MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1720722 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 236 237 238 239 240 241 242  ... 613

📖 Pagination options
Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) andreimetrou

De ce magistrala 5 nu s-ar putea opri la Iancului 2 si dupa metroul sa fie inlocuit de linia care e in reabilitare de ani de zile de pe Soseaua
Iancului si Soseaua Pantelimon.La finalul lucrarilor de la reabilitarea sistemului,tramvaiul va fi mai protejat de masini,autobuze sau altele.Cu o prioritatea acordata tramvaiului care va inlocui metroul,tramvaiul va putea sa mearga la fel de repede ca metroul si nu s-ar mai da atatia bani pentru metrou.
metrouorban2vd1.jpg (87.39 KB; downloaded 2482 times)

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) sab

1.Pentru ca nu se poate construi pana la Iancului...adica intre Eroilor si Inacului  :!:
2. Depoul M5 este in Pantelimon, deci trebuie sa ajunga acolo.

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) Costin

In primul rand e prea tarziu... oricat de optimisti sau pesimisti am fi, metroul in Pantelimon se face, si se face inaintea tronsonului din centru. E o chestiune de cativa ani (destul de putini). Reabilitarea actuala a liniilor de tramvai e o tampenie monumentala a primariei. Apoi, nu asiguri aceeasi capacitate de transport cu tramvaie cum ai asigura cu metrouri, nu asiguri nici aceeasi fluenta (oricat ai separa linia, semafoare tot vor fi) si nici nu asiguri o continuitate a calatoriei (dai calatorii jos dintr-un vehicul, eventual ii traversezi 1-2 strazi, apoi ii trimiti la celalalt vehicul). Nu e deloc fezabil ce spui.

P.S. harta postata mai sus... in primul rand nu ii vad relevanta fata de subiect, in al doilea rand e o harta fantezista depasita demult (vezi M6 pe sub Ion Mihalache pana la Victoriei).

• sab
  • Posted:
  •  

Este M6 ..in ambele variante ;) . Vom vedea care va fi construita, daca va fi construita vreuna...

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) andrei11

# andreimetrou spune-mi si mie o treaba, ok, esti nou pe forum, nici o problema. Dar macar ti-ai citit bibliografia ? Am senzatia ca noii veniti se lanseaza in niste teorii fara sa stie ca subiectele s-au discutat / s-au "clasat" de mult.
Intrebare
Stii cumva de ce tronsonul central PSS Opera - Iancului de pe magistrala M 5 nu se poate realiza in proxima perioada ?
Multumesc  :!:
Iar harta aceea ce reprezinta ? Ai numarat cumva / ai avut curiozitatea macar sa numeri magistrala galbena ( care o fi aia ? ) cate statii are ?

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) Nightwolf

Puah!! Carbo-plaza cica isi va RElua avizele anul asta. Se pare ca a iesit bine la inspectie. Va trebui sa-si refaca fatada si cele 3 etaje carbonizate. Nu credeam sa mai deschid vreodat` acest cel mai negru vis din viata mea ... cat fum am luat in noaptea/ziua/noaptea alea ...

Plus ca din cate stiu are fundatia la -20 => -25 asa ca acolo e o problema...

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) 133 313

Este o treaba foarte haioasa cu carbo-plaza. I-au scos tapi ispasitori pe aia cu promourile luminoase de pe fatada. Insa porcareaua a fost traznita in fatada (ca mai inalt in zona este doar Interul, dar nu-i asa impopotonat cu metal). Si dupa asta eu n-am vazut nici o imbunatatatie a protectiei la descarcari atmosferice. Au lasat-o in plata Domnului, daca o mai loveste asta e, mai arde odata.
A iesit bine, ca a fost torcretat ceva material pe metal. Numa' la parter am vazut ca au racait materialul intr-o mica zona :twisted:  stie de ce si a inceput sa rugineasca.

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) ByOnu

Despre ce vorbesti, despre turnul de la Armeneasca?

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) 133 313

Da aia. Eu tin minte ca asta a avut groapa inundata cand era la nivel de fundatie.

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) ByOnu

andrei11 wrote:
Se cunosc amplasamentul statiilor din zona centrala, le gasiti aici :
https://metrouusor.com/documente/M5/PUZ_M5.pdf
Cautati plansele si veti avea  niste surprize, de exemplu statia Universitate / M 5 va avea accese si de pe calea Victoriei / CCA.

Ca o coincidenta, la asta ma uitam si eu. Nu prea apreciez ochiometric cum de vin gurile de metrou atat de in spate. Nu este mentionat nici cum se va realiza corespondenta fara taxare intre M2 si M5, asta nu o sa fie prea greu oricum. Cine stie, poate o muta iar la Rosetti. :lol:

Am remarcat in schimb ceva, pe fuga, pe unele planse ale statiilor scrie "Nota: toate gurile de acces sunt descoperite". Descoperite in ce sens, adica sunt definitiv-pozitionate sau o sa ploua in ele?

Oricum, planurile nu mai sunt in concordanta cu realitatea din teren in ceea ce priveste accesele / gurile parcarii subterane.
Univ.png (658.75 KB; downloaded 2123 times)

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) rosetti61

Accesele nu mai au copertina, insa acolo se afla parcarea - planurile au fost facute inainte sa se apuce de parcare.

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) andrei11

______
1-2-2015 11-57-48 PM.png (412.31 KB; downloaded 2852 times)

• sab
  • Posted:
  •  

ByOnu wrote:
Am remarcat in schimb ceva, pe fuga, pe unele planse ale statiilor scrie "Nota: toate gurile de acces sunt descoperite". Descoperite in ce sens, adica sunt definitiv-pozitionate sau o sa ploua in ele?
Oricum, planurile nu mai sunt in concordanta cu realitatea din teren in ceea ce priveste accesele / gurile parcarii subterane.

In zona centrala NU exista guri de acces acoperite. Singura exceptie notabila este la Izvor, dar am impresia ca acolo acoperirea s-a facut dupa 1990.
Se pare ca exista o conceptie, cum ca gurile acoperite sunt urate si, ca atare, merg doar in cartierele "muncitoresti". Acolo nu conteaza arhitectura, urbanismul, incadrarea in zona, etc...chestii din astea de finete.
Da, planurile acelea nu mai sunt in concordanta cu ce s-a executat. S-au gandit, s-au mai gandit si s-au (raz)gandit.. Ultimul plan este acesta, inclusiv accesul in parcarea subterana. De aici a pus si andrei11 prim-planul cu legatura chinuita M5-M2.
Universitate.jpg (82.69 KB; downloaded 2823 times)

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) icelexy

Gurile de metrou descoperite sunt cea mai mare porcarie. Bine ca nu le acopera ca sunt urate, in schimb cosmelii hidoase de vandut flori gasesti peste tot in centru.

Go to page:  1  ... 236 237 238 239 240 241 242  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463824 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”