MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1720843 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 238 239 240 241 242 243 244  ... 613

📖 Pagination options
  • 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) 133 313

Eu cred ca am descoperit intamplator o formula salvatoare miraculoasa. Astfel incat sa plecam de la Cora Pantelimon si sa ne mai oprim la Opera. Daca se liciteaza in timp util si segmentul de mijloc.
Pereti mulati intre tunele de la Iancului la Opera si implicit tunele mai apropiate. Nu mai deranjam constructiile de pe parcurs. Am scapat de cosmarul consolidarilor. Si pentru ca am vazut deja un inceput de oripilare, sa nu ne gandim la un sant lung pe mijlocul drumului de la Iancului pana la Eroilor ci la lucrari pe segmente mici. Iancului-Foisor, astupare, Foisor-Armeneasca, astupare, Armeneasca-Universitate, astupare, Universitate-Kogalniceanu, astupare, Kogalniceanu-Opera, astupare. Si nu cu un Kelly ci cu mai multe.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) sab

133 313 wrote:
Eu cred ca am descoperit intamplator o formula salvatoare miraculoasa. Astfel incat sa plecam de la Cora Pantelimon si sa ne mai oprim la Opera.

Asta ar insemna sa nu se inaugureze nimic pana nu ajung TBM-urile la Opera.. :( (Daca ramane PLS la Pantelimon  si se scoate pamantul pe acolo)

Chiar si cu PM pe mijloc, tot suntem la limita. Singura solutie este sapatura deschisa.

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) andrei11

Da, ideea ta e buna. Niciodata nu mi-a picat fisa cum s-au putut construi tunelele din poza de mai jos. Se pare insa ca e vorba de metroul din New York, si ăia au stâncă acolo...
1-12-2015 8-00-17 PM.png (516.51 KB; downloaded 1813 times)

Si tot de acolo, galerii suprapuse. Ce inseamna sa ai fundatie naturala de granit...
1-12-2015 8-08-31 PM.png (518.63 KB; downloaded 1811 times)

• 133 313
  • Posted:
  •  

sab wrote:
Asta ar insemna sa nu se inaugureze nimic pana nu ajung TBM-urile la Opera.. :( (Daca ramane PLS la Pantelimon  si se scoate pamantul pe acolo)

Chiar si cu PM pe mijloc, tot suntem la limita. Singura solutie este sapatura deschisa.

Este un compromis care merita. In plus se prefigureaza un potential depozit tampon in incinta la facultatea de instalatii.
Vor fi niste zone la limita, dar sapatura deschisa este mai nasoala. Casti ditamai haul.

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) icee

Sau și mai simplu, metrou stil New York 1920 :-D

Eu pana la urma sunt tot pentru 2 TBM - uri clasice si cu 3 statii la adancime considerabila, minus 50 metri poate ( cât Intercontinentalul ), adica cu statii la Universitate, Mosilor siIancului, dupa care spre Pantelimon - se poate reveni la adancimi "consacrate" de minus 10 metri.
Si daca ne reuseste figura - M 4 facut intersectie cu M 1/ M 3 la Izvor, in parcul Izvor.
Deci M 4 tot cu galerie "adanca", cu ( doar ) 2 statii de adancime, adica la Stirbey ( se poate renunta la o adica ) si obligatoriu la Izvor, dupa care se poate reveni la adancimea consacrata de minus 10 metri.
Totusi e bine sa ne uitam si la altii, ca altii pot. Tot din New York, ia ghiciti voi aici ce se prefigureaza ?
Statie suprapusa, cum nu s-a mai facut la Gara noastra. Si cum observati, tunelele sunt tot cu TBM realizate.
1-12-2015 8-19-57 PM.png (388.67 KB; downloaded 1864 times)

Si apropo de TBM - ul lor, se pare ca e cam pătrăţos saracul...
1-12-2015 8-23-16 PM.png (873.21 KB; downloaded 1863 times)

• 133 313
  • Posted:
  •  

Dar mai gasesti la -50 metri "nisipurile de aur" din Drumul Taberei, in care sa inainteze TBM 40 de metri pe zi?  :twisted:
Daca moare un TBM acolo... acolo ramane.
Iar cu galerie deschisa nu mai iesi din gura opiniei publice 50 ani.

Asta e asa, de ochii lumii, luam data in care a intrat primul TBM in "pâine" si data in care a iesit cel de-al doilea, stim lungimea traseului si vedem cat a fost inaintarea medie. Azi cand am trecut pe acolo nici primul nu iesise in PSS. Deci mai lejer cu cei 40 metri / zi ca nu-mi spune nimic.
Definitia portarului foarte bun in fotbal :
Un portar este foarte bun cand apara toate suturile parabile.

• 133 313
  • Posted:
  •  

N-am pus problema finantarii, m-am mentinut strict la nivel tehnic.  :twisted:
Greseala de portar vs. greseala de aparare.  :lol:
Om trai si om vedea. Pe la licitatii.

Ba sapatura deschisa cu galerie  suprapusa chiar ar merge, inclusiv cu cele 3 statii suprapuse. Cum o sa subtraverseze galeriile lui M 2 ce [bip - injuratura de origini], doar suntem spre mijlocul sec XXI, poate se gasesc metode. Ma uit si la blocurile astea noi construite in Bucuresti, numai pe vremea comunistilor se limitase inaltimea lor la 30 metri, cu unele ( mici ) exceptii.
Imi  poate spune cineva cum la americani TBM - ul e patrat si le iese galeria tot rotunda ? Sau poate nu o fi TBM dihania aia din poza, desi cam asa pare...

• 133 313
  • Posted:
  •  

Ce-i asa dubios? Un patrat inscris intr-un cerc. Invarte patratul cu centrul de rotatie la intersectia diagonalelor si vezi ce-ti da.
Mai interesant este ca nu are guler. Ca nu pica granitul ala nici de-al  :twisted:

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) Florinds

dar de acces in statie cand se ocupa?
daca la Muncii dureaza de aproape un an sa schimbe gresia si acoperisul... oare cat dureaza sa le creeze?

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) zapacitu

Florinds wrote:
dar de acces in statie cand se ocupa?
daca la Muncii dureaza de aproape un an sa schimbe gresia si acoperisul... oare cat dureaza sa le creeze?

Pai simplu... totul e functie de bani. Nu cred ca se grabeste nimeni, dat fiind ca tunelurile abia sunt (aproape) gata.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Accese la care statii?  :twisted:  Rau? Eroilor? Se fac statiile apoi accesele. Sau ne apucam sa de accese la statii inexistente care urmeaza sa se faca intr-un termen nedefinit? Cu tunelele ne-am fript. Cu astea numai.

Go to page:  1  ... 238 239 240 241 242 243 244  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463831 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”