MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1722583 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 234 235 236 237 238 239 240  ... 613

📖 Pagination options
  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) sab

Accesul de la Eroilor 2 dincolo de Dambovita se justifica numai daca se construia acel mare centru comercial. Cum proiectul a picat, a picat si acel pasaj. cel mai probabil, turcul platea pentru el...Pardon , evreul care era proprietarul centrului comercial :)
Desenele sunt facute de Atelierul de Urbanism URBIS 90, probabil un SRL, nu de Metroul SA sau Metrorex.
La Kogalniceanu este foarte posibil sa fie doar un pasaj pietonal subteran, fara legatura neaparata cu metroul. Sau are legatura, cand se sapa cut& cover, se facea si pasajul pietonal respectiv, vad ca sapatura avea "bucle" in piata. Doar nu o lua TBM-ul  razna si facea "expandari" (semicercuri) ... :lol:

@icee. Asta spun si eu, daca nu se putea face cu TBM-ul, de ce naiba am propus TBM-ul ? Cladirile acelea de pe marginea bulevardului sunt acolo de (mai bine) de 100 ani, nu s-au apropiat brusc unele de altele acum... De ce sa propunem o solutie care stim din start ca nu se poate aplica ??? Asta nu inteleg si pace.
Varianta realista era cut&cover, asa cum apare in schema tehnologica pe care am postat-o.

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) andrei11

Desenele sunt facute de Atelierul de Urbanism URBIS 90, probabil un SRL, nu de Metroul SA sa Metrorex.
Aha, si le-au  facut asa, din initiativa patriotica, au lucrat voluntar la ele  :!:  Ce elan civic, e de admirat  :roll:
La Kogalniceanu este foarte posibil sa fie doar un pasaj pietonal subteran, fara legatura neaparata cu metroul. Sau are legatura, cand se sapa cut& cover, se facea si pasajul pietonal respectiv...
Da, mai logic sa fie asa, sa ma mai uit si eu odata pe planse.
Varianta realista era cut@cover, asa cum apare in schema tehnologica pe care am postat-o.
Ce-mi place mie fraza asta, ma unge pe suflet ! Ia sa mai vedem odata fratilor, ca merita :
12-30-2014 1-37-40 PM.png (579.88 KB; downloaded 1983 times)

Universitate - Romana 3 luni ! E bine de repetat, 3 luni !

• sab
  • Posted:
  •  

Asta este realitatea. Cum nu putem sa mutam cladirile, ramane varianta sa sapam si sa astupam. Daca asta este singura varianta de a avea metrou intre Hasdeu si Iancului secolul acesta, atunci asta trebuie sa facem . Cu tot deranjul de deasupra. Simplu... Nu trebuie sa ne cramponam de solutii utopice, gen TBM, solutie altfel eleganta, dar cu un singur mare dezavantaj...Este conditionata de daramarea tuturor cladirilor sau consolidarea lor. Bani pentru aceste "chilipiruri" de unde ?
Sigur nu ar dura doar 3 luni cut&cover, dar se poate lucra pe portiuni. Se fac peretii mulati, primul planseu, dupa care se reda repede carosabilul, urmand sa se sape pana la nivelul radierului in timp ce se circula pe deasupra. Probabil asa s-a facut si la M2, ca totusi 3 luni este un termen prea scurt...Chiar si pentru acele vremuri si cu toata mobilizarea care se vede in poze.

Probabil asa s-a facut si la M2, ca totusi 3 luni este un termen prea scurt...
E clar ca asa s-a procedat, s-a realizat planseul superior, s-a redat circulatiei, si dupa aia s-a sapat sub el.
M-am gândit la o afacere  :!:
Atelierul acesta ->  Atelierul de Urbanism URBIS 90, o fi vre-un atelier capusa Metroul & Metrorex ? Ca plansele acestea au fost intocmite de oameni care cat de cat au habar ce e aia metrou.
Eu cu tine si cu inca 2 colegi de aici ( nu prea multi ! ) infiintam si noi un SRL, gasim pe cineva care sa ne plateasca cu 1 milion de euro si facem si noi planuri pentru M 7, M 8, M 9, etc, fara numar, fara numar. Eu am mai facut planuri cadastrale, pentru M 7 / inelara sud nu cred ca mi-ar trebui mai mult de un an de zile sa fac ce au facut onorabilii de la Urbanism si la sfarsit de an impartim banii, 250.000 de caciula. Sunt sigur ca pe  unde lucrati voi nu aveti un asemenea salariu.
Am avut interventia aceasta pentru ca vad ca se cam sifoneaza bani ( multi ) pe tot felul de aberatii.
# Sab, la planul acela cu multe accese pentru statia Cismigiu si pentru culoarul de legatura cu statia Izvor, pe unde vezi tu ca ar "inţepa" culoarul statia Izvor ?
Hi ! Hi ! Hi ! Stiu eu de ce am pus intrebarea asta !
Ba eu tot ma gandesc la Eroilor - Iancului cu doar 3 statii de adancime -Universitate - Mosilor - Iancului.
Parcarea de la Universitate  a tinut cont de noua statie de metrou, nu incurca de loc ( viitorul ) santier. Inclusiv daca statia Universitatii va fi facuta la adancime mare. Deasupra parcaj ( asta e propunerea mea )  pe ( cel putin ) 10 nivele, va dati seama cate masini ar incapea acolo ?
Si la Iancului deasupra statiei de metrou as face parcare - tot pe 10 nivele, as inchiria si eu un loc acolo, as scapa de un mare stress.

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) icee

Una peste alta, o zonă dificilă va fi la Universitate intersectarea tunelului/galeriei cu ce există deja acolo.

Chiar deloc !
Afirmatie serioasa, nu e facuta la plezneala.
Tunelul va fi la 7 ->  9 metri sub cota actuala a tunelului lui M 2, deci destul de adanc. Imi pare rau ca nu gasesc / nu o sa ne dea nimeni nici o data desi se cunoaste acest lucru, cat este NSS - ul la viitoarea statie Universitate.

Mă îndoiesc că va fi așa jos NSS..

• sab
  • Posted:
  •  

Parca se studia varianta ca M5 sa treaca pe deasupra M2...

E imposibil, vezi aici :
subway guru wrote:
sab wrote:
subway guru wrote:
M5 va trece pe sub M2!

Iar s-a schimbat schimbarea ? Inseamna ca vom avea cea mai mare adancime din retea acolo si cea mai adanca statie.
Daca nu cer prea multe, care ar fi motivul schimbarii ? Nu avea loc intre M2 si pasajul pietonal sau se pune de un pasaj rutier ?

Cu TBM...NU...vezi schitele lui #andrei11... ;)

subway guru wrote:
Ca sa fie "bibliografia" completa:
M5 va trece pe sub M2! :lol:  :lol:  :lol:
Iar treapta 'normala'=17,5cm :ugeek:

paginile 55,56 poate chiar 57
U 1.png (112.37 KB; downloaded 1925 times)

" Inelele" tunelului lui M 5 ar fi practic "lipite" si de pasajul pietonal si de inelele lui M 2.

• sab
  • Posted:
  •  

Deci vom avea cea mai mare adancime acolo, spre -30m. Costuri pe masura ;)
Totusi este si o parte buna, se lasa loc pentru o dezvoltare viitoare in spatiul dintre pasajul pietonal si M2.

Cine sapă galerie cut&cover pt NSS -30, având în vedere că spre operă va fi cut&cover ?

Apoi e imens de adâncă și nepractica pt călători ..

• sab
  • Posted:
  •  

Clar, cam exclus cut and cover la -30m. La -20m mai merge, dar la -30m nu prea. Ramasem cu varianta M5 peste M2. Singura varianta cu cut and cover este M5 peste M2 , eventual sa se demoleze si sa se reconstruiasca pasajul pietonal intr-o forma care sa "ajute" si corespondenta M5-M2, care va fi destul de chinuita si asta nu este bine deloc.. Nu vad asa un mare sacrificiu sa se reconstruiasca pasajul pietonal.
Pana la urma portiunea dificila cut and cover ar fi cam de la intersectia cu Calea Victoriei pana la Universitate. De acolo spre Opera oricum relieful te ajuta, ca este in coborare.

Ai dreptate, cam neprietoansa statia la -30m, dar asta este, cum altii au si la -40-50m, nu vad o mare problema. Multe "necunoscute" pentru M5 in zona centrala, nu numai legate de cladirile subrede...

In concluzie "s-a adjudecat". O sa fie  TBM  si...in secolul viitor...  Sau niciodata  :lol:

• sab
  • Posted:
  •  

B365.RO wrote:
În ceea ce priveşte staţia de metrou Favorit, inginerul Alexandru Dutulescu a adăugat că va avea 5 sau 6 puncte de acces. Totodată, în această staţie, linia de tren va fi montată central, urmând ca peroanele să fie în lateral (ca la Victoriei, Gara de Nord, etc.)

Gata, am lamurit si misterul de unde ajunsese statia Favorit cu peroane laterale.
Favorit peroane laterale.jpg (62.96 KB; downloaded 2028 times)

Și să nu uităm că cut&cover presupune ca țevile și canalele și cablele să fie mutate sub trotuare.
Și uite așa fiecare metodă complică complicarea.

Go to page:  1  ... 234 235 236 237 238 239 240  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463901 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”