putut, insa gaura era batuta cu pamant si nu ai intrat bine(adica ala cu golful alb poate sa vina si sa il scoata la loc).
Ce de bine ar fi daca primaria ar instala bine stalpul ala, si daca l-ar mai si amenda pe bizonul din Wolfsburg, ar fi in  genere superb.

Re: Reconstructie Calea Victoriei Nightwolf

Hai ma nene mai lasati-ma cu OPTAR-ul asta si cu toate ONG-urile astea iesite peste noapte care tipa ca vor sa faca si sa dreaga... Auzi, pe OPTAR nu i-a intrebat nimeni ... Da` cine buzunaru` meu e OPTAR asta?? O fi ajuns si o voce a poporului... ce rau imi pare ca am ajuns sa ascultam toate ineptiile si sa promovam toata cretinatatea peste tot.

Eu unul nu am vazut de la niciun ONG tip OPTAR o solutie de modernizare a infrastructurii. O propunere de armonizare a codului rutier. Nu! Ei au doar drepturi, ei vor, ei nu au obligatii. Eu nu am vazut niciun reprezentat al niciunui ONG care incurajeaza acest transport alternativ care sa vina sa se intereseze de fo` victima a unui accident rutier. Nimic! Dar ei VOR! Nu am "vazut" discutii, nu am "auzit" solutii cu privire la transpunerea intr-un cadru legal a tot ceea ce inseamna transport alternativ si comun in Bucuresti.

In schimb urlam ca nu avem piste de biciclete, ca nu sunt deszapezite (pe bune?!?!), ca nu au servodirectie si triplu climatronic si ca nu au si senzori care sa detecteze ca prostu` cade sa-i arunce o perna din asfalt ...

Transportul alternativ in Bucuresti nu a devenit inca o necesitate. Lumea, si o parte din voi, inca nu a/ati ajuns sa intelegeti treaba asta. Momentan este doar la nivel de un hobby impins spre o latura utila, no offence! Chiar daca unii dintre voi veti spune lucruri de genu "eu ma duc cu bicla/trotineta/carutu` la servici" nu este indeajuns. Nu putem sa reconstruim bulevarde intregi si sa blocam in niste ambuteiaje enorme jumatate de oras pt ca asa vrea Asociatia Cutu-Miau sau Bate-Saua-sa-nteleaga-tzaranu` ... pe bune... Atata timp cat peste 95% din oamenii care militeaza pt aceste lucruri sunt TOTAL PE LANGA orice cadru legislativ de la cod rutier la HCL-uri, nu avem ce pretentii sa avem.

Si opriti-va sa aparati toate ineptiile debitate de X si Y pe diverse site-uri obscure. Toate personajele astea au fost fabricate de voi, de noi, in timp, ajungand in momentul de fata sa-si aroge niste drepturi si merite care n-au nicio treaba cu viata reala. Ei nu se consulta cu nimeni, nu intreaba niciodata nimic, ei doar tipa ca n-au fost consultati. Pe bune?? Hu da fac ar zei??

Disclaimer -- Postul meu n-are nicio treaba cu activitatea OPTAR-ului sau altor ONG-uri carora le respect treaba dpdv etic si profesional. Mentionarea lor in prezentul post e o pura intamplare legata de discutie si nu un atac la adresa lor ca personalitati juridice. Despre presedintii lor insa, e alta poveste.

Oamenii stau blocati cu orele prin blocaje fie ca sunt prosti, fie ca nu au alternativa. Unii trebuiesc educati cu forta in timp ce la ceilalti trebuie sa li se ofere alternative. De aici reiese necesitatea transportului alternativ, nu ca la "tot felul de specimene" le place sa pedaleze sau sa aiba gandire progresista.
Avand in vedere ca nu o sa se mai construiasca noi strazi iar in trafic circula cine am zis mai sus, orice masura de orice fel va duce la cresterea blocajelor, daca ai tu idee de vreo masura care nu o sa duca la cresterea blocajelor ar fi interesant de auzit, altfel crede-ma ca asa ceva nu exista.
Daca nu exista cadru legistavi atunci ori iesim in strada, ori ne apucam de politica, ori nu mai facem nimic ca oricum e degeaba si mai si deranjam tot felul de persoane / creem blocaje?
(Asta a fost primul mesaj ca membru gold sau mai ai si alte perle?)

Re: Reconstructie Calea Victoriei Costin

Nu va atacati...

Re: Reconstructie Calea Victoriei ByOnu

Adica nu consideri un lucru normal consultarea societatii civile (inclusiv ong-uri)? Sincer nu inteleg atunci de ce ne mai votam presedintele din 5 in 5 ani cand ar putea sa fim ca in Korea de Nord, lasa ca stiu altii ce e mai bine pentru noi.

Re: Reconstructie Calea Victoriei Nightwolf

Ba da, consider un lucru ff util consultarea societatii civile. Dar sa fie cea cu discernamant. ONG-urile, sincer, pana acum doar vreo 2-3 mi-au parut ca au schimbat/incearca sa schimbe ceva. Restul sunt doar pe interes, sincer!!

Sa nu comparam Pyong-Yang cu Bucuresti. Nu e cazul!! Luati latura subiectiva a acestui lucru si nu e bine.

@shoppy -- NU! Nu sunt de acord ca eu ca stat sa ofer alternativa miilor de ore in care stau blocat in trafic. Chiar nu! Odata ce in Bucuresti mi-am cumparat o masina, suport aceste consecinte. Daca vreau sa fac ceva F BUN pt cetateni este sa dezvolt transportul in comun. In orice tara din EU, ca tot bateti apa in piua cu asta, in primul rand s-a dezvoltat aceasta retea terestra/subterana electrificata/neelectrificata. In momentul in care si la noi, vezi Oprescu azi care zice ca are nevoie de  1 mld. EUR pt 90 de tramvaie parca, ne gandim cum REORGANIZAM circulatia in centru prin creearea pistelor de biciclete si sugrumarea unei circulatii si asa asasinata, avem o problema MARE.

De ce nu dezvoltam culoarele unice RATB? De ce nu se mai ridica masinile in Bucuresti care blocheaza banda 1, trecerile de pietoni etc?? Solutii sunt, au existat, trebuie doar aplicate.

DA! Sunt de acord cu iesitul in strada sa protestam. Dar nu pt ca nu ne lasa sa facem NO-PANTS-DAY la metrou. Pt ceva pertinent. Si sa iesim in mod civilizat nu sa distrugem.

A pedala != gandire progresista. Nu cred ca progresul il gasesti in pedale. Progresul il gasesti in evacuarea surplusului din centru catre periferie. A refuzului de a elibera autorizatii de constructie pt P+32 dar care nu are decat 10 locuri de parcare in alea 4S. Asta inteleg eu prin progres. In a taia odata nodul gordian creat prin liberalizarea sintagmei "dreptul meu". Prin a disciplina factorii predispusi la dezordine sociala prin dezechilibrarerea situatiei atat financiare cat si sociala.

De ce nu taxam centru ca in Viena de exemplu? Sau in ... Amsterdam parca? Solutii sunt mii, nu trebuie sa inventam noi unele noi acum. Si nici sa venim pe doua roti miscate prin forta motrica sa le aducem. Si nici pe patru roti.

Dar problema e ca noua, ca popor, ne place doar sa cerem nu sa stam sa si analizam. Iar asta, frustrarea asta, dorinta asta de a avea, nu e nascuta decat din simplul fapt ca ne-am trezit brusc la o realitate crunta dupa ce am fost furati ani de zile fara ca nimeni sa zica ABSOLUT NIMIC. Si ne meritam soarta si acum tragem din cauza asta.

Asta am vrut sa zic prin mesajul anterior... si o ziceam si ca user si ca bronze/silver/gold/admin ... indiferent. O ziceam pt ca asta e parerea mea si d`asta e acest forum, sa dezbatem, sa discutam si sa cadem la pace... sau nu!

Go to page:  1  ... 7 8 9 10 11 12 13  ... 45

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463855 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”