MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1723322 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 235 236 237 238 239 240 241  ... 613

📖 Pagination options
  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) sab

Acum vrem metrou sau ne impiedicam de niste tevi ?

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) icee

Vorbeam și eu din experiență :))

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) sab

Astea sunt constrangerile. Cum spuneai, avem cca 12 carosabil. Cu  "cut&cover" ne incadram foarte bine, ba ramane loc si pentru tevi si cablaraie. Ne trebuie vreo 9-10m. Fata de 20m, cat sunt necesari la TBM si pe care nu ii avem... este "parfum".
caseta 1.jpg (56.05 KB; downloaded 2289 times)

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) andrei11

icee wrote:
Cine sapă galerie cut&cover pt NSS -30, având în vedere că spre operă va fi cut&cover ?

Te-ai referit la acelasi PUZ la care facem referire de ceva timp ?
Asa e, din dreptul CCA - subtraversând Calea Victoriei si pana in statia Universitatii va fi cut&cover  :!: . Inclusiv statia Universitatii...
icee wrote:
Apoi e imens de adâncă și nepractica pt călători ..

Aici nu te cred  :lol: ( evident ca exagerez  :!: )
Stii cat inseamna 30 metri ? Un vagon si jumatate de Bombardier sau un vagon CFR + 5 metri sau distanta intre 2 stâlpi Enel + 5 metri. Ce, e asa de mult  :?:
Sau ( sâc  :!: ) un bloc de 10 etaje... :lol:

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) 133 313

O adevarata placere sa faci pereti mulati de 10 etaje.  :D
Deci am decis, ramane cu TBM, la anul si la multi ani dupa urmatorul mare cutremur ( imi cer scuze anticipat potentialilor sinistrati ofensati).

Si mai mult, ca pe la minus 30 metri sunt sinele. Peretii mai trebuie "adânciţi" cu cel putin 10 metri !
Dar mai avem exemple "apropriate", GdN 1 - peretii mulati si stalpii centrali au fost construiti pentru 2 nivele, Victoriei M 1 care e destul de adanca, nu mi-e rusine nici cu Unirii / M 2.
Si cu TBM - ul, statia tot cu pereti mulati o s-o construiesti. Merge si cu "metode miniere" da'  e mai greu !
https://www.youtube.com/watch?v=eiQ6uRXhKfM

• 133 313
  • Posted:
  •  

Punctul de maxim "interes" cred ca va fi la Armeneasca. Ca pe un colt este BVB iar pe pe diagonala este Armeneasca carbo-plaza, sau cum ii zice.  :D  Si nu vad sa cada nici una la cutremur.

Problema sunt blocurile vechi fara fundatie adecvata, nu cele noi.  :roll:

• 133 313
  • Posted:
  •  

Problema tasarilor nu se limiteaza la anul de constructie.  :D  Poate nu stii cat s-au stresat sa faca fundatia la porcareaua aia de la Armeneasca. Si ce presiune pune pe panza freatica! E chiar foarte complicat acolo. Poate mai complicat decat oriunde. Asta ca sa mai disctutam discutii, ca eu nu vad in orizontul vietii mele metrou pe acolo.

Pe cuvant de onoare ca nu e nici o problema acolo. Mai ales ca la Universitate NSS - ul o sa fie pe la minus 30 de metri, pe la Armeneasca poate sa fie vreo minus 20 metri ( sunt vreo 500 metri Universitate - Armeneasca ), dupa Armeneasca pana la Mosilor pot sa urce intr-o veselie, sunt vreo 250 metri.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Ehe... nu merge cu declaratie pe propria raspundere.   :twisted:  Verdictul final il da studiul geotehnic. Daca te trezesti cu TBM-ul submersibil sau daca se inclina sandramaua tot din studiul geotehnic ai putea concluziona. Aia este cea mai mare de pe Eroilor-Iancului. Si in top 4 cele mai inoportun pozitionate. Si mai este si noua, culmea prostiei.

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) icee

La -30 metri cam există riscul să înţepi un acvifer. Nu zic că ar fi vreunul, dar..

• 133 313
  • Posted:
  •  

Este vorba in primul rand despre o anomalie / o perturbatie locala in distributia de nivel si de presiune in panza cauzata de o structura cu fundatie mai adanca decat tot ce o inconjoara si cu masa mai mare decat tot ce o inconjoara.

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) URANUS

La multi si infrastructurizati ani colegilor forumisti !!!
Sunt curios cand se vor relua lucrarile la M5, de luni 5 sau de luni 12? Stie cineva? E adevarat ca pe ger nu poti face mare lucru (mai ales betonari).

Go to page:  1  ... 235 236 237 238 239 240 241  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463915 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”