Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

Topic: Știri, noutăți, evenimente și discuții diverse

1783 posts, 531423 views

Go to page:  1  ... 79 80 81 82 83 84 85  ... 128

📖 Pagination options
Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces iliutu

Iluminatul asta festiv de sarbatori se vede bine doar daca esti in masina. Daca esti pe jos e mai dificil.

• ADY881
  • Posted:
  •  

Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces ADY881

Daca esti pe jos, ghinion. Trebuie sa faci slalom printre:
- masini parcate "regulamentar";
- zapada aruncata pe trotuar de lame;
- straul de apa de 5cm care se aduna direct i preajma trecerilor de pietoni.
Cam asta este definitia unui oras mioritic, noroc cu zapada care mai infrumuseta emotiile negative lasate de un oras in care autoritatile se deplaseaza doar pe masini personale.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces 133 313

Baltile la trecerile de pietoni sunt de ani de zile. Si nu doar la trecerile de pietoni. Baltile sunt peste tot. Asfaltarile n-au mai respectat pantele, betonul rutier spart nu a fost completat la nivel, s-a asfaltat peste el asa. S-a asfaltat peste piatra cubica. S-a asfaltat cu compactare neuniforma. Balti sunt si pe trotuare curatate. Trotuarul nu are panta spre rigola, efectiv este convex. Benzile de asfalt de la Netcity sunt mai inalte, tin balta pe trotuar. La care se aduna masini pe gratarele de canal,canale infundate de un secol, peste care evident sunt masini, canale desfundate dar cu gratarul obturat de ce a adus debitul de rigola s.a.m.d. Sunt atat de multe probleme incat mai ca iti vine sa aplici metoda "Sa spal copilul? Nu, fac unul nou."
Ma uitam si eu cum isi curata oamenii masinile in parcari. Iau zapada de langa masina o arunca in mijlocul drumului, vine lama le-o impinge inapoi. Si tot asa. Au si spatiu verde sa arunce zapada. Parca sunt batuti in cap.

Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces survola

Acoperișul Universității era curățat ieri de gheață, cu blocarea a două benzi chiar înainte de semafor de către o mașină de pompieri (ora aprox. 16.30).

by survola, on Flickr

by survola, on Flickr
... scuze pentru parbrizul murdar  :D

Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces Budy187

S-a redeschis parcarea de la Intercontinental. Astazi a fost "inaugurarea". Mi se pare ca a crescut si capacitatea la 1000 de locuri. In mod normal cine mai parcheaza in zona Universitatii, ilegal, ar trebui taxat cu 3000 ron amenda :lol:

Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces Tavi

E urat sa zici amenda... Suprataxa :) ... da! 3000 e o cifra buna dar ar trebui de euro :D

Re: Stiri, noutati, perspective ByOnu

Nu uitati sa luati o pastila de greata inainte, merge si o lamaie pentru orice eventualitate. Atentie: limbaj demn de tramvaiul 21.

Sorin Oprescu: Majoritatea contestatarilor sunt oameni care în viaţa lor n-au condus nici măcar o roabă

Majoritatea contestatarilor sunt oameni care în viața lor nu au condus nimic, nici măcar o roabă și atunci întotdeauna exprimă frustrări. Iată ce spune primarul general Sorin Oprescu după ce decorarea sa de către Ambasada Franței la București cu medalia Legiunea de Onoare a stârnit reacții de nemulțumire din partea unora. În acest context, primarul general spune într-un interviu pentru RFI că “a fost o surpriză plăcută pentru mine, sunt 7 ani de colaborare apropiată cu Parisul și cu Franța. Majoritatea contestatarilor sunt oameni care în viața lor nu au condus nimic, nici măcar o roabă și atunci întotdeauna exprimă frustrări dar nici nu vreau să-i mulțumesc pe toți.”

Aflat în vizitaă la Paris primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a primit medalia Senatului Republicii Franceze, în semn de recunoaștere a contribuției sale la dezvoltarea relațiilor franco-române, se arată într-un comunicat al primăriei Capitalei.

Primarul general Sorin Oprescu a fost la Paris la invitația omoloagei sale Anne Hidalgo, alături de alți 30 de edili-șefi din întreaga Europă.
Primarii au lansat cu această ocazie în capitala Frantei o inițiativă pentru a promova rolul central al metropolelor în combaterea încălzirii climatice.

În declarația comună reprezentanții celor 30 de orase si capitale se angajează să-și “reducă cu cel puțin 40 la sută gazele cu efect de seră până în 2030.”

Ce va face Bucureștiul?  Iată principalele declarații ale primarului general Sorin Oprescu:

« Bucurestiul face piste de bicicletă ca să dea o alternanță circulației »

« Am primit bani europeni - zece milioane de euro - ca să facem piste de biciclete şi am început să le facem »

« Le facem şi pe trotuare şi pe aleea rutieră dar aici trebuie să intervină şi Parlamentul ca să dea o legitimitate circulaţiei bicicletelor pe calea rutieră »

« 480 de oameni m-au accesat pe Twitter ca să-mi zică « fă, bă, piste de biclete! » ; noi le facem, dar sigur că m-am supărat cu o altă categorie de cetăţeni, cu automobiliştii bucureşteni care au o “incalitate”: sunt foarte puţin disciplinaţi în circulaţie şi eu mă gândesc mai ales la copii »

« Am început să pregătim licitaţiile pentru a cumpîra autobuze electrice, dar ne ocupăm cu prioritate de refacerea flotilei de tramvaie şi ne schimbăm şi flotila de troleibuze »

« Bucureştiul îşi face parcări subterane pentru ca circulatţa să nu devină un calvar »

« Bucureştiul îşi face verdele aşa cum trebuie şi ne-am apropiat de cifra recomandată »

« Nu ne-am aliat cu niciun alt oraş ca să investim în utilaje ecologice pentru că legislaţia nu ne permite, este destul de ruginită »

« Legile noastre te duc întotdeauna spre derapaje oneroase şi în perioada asta, sincer să fiu, nu am de gând să strivesc ariciul cu fundul meu »

« Suntem gata să intrăm într-un parteneriat public-privat pentru un al patrulea inel de circulaţie şi tot de la parizieni m-am inspirat acum zeci de ani ».

« Acum trei luni am inaugurat la Bucureşti 48 de kilometri de culoare destinate doar transportului în comun ; în două săptămâni au dispărut separatoarele ! Sunt însă tenace şi am să pun altele, la nevoie în fiecare zi ca să putem oferi culoare unice pentru autobuze şi taxiuri »

« Am vorbit despre romi cu primăriţa Parisului pentru că am un proiect de un an de zile care funcţionează din punct de vedere urbanistic, cartierul Ferentari. Proiectul e gata şi pot merge cu el la CE, tot Ferentariul e terminat! »

« Legat de Legiunea de onoare, a fost o surpriză plăcută pentru mine, sunt 7 ani de colaborare apropiată cu Parisul şi cu Franţa; majoritatea contestarilor sunt oameni care în viaţa lor nu au condus nimic, nici măcar o roabă şi atunci întotdeauna exprimă frustrări dar nici nu vreau să-i mulţumesc pe toţi »

« Proiectul de buget pe 2015 l-am pus pe site-ul primăriei potrivit legii, săptămâna viitoare mă întâlnesc cu comisia economică şi cu fiecare din liderii politici ai diverselor grupuri politice. I-am rugat să-mi aducă amendatele pe care le consideră"

"Bugetul este grevat de nişte sume fixe, subvenţiile la căldură şi RATB. 535 de milioane se duc la RATB iar aproape 700 de milioane se duc pentru încălzire ! Asta face un miliard şi peste două sute de mii dintr-un buget total al Primăriei de trei miliarde 700 de milioane »

« Pentru autostrada suspendată pe care o vom face cu firme sud-coreene, mai am doar studiul de oportunitate de trecut prin Consiliu pentru că PUZ-ul şi celelalte documente necesare au fost aprobate. Sper ca prin august să dau prima lopată. Sunt 21 de km care fac legătura între A1, A2 și A3 ».

« Am păstrat ideea cu suspendatul ca să nu mai plătesc exproprieri care începuseră să mă coste jumătate din construcţie ».

« Deocamdată mai am multe lucruri de terminat dar da, am de gând să fac ceea ce am promis şi până acum sunt foarte mândru să realizez trei sferturi. Am să le arăt răilor tot ce am făcut - poduri, spitale, şamd - dar mai sunt multe de făcut ».

http://www.rfi.ro/stiri-politica-56664- ... a-lor-n-au?

Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces URANUS

B365.RO

Proiect rezidential uriaş în locul serelor din Berceni. Investiţia iniţială: 100 milioane de euro

Milionarul Horia Culcescu, prezent în Top 300 Capital cu o avere estimată la 60-65 milioane euro, a decis să vândă terenul de 50 hectare pe care funcţionează serele din Berceni unor grupuri de dezvoltatori imobiliari români. În locul serelor va fi ridicat un mega complex de locuinţe cu zeci de mii de apartamente.

Până acum, cinci dezvoltatori imobiliari coordonaţi de Cătălin Grigore, proprietarul companiei de consultanţă Sud Rezidenţial, au plătit avansuri pentru achiziţia unei suprafeţe de 5 hectare din serele Berceni. Este vorba despre investitori cunoscuţi pentru construcţia ansamblurilor rezidenţiale Brown Residence, Top House Residence, Viva Residence, Joy Residence şi Family Residence, toate dezvoltate în sudul Bucureştiului în ultimii ani de criză, scrie Capital.ro.

Serele Berceni sunt deţinute de firma Berser SA, controlată de omul de afaceri Horia Culcescu prin intermediul producătorului de conserve din legume şi fructe Leader International. Acestea sunt amplasate la câteva sute de metri de mallul Grand Arena şi sunt separate în două loturi de Bulevardul Metalurgiei.

„Până la finalul lunii aprilie, cele cinci companii vor semna contracte de vânzare-cumpărare pentru o suprafaţă de 15 hectare, câte 3-4 hectare pentru fiecare cumpărător, iar până la sfârşitul acestui an se va vinde întreaga parcelă de 50 de hectare. Vânzătorul se ocupă deja de curăţarea terenului şi în două săptămâni începe construcţia primelor blocuri", a declarat pentru Capital Cătălin Grigore, a cărui companie are contract de exclusivitate pentru vânzarea terenului. El spune că nu va vinde decât dezvoltatorilor cu care a mai lucrat în trecut şi cărora le cunoaşte istoricul.

Potrivit acestuia, primele 15 hectare vor fi dezvoltate în decurs de doi ani, iar întregul lot de 50 de hectare va fi construit în mai puţin de cinci ani.

Potrivit calculelor Capital, din această afacere, Horia Culcescu ar putea ieşi cu peste 75 milioane de euro, ţinând cont de preţul mediu la care se vând terenurile în zonă.

Pe cele 15 hectare, pentru care s-au găsit deja cumpărători, vor fi dezvoltate cinci ansambluri rezidenţiale distincte, dar unite sub conceptul Metalurgiei Park Residence. „Pe acest prim lot vor fi construite 60 de blocuri cu aproximativ 5.000 de apartamente, ce vor fi finalizate în doi ani. Deşi sunt mai multe ansambluri care compun noul complex rezidenţial, toate vor avea un concept urbanistic comun şi preţuri uniformizate la 800 de euro/mp util", menţionează Cătălin Grigore.

Dacă vânzarea întregului complex de sere va fi un succes, Metalurgiei Park Residence ar putea reprezenta o dezvoltare urbană ce va înghiţi peste 500 milioane euro şi va fi cea mai mare investiţie imobiliară de acest fel realizată cu capial românesc în România.

Conform wall-street.ro, numai într-o primă fază investiţia în acest mega cartier se ridică la 100 de milioane de euro.

Inginerul agronom Horia Culcescu, desemnat în 2013 de Capital şi AgroIntel drept cel mai bogat fermier din România, are afaceri în agricultură, viticultură şi imobiliare. El deţine 230 de hectare de sere şi 1.200 de hectare de vie.

Culcescu a cumpărat de la stat, în anul 2000, firma Berser, care are în patrimoniu terenul pe care funcţionează serele Berceni. Compania a înregistrat în 2013 afaceri de 4 mil. euro. Datoriile firmei se ridică la 44,5 mil. euro, iar creanţele la 2,8 mil. euro, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanţelor Publice.

El este finul lui George Becali, care l-a împrumutat în urmă cu câţiva ani cu 18 mil. euro pentru a-şi dezvolta afacerea, potrivit declaraţiei de avere a patronului echipei de fotbal Steaua.

Mai mult pe Capital.ro.

5.000 de apartamente noi, construite până în 2016

SudRezidential.ro promotor imobiliar al Zonei de Sud a Capitalei, impreuna cu Diviza financiara Credit24h.ro si Adiru.ro - Asociatia Dezvoltatorilor Imobiliari din Romania Urbanis anunta inceperea lucrarilor de constructie la Primul Parc Rezidential din Romania - METALURGIEI PARK RESIDENCE, un mega proiect imobiliar care se va desfasura pe un total de maxim 50 de hectare (500.000 mp), in mai multe etape de constructie si punere in vanzare a apartamentelor din cadrul Proiectului, precizează compania, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Mega proiectul imobiliar este amplasat in zona Berceni, la intersectia strazilor Metalurgiei cu Drumul Binelui, o zona foarte cunoscuta din sectorul 4 al Capitalei, unde sunt amplasate cele de mari centre comerciale: Carrefour, Auchan, Lidl, Hornbach, Selgros, Metro, avand acces imediat la RATB si foarte facil catre Statia de Metrou Aparatorii Patriei.

Pentru faza initiala, pentru care s-au achizitionat loturi de teren de aproximativ 15 ha, o serie de dezvoltatori consacrati din Sudul Capitalei : Brown Residence, Top House si Viva Residence si-au anuntat intentia de a construi pana in anul 2016 nu mai putin de 5000 de noi apartamente in cadrul mega ansamblului.

Parcul rezidential va oferi facilitati multiple respectiv: scoala, gradinita, Spa si toata gama de servicii, avand paza, monitorizare video, iluminat nocturn. Fiecare ansamblu va avea spatii de joaca pentru copii si spatii verzi cu drumurile late de acces si circulatie in ansamblu.

Preturile apartamentelor puse in vanzare in cadrul proiectului vor incepe de la circa 800 de euro/mp util cu TVA de 5% inclus, iar costul unui loc de parcare va fi de 1.500 de euro plus TVA.

Avand in vedere ca in zona exista deja un Plan Urbanistic Zonal, care va permite ridicarea de imobile de locuinte in cel mai scurt timp, primele blocuri vor fi disponibile la vanzare in prima parte a anului 2015.

Recentele investitii in infrastructura rutiera din Sectorul 4, precum pasajul subteran auto de la Piata Sudului, care va face legatura directa intre Bulevardul Metalurgiei, Calea Vacaresti si Soseau Mihai Bravu prin noul pasaj suprateran Mihai Bravu finalizat in anul 2014, precum si acceleratia scazuta a placilor tectonice, care se traduce intr-un risc seismic redus al intregii zone, unde se va realiza proiectul, au fost doua criterii foarte importante in selectia localizarii acestui mega proiect rezidential,

Metalurgiei Park Residence - Primul Parc Rezidential din Romania, va fi realizat cu capital integral romanesc, prin utilizarea fortei de munca din Bucuresti si zonele limitrofe si in care se vor regasi pentru prima data sub acelasi acoperis foarte multe brand-uri imobiliare locale ale caror produse sunt concepute sa raspunda tuturor cerintelor locative pentru cei care doresc o locuinta noua, la preturi decente, cu acces rapid la mijloacele de transport in comun, inclusiv la metrou, amplasat la numai cateva minute de marile centre si galerii comerciale, scoli, spitale, gradinite si unitati de invatamant superior.

http://www.b365.ro/proiect-rezidential-...27728.html

Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces alchimistul

Serele Vitan-Barzesti mai produc ceva in prezent ?

Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces realistul

Probabil ca nu. Aducem tot gunoiul de legume de la turci, italieni ș.a.Facem blocuri si Mall-uri.

Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces URANUS

B365.RO

Acvariu cu tunel pentru observarea vieții marine, construit sub pământ în Parcul Tineretului

Un acvariu uriaș cu tunel pentru observarea vieții marine și centru de cercetare va fi construit în București. Aquadom-ul, după cum a fost numit proiectul, va fi "semi-îngropat" în Parcul Tineretului, în locul în care ar fi trebuit să fie construită prima sală polivalentă. Investiția a fost inclusă în proiectul de buget al Primăriei Capitalei pentru acest an. În 2015 va fi realizat studiul de fezabilitate, urmând ca anul viitor să înceapă lucrările de execuție. Proiectul va fi realizat prin parteneriat public-privat, potrivit reprezentanților Primăriei Capitalei.

Primăria Capitalei vrea să construiască un Complex Muzeal al Biodiversității Acvatice în Parcul Tineretului. Aquadom-ul, după cum a fost denumit proiectul, va avea acvariu uriaș cu tuneluri pentru observarea vieții subacvatice, dar și spații pentru cursuri și ateliere. B365.ro a mai scris despre acest proiect în august 2014 însă de atunci locația s-a schimbat și, în plus, au fost alocați și primii bani pentru realizarea lui. Astfel, în august, reprezentanții B365.ro, ne spuneau că Aquadom-ul va fi construit în Parcul Văcărești.

"Am renunțat la Parcul Văcărești din cauza situației juridice incerte a locației. Până la urmă va fi construit în Parcul Tineretului acolo unde trebuia să fie prima sală polivalentă. Acvariul va fi semi-îngropat, deci nu va afecta spațiul verde din parc", a declarat pentru B365.ro, Bogdan Hreapcă, director general al Direcției de Investiției din cadrul Primăriei Capitalei.

Aquadom-ul a fost inclus în proiectul de buget pentru acest an. Astfel, 700.000 lei (158.000 euro) au fost alocați pentru realizarea studiului de fezabilitate.

"În acest an vom demara licitația pentru studiul de fezabilitate. Vom beneficia și de ajutorul lui Philippe Cousteau, nepotul și urmașul în ale cercetării al lui Jacques Cousteau. El va lucra cu noi la acest proiect gratuit, în calitate de consultant", a mai spus Bogdan Hreapcă.

Aquadom-ul va cuprinde un acvariu uriaș și tuneluri pentru observarea vieții subacvatice, habitate recreate pentru mamifere din zona arctică, dar și spații publice pentru organizarea de cursuri, ateliere și spectacole.

"Va fi un acvariu la 360 de grade. Nu doar un simplu tunel. Vizitatorii vor putea observa animalele deasupra lor. E ca și cum vor fi în ocean", a explicat Bogdan Hreapcă.

Dacă studiul de fezabilitate va fi terminat în acest an, directorul general de la Investiții spune că anul viitor ar putea începe deja lucrările de execuție a proiectului. Lucrarea va fi realizată în parteneriat public-privat.

Proiectul de buget pentru acest an se află încă în dezbatere publică și urmează să fie suspus aprobării Consiliului General al Municipiului București în această lună.

http://www.b365.ro/acvariu-cu-tunel-pen...27993.html

Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces PaulIP

Inca o distrugere de parc... :x
Nu am idee unde trebuia sa se afle acea sala polivalenta. In ce zona/aripa se va inchide parcul?

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces 133 313

Se face la sf. Asteapta. Aruncaturi de vorbe.

Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces Budy187

Au bagat (cred) in consolidare cladirea aceea mare de pe colt Carol | cu Hristo Botev. Ieri am vazut schele peste tot. Poate reusesc s-o consolideze si restaureze, ar fi pacat sa cada.

Go to page:  1  ... 79 80 81 82 83 84 85  ... 128

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463844 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”