MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Accidente / incidente

2630 posts, 792111 views

Go to page:  1  ... 24 25 26 27 28 29 30  ... 188

📖 Pagination options
Re: Accidente / incidente shoppy

Ieri pe la 18:30 s-a defectat un BM pe la Titan si s-a mers la pendula.

Re: Accidente / incidente Spadan

Azi dimineata, in jur de 8, intr-un tren de pe linia A Saligny-Preciziei (nu i-am retinut numele), undeva pe la N Grigorescu s-a facut un anunt pe care eu nu l-am mai auzit pana acum: "Din motive tehnice, trenul s-a franat. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat". Precizez ca nu a fost cazul in care s-a tras vreun semnal de alarma.
Poate un cunoscator sa imi explice "misterul" acestui mesaj. Cum adica, "s-a franat"?
Multumesc

Re: Accidente / incidente Robert24

De la AFER:

La data de 05.01.2015, ora 07:59, pe raza de activitate a Metrorex SA, în statia Republica, la linia nr. 1, trenul nr. 1921, format din rama electrică de metrou - REM 13 (pendulă între statiile Pantelimon si Republica), a rămas blocat. La ora 08:04, a fost acordat ajutor trenul nr. 1006, format din rama electrică de metrou - REM 1012/2012 si la ora 08:24 convoiul s-a deplasat la Depoul Pantelimon, iar circulatia s-a reluat normal. În acest interval de timp, trenurile electrice de metrou - TEM au circulat în sistem pendulă între statiile Republica - Titan, pe firul 2 si între statiile Nicolae Grigorescu - Titan, pe firul 1. Urmare acestei situatii au fost 3 cazuri de depăsiri de interval cu: + 40 minute; + 10 minute; respectiv cu + 8 minute.

Din pacate, despre incendiile de saptamana trecuta la JAF-uri nu se pomeneste nimic....  :evil:

Probabil ca a fost o franare de urgenta declansata de ATP, eu prind cam una pe luna, nu am auzit pana acum mesaj.

Re: Accidente / incidente oache81

Spadan wrote:
Azi dimineata, in jur de 8, intr-un tren de pe linia A Saligny-Preciziei (nu i-am retinut numele), undeva pe la N Grigorescu s-a facut un anunt pe care eu nu l-am mai auzit pana acum: "Din motive tehnice, trenul s-a franat. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat". Precizez ca nu a fost cazul in care s-a tras vreun semnal de alarma.
Poate un cunoscator sa imi explice "misterul" acestui mesaj. Cum adica, "s-a franat"?
Multumesc

Are niste senzori in cale care ii zic trenului sa franeze in caz de pericol (distanta prea mica fata de trenul din fata,semnalul ii arata ca nu are voie sa mearga mai departe, macaz in fata care nu e pe pozitia care trebuie sau altele, uneori chiar si daca are viteza prea mare).Franarea are loc fara sa intervina mecanicul.Sau, de foarte multe ori fara vreun motiv anume se activeaza sistemul asta.

Daca era in zona aia, acolo sunt mai multe macaze si treceri de pe un sens pe altul si din cauza aglomeratiei se intampla mai des pe acolo si prin zona eroilor

Re: Accidente / incidente alexm

Din nou incident in seara asta la metrou. Probleme in/foarte aproape de statia Tineretului, fum gros, din ce am inteles a luat foc izolatia la sina a 3-a. In statie era blocat pe firul 1 CAF-ul 1301/1201. A fost scoasa de sub tensiune pe firul 1 portiunea intre Tineretului si Eroii Revolutiei. In acest moment se circula in sistem pendula, doar pe un fir intre Piata Unirii si Eroii Revolutiei. Aviz celor care au drum cu metroul in seara asta pe M2.

Re: Accidente / incidente Cristy

CIRCULAȚIE ÎNTRERUPTĂ LA METROU, pe un sens. O conductă de apă s-a fisurat

Circulația s-a întrerupt pe un sens la stația de metrou Tineretului. O conductă de apă s-a fisurat și a afectat izolatorii, astfel că s-a întrerupt și electricitatea.

Mai mult, s-a degajat și abur și fum la nivelul peronului. Călătorii au coborat din metrou. Metroul de pe celălalt sens nu oprește în stație, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU București.

La acest moment, acționeaza trei autospeciale și un detasament de salvatori. Salvatorii au pătruns pe tunel pentru verificarea locului de unde se degajă fum.

- See more at: http://www.b365.ro/circula-ie-intrerupt...TSJhf.dpuf

Re: Accidente / incidente Jiumbix

Alta sursa, alte informati http://www.libertatea.ro/detalii/artico...21311.html
E vina caf-urilor va zic eu!

Re: Accidente / incidente Lixandru Dragos-Liviu

Bună seara, dragi colegi!
Într-adevăr, în jur de ora 21, în staţia Tineretului, unde am coborât din rama CAF 1316-2316 Suceava, am constatat că staţia era plină cu fum, iar oamenii destul de dezorientaţi. Rama mai sus amintită, după ce a stat în jur de 5 minute, a plecat către Pipera pe fir fals, urmând să intre pe cel normal, chiar pe diagonala aflată la 350 metri de staţia Unirii 2. Când m-am suit la Unirii în rama Suceava, se auzea la ultimul vagon în cabina conducătorului vocea dispecerului care comunica conducătorului trenului diverse operaţiuni de logistică. Pe sensul de mers către Pipera (în staţia Tineretului), era staţionată rama CAF 1301-2301 Dunărea, în faţa acesteia aflându-se mulţi angajaţi ai Metrorex, printre care şi pompieri. Pe peronul staţiei, în capătul către Pipera, se afla şi un furtun al pompierilor (după cum veţi vedea în poze).
Pe linia către Berceni a sosit rama Bombardier 1119-2119 Lisabona care, după 8 minute de stat la Tineretului, s-a pus în mişcare către Berceni. Şi în celelalte staţii de pe traseu, oamenii erau foarte dezorientaţi. În următoarea staţie, Eroii Revoluţiei, se afla pe linia vecină o ramă CAF fără călători.
Iată şi trei poze surprinse la Tineretului, astfel:
Rama CAF 1301-2301 Dunărea (vedere către ultimul vagon sau, mă rog, către ieşirea de la Şincai).
DSCN7216.jpg (268.69 KB; downloaded 4090 times)

Aceeaşi ramă, dar vederea este către Piaţa Unirii 2. Observaţi şi fumul degajat din tunel (se observă în dreptul ceasului şi monitoarelor de control).
DSCN7217.jpg (275.84 KB; downloaded 4088 times)

Furtunul pompierilor folosit pentru intervenţie.
DSCN7218.jpg (253.52 KB; downloaded 4089 times)

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Accidente / incidente 133 313

Ce coincidenta. Exact la accesul neterminat.  :twisted:
Si acum urmeaza naturalmente... daaaaca era executat se degaja mai repede fumul.  :D

Asta seara au fost probleme pe M1, de la Republica la Basarab trenurile de pe ambele sensuri stationau cate 2-3min in fiecare statie.

Re: Accidente / incidente mcosmin

"Problema" a fost transportul a 3 trenuri IVA pe M1 pana la Petrache Poenaru.

Re: Accidente / incidente icee

Haha, stocuri pt vremuri căcăcioase @_@

Re: Accidente / incidente Robert24

Vremuri ***** actuale! Ca deja au remigrat cateva BM-uri inapoi pe M2...
Au fost zile in care au avut si 6 JAF-uri pe bara....

Go to page:  1  ... 24 25 26 27 28 29 30  ... 188

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2705 forum members have written 464058 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”