MetrouTrenurile de metrou din București

Topic: Trenurile CAF Inneo (BM3)

3267 posts, 1094420 views

Go to page:  1  ... 96 97 98 99 100 101 102  ... 234

📖 Pagination options
Re: Trenurile CAF mcosmin

shoppy wrote:
mcosmin wrote:
Este foarte posibil si cablajul sa se deterioreze in timp. Condensatori sa nu mai tina, diferitele elemente electronice sa cedeze. Daca incep sa ia foc toate in acelasi timp este clar ca materialele de constructie sunt de vina.
Asta e argumentatie ieftina facuta de necalificati pe la colturile depoului, daca am vorbi de masini frantuzesti fabricate in turcia cu piese chinezesti la care se pricepe toata lumea atunci da, ar fi valabila, totusi o rama de metrou fabricata azi in UE e la alt standard, lafel ca si nivelul de cunostinte al membrilor de pe forum, care sunt ingineri diplomati ce lucreaza in domeniu, deci daca ai un argument la nivelul acesta atunci foarte interesant, altfel pune intrebari si sigur o sa primesti un raspuns de calitate.

Se intampla sa fiu inginer diplomat in domeniu. Este mult mai probabil sa ia foc izolatia de la circuitele electrice decat sa plece cu "frana pusa". Exista masuri de siguranta ca scenariul cu frana sa nu se intample. Cred ca tu ar trebui sa te documentezi mai intai si sa vezi cate incendii au loc la bordul avioanelor, trenurilor, vapoarelor (fabricate in UE-SUA) din cauza asta. Trenul este asamblat in UE, piesele sunt facute in afara. Si faptul ca suntem in UE nu face in mod magic materialele de constructie mai ieftine de calitate mai buna.

Dar puidemorosan a postat mai devreme in thread un filmulet despre cum sunt asamblate trenurile CAF, si se intampla sa vezi 2 muncitori cum fac cablajele din interior. Ai sa vezi si ai sa te crucesti.

sab wrote:
Probabil, fete/femei de 50kg. Dar in medie sunt 4 calatori/mp. Nu suntem toti de cca 30cm latime si fara burta :))))

Este o sarcina maxima admisibila care se calculeaza in unctie de acest parametru, insa este total posibil sa ai 8 persoane pe metru patrat. Ar trebui sa vezi cum e dimineata la Piata Victoriei sau Gara de Nord.

Re: Trenurile CAF andrei11

mcosmin wrote:
... ar trebui sa vezi cum e dimineata la Piata Victoriei sau Gara de Nord.

Si cum de i-ai numarat tu, ai luat ruleta ?
Poate vara, ca iarna nu ai cum. Poate - asa cum a spus si # sab - si fac si eu o completare - in costum de baie.
In alte  ordine de idei :
1)  Cel putin teoretic, comunistii lu' Ceasca introduceau iarna mai multe ITB - uri pentru ca, evident, iarna la capacitate maxima, adica la nivelul saci de cartofi este evident ca intra mai putini calatori decat vara.
2) Scaunele - cel putin in RATB - uri / metrouri sunt total aiurea / sunt un nonsens total/ ocupa loc de pomana / de geaba. Ar trebui pastrate un numar minim de scaune pentru persoane in varsta / mame cu copii in brate / gravide si alte blablauri de genul asta si in rest scaunele desfiintate, RATB - urile nu sunt ONT - uri de placere - sa te duci, evident, unde in alta parte decat pe Valea Prahovei sau la Mamaia, sunt instrumente de deplastat dintr-un loc in altul pe distante scurte. Colac peste pupaza dupa 1989 ne-am transformat intr-o tara cu locuri de munca in birouri - cel putin in Bucuresti toata lumea lucreaza la birou, asadar vei sta cu posteriorul pe un scaun timp de 8 - 9 ore, pentru ca masa de pranz nu ti-o iei, evident, in picioare ci, ai ghicit, tot stând pe un scaun.
3) Si ca sa inchei apoteotic, inelul exterior al tramvaiului 26 sau alautobuzului 33 beneficia, evident, de un tramvai / autobuz in plus fata de inelul interior, iti dai seama evident de ce, nu o sa mai explic aici.
Concluzia e clara, iarna nu-i ca vara ( Basescu Traian ) saughinion. ( Klaus Iohannis )

Re: Trenurile CAF icee

De dragul capacitatii s-ar putea desfiinta jumatate din scaunele dintr-un tren de metrou.

Dar la RATB nu prea... la felul cum conduc soferii de la regie, nu iti doresti sa stai in picioare!

Re: Trenurile CAF oache81

M-am uitat si eu in hol unde am gresie de 30 cm pe 30 de cm si un pachet de 3x3 inseamna sa zicem 1 metru patrat.
Pai pe 9 patrate de gresie stau muuuult mai mult de 4 insi dimineata la Victoriei.
Pai uneori sta cateunu incovoiat in dreptu usii ca e prea inalt si ia forma acesteia si in fata lui sta cate o tipa mai mica de inaltime care se incadreaza mai bine acolo.Sau de cate ori imi e efectiv imposibil sa stau drept din cauza unghiurilor ciudate in care stau alte persoane in metrou.Cel putin pana la Aviatorilor e teroare.
Deci io tot vreau sa stiu cat are maxim pe osie CAF.
Din ce m-am apucat sa citesc exista multe IGBT-uri cu probleme de supraincalzire.Adica asta e modulul de comanda al motoarelor.Ori se supraincalzeste si ca sa nu ia foc anuleaza motorul respectiv ceea ce se intampla destul de des si la locomotive si asta declanseaza un efect in lant suprasolicitand celelalte motoare care cedeaza si mai repede, ori nu anuleaza motorul si atunci ia foc sau macar scoate fum.
Locomotivele electrice au niste ventilatoare imense, practic ala e zgomotul care se aude cand opreste trenul in statie de la grupurile de ventilatoare.Ori la metrou e destul de greu cu ventilatia, mai ales in zonele fara sapatura deschisa.Mare majoritate a sistemelor de metrou au multe statii la suprafata si alternante subteran suprafata care lasa totusi loc la ventilatie.Poate nici tunelurile nu sunt bine ventilate, daca erau asa bine ventilate nu simteai briza aia cu 2 minute inainte sa vina metroul cum se simte la Iancului de exemplu.
Oricum acuma la modul cel mai serios sper sa nu se intample ceva chiar grav pentru ca ar fi chiar aiuea, sunt multi oameni care nu prea au alta solutie decat sa mearga cu ele asa cum sunt, si eu fac parte din aceasta categorie.

Unele BM isi racesc activ circuitele in timpul mersului (vei putea auzi cum comprima si apoi elibereaza aerul in timpul mersului), si toate in momentul in care pleaca din statie. Cel putin la capitolul acesta putem sa fim linistiti, la Bombardier se raceste activ daca este nevoie.
Nu am auzit vreodata un CAF sa faca asa ceva.

andrei11 wrote:
mcosmin wrote:
... ar trebui sa vezi cum e dimineata la Piata Victoriei sau Gara de Nord.

Si cum de i-ai numarat tu, ai luat ruleta ?
Poate vara, ca iarna nu ai cum. Poate - asa cum a spus si # sab - si fac si eu o completare - in costum de baie.
In alte  ordine de idei :
1)  Cel putin teoretic, comunistii lu' Ceasca introduceau iarna mai multe ITB - uri pentru ca, evident, iarna la capacitate maxima, adica la nivelul saci de cartofi este evident ca intra mai putini calatori decat vara.
2) Scaunele - cel putin in RATB - uri / metrouri sunt total aiurea / sunt un nonsens total/ ocupa loc de pomana / de geaba. Ar trebui pastrate un numar minim de scaune pentru persoane in varsta / mame cu copii in brate / gravide si alte blablauri de genul asta si in rest scaunele desfiintate, RATB - urile nu sunt ONT - uri de placere - sa te duci, evident, unde in alta parte decat pe Valea Prahovei sau la Mamaia, sunt instrumente de deplastat dintr-un loc in altul pe distante scurte. Colac peste pupaza dupa 1989 ne-am transformat intr-o tara cu locuri de munca in birouri - cel putin in Bucuresti toata lumea lucreaza la birou, asadar vei sta cu posteriorul pe un scaun timp de 8 - 9 ore, pentru ca masa de pranz nu ti-o iei, evident, in picioare ci, ai ghicit, tot stând pe un scaun.
3) Si ca sa inchei apoteotic, inelul exterior al tramvaiului 26 sau alautobuzului 33 beneficia, evident, de un tramvai / autobuz in plus fata de inelul interior, iti dai seama evident de ce, nu o sa mai explic aici.
Concluzia e clara, iarna nu-i ca vara ( Basescu Traian ) saughinion. ( Klaus Iohannis )

Te invit la 7:30 dimineata la Piata victoriei. Vei fi uimit de cata lume poate sa coboare dintr-un BM.

Re: Trenurile CAF andrei11

Câtă  :?:
Sa nu spui  << multă>> , ca nu tine. 568, 789, 1201, 1887, câţi ?
Pentru ca observ ca ai un sistem imbatabil de numarat.
Asta fara suparare, asa, colegial. Apropo ca iarna iti incap 8 oameni / mp. Eu zic cae imposibil.

andrei11 wrote:
Câtă  :?:
Sa nu spui  << multă>> , ca nu tine. 568, 789, 1201, 1887, câţi ?
Pentru ca observ ca ai un sistem imbatabil de numarat.
Asta fara suparare, asa, colegial. Apropo ca iarna iti incap 8 oameni / mp. Eu zic cae imposibil.

Nu inteleg care e problema ta cu iarna?

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Trenurile CAF 133 313

andrei11 wrote:
Scaunele - cel putin in RATB - uri / metrouri sunt total aiurea / sunt un nonsens total/ ocupa loc de pomana / de geaba. Ar trebui pastrate un numar minim de scaune pentru persoane in varsta / mame cu copii in brate / gravide si alte blablauri de genul asta si in rest scaunele desfiintate, RATB - urile nu sunt ONT - uri de placere - sa te duci, evident, unde in alta parte decat pe Valea Prahovei sau la Mamaia, sunt instrumente de deplastat dintr-un loc in altul pe distante scurte.

Phuai... si eu ma astepam sa se mai cumpere vehicule pana au loc toti pe scaun...  :twisted:

Re: Trenurile CAF shoppy

Daca esti inginer diplomat ai grija ca intr-un vehicul(mai ales pe tractiune electrica) exista doua circuite electrice diferite si izolate intre ele, forta si logica, tu le cam faci varza de parca ar fi acelasi lucru.
In logica (unde ai electronica) sunt curenti slabi si e putin probabil sa se strice ceva si sa ia foc, de obicei cea mai mica avarie in logica iti umple calculatorul vehiculului de erori si nu iti permite sa te mai deplasezi, deci pana sa ia foc electronica mai e cale lunga.
In partea de forta unde vorbim de tensiuni si curenti mult mai mari conductorii si condensatorii sunt testati la sarcini de 150%, deci daca e corect dimensionat si proiectat e foarte putin probabil sa ti se impuste izolatia decat dupa 30-40 de ani de exploatare, chestie dovedita din plin in domeniul feroviar(poti sa citesti rapoartele AFER sa vezi cate incendii avem de la conductori sau MET-uri care au luat foc, si astea in special la operatorii de stat care au locomotivele prost intretinute si imbaxite de motorina, ulei si alte gunoaie).

Re: Trenurile CAF Rathgeber2523

Rama implicata este 1314-2314

Re: Trenurile CAF oache81

mcosmin wrote:
Unele BM isi racesc activ circuitele in timpul mersului (vei putea auzi cum comprima si apoi elibereaza aerul in timpul mersului), si toate in momentul in care pleaca din statie. Cel putin la capitolul acesta putem sa fim linistiti, la Bombardier se raceste activ daca este nevoie.
Nu am auzit vreodata un CAF sa faca asa ceva.

Am crezut ca ala e compresorul pentru frane.Mi s-a intamplat sa il aud pe la 17:15 de multe ori la Victoriei pe M1 si sa astepte mecanicul vreo 2 minute, posibil ca venea de la Semanatoarea din depou sau de la Gara din remiza cu el descarcat si dura ceva pana facea presiune ca lumea.Nu cred ca e racirea activa aia, sincer nici nu cred ca are asa ceva

Re: Trenurile CAF Costin

Chiar e compresorul pt frane... in fine, discutia e offtopic. Va aparea curand raportul AFER despre incidente, ne vom lamuri atunci. Momentan e doar teorie seaca ce faceți voi... si offtopic.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Trenurile CAF sab

mcosmin wrote:
Nu inteleg care e problema ta cu iarna?
Vara esti in tricou, dar iarna mai ai o geaca. Automat ocupi mai mult spatiu. :!: Oricum o discutie inutila, pentru ambele trenuri s-au cerut 1200 calatori/tren si asta s-a livrat. Acum, ca vrem noi sa vedem cat poate duce in practica trenul, este alta discutie....

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Trenurile CAF 133 313

shoppy wrote:
Daca esti inginer diplomat ai grija ca intr-un vehicul(mai ales pe tractiune electrica) exista doua circuite electrice diferite si izolate intre ele, forta si logica, tu le cam faci varza de parca ar fi acelasi lucru.
In logica (unde ai electronica) sunt curenti slabi si e putin probabil sa se strice ceva si sa ia foc, de obicei cea mai mica avarie in logica iti umple calculatorul vehiculului de erori si nu iti permite sa te mai deplasezi, deci pana sa ia foc electronica mai e cale lunga.
In partea de forta unde vorbim de tensiuni si curenti mult mai mari conductorii si condensatorii sunt testati la sarcini de 150%, deci daca e corect dimensionat si proiectat e foarte putin probabil sa ti se impuste izolatia decat dupa 30-40 de ani de exploatare, chestie dovedita din plin in domeniul feroviar(poti sa citesti rapoartele AFER sa vezi cate incendii avem de la conductori sau MET-uri care au luat foc, si astea in special la operatorii de stat care au locomotivele prost intretinute si imbaxite de motorina, ulei si alte gunoaie).

N-am inteles nimic. Cum adica sa ia foc electronica? De la ce sa arda mai exact? Nu este putin probabil, este complet improbabil. Are si ea protectia ei electrica daca prin absurd nu se inchide de la erori.
Forta zicem ca este dimensionata sa tina 150% sarcina.
Si am transat-o cu forta si comanda (care include si logica, securitatea).
Inseamna ca a ramas sa fumege mecanica.

Go to page:  1  ... 96 97 98 99 100 101 102  ... 234

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Trenurile de metrou din București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463912 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”