MetrouTrenurile de metrou din București

Topic: Trenurile CAF Inneo (BM3)

3267 posts, 1094592 views

Go to page:  1  ... 97 98 99 100 101 102 103  ... 234

📖 Pagination options
Re: Trenurile CAF oache81

shoppy wrote:
In partea de forta unde vorbim de tensiuni si curenti mult mai mari conductorii si condensatorii sunt testati la sarcini de 150%, deci daca e corect dimensionat si proiectat e foarte putin probabil sa ti se impuste izolatia decat dupa 30-40 de ani de exploatare, chestie dovedita din plin in domeniul feroviar(poti sa citesti rapoartele AFER sa vezi cate incendii avem de la conductori sau MET-uri care au luat foc, si astea in special la operatorii de stat care au locomotivele prost intretinute si imbaxite de motorina, ulei si alte gunoaie).

Pai eu si altii incercam sa spunem ca sarcina depaseste cei 1200 de pasageri x 70 de kg cu peste 50 la suta.Si atunci clar ca nu tine.Oricum si de la faptul ca au cedat usi si ca face zgomot si etc se poate ajunge la concluzia ca e facut la limita, sa tina 2 ani si o zi, cam cum fac astia bateriile auto si alte chestii.Ca deh, pe urma ne ard la piese de schimb nu?.Atarna capacele de deasupra usilor, se opresc boxele in mers, astea sunt chestii nemaintalnite pe nicaieri, eu unul n-am vazut asa ceva.
Si apropo iti zic si unde incap 10 pe metru patrat.Nu in China ci la Roma

Re: Trenurile CAF mcosmin

oache81 wrote:
mcosmin wrote:
Unele BM isi racesc activ circuitele in timpul mersului (vei putea auzi cum comprima si apoi elibereaza aerul in timpul mersului), si toate in momentul in care pleaca din statie. Cel putin la capitolul acesta putem sa fim linistiti, la Bombardier se raceste activ daca este nevoie.
Nu am auzit vreodata un CAF sa faca asa ceva.

Am crezut ca ala e compresorul pentru frane.Mi s-a intamplat sa il aud pe la 17:15 de multe ori la Victoriei pe M1 si sa astepte mecanicul vreo 2 minute, posibil ca venea de la Semanatoarea din depou sau de la Gara din remiza cu el descarcat si dura ceva pana facea presiune ca lumea.Nu cred ca e racirea activa aia, sincer nici nu cred ca are asa ceva

Da. Aceea este de la frane, insa uneori poti auzi un zgomot asemanator cu o "respiratie" in timpul mersului.

shoppy wrote:
Daca esti inginer diplomat ai grija ca intr-un vehicul(mai ales pe tractiune electrica) exista doua circuite electrice diferite si izolate intre ele, forta si logica, tu le cam faci varza de parca ar fi acelasi lucru.
In logica (unde ai electronica) sunt curenti slabi si e putin probabil sa se strice ceva si sa ia foc, de obicei cea mai mica avarie in logica iti umple calculatorul vehiculului de erori si nu iti permite sa te mai deplasezi, deci pana sa ia foc electronica mai e cale lunga.
In partea de forta unde vorbim de tensiuni si curenti mult mai mari conductorii si condensatorii sunt testati la sarcini de 150%, deci daca e corect dimensionat si proiectat e foarte putin probabil sa ti se impuste izolatia decat dupa 30-40 de ani de exploatare, chestie dovedita din plin in domeniul feroviar(poti sa citesti rapoartele AFER sa vezi cate incendii avem de la conductori sau MET-uri care au luat foc, si astea in special la operatorii de stat care au locomotivele prost intretinute si imbaxite de motorina, ulei si alte gunoaie).

Am specificat eu vreodata ceva legat de forta sau logica? am spus ca s-a aprins izolatia.

Daca izolatia este proasta, se aprinde indiferent la care din ele o pui. Nu am spus ca a luat foc metalul, ci izolatia.

Re: Trenurile CAF Rathgeber2523

Defectiunea la 1314-2314 a fost din cauza saboților

Re: Trenurile CAF icee

Mai exact au sabotat trenul?

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Trenurile CAF 133 313

Sabotilor, nu sabotorilor.  :lol:

Re: Trenurile CAF bercenicity

133 313 wrote:
andrei11 wrote:
Scaunele - cel putin in RATB - uri / metrouri sunt total aiurea / sunt un nonsens total/ ocupa loc de pomana / de geaba. Ar trebui pastrate un numar minim de scaune pentru persoane in varsta / mame cu copii in brate / gravide si alte blablauri de genul asta si in rest scaunele desfiintate, RATB - urile nu sunt ONT - uri de placere - sa te duci, evident, unde in alta parte decat pe Valea Prahovei sau la Mamaia, sunt instrumente de deplastat dintr-un loc in altul pe distante scurte.

Phuai... si eu ma astepam sa se mai cumpere vehicule pana au loc toti pe scaun...  :twisted:

Adica cum au avut japonezii pe unele linii supraaglomerate :?:  :roll: (1-2 vagonae pe tren din 1991 pana in 2011) - 12 usi/vagon; toate scaunele rabatabile; iar la orele de varf ridicate tot timpul - supranumite "cattle cars" - "vagoane de vite"

800px-Jr_t204sitting.jpg (172.77 KB; downloaded 2790 times)

yamanote-line-japan-rail-carriage-interior1.jpg (172.42 KB; downloaded 2799 times)

800px-Tokyu-5000-6door.jpg (99.47 KB; downloaded 2790 times)

• 133 313
  • Posted:
  •  

Fermecator...
La noi nu este cazul sa se oboseasca cu asa ceva. Nu suntem japonezi, suntem europeni unionari, ba chiar avem un declin natural abrupt al populatiei. In plus eu am "divortat" deja de metrorez cam de pe la sfarsitul lui noiembrie. Daca nu vor sa cumpere (sau macar sa ruleze ce au) suficiente trenuri n-am de gand sa-i fortez. "Mariajul" cu de-a sila nu merge.

Re: Trenurile CAF shoppy

@oache, invertoarele au protectii de supracurent si de timp de atingere a referintei, daca urci elefanti in trenul ala o sa-ti umple calculatorul de erori si nu o sa plece nicaieri, nu e ca la IVA ca merge pana da afara automatul general pe care il conectezi repede laloc si mai incerci inca o data si iar da afara si tot asa...

@mcosmin, ziceai mai devreme ca ia foc "electronica" si cedeaza "condensatorii", care sunt alea si ce fac ele acolo nu mai conteaza. Acum ca e proasta izolatia, de unde sti ca e proasta? Apoi izolatia nu e "buna" sau "proasta" ci se specifica amperajul pe care il suporta, ca sa fie clar vorbim aici de cablajul de forta(ca la un conductor de 1,5 ti se topeste conectorul pana sa apuce sa ia foc ceva, presupunand prin absurd ca nu sare vreo siguranta), atunci cand cumperi o bobina de cablu de cateva tone si dai cateva zeci de mii de euro pe ea poti sa fi sigur ca aia vine cu test report stampilat de catre producator si nu e nici subdimensionata, nici rebutata, nici pozata gresit, nici "proasta", nici nimic, doar suntem in Europa.
Ce auzi tu ca BM comprima in statie si dupaia se elibereaza este compresorul pentru sistemul de franare, "racirea activa" se cheama defapt "ventilatie fortata" si se face cu ventilatoare, ca sa racesti ceva ai nevoie de debit nu de presiune, comrpesoarele fac presiune, ventilatoarele fac debit. Apoi oricine iti vinde un echipament electronic ii ataseaza si solutia de ventilatie fortata, nu iti cere tie aer comprimat ca sa-si faca ventilatie.

Vad cu tristete ca voi tot dati discutia in puerilitati de genul "stie toata lumea ca sunt toate chinezarii proaste facute sa se strice dupa 2 ani" si "am auzit eu in statie un compresor deci se raceste activ... ceva... pe acolo, la alalaltu nu am auzit, deci rezulta ca nu au comrpesoare deci sunt proaste", la nivelul asta nu are rost sa discutam si daca se continua asa mai bine vine un moderator si blocheaza subiectul.

@133 optiunea de a renunta la metrorex e un lux de care nu se bucura multa lume...

• 133 313
  • Posted:
  •  

Daca studiezi suficient de bine ratb-ul ajungi si la "luxul" fara metrorez.  ;)
Bine, n-am sa ascund faptul ca se datoreaza in mare parte revenirii lui 1 circular.

Re: Trenurile CAF mcosmin

Circuitele de logica pot face si ele destule pagube, sunt sigur ca procesorul din calculatorul tau este de aceiasi parere.
Daca izolatia nu face fata caldurii degajate nu mai ai ce sa faci, indiferent de cati amperi suporta ea. Intrii prea mult in detalii si ignori problema de ansamblu. CAF-urile au fost ieftine si incepe sa se vada de ce.

Deja am mentionat ca nu ma refer la compresorul pentru racirea sistemului de franare care se actioneaza in statie. Daca vrei sa citesti bine, daca nu tot bine.

Mesaj editat de admin.
Functia "quote" are si ea o noima..
.

Re: Trenurile CAF oache81

Chiar asa e greu de recunoscut ca sunt mai proaste ca BM-urile?
Si daca s-a incins sabotul ce inseamna?Tot ca era sarcina prea mare si de asta n-a facut fata sistemul de franare.E cam acelasi lucru pana la urma, tot risc de incendiu este.
Scuzele astea seamana cu scuzele pe care le gasesc diverse la nationala de fotbal a Romaniei.Ca era terenu cu nisip ca a furat arbitru ca mai stiu eu ce.Da nimeni n-are curaj in tara asta sa recunoasca cand face o boacana.

Edit:Si sincer, daca se incinge un cablu si sare siguranta ce face romanul?Pune o siguranta mai mare, asa ca sa nu mai sara da-l incolo de cablu ce daca ia foc mai incolo las ca vedem noi atuncea sa mearga pe moment si vedem dupa aia.

Re: Trenurile CAF Florinds

oare cine plateste pentru aceasta achizitie, ca sunt curios. sa nu uitam si faptul ca nu incapeau in statii...
e evident ca sunt proaste, foarte des se intampla cate un accident / incident.

Re: Trenurile CAF URANUS

Bine ca mai luam inca 8. Poate astea o sa fie mai bune.

Re: Trenurile CAF Robert24

Momentan nu se iau cele 8 extra. Se analizeaza "eficienta" celor 16. Si da cu virgula.

Go to page:  1  ... 97 98 99 100 101 102 103  ... 234

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Trenurile de metrou din București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463915 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”